sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 
CANLI TV YAYINLARI
İzlemek istediğiniz kanalın logosuna tıklayınız
 SHOW STAR
TNT TNT
Skyturk
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   MesuTSafa
aktif   hbayraktar
aktif   DAS
aktif   inter43
aktif   cemil96
aktif   mevlut
aktif   Ali_Vatansever
aktif   zülalece
aktif   takaramasu
aktif   alperenkdk
aktif   gul128
aktif   ayhanbey
aktif   fehade
aktif   mlk4646
aktif   engin37
aktif   26 ESES
aktif   bancur
aktif   Zey01nep
aktif   cakar
aktif   yaman02
aktif   emnssl
aktif   misafir kadir :)
aktif   almila
aktif   armila
aktif   Nese_Serkan
 

* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   Aaaa
Genelde mesai bitimine doğru yayınlanıyor 17:00 ile 18:00 Arasında açıklanır ... devamı...
02.04.2015 03:26:28  Özel

  aktif   inter43
37. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin insan hakları ihlallerinden sayılmaktadır?
I-Haksız üst arama
II-Konut dokunulmazlığı ihlali
III-Zor kullanma sınırı devamı...

02.04.2015 02:49:39  Özel

  aktif   inter43
30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir?
A) Zaman belirtilmesi gerektiğinde 12 saat
esası kullanılmalıdır
B) devamı...

02.04.2015 02:46:06  Özel

  aktif   Misafir
NABIZ sorusunun cevabı yani nereden nabız alınmaz sorusunun cevabo kol atardamarıdır. diğer yerlerden nabız alınır. Bu soru bir ilkyardım sitesinde şöyle sorulmuştur:
75) Aşağıdakilerden hangisi n devamı...

02.04.2015 02:34:42  Özel

  aktif   Misafir
b yapmıstım yaW BUnu :/ devamı...
02.04.2015 02:02:40  Özel

  aktif   Misafir
b yapmıstım yaW BUnu :/ devamı...
02.04.2015 02:02:38  Özel

  aktif   oscar
c şıkkı devamı...
02.04.2015 01:57:05  Özel

  aktif   oscar
şıkkı devamı...
02.04.2015 01:56:31  Özel

  aktif   mhmt
sınav heyecanından panik butonu dedim doğru cevap bariyerler galiba devamı...
02.04.2015 01:48:54  Özel

  aktif   Mrvvv
Saatini nerden biliyosn ? devamı...
02.04.2015 01:28:47  Özel

  aktif   Ok
Elektronik devamı...
02.04.2015 01:21:38  Özel

  aktif   Aaaa
Evet kesin 10 Nisan saat 18:00 de belli olcak devamı...
02.04.2015 01:17:58  Özel

  aktif   Misafir
B ile A ayni zaten sorulari karistirmislar.gel 10 nisan gel devamı...
02.04.2015 01:14:29  Özel

  aktif   Misafir
Bende ayni bak a açıklandı. B yok devamı...
02.04.2015 01:00:01  Özel

  aktif   püfff
ben e yaptım devamı...
02.04.2015 00:52:11  Özel

   
sinavsorucevap
Sınav soru cevap

2014 yılı sınavı soruları cevapları cevap anahtarı


Site haritası
 

ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 1

   ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 1 KİŞİSEL KORUMA
A. KORUMANIN TANIMI

B. KORUMA HUKUKU İLE İLGİLİ MEVZUAT
C. SİLAH KULLANMAYA YETKİ VEREN DÜZENLEMELER KORUMANIN TANIMI
Koruma:
canımız ve malımız için tehlike dediğimiz ihtimalin gerçekleşmemesi, ortaya çıkabilecek tehlikeli sonucun oluşmaması için alınan tedbirlerdir.
Kişi koruma: Önemli kişinin; ikametgah ve iş yeri ile araçlı veya yaya olarak yapacağı planlı yada ani gelişen program ve seyahatlerinde, güvenliğinin, koruma personeli, teknolojik cihazlar ve fiziki önlemler ile 24 saat esasına göre sağlanması ve kontrol altında bulundurulması amacıyla yapılan faaliyetlere denir.
KORUMA HUKUKU İLE İLGİLİ MEVZUAT
1 Anayasa
2 Kanunlar
3 Yönetmelikler
4 Koruma Hizmetleri Yönergesi
1. ANAYASA: Anayasa Madde 5:
"Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır."
2. KANUNLAR

  
   
   a. 5442 Sayılı iL idaresi Kanunu m.11/a,c Madde 11 -
a) Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir
Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür.   
c) il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. "Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır .... " Bu hüküm gereği mülki sınırlar içerisinde vali koruma tedbirleri alıp uygulamaktadır. Ceza davalarından veya herhangi bir nedenle can güvenliğinin tehlikede olduğunu bildiren kişiler, adli makamlara, valiliğe veya genel kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunduğunda, haklarında araştırma yapılarak korunması gerekenler, ilgili komisyonların önerisi ve "valilik oluru" ile korumaya alınmaktadır. Yabancı ülke temsilcilikleri, hassas bölge ve tesislerde bu hüküm uyarınca "valilik oluru" ile korumaya alınmaktadır.
b. 12.04.1991 Tarih ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele "Kanunu Bu kanunun, dördüncü bölümdeki "Koruma Tedbirleri" başlığı adı altında konu şu şekilde anlatılmıştır.
"Madde 20- Terör ve anarşi ile mücadelede görev veren veya bu görevi ifa eden adli, istihbarı, idari ve askeri görevliler, zabıta amir ve memurları, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları, terör suçlularının muhafaza edildiği ceza ve tutukevlerinin Savcıları ve Müdürleri, Devlet Güvenlik Mahkemeleri hakim ve Savcıları ile bu görevlerinden ayrılmış olanlar ve terör örgütlerinin açık hedefi haline gelen veya getirilenler ile suçların aydınlatılmasında yardımcı olan tanık ve ihbarcılar hakkında gerekli koruma tedbirleri Devlet tarafından alınır."
c. 4422 Sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele Kanunu
Bu kanunun yedinci bölümündeki Tanık ve Muhbirlere ilişkin Hükümler" başlığı altında Tanığın korunması ile ilgili şu ifadeler bulunmaktadır;
"Madde31-Tanığın kimliğinin veya meskeninin veya ikametgahının veya işyerinin bilinmesi kendisi veya başkaları için ciddi bir tehlike ihtimalini ortaya çıkarırsa:
a. Tanık için her türlü tebligatın yapılacağı ayrı bir adres tespit edilebilir ve tanığın kimliği soruşturmanın her aşamasında gizli tutulabilir.
b. Kişinin verdiği bilgilerden hareketle diğer delillerin tespitinin mümkün olması halinde kimliği soruşturmanın hiç bir aşamasında açıklanmaz.
"Madde 32-Yürütülen soruşturmalarda tanıklığına başvurulacak kişilere yukarıdaki hak ve yükümlülükleri bildirilir".
Madde 33-Tanığın kimliğinin açıklanmamasına, ayrı bir tebligat adresinin tespitine ve kimliğinin açıklanmasının zorunlu olduğu hallerde yukarıda belirtilen koruma tedbirlerinin uygulanmasına Cumhuriyet savcısının yazılı talebi üzerine hakim karar verir.
Madde 34-Tanık hakkında koruma kararı koruma birimi tarafından uygulanır."
5188 sayılı Özel Güvenli Hizmetlerine Dair Kanuna göre; "Madde 3.
Kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetinin şirketlere gördürülmesi özel güvenlik komisyonunun kararı üzerine valinin iznine bağlıdır. Toplantı, konser, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde; para veya değerli eşya nakli gibi geçici veya acil hallerde, komisyon kararı aranmaksızın, vali tarafından özel güvenlik izni verilebilir.
Kişi ve kuruluşların talebi üzerine, koruma ve güvenlik ihtiyacı dikkate alınarak, güvenlik hizmetinin istihdam edilecek personel eliyle sağlanmasına, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulmasına ya da bu hizmetin güvenlik şirketlerine gördürülmesine izin verilir. Bir kuruluş bünyesinde özel güvenlik birimi kurulmuş olması, ihtiyaç duyulduğunda ayrıca güvenlik şirketlerine hizmet gördürülmesine mani değildir."2 Aynı kanunun 7. maddesinin i bendinde Özel güvenlik görevlilerinin yetkileri arasında kişi koruması şu şekilde belirtilmektedir; ı) Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama, yetkisi bulunmaktadır. Yine Kişi Koruması sırasında Özel Güvenlik Görevlisi aynı kanunun 8. maddesi c bendine göre; geçici olarak, komisyon kararı ve vali oluru ile silah taşıyabilir; "Koruma ve güvenlik hizmetinde kullanılacak silah ve teçhizat, ilgili kişi veya kuruluş tarafından temin edilir. Özel güvenlik şirketleri ateşli silah alamaz ve bulunduramazlar. Ancak özel güvenlik şirketlerine, para ve değerli eşya nakli, geçici süreli koruma ve güvenlik hizmetlerinde kullanılmak üzere, özel güvenlik eğitimi veren kurumlara, silah eğitiminde kullanılmak üzere, komisyonun kararı ve valinin onayı ile silah alma, kullanma ve taşıma izni verilebilir."

