sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                PAEM Polis Amirliği
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Fakültesi Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
     Açıköğretim Lisesi Soruları
     İngilizce Soruları
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 

 
 SHOW STAR
TNT TNT
Açık Lise
 
 
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
 


* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   Misafir
Bu kesin mi hocam devamı...
6.09.2024 11:50:22  Diyan

  aktif   Misafir
Geçici öğretici görevlendirmeleri yapilmayacakmis tasarruf tedbirleri kapsaminda devamı...
4.09.2024 15:58:10  Diyan

  aktif   D. Akademi
1-Hocalarım Diyanet Akademi yatılı kalmak zorunlu mu, isteyen gündüz derslere girip gidebilir mi ?
2-Lisans mezunları 6 ay mı eğitim görüyor ?
3- Bizlere verilen harç ücretleri aylık ne kadar devamı...

3.09.2024 23:43:31  Diyan

  aktif   SEN 00
MÜLAKAT FELAN UNUT ALIM OLURMU ODA MECHUL devamı...
3.09.2024 16:22:08  

  aktif   Allah ın Kulu
Selamün Aleyküm. Arkadaşlar sizce önümüzdeki Aralık-Ocak ayı gibi sözlü mülakat olur mu, bir duyum aldınız mı ? // Diğer sorum ise sözlü mülakat süreci nasıl işliyor ? Önce mülakat başvuru ilanı yayın devamı...
3.09.2024 14:50:25  Diyan

  aktif   Misafir
Güzel kardesim torpil olmadan olmaz dediler evet olmuyormuş yaş 31 benimde yazın içimi acıttı bu yıl inşallah ikimiz içinde olur dua ettim sanada devamı...
28.08.2024 22:28:54  Diyan

  aktif   komşu
arkasından bu şekilde kötü yorumlar yazmayalım olan oldu artık devamı...
28.08.2024 17:40:05  

  aktif   komşu
mynet te haber de var devamı...
28.08.2024 17:39:47  

  aktif   komşu
arkadaşlar yazan kişi benim arkadaşım. izmirden. kendisi bana düz demişti sınav soru cevap dhbt diye forum var oraya yazdım yazdığımı dedi ve bu sabah evinde ölü bulundu. az önce adli tıptan ailesi il devamı...
28.08.2024 17:39:38  

  aktif   İSİMSİZ
ya buraya yazmış sanki intihar edecek. bi akıllı sensin demi uyanık seni devamı...
28.08.2024 16:59:01  

  aktif   YA BU ARADA
bende 38 yasndayım kaydımı yaptırdım fakultede benle aynı yasıt olanların oldugunu öğrendım devamı...
28.08.2024 16:32:04  Diyan

  aktif   Zzz
Hocam hayatına yeni bi ?KEŞKE? eklemek istemiyorsan kayıt yaptır ve oku .. devamı...
28.08.2024 15:36:47  Diyan

  aktif   ZEYNP058
arkadaslar merhaba lutfen bana yardımcı olun yks den ilahıyat bölumunu kazanndım napayım kayıt yaptırayımmı ailem okumama izn vermıyor karar veremedım nasıl bir yol izlemelıyım devamı...
28.08.2024 15:24:40  Diyan

  aktif   GÜLELE
GÜLE SELAM SÖLE devamı...
28.08.2024 15:20:31  

  aktif   İSİMSİZ
dostum adamsan yaşamına son vermediysen cevap yazarsın. adamsan. buryaa gelip bülöf yapmaya gerek yok devamı...
28.08.2024 13:01:20  


Profesyonel Apartman Yönetimi Site AVM Yönetimi
Apartman Yönetim Şirketi USTUNYONETİM A.Ş.


Apartma Yönetimi

AVM Yönetimi


GÜVEN OTO YEDEK PARÇA
Online Ucuz Oto Yedek Parça Satış Sitesi


Yedek parça fiyatlarını mutlaka görünüz

Opel
Chevrolet

 
   
 

Dayanılmaz Uykusuzluk Sorunu

   Dayanılmaz Uykusuzluk Sorunu
Dayanılmaz Uykusuzluk Sorunu: Narkolepsinin Belirtileri
Uyku haliniz içtiğiniz fincanlarca kahveye rağmen geçmiyorsa, belki de artık bir uzmana görünmenizin zamanı gelmiş demektir
Gece yeterince uyunmasına rağmen gündüz aniden gelen dayanılmaz uyku isteği Narkolepsi hastalığının en önemli belirtisi. Milliyet ten Ruken Akbay Gürtaş ın haberine göre, halk arasında çok fazla bilinmediği için ihmal edilen ve uzmana başvurmakta geç kalınan bu hastalıkla ilgili merak edilenleri Nöroloji ve Uyku Bozuklukları Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak yanıtladı