3. YÖNETMELİKLER
a. Koruma Hizmetleri Yönetmeliği
b. Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri
c. Meclis Koruma Hizmetleri Yönetmeliği
d. Başbakan ve Bakanları Koruma Hizmetleri Yönetmeliği
e. Eskort Yönetmeliği

4. YÖNERGELER
Koruma Hizmetleri Yönergesi
KORUMA ÇEŞİTLERİ
Özel Koruma:
Korunacak kişinin can ve mal emniyetini sağlamak maksadıyla alınacak koruma tedbirlerinin tümüdür.
Yakın Koruma: Korunacak kişinin yanında bulunarak yapılan korumadır.
Konut ve iş yeri koruma: Korunacak kişinin evinin veya işyerinin etrafında nokta hizmeti veya devriye görevlisi ile sağlanacak koruma tedbirleridir.
Çağrı Üzerine koruma: Korunmaya alınmamış kişilerin tehlike anında çağrı merkezinden talepte bulunmaları üzerine sağlanacak geçici korumadır.

SİLAH KULLANMAYA YETKİ VEREN DÜZENLEMELER

1. KORUNAN KİŞİLER

a. TMK ( 3713) Madde 20/ son fıkraya göre;
"Madde 20 - Terör ve anarşi ile mücadelede görev veren veya bu görevi ifa eden adli, istihbarı, idari ve askeri görevliler, zabıta amir ve memurları, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları, terör suçlularının muhafaza edildiği ceza ve tutukevlerinin savcıları ve müdürleri, Devlet Güvenlik Mahkemeleri hakim ve savcıları ile bu görevlerinden ayrılmış olanlar ve terör örgütlerinin açık hedefi haline gelen veya getirilenler ile suçların aydınlatılmasında yardımcı olan tanık ve ihbarcılar hakkında gerekli koruma tedbirleri Devlet tarafından alınır.Yukarıda sayılanlardan kamu görevlileri,görevlerinden ayrılmış olsalar dahi terör suçluları tarafından kendilerine veya eş ve çocuklarının canına vuku bulan bir taarruzu savmak için silah kullanmaya yetkilidirler.
b. TCK (5237) Madde 25
Türk Ceza Kanununun konu ile ilgili maddesinde Meşru savunma ve zorunluluk hali şu şekilde düzenlenmiştir; 1 Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.
2 Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez. Koruma Personeli
a. PVSK16
b. TCK md. 25
c. Koruma Hizmetleri Yönergesi
d. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmet/erine Dair Kanunun 8. maddesi Uyarınca Silah Kullanma Yetkileri belirlenmiştir.
KORUMANIN TEMEL PRENSİPLERİ

A. KORUMANIN TANIMI VE AMACI

Koruma : VIP in (Çok önemli kişi) tüm seyahatlerinde, güvenliğinin, koruma personeli, teknolojik cihazlar ve fiziki önlemler ile 24 saat esasına göre sağlanması ve kontrol altında bulundurulması amacıyla yapılan faaliyetlere koruma denir. Korumanın amacı; Önemli kişiyi (VIP) bedensel bir zarardan ve hayatını tehlikeye sokacak; ölüm tehditleri, kaçırma, silahlı saldırı gibi durumlardan korumak, kendisini rahatsız edici ve utandırıcı sözlü bir saldırıda bulunulmasını, elbiselerinin kirletilmesini, saldırganın teşhirde bulunmasını önleyerek VIP i toplum karşısında küçük düşürücü durumlardan korumaktır.
NOT: Koruma hizmeti yerine getirilirken her zaman tehlike olacakmış gibi, güzergahımızı en tehlikesiz yollardan riski en aza indirerek olası tehlikelere karşı ise en az tehlikeyle atlatmanın taktiği kullanılmalıdır.
B. KİŞİSEL FİZİKİ GÜVENLİK

Korunacak kişinin can ve mal emniyetini sağlamak için; Fiziki tedbirler: Kapılar, Pencereler, anahtarlar, kilitler kontrol edilmeli ev bahçeli ise çevre duvarı ve aydınlanma olmalı elektronik: Ev, işyeri veya otomobile ait alarm sistemi, kamara sistemi mevcut olmalı.
C. KİŞİSEL KORUYUCU GÜVENLİK

Koruma hizmeti yerine getirilirken son derece gizli rutin dışı işlerde şüpheci, tehlike anında sağduyulu, ekiplerle koordineli olunmalı.
Devamı ders çalışma notları 2 de
sinavsorucevap.com
 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
57. ÖGG Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri
57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
53. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
AÖF İlahiyat Sınavlarına hazırlık
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 6
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 5 SİLAHIN PARÇALARI
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 4
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 3
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 2
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 1
ÖZEL GÜVENLİKÇİYE DOKUNAN YANDI
 
 Bu haber 52687 kez okundu.     3905 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
3 - 2 =     
       
   inter43
37. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin insan hakları ihlallerinden sayılmaktadır?
I-Haksız üst arama
II-Konut dokunulmazlığı ihlali
III-Zor kullanma sınırının aşılması
IV-Görevi ihmal
A) Yalnız III
B) I, III
C) I, II, III
D) III, IV
E) I, II, III, IV

02.04.2015 02:49:39   Yorum Yap  
                   
   inter43
30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir?
A) Zaman belirtilmesi gerektiğinde 12 saat
esası kullanılmalıdır
B) Raporlar hiçbir zaman ihbar kabul edilmez
C) Raporda silinti, kazıntı ve daksil
kullanılabilir
D) Rapor sadece kâğıt üzerinde yazılı olarak
verilir
E) Hiçbiri

02.04.2015 02:46:06   Yorum Yap  
                   
   Misafir
NABIZ sorusunun cevabı yani nereden nabız alınmaz sorusunun cevabo kol atardamarıdır. diğer yerlerden nabız alınır. Bu soru bir ilkyardım sitesinde şöyle sorulmuştur:
75) Aşağıdakilerden hangisi nabız alma bölgesi değildir?
a. Göğüste kalp hizası.
b. Adem elmasının her iki yanı(Şah damarı).
c. Ayak sırtının üstünden.
d. Pazı kemiğinin Kolun üst iç yüzeyi.
buradaki doğru cevap ise a şıkkıdır.
Özwl güvenlik sınavındaki nabız alınmayacak kısım ise kol atardamarıdır.

02.04.2015 02:34:42   Yorum Yap  
                   
   Misafir
B ile A ayni zaten sorulari karistirmislar.gel 10 nisan gel
02.04.2015 01:14:29   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Artik dogru bildiklerimde yanlis cikmaya basladi hangisi dogru hangisi yanlis bilemedim bi verin sonuclari sankim emniyet muduru olacm ya
02.04.2015 00:24:11   Yorum Yap  
               
Misafir  Bende ayni bak a açıklandı. B yok 02.04.2015 01:00:01    
   
   Aaaa
Bu ne ya her kafadan bi ses cikiyo en doğru karar 10 Nisan bosuna kafanızı karistirmayin
02.04.2015 00:20:01   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Gamzee  10 nisanda sonuçlar aciklncakmi 02.04.2015 00:36:22    
Gamzee  10 nisanda sonuçlar aciklncakmi 02.04.2015 00:36:26    
Aaaa  Evet kesin 10 Nisan saat 18:00 de belli olcak 02.04.2015 01:17:58    
Mrvvv  Saatini nerden biliyosn ? 02.04.2015 01:28:47    
Aaaa  Genelde mesai bitimine doğru yayınlanıyor 17:00 ile 18:00 Arasında açıklanır ... 02.04.2015 03:26:28    
   
   Misafir
Benim acilen kesin cevapları bulmam lazım. :-(
01.04.2015 23:45:02   Yorum Yap  
               
Mrvvvv  Benimdeeeee meraktan çatlıycam 01.04.2015 23:47:08    
Misafir  Nerden bulcannn 01.04.2015 23:48:29    
Misafir  Bunalıma girdim ne sertifikaymış yaw:( bulursan ara beni merveeeeeeee 0536 794 63 89 01.04.2015 23:54:15    
   
   herdo
Ya alla askina su sorunun cevabi nedir soleyin nabiz nerden alinmaz kesin bisi yazin lutfen deli olcam
01.04.2015 23:18:27   Yorum Yap  
               
Misafir  Bacakdan 01.04.2015 23:27:34    
Misafir  Bacakdan 01.04.2015 23:27:39    
..  Bacakdan 01.04.2015 23:27:41    
herdo  Adamdin misafir cok saolyaaaa 01.04.2015 23:29:10    
   
   Misafir
Arkadaslar a kitapçığımı bunlar b yokmu
01.04.2015 23:08:08   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Aşağıdakilerden hangisi fiziki seyyar güvenlik engellerden değildir? Paravan dedim
01.04.2015 21:56:04   Yorum Yap  
               
mısafır  ıstınat duvarı 01.04.2015 23:21:22    
   
   Misafir
41. X-Ray cihazları genel güvenlik sistemleri içerisinde hangi güvenlik sistemi kategorisinde yer almaktadır?
A) Çevre güvenlik sistemleri
B) Biometrik güvenlik sistemleri
C) Elektronik güvenlik sistemleri
D) Polis güvenlik sistemleri
E) Hiçbiri

01.04.2015 20:51:49   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap=c Şıkkı 01.04.2015 20:55:29    
Ok  Elektronik 02.04.2015 01:21:38    
Misafir  b yapmıstım yaW BUnu :/ 02.04.2015 02:02:38    
Misafir  b yapmıstım yaW BUnu :/ 02.04.2015 02:02:40    
   
   Misafir
40. Genel kolluk, bir suç şüphesi üzerine özel güvenlik görevlisini hangi şartlarda arayabilir?
A) Görev esnasında kamu görevlisi sayıldığı için arayamaz
B) Özel güvenlik görevlisinin amirine bilgi verilmek zorundadır
C) Yazılı izin olmaksızın arayamaz
D) Özel bir şart gerekmez, arayabilir
E) Görevi bittikten sonra arayabilir

01.04.2015 20:51:29   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  Cevap A .. 01.04.2015 20:56:03    
Misafir  ben yazılı izin olmaksızın arayamaz demiştim sonuçda hemen gelip arayacam diyemez izin gerektirir diye düşnüyorum 01.04.2015 21:23:57    
herdo  Bnce d sikki ama emin degilim d yapmistim 01.04.2015 21:52:36    
Misafir  Cevap d 01.04.2015 21:57:21    
mısafır  suc şüphesı dıyo ozel bı sart gerektırmez 01.04.2015 23:22:51    
   
   Misafir
39. Aşağıdakilerden hangileri özel güvenlik görevlilerinin önleme amaçlı yakalama yetkilerindendir?
I-Hırsızlık yapıldığı esnada hırsız kaçarken yapılan yakalama
II-Olay yerini ve delilleri muhafaza esnasında gerçekleşen yakalama
III-Kişinin sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korumak amacıyla yakalama
IV-Gasp yapıldığı esnada gaspçı kaçarken yapılan yakalama
A) I, IV
B) Yalnız III
C) Yalnız II
D) I, II, III
E) II, IV

01.04.2015 20:51:12   Yorum Yap  
               
Misafir  Cvp c 01.04.2015 21:57:57    
Misafir  Onleme amacli diyo oyüzden kisinin sagl8gi bak8mindan arama bu aramadir 01.04.2015 23:57:36    
   
   Misafir
38. Aşağıdakilerden hangisi bir aracın şüpheli araç olup olmadığını anlamak konusunda bilgi vermez?
A) Araçta kelebek veya diğer camların kırık olup olmadığı
B) Araçta kapı yanlarında zorlama olup olmadığı
C) Aracın plakasının hangi şehre ait olduğu
D) Direksiyon altındaki kabloların düz kontak yapılıp yapılmadığı
E) Plakanın üzerindeki mührün olup olmadığı

01.04.2015 20:50:55   Yorum Yap  
               
Misafir  cevap e
01.04.2015 21:37:42    
herdo  E deyil kardesim cvp kabak gibi c sikki 01.04.2015 21:47:38    
herdo  E deyil kardesim cvp kabak gibi c sikki 01.04.2015 21:47:40    
   
   Misafir
37. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin insan hakları ihlallerinden sayılmaktadır?
I-Haksız üst arama
II-Konut dokunulmazlığı ihlali
III-Zor kullanma sınırının aşılması
IV-Görevi ihmal
A) Yalnız III
B) I, III
C) I, II, III
D) III, IV
E) I, II, III, IV

01.04.2015 20:50:40   Yorum Yap  
                   
   Misafir
36. Aşağıdakilerden hangisinin hem fiziki güvenlik tedbiri, hem de elektronik güvenlik tedbiri olarak örnekleri mevcuttur?
A) Kameralar
B) Bariyerler
C) Kapı tipi metal dedektörleri
D) El tipi metal dedektörleri
E) Panik butonu

01.04.2015 20:50:24   Yorum Yap  
               
mhmt  sınav heyecanından panik butonu dedim doğru cevap bariyerler galiba 02.04.2015 01:48:54    
   
   Misafir
35. Aşağıdakilerden hangisi yaya devriyenin dezavantajlarından değildir?
A) Geniş alanları kontrol etme şansı azdır
B) Bölge dışında caydırıcılık etkisi azdır
C) Tehlikelere ve saldırılara karşı açıktır
D) Fazla görünür olduğundan caydırıcıdır
E) Olumsuz hava koşullarından etkilenir