Hangi sınırlar aşıldığında aşırı uyku bir hastalık olarak tanımlanabilir?
Aşırı uykululuk hali, ciddi rahatsızlıklara neden olabilen önemli bir sorun olması gerekirken, genellikle günlük iş temposuyla veya başka sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilip ciddiye alınmıyor. Birçok hasta uzun yıllar aşırı uykululuk halini normal olarak değerlendiriyor. Öğlen saatlerinde, akşam televizyon karşısında, yolculukta ve hatta işte veya direksiyon başında uyumayı normal kabul ediyor. Oysa bunların hepsi birer hastalık belirtisi.

Genel yorgunluktan kaynaklanan uyku isteği ile Narkolepsi arasındaki fark nedir?
Yorgunluk ve uyku halinin birbirleriyle karıştırılmaması gerekiyor. Yorgunluk, aşırı fiziki aktivite ile ortaya çıkan bir durum olup, dinlenmeyle geçiyor. Uyku apne sendromlu hastalarda olduğu gibi bazı uyku hastalıklarında yorgunluk ve uyku hali birlikte de olabilir. Ancak Narkolepsi deki aşırı uyku hali kişinin öncesinde ve sürekli bir uyku hali yokken birdenbire uykusunun gelmesi ve uykusuna genellikle direnememesidir. Kısa süreli de olsa Narkolepsi de uykular dinlendirici oluyor ve hasta kısa süre uyuduktan sonra kendini dinlenmiş hissediyor.

Bu durumun hastalık kabul edilmemesi için doğru sınır, kişinin dinlenmiş uyanması ve gündüz hiçbir şekilde kendini uykulu hissetmemesi olarak tanımlanıyor. Aşırı uyku isteği bir hastalık mı?

Öncelikle uykuya ait bazı terimleri tarif etmekte fayda var. Narkolepsi sendromunda aşırı uykudan bahsederken gece uykusunun aşırılığı söz konusu olmuyor. Narkolepsi sendromundaki aşırı uykululuk, kişi herhangi bir uyku hali hissetmezken aniden gelen ve gündüz saatlerinde ortaya çıkan uyuma isteği ve dayanılmaz bir uyku halidir. Uyku atakları, uyku için uygun ortamlarda daha sıklıkla olabildiği gibi, taşıt kullanırken gibi uygunsuz ortamlarda da gelebiliyor. Uykuda solunum durması gibi uykunun kalitesini etkileyen durumlarda da gece uykusunun uzaması, gece uykusundan dinlenmemiş uyanma gibi aşırı uykululuktan bahsedilebilecek hastalıklar var. Ancak böyle nedenlerle ortaya çıkan aşırı uykululuk halini ayrı bir kategoride değerlendirmek gerekiyor. Sonuç olarak, hasta eski uyku süresinden daha uzun süre uyumak zorunda kalıyor, uykusundan dinlenmemiş olarak uyanıyor ve bunların hiçbiri olmaksızın gündüz uykusuzluktan şikayet ediyor veya gündüz ani uyku isteğinden yakınıyorsa, bu hali kesinlikle bir uyku hastalığının belirtisi olarak ele alınmalı.

Özellikle bahar aylarında yorgunluk ve uyku isteği artıyor, Narkolepsi hastalarında da ataklar bahar aylarında artar mı?

Narkolepsi hastalarının uyku hali hiçbir dış faktörden etkilenmediği gibi, mevsimsel değişimlerden de etkilenmiyor. Hasta, her mevsim ve şartta aniden uyku hali hissediyor ve kısa süre uyuduktan sonra dinlenmiş olarak uyanıyor, güne devam ediyor.
  
   
  
5Ne zaman doktora başvurmalı?