01.04.2015 20:50:10   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap c 01.04.2015 20:51:39    
Misafir  bu soruyu sınavda 20 kere okudum kafam basmadı soruyu anlayamadım şıkları okudum diğerlerinden değişik olarak c yapmışdım. 01.04.2015 21:27:56    
Misafir  cevap d. caydırıcılık dezavantaj değildir. 01.04.2015 22:07:50    
herdo  Bu sorunun cevabi cok karisik acaba nedir kesin olan 01.04.2015 23:32:08    
Misafir  Caydırıcılık avantajdır. Dezavantaj değil doğru cevap d 01.04.2015 23:41:02    
   
   Misafir
34. Stadyumda genel kolluğun gözetimi ve denetiminde seyircilerin kaba üst aramasını yapan özel güvenlik görevlisi hangi görevi yerine getirmiştir?
A) Önleyici görev
B) Adli görev
C) Sportif görev
D) Mecburi görev
E) Özel görev

01.04.2015 20:49:54   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap b 01.04.2015 20:52:28    
serdar
  cvp a
01.04.2015 21:09:05    
serdar
  cvp a
01.04.2015 21:09:08    
   
   Misafir
34. Stadyumda genel kolluğun gözetimi ve denetiminde seyircilerin kaba üst aramasını yapan özel güvenlik görevlisi hangi görevi yerine getirmiştir?
A) Önleyici görev
B) Adli görev
C) Sportif görev
D) Mecburi görev
E) Özel görev

01.04.2015 20:49:51   Yorum Yap  
                   
   Misafir
33. Özel güvenlik görevlisi Fatih, görevli olduğu üniversitede akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin kendi kendisine ve etrafına zarar verdiğini görmüş ve kişiye müdahale ederek kontrol altına almış, kişinin özgürlüğünü fiilen geçici olarak kısıtlamıştır. Fatih hangi yetkisini kullanmıştır?
A) Yakalama
B) Göz altına alma
C) El koyma
D) Zor kullanma
E) Zapt etme

01.04.2015 20:49:33   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap a 01.04.2015 20:53:37    
Muratxxc  Bencede a 01.04.2015 22:29:19    
Aaaaaa  Zapt etme degilmi ögg için zapt etme olması gerekiyo 01.04.2015 23:49:35    
   
   Misafir
B KİTAPÇIĞI YOKMU?
01.04.2015 20:35:12   Yorum Yap  
               
Bbb  Arkadaşım A kitapçığı ile B kitapçığı soruları aynı sadece sıralaması farklı .. 01.04.2015 23:46:19    
   
   Misafir
Kimse yok mu YAW CEWAP VERECEK
01.04.2015 20:31:29   Yorum Yap  
                   
   Misafir
32. Aşağıdakilerden hangisinde özel güvenlik görevlileri adli amaçlı kimlik sorma yetkisine sahiptir?
A) Düğün törenlerinde
B) Spor müsabakalarında
C) Sahne gösterilerinde
D) Havaalanlarında
E) Hiçbiri

01.04.2015 20:28:39   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap e hiçbiri 01.04.2015 20:38:15    
Misafir  Cevap e hiçbiri 01.04.2015 20:38:19    
   
   Misafir
31. Özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangi tutanağı tanzim edemez?
A) İfade tutanağı
B) Yakalama tutanağı
C) Buluntu eşya tutanağı
D) Suçüstü tutanağı
E) Arama tutanağı

01.04.2015 20:28:18   Yorum Yap  
               
Misafir  cevap a 01.04.2015 20:50:26    
   
   Misafir
Soruları cewaplarmısınız arkadaslar
01.04.2015 20:08:20   Yorum Yap  
                   
   Misafir
30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir?
A) Zaman belirtilmesi gerektiğinde 12 saat
esası kullanılmalıdır
B) Raporlar hiçbir zaman ihbar kabul edilmez
C) Raporda silinti, kazıntı ve daksil
kullanılabilir
D) Rapor sadece kâğıt üzerinde yazılı olarak
verilir
E) Hiçbiri

01.04.2015 20:07:17   Yorum Yap  
               
Misafir  A sıkkı 01.04.2015 20:14:10    
Sansiz  A cevap 01.04.2015 20:42:55    
Misafir  D şıkkıdır. A şıkkı olması imkansız akşam 8de olay olsa 8 mi diyecek hayır 20:00 demesi lazım 24 saat esas alınır. 01.04.2015 21:30:59    
herdo  Bnde a yaptim yanlis ama 01.04.2015 21:49:36    
Misafir  cevap E şıkkı 01.04.2015 23:02:48    
   
   Misafir
29. Aşağıdakilerden hangisi ana giriş kontrol noktasında bulunması gereken özelliklerden değildir?
A) Güncel olayları takip edebilmek için televizyon olmalı
B) İyi haberleşme ve alarm sistemine sahip olmalı
C) Gece kontrolleri için iyi bir aydınlatma sistemine sahip olmalı
D) Kontrolden kaçan araçların kaçmasını az zararla engelleyecek kapanlar olmalı
E) İnsan ve eşya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda X-Ray ve kapı dedektörü olmalı

01.04.2015 20:06:08   Yorum Yap  
               
Sansiz  A cevap 01.04.2015 20:43:58    
   
   Misafir
28. Özel güvenlik görevlisi Ahmet, görevli olduğu Atatürk barajında devriye atarken tespit etmiş olduğu fiziki engellerdeki bozulmaları raporla üstlerine bildirmiş ve tamirat yapılmasını sağlamıştır. Bu durum Ahmet?in hangi görevleri içerisinde değerlendirilir?
A) Adli görevleri
B) Koruyucu ve düzenleyici görevleri
C) İdari görevleri
D) Yardım görevleri
E) Hepsi

01.04.2015 20:05:50   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap b 01.04.2015 20:44:30    
   
   Misafir
27. Aşağıdakilerden hangisi kimyasal delildir?
A) Maddi hasarlı kaza sonucu kaçan aracın boya kalıntısı
B) Olay yerinde boğuşma neticesinde katilden kalan kan
C) Hırsızlık sonrası hırsızın kapıdaki parmak izi
D) Ölümlü kaza sonucu olay yerinden kaçan aracın tekerlek izi
E) Tecavüz sonrası kalan sperm kalıntısı

01.04.2015 20:05:16   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap a 01.04.2015 20:41:15    
   
   Misafir
26. Özel güvenlik görevlisi eşkâl tespiti hususunda nelere dikkat etmelidir?
A) Diğer insanlardan ayırt edici özelliklere dikkat etmelidir
B) Hafızasındaki bilgileri doğru olarak muhafaza etmelidir
C) En kısa sürede yazılı olarak not almalıdır
D) En kısa sürede ilgili birimlere bilgileri aktarmalıdır
E) Hepsi

01.04.2015 20:04:56   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap e 01.04.2015 20:40:26    
   
   Misafir
25. Aşağıdakilerden hangisi nokta görevi yerine getiren özel güvenlik görevlisinin görevleri içerisinde sayılamaz?
A) Noktanın etrafını iyi bilmelidir
B) Koruduğu alana kimseyi izinsiz sokmamalıdır
C) Gördüğü maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmelidir
D) Koruduğu bölgede bulunan kişi ve araçlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır
E) Şüpheli araç ve kişilerin hareketlerini gözetlemelidir

01.04.2015 20:04:35   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap c 01.04.2015 20:45:22    
   
   Misafir
24. Aşağıdakilerden hangisi havaalanlarında yapılan önleme aramalarında aranması özel hükme bağlı olan kişidir?
A) Milletvekilleri
B) Avukatlar
C) Sanatçılar
D) Futbolcular
E) Hiçbiri

01.04.2015 20:04:14   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap e 01.04.2015 20:46:05    
   
   Misafir
23. Bir özel güvenlik görevlisinin buluntu eşyanın sahibi olduğunu iddia eden kişiye aşağıdakilerden hangisini sorması anlamlı değildir?
A) Eşyanın markasının ne olduğu
B) Eşyanın şeklinin nasıl olduğu
C) Eşyanın ne zaman alındığı
D) Eşyanın hangi renk olduğu
E) Eşyanın ne olduğu

01.04.2015 20:03:49   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap c 01.04.2015 20:47:21    
   
   Misafir
22. Aşağıdakilerden hangisi olay yeri ve maddi suç delillerinin güvenliğini etkileyen faktörlerden değildir?
A) Maktul
B) Hava şartları
C) Medya mensupları
D) Mağdur ve yakınları
E) Meraklı kalabalık

01.04.2015 20:03:27   Yorum Yap  
               
Burakkk  A sıkkı 01.04.2015 20:36:35    
diyarbakırlı  hava sartları,maktul,magdur ve yakınları,meraklı kalabalık etkiler...soruyu güzel oku arkadaşım hangisi degildir diyor...cevap: medya mensupları olcak 01.04.2015 20:49:45    
Misafir  diyarbakırlı sende yanlış dedin bu olay yeri koruma ile internette yazan kesin bilgiler.
Olay Yeri Ve Maddi Suç Delillerinin Güvenliğini Etkileyen Faktörler
Hava Şartları:
Mağdur, Mağdur Yada Maktul Yakınları :
Şüpheli ve işbirlikçiler :
Basın mensupları :
Meraklı kalabalık ve ilgisiz kişiler:
Fırsatçılar (Yankesiciler vs.) :
Görevli olmayan personel:
Farklı Alanlarda Olay Yeri Korunması
01.04.2015 21:40:27    
Misafir  maktul öldürülmüş kişi bunarın yakınlarınada maktul yakınları denir. yani A şıkkı maktuldür 01.04.2015 21:42:07    
Misafir  maktul ölmüş kişi. olay yerini etkileyemez. 01.04.2015 22:11:12    
   
   Misafir
16. Adli arama sonunda, aranan kişinin arama tutanağından bir suret talep etmesi halinde aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Arama fiili bir işlemdir, tutanak tanzim edilmez
B) Tutanak tanzim edilir ancak kişiye verilmesine gerek yoktur
C) Tutanak iki nüsha tanzim edilir, bir sureti kişiye verilir
D) Tutanak iki nüsha tanzim edilir, bir sureti genel kolluğa verilir diğer sureti dosyasında muhafaza edilir, kişiye suret verilmez

01.04.2015 20:02:55   Yorum Yap  
               
Ismet acar  D sikki. 01.04.2015 22:25:55    
   
   kartal.42
17. Aşağıdakilerden hangisi öncü çalışmasında araştırılması gereken hususlardan değildir?
A) Güzergâh analizi
B) Kalınacak yerler
C) Gidilecek mekânlar
D) Toplumsal özellikler
E) Şoför seçimi

01.04.2015 19:10:04   Yorum Yap  
               
Misafir  D sıkkı 01.04.2015 19:15:05    
Misafir  E şıkkı şoför seçimi. 01.04.2015 19:18:51    
Misafir  bu soru daha önce de sorulmuştur ve cevap şoför seçimidir. 01.04.2015 19:39:02    
herdo  Bu soru 17nci a kitapciginda yok cikmadi 01.04.2015 23:21:20    
   
   Misafir
21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi devriyenin temel amaç ve fonksiyonları açısından yanlış bir ifadedir?
A) Bozulan kamu düzenini korumak
B) Yardım isteyenlere ve olay mağdurlarına yardım etmek
C) Görev alanında güvenliği tehlikeye düşürebilecek durumlara engel olmak
D) Güvenliği tehlikeye düşürmeye yönelik olayları önlemek
E) İnsanlara güvende olduğunu hissettirmek

01.04.2015 19:01:14   Yorum Yap  
               
Misafir  A şıkkı. 01.04.2015 19:04:59    
Sansiz  Cevap a 01.04.2015 19:05:01    
ado  cevap a şıkkı 01.04.2015 20:26:22    
   
   Misafir
20. Terk edilmiş bir eşyanın özel güvenlik görevlisi tarafından bulunduğu yerden alınarak emin bir yerde tutulmasına ne ad verilir?
A) Emanete alma
B) El koyma
C) Zapt etme
D) Koruma altına alma
E) Müsadere

01.04.2015 19:00:54   Yorum Yap  
               
Misafir  bu soru 23. özel güvenlik sınavının 100. sorusudur ve doğru cevap EMANETE ALMA yani a şıkkıdır. 01.04.2015 19:06:13    
Sansiz  Cevap a 01.04.2015 19:06:24    
   
   Misafir
19. 5188 sayılı kanuna göre faaliyet gösteren özel güvenlik eğitim kurumları hangi makamlar tarafından denetlenir?
A) Cumhuriyet Savcısı ve Hakimler
B) Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri
C) İçişleri Bakanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri
D) İçişleri Bakanlığı ve İl Jandarma Komutanlıkları
E) İçişleri Bakanlığı ve Valilikler

01.04.2015 19:00:37   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap e 01.04.2015 19:07:16    
Misafir  ben c yaptım ama doğru cevap e şıkkı. 01.04.2015 19:07:23    
   
   Misafir
18. Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini aşağıdaki hangi yasadan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu
C) 5275 sayılı Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun

01.04.2015 19:00:16   Yorum Yap  
               
Misafir  e şıkkı. 01.04.2015 19:07:51    
   
   Misafir
ÖNEMLİ NOT: Soruların cevapları henüz açıklanmamış olsa da suallerin büyük bir çoğunluğu ESKİ SINAVLARDA AYNEN sorulmuştur. Bu nedenle sualleri GOOGLE arama motoruna yazıp cevaplarını eski sınavlardan görebilirsiniz.
01.04.2015 19:00:07   Yorum Yap  
                   
   Misafir
15. Soruşturması ve kovuşturması şikâyete bağlı olan bir suçun çocuklara karşı işlenmekte olması halinde özel güvenlik görevlileri ne yapmalıdır?
A) Mağdur şikâyetçi değilse şüpheliyi salıvermeli
B) Mağdur şikâyetçi ise şüpheliyi yakalamalı
C) Şikâyete bakmaksızın şüpheliyi yakalamalı
D) Amirinin vereceği emre göre hareket etmeli
E) Genel kolluğun vereceği talimata göre hareket etmeli

01.04.2015 18:59:23   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap c 01.04.2015 20:49:35    
püfff  ben e yaptım 02.04.2015 00:52:11    
   
   Misafir
17. 5188 Sayılı Kanun hükümlerine göre uygulanacak idari para cezasını veren makam aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adli mahkemeler
B) İdari mahkemeler
C) Mahalli mülki amir
D) İçişleri Bakanı
E) Yetkili kolluk amiri

01.04.2015 18:58:58   Yorum Yap  
               
herdo  Idari mahkemeler 01.04.2015 19:00:19    
Misafir  Bu soru 31. özeli güvenlik sınavında 85. sorunun aynısıdır ve o sınavda MÜLKİ AMİR doğru cevap olarak kabul edilmiştir. 01.04.2015 19:02:57    
Misafir  mülki amir. bu soru önceki sınavlarda da soruldu. 01.04.2015 19:09:26    
   
   SERKANNNNN
Soruların cevaplarınbı BİLEN VARSA cEVAPLASIN BÜTÜN SORULARI
01.04.2015 18:56:51   Yorum Yap  
                   
   Misafir
MENZİL sorusunda tartışmaları bitiren delil.

EKİM 2009 TARİHLİ özel güvenlik sınavında BİR SİLAHIN çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafe sorulmuş ve ATIŞ MENZİLİ seçeneği doğru cevap kabul edilmiştir.
Soruları DOĞRU CEVAPLARINI merak eden arkadaşlar soruları google a kopyala eski sınavlarda aynı sorularda hangi cevabın doğru kabul edildiğini görebilirler.