Narkolepsi, hekime başvurmadan ve tedavi edilmeden sürdürülebilecek bir durum değil. Sorun, hastaların belirtileri doğru tarif edememeleri ve hangi hekime başvuracaklarını bilememelerinden kaynaklanıyor. Çok nadir görülen bir hastalık olması dolayısıyla da hekimlerin görmeye çok da alışık olmadıkları bir sorun. Uyku atakları veya diğer belirtilerden bir tanesi ilk belirti olabilir. Tüm belirtiler bir arada ortaya çıkmadığı gibi, bazı belirtilerin bittiği dönemde diğerlerinin de başlaması söz konusu olabilir. Belirtilerden herhangi birinin ortaya çıkması hastanın hekime başvurması için yeterli görülmeli.

Narkolepsinin tedavi yöntemlerini anlatır mısınız?

Narkolepsi uzun yıllardır tedavi edilebilen bir hastalık. Bu yönü ile tüm diğer uyku hastalıkları gibi önemli olan doğru teşhis edilmesi. Son yıllarda yapılan araştırmalarla tedavi seçenekleri de arttı, modern ilaçlarla çok daha başarılı ve güvenle tedavi edilmeye başlandı. Aşırı uyku hali için geliştirilmiş ilaçların yanında, hastalığın diğer belirtilerinin tedavisinde genellikle antidepresan olarak bilinen ilaçların bazıları kullanılıyor ve tedaviden yüzde 100 e varan oranlarda sonuç alınıyor.

Korunmak ya da önlemek mümkün mü?

Narkolepsi önlenebilecek bir hastalık olmayıp, yapılması gereken; hastaların bir an önce tedavi edilerek, genç yaşta hayatlarının bu hastalıktan olumsuz etkilenmesinin önlenmesidir.

Narkolepsi nedir?

Narkolepsi, uzun yıllardır bilinen nörolojik bir hastalık. Uyku tıbbı uzmanlarınca araştırılmaya başlanan bu hastalıkta son yıllarda ciddi boyutta gelişmeler elde edildi. Bu gelişmeler hastalığın tanınırlığını artırdığı gibi, yapılan araştırmalar hastalığın daha iyi anlaşılır ve tedavi edilir hale gelmesini de sağladı. Narkolepsi, genellikle birçok belirtiden oluşan kompleks bir hastalık. Bu sendromun diğer belirtileri arasında halk arasında karabasan olarak bilinen uyku felci ve uykuya dalarken veya uyanırken ortaya çıkan halüsinasyona benzer görüntü, duyum ve seslerin algılanması durumları da sayılabilir. Hastalar gündüz aşırı uykulu olmalarının aksine geceleri sık sık uyanırlar ve bazı hastalar gündüz uyku ataklarını gece uykusuzluklarına bağlarlar.

Narkolepsi her yaşta görülebiliyor. Ancak tüm belirtilerin tamamlandığı, hastanın şikâyetlerinin arttığı ve hayatının aksamaya başladığı dönem 20-30 yaşlar arası oluyor.
 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
Dayanılmaz Uykusuzluk Sorunu
 
 Bu haber 5730 kez okundu.     0 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
8 + 4 =     
       
0  yorumdan 0  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif DHBT SINAVI YAKLAŞIYOR !!!!
 551355  kez okundu.

 aktif Diyanet Personel Alımı
 541503  kez okundu.

 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 496486  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 453132  kez okundu.

 aktif 63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
 389365  kez okundu.

 aktif 2020 DHBT SINAVI YAPILDI
 216352  kez okundu.

 aktif Sınavsız geçiş sistemi ile ilgili herşey
 214509  kez okundu.

 aktif 89.ÖZEL GÜVENLİK SINAVI SORULARI YAYINLANDI
 209198  kez okundu.


YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   Sudenur Tanrıverdi
aktif   Haze
aktif   Selva
aktif   Ketibe
aktif   lr89wj
aktif   Çınrum32
aktif   Rhç32
aktif   Rnç32
aktif   Nurr32.32
aktif   Nurr32
aktif   İbrahimalknt90998877
aktif   İbrahimalknt71666671
aktif   İbrahimalknt7166
aktif   İbrahimalknt
aktif   İbrahim 66
aktif   Yunus oğur
aktif   Kadıburhanettin
aktif   almali67@gmail.com
aktif   almali67@gmakl.com
aktif   almaliselvi53@gmail.
aktif   Almaliselvi2@hotmail
aktif   Hemşiree5220
aktif   Hemşiree0999000008
aktif   Hemşiree099900000
aktif   Hemşiree1

Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap





sinavsorucevap

Site haritası

Sınav soru cevap