01.04.2015 18:56:27   Yorum Yap  
               
Misafir  çok ikilemli bir soru ve soran kişiler amacı neydi ki. sorunun cvbında Azami menzil; merminin ulaşabileceği en uzak mesafedir. şimdi Hiçbiri desen doğru şıktırr. ama Atış menzili demekde dogru oluyor. hadi gel işin içinden çık. benim bildigim Atış menzili içerisine girildiğinde ateş edilir yani etkili menzille eşdeğerdir. karışık .)) 01.04.2015 19:23:16    
   
   Misafir
Genel kolluga teslim eder kesin
01.04.2015 18:53:32   Yorum Yap  
                   
   Misafir
17. 5188 Sayılı Kanun hükümlerine göre uygulanacak idari para cezasını veren makam aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adli mahkemeler
B) İdari mahkemeler
C) Mahalli mülki amir
D) İçişleri Bakanı
E) Yetkili kolluk amiri

01.04.2015 18:52:28   Yorum Yap  
               
Misafir  İdaari makemelr yaptm 01.04.2015 18:54:40    
herdo  Yuzde yuz idari mahkemelerr 01.04.2015 18:58:32    
Misafir  aynı soru 31. sınavda 85. sorudur ve doğru cevap MÜLKİ AMİRDİR. 01.04.2015 19:03:35    
Misafir  A kitapçiği demi bu b kitapcigiysa kacinci soruda verildi bilen varmi 01.04.2015 19:17:24    
Misafir  A kitapçiği demi bu b kitapcigiysa kacinci soruda verildi bilen varmi 01.04.2015 19:17:49    
   
   Misafir
14. Özel güvenlik görevlisinin suçüstü yakaladığı kişilerle ilgili yapacağı işlem aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?
A) Derhal Cumhuriyet Savcılığına teslim eder
B) Adli sicil bilgilerini tespit eder
C) 24 saat gözetim altına alır
D) Genel kolluğa teslim eder
E) En kısa zamanda amirine bildirir

01.04.2015 18:50:26   Yorum Yap  
               
Misafir  D sikki 01.04.2015 18:55:57    
Misafir  Genel kolluğa teslim eder
01.04.2015 18:57:34    
herdo  Genel kolluga teslim eder 01.04.2015 18:57:37    
   
   Misafir
14. Özel güvenlik görevlisinin suçüstü yakaladığı kişilerle ilgili yapacağı işlem aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?
A) Derhal Cumhuriyet Savcılığına teslim eder
B) Adli sicil bilgilerini tespit eder
C) 24 saat gözetim altına alır
D) Genel kolluğa teslim eder
E) En kısa zamanda amirine bildirir

01.04.2015 18:49:13   Yorum Yap  
               
Misafir  Genel kolluğa teslim eder 01.04.2015 18:58:19    
   
   Misafir23
Soruların CEVAPLARINI bİLEN varsa Yazsınn
01.04.2015 18:27:49   Yorum Yap  
               
Misafir  NOT: Soruların büyük bir çoğunluğu ESKİ SINAVLARDA AYNEN sorulmuştur. Sorualrın cevaplarını merak eden arkadaşları soruyu google a kopyalayıp cevabı öğrenebilirler. 01.04.2015 19:00:59    
   
   Misafir
Cevaplarmısınız arkadaslar soruları
01.04.2015 18:26:14   Yorum Yap  
                   
   Misafir
13. Özel güvenlik görevlileri yetkilerini nerelerde kullanabilirler?
A) Görevli oldukları sürede ve görev alanlarında
B) Kırsal alanlarda
C) Polisin olmadığı her yerde
D) Belediye sınırları içerisinde
E) Üzerinde üniforma olduğu zaman her yerde

01.04.2015 18:24:03   Yorum Yap  
               
Misafir  misafir cvp a 01.04.2015 18:39:04    
   
   Misafir
12. Aşağıda belirtilen yetkilerden hangilerini özel güvenlik görevlileri kullanamaz?
I-Tutuklama
II-Kimlik Tespiti
III-Konut Araması
IV-Yakalama
V-Üst ve Eşya Araması
VI-Kimlik Sorma
A) I, II, III, VI
B) IV, V, VI
C) II, IV, VI
D) I, II, III
E) I, II, VI

01.04.2015 18:23:02   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp d 01.04.2015 18:39:55    
Misafir  Aşagidakileride cewaplasana kardes sana zahmet 01.04.2015 18:44:32    
   
   Misafir
11. Bir mal veya eşya üzerinde zilyede ait olan tasarruf yetkisinin kamu gücü kullanılarak kaldırılmasına ne denir?
A) Adli zapt etme
B) El koyma
C) Mülkiyet hakkını ihlal
D) Önleme yakalaması
E) Hepsi

01.04.2015 18:22:25   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp b 01.04.2015 18:40:36    
Misafir  Aşagidakileride cewaplasana kardes sana zahmet 01.04.2015 18:43:47    
Misafir  Aşagidakileride cewaplasana kardes sana zahmet 01.04.2015 18:44:17    
Misafir  bu soru 2009 senesinde 20. özel güvenlik sınavında sorulmuş olup EL KOYMA şıkkı doğru kabul edilmiştir. 01.04.2015 18:58:11    
   
   Misafir
43. Demir, altın ve gümüş gibi metaller renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında hangi renk tespit edilebilir?
A)Gri
B)Yeşil
C)Mavi
D)Siyah
E)Sarı

01.04.2015 18:18:16   Yorum Yap  
               
isosoykan  D SIYAH 01.04.2015 18:43:02    
Misafir  C sikki 01.04.2015 20:51:35    
Misafir  Mavi doğru 01.04.2015 21:41:45    
   
   Misafir
43. Demir, altın ve gümüş gibi metaller renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında hangi renk tespit edilebilir?
A)Gri
B)Yeşil
C)Mavi
D)Siyah
E)Sarı

01.04.2015 18:16:28   Yorum Yap  
                   
   Misafir
SORULARIN CEVAPLARINI BİLEN YAZSIN ARKADASLAR
01.04.2015 18:14:59   Yorum Yap  
                   
   Misafir
42. Renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında C-4 patlayıcı maddeler aşağıdaki renklerden hangisi ile tespit edilebilir?
A)Yeşil
B)Turuncu
C)Mavi
D)Kı mızı r
E Gri

01.04.2015 18:13:19   Yorum Yap  
               
isosoykan  B TURUNCU 01.04.2015 18:43:24    
   
   Misafir
10. Kontrol noktasında üstünü ve eşyasını kontrol ettirmek istemeyen kişiye ne yapılır?
A) Israr edilmez ve içeriye girişine izin verilmez
B) Zorla aranır
C) Arama için ısrar edilmez ve içeri alınır
D) Sadece eşyaları aranır
E) Özel güvenlik görevlisi kişisel takdir hakkını kullanır

01.04.2015 18:12:54   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp a 01.04.2015 18:41:20    
   
   Misafir
9. Büyükten küçüğe doğru mevzuat sıralaması nasıl olmalıdır?
A) Anayasa- Kanun -Tüzük -Yönetmelik
B) Anayasa- Tüzük -Kanun -Yönetmelik
C) Kanun -Anayasa -Tüzük -Yönetmelik
D) Yönetmelik- Tüzük -Kanun -Anayasa
E) Tüzük -Anayasa -Kanun ?Yönetmelik

01.04.2015 18:12:34   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp a 01.04.2015 18:41:45    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:42:40    
Misafir  a şıkkı 01.04.2015 18:43:00    
   
   Misafir
8. Özel güvenlik görevlisi yakalamadan sonra hangi eylemi yapamaz?
A) Yakalanan kişiyi koruma altına alır
B) Elde edilen suç delillerini muhafaza eder
C) Yakalamanın akabinde en yakın genel kolluğa haber verir
D) Yakalanan kişinin olayla ilgili ifadesini alır
E) Olayın tanığı varsa olay mahallinde kalmasını sağlar

01.04.2015 18:12:18   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp d 01.04.2015 18:42:18    
Misafir  d şıkkı. ifade alamaz. 01.04.2015 18:42:24    
   
   Misafir
7. Şüpheli bir paket veya çanta görüldüğünde hareket tarzı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) Öncelikle paket veya çanta içinde patlayıcı olup olmadığı kontrol edilmelidir
B) Çevreden bu paket veya çantanın bırakıldığını gören olup olmadığı araştırılmalıdır
C) Çevreden sahibinin kim olduğu araştırılmalıdır
D) Bırakıldığını gören yoksa içinde patlayıcı varmış gibi hareket edilmelidir
E) Paket veya çantanın yanına kimse yanaştırılmamalıdır

01.04.2015 18:12:02   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp c 01.04.2015 18:42:45    
isosoykan  A SECENEGİ 01.04.2015 18:43:52    
Misafir  a şıkkı. patlayıcı olup olmadığı kontrol edilmez. tehlikelidir. c değil sahibi araştırılır. 01.04.2015 18:44:03    
Misafir  Cevap a 01.04.2015 21:42:57    
   
   Misafir
Cevapları biri versede emin olsak kaldıkmı geçtikmi:((((((
01.04.2015 18:11:56   Yorum Yap  
                   
   Misafir
6. Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan Özel Güvenlik Görevlisi hangi suçu işlemiştir?
A) İşkence
B) Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma
C) Amirin emrine muhalefet
D) Görevi ihmal
E) Görevini yaptığından suç oluşmamıştır.

01.04.2015 18:11:41   Yorum Yap  
               
isosoykan  B SECENEGİ 01.04.2015 18:44:22    
Misafir  b şıkkı. 01.04.2015 18:44:28    
   
   Misafir
42. Renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında C-4 patlayıcı maddeler aşağıdaki renklerden hangisi ile tespit edilebilir?
A)Yeşil
B)Turuncu
C)Mavi
D)Kı mızı r
E Gri

01.04.2015 18:11:29   Yorum Yap  
               
isosoykan  B TURUNCU 01.04.2015 18:44:36    
   
   Misafir
5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 5188 sayılı kanunda yazılı görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan özel güvenlik görevlilerine veya ölen özel güvenlik görevlilerinin kanuni mirasçılarına hangi kanun gereğince tazminat ödenir?
A) 4857 Sayılı İş Kanunu
B) 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
C) 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun
D) 2022 Sayılı Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Kişilere Aylık Bağlanması Kanunu
E) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu

01.04.2015 18:11:09   Yorum Yap  
               
Misafir  2330sayılı nakdi tazminat ve aylık bağlanması hakındaha kanun 01.04.2015 18:17:18    
Misafir  c şıkkı. 01.04.2015 18:44:48    
   
   adnan
cevap anahtarı yok mu?
01.04.2015 18:09:22   Yorum Yap  
                   
   Misafir
6. Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan Özel Güvenlik Görevlisi hangi suçu işlemiştir?
A) İşkence
B) Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma
C) Amirin emrine muhalefet
D) Görevi ihmal
E) Görevini yaptığından suç oluşmamıştır.

01.04.2015 18:08:55   Yorum Yap  
               
Misafir  kişiyi hürrüyetinden yoksun bırakma 01.04.2015 18:17:54    
Misafir  b şıkkı. 01.04.2015 18:45:28    
   
   Misafir
5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 5188 sayılı kanunda yazılı görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan özel güvenlik görevlilerine veya ölen özel güvenlik görevlilerinin kanuni mirasçılarına hangi kanun gereğince tazminat ödenir?
A) 4857 Sayılı İş Kanunu
B) 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
C) 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun
D) 2022 Sayılı Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Kişilere Aylık Bağlanması Kanunu
E) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu

01.04.2015 18:08:24   Yorum Yap  
               
Misafir  cevap : C şıkkı 01.04.2015 21:24:35    
Misafir  cevap : C şıkkı 01.04.2015 21:24:38    
oscar   şıkkı 02.04.2015 01:56:31    
oscar   c şıkkı 02.04.2015 01:57:05    
   
   Misafir
4. Bir kamu kurumu bünyesindeki özel güvenlik biriminde çalışan özel güvenlik görevlisi kendisine verilen disiplin cezasına karşı nereye başvurabilir?
A) İdare Mahkemesine
B) Polise
C) İşçi Sendikasına
D) İş Mahkemesine
E) İşveren Sendikasına

01.04.2015 18:07:28   Yorum Yap  
               
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:45:51    
   
   Misafir
3. Özel Güvenlik Şirketinde çalışan bir özel güvenlik görevlisi, kendisine verilen disiplin cezasına karşı nereye başvurabilir?
A) İdare Mahkemesine
B) Polise
C) İşçi Sendikasına
D) İş Mahkemesine
E) İşveren Sendikasına

01.04.2015 18:05:02   Yorum Yap  
               
Misafir  d şıkkı. iş mahkemesi. 01.04.2015 18:46:12    
   
   Misafir
2. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yakalama nedenlerinden değildir?
A) Suçüstü hali söz konusu olmalıdır
B) Delillerin yok edilmesi olasılığı olmalıdır
C) Delillerin değiştirilme olasılığı olmalıdır
D) Sanığın kaçma olasılığı olmalıdır
E) Kişinin suç işlediğinden şüphe duyulmalıdır

01.04.2015 18:04:24   Yorum Yap  
               
Misafir  tartışılan bir soru. e şıkkı diye biliyorum. 01.04.2015 18:46:38    
Misafir  Cevap e 01.04.2015 21:44:23    
   
   Misafir
1. Özel güvenlik görevlisi, görev alanında çocuklara ve beden veya akıl hastalığı nedeniyle kendilerini idareden aciz bulunanlara karşı işlenen suçlarda ne zaman müdahale edebilir?
A) Olayın vuku bulduğu anda
B) Şikâyetçinin şikâyetini beyan etmesi üzerine
C) Olaya müdahale edilmez kolluğa bilgi verilir
D) Olayların sonuçlanması beklenir
E) Hiçbir durumda karışılmaz

01.04.2015 18:03:19   Yorum Yap  
               
isosoykan  A SECENEGİ 01.04.2015 18:45:54    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:47:06    
   
   herdo
Birde 5188 kanunun idari para cezasini hangi makam verir
01.04.2015 17:22:18   Yorum Yap  
                   
   herdo
Arkadaslar allah askina a kitapcigi bnmde hesap gaptim 61 dogru amaaa su sorulardan emin degilim siklardan yardimci olursaniz cok sevinirim sorular ve siklar sunlar dogrumu yanlismi soleyiniz? Eroinin et etkili maddesi afedrit aseit 11 kisilik koruma coplarda 1 bolge baldirlar guvenliginin alanini kim genisletir ozel guvenlik komisyonu gakin korumada cember duzeni bide suc ustu yakamarda ozel guvenlik kime teslim eder
01.04.2015 17:15:57   Yorum Yap  
                   
   inter43
16. Adli arama sonunda, aranan kişinin arama tutanağından bir suret talep etmesi halinde aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Arama fiili bir işlemdir, tutanak tanzim edilmez
B) Tutanak tanzim edilir ancak kişiye verilmesine gerek yoktur
C) Tutanak iki nüsha tanzim edilir, bir sureti kişiye verilir
D) Tutanak iki nüsha tanzim edilir, bir sureti genel kolluğa verilir diğer sureti dosyasında muhafaza edilir, kişiye suret verilmez
E) Aranan kişinin genel kolluğa dilekçe ile müracaat etmesi halinde kendisine bir suret kolluk tarafından verilir.

01.04.2015 16:49:31   Yorum Yap  Diğer 3 yorumu gör
               
s yılmaz  cavap c şıkkıdı 01.04.2015 17:18:32    
Misafir  (d) şıkkı doğru 01.04.2015 17:34:15    
Misafir  Adli önleme ve yönetmelik konununda şu madda var ona göre kararı verin.
Tutanak arama işlemine katılmış olanlar ve hazır bulunanlarca imzalanır. Tutanağın bir sureti ilgiliye verilir.
01.04.2015 17:47:01    
muratxxc  C olmalı 01.04.2015 22:38:09    
herdo  Murat cevap c kesinmi lutfen soleyiniz 01.04.2015 23:23:56    
   
   inter43
25. Aşağıdakilerden hangisi nokta görevi yerine getiren özel güvenlik görevlisinin görevleri içerisinde sayılamaz?
A) Noktanın etrafını iyi bilmelidir
B) Koruduğu alana kimseyi izinsiz sokmamalıdır
C) Gördüğü maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmelidir
D) Koruduğu bölgede bulunan kişi ve araçlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır
E) Şüpheli araç ve kişilerin hareketlerini gözetlemelidir

01.04.2015 16:48:17   Yorum Yap  
               
inter43  bu sorunun cevabını bilen yokmu 01.04.2015 16:59:27    
Misafir   Gördüğü maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmelidir 01.04.2015 17:01:14    
s yılmaz   cevap c şıkkı 01.04.2015 17:19:34    
Misafir  ewt (C) şıkkı 01.04.2015 17:35:48    
Misafir  Bunun cvp c 01.04.2015 17:42:23    
   
   inter43
18. Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini aşağıdaki hangi yasadan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu
C) 5275 sayılı Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun

01.04.2015 16:46:59   Yorum Yap  
               
Misafir  Bu Cewap Kesinlikle E kardes 01.04.2015 16:49:29    
inter43  bende e diye biliyordum ama bi kaynakta 5188 nolu kanun değişti filan gibi kesin olmayan bilgiler okudum ama ne kadar doğru bilgidir bilemiyorum 01.04.2015 16:50:51    
inter43  bide hatırlamadığım bi soru vardı ben cevabını görüşme duruşu ; ayaklar omuz hizasında açık olacak gibi kavramlardan bahseden bi cevap işaretledim onu hatırlıyorum sadece . o soruyu ve cevabını hatırlayan varmı acaba 01.04.2015 16:52:48    
s yılmaz  cevap e şııkıdır 01.04.2015 17:20:16    
cem36  E şıkkı 01.04.2015 18:04:52    
   
   inter43
96. Yakın koruma görevi ifa eden özel güvenlik görevlilerin standart yürüyüş düzenleri vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu yürüyüş düzenlerinden değildir?
A) 11?li koruma düzeni (karışık)
B) Tekli koruma
C) İkili koruma
D) Üçlü koruma
E) Dörtlü koruma (açık V düzeni)

01.04.2015 16:36:21   Yorum Yap  
               
Misafir  96 yı A yapmissim Yanlıstır ama 01.04.2015 16:40:39    
Misafir  doru a sıkkı 01.04.2015 16:41:42    
cem36  A şıkkı dogru 01.04.2015 18:06:39    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:48:19    
   
   inter43
99. Özel güvenlik görevlilerinin görev alanları aşağıdakilerden hangisi tarafından genişletilebilir?
A) Mülki Amir
B) Özel Güvenlik Komisyonu
C) Emniyet Müdürü
D) İçişleri Bakanı
E) Özel Güvenlik Kurumu

01.04.2015 16:35:04   Yorum Yap  
               
berivan eser  bu sorununu cevabı bilen yokmu
01.04.2015 17:35:54    
Misafir  Cevap mulku amir 01.04.2015 17:45:14    
Misafir  cevap B şıkkı sebebi aşaşıda kesin bilgi
Özel güvenlik görevlilerinin; silahlı görev yapabileceği koruma hizmetleri, bulundurabilecekleri silahların özellikleri ve miktarları özel güvenlik komisyonu tarafından belirlenir. Özel güvenlik görevlileri, silahlarını görev alanı dışına çıkaramazlar. Ancak zorunlu hallerde, görev alanı, komisyon kararıyla genişletebilir. Ayrıca güzergâh ifade eden durumlarda, güzergâh boyu, görev alanı sayılır.
01.04.2015 17:52:32    
Misafir  Ozel guvenlik komisyonu 01.04.2015 17:56:59    
   
   inter43
98. Görev, yetki ve haklar açısından polis memuru ile özel güvenlik görevlisi arasındaki fark hangi şıkta belirtilmiştir?
A) Üniformalı görev yapma
B) Görevi ile ilgili eğitim alma
C) Görev alanı ve yetkileri
D) Şartlar oluştuğunda tazminat alabilme
E) Konusu suç teşkil eden emri yapmama

01.04.2015 16:34:37   Yorum Yap  
               
mahoo  c sıkkı 01.04.2015 16:42:20    
   
   inter43
30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir?
A) Zaman belirtilmesi gerektiğinde 12 saat
esası kullanılmalıdır
B) Raporlar hiçbir zaman ihbar kabul edilmez
C) Raporda silinti, kazıntı ve daksil
kullanılabilir
D) Rapor sadece kâğıt üzerinde yazılı olarak
verilir
E) Hiçbiri

01.04.2015 16:30:51   Yorum Yap  
               
Misafir  Bence D ben de yaptm artk ins dgrdr 01.04.2015 16:34:32    
inter43  bende d yaptım ama emin değilim 01.04.2015 16:35:55    
Misafir  Hiçbiri 01.04.2015 17:02:08    
Misafir  Cevap d 01.04.2015 21:47:14    
   
   Misafir
Soruların cevabını emniyet de bilmiyor :))sınav iptal
01.04.2015 16:29:48   Yorum Yap  
               
Nur ay  :))iptal olursa eminim daha kazik sorular çıkar 01.04.2015 17:13:16    
   
   inter43
29. Aşağıdakilerden hangisi ana giriş kontrol noktasında bulunması gereken özelliklerden değildir?
A) Güncel olayları takip edebilmek için televizyon olmalı
B) İyi haberleşme ve alarm sistemine sahip olmalı
C) Gece kontrolleri için iyi bir aydınlatma sistemine sahip olmalı
D) Kontrolden kaçan araçların kaçmasını az zararla engelleyecek kapanlar olmalı
E) İnsan ve eşya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda X-Ray ve kapı dedektörü olmalı
bu sorunun cevabı nedir arkadaşlar

01.04.2015 16:28:13   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap A 01.04.2015 16:31:47    
   
   inter43
24. Aşağıdakilerden hangisi havaalanlarında yapılan önleme aramalarında aranması özel hükme bağlı olan kişidir?
A) Milletvekilleri
B) Avukatlar
C) Sanatçılar
D) Futbolcular
E) Hiçbiri

bu sorunun cevabı nedir arkadaşlar

01.04.2015 16:25:42   Yorum Yap  
               
mbnnn  cevap a 01.04.2015 16:37:01    
Misafir  ben hiçbiri yaptım çünkü önleme araması herkese yapılıyor biliyor sonuçda çanta içinde uçağa zarar verbilcek bişeyle olabilir mesela asit veya salladıgında patlayabilir bişey. bilmem mantık yürüttüm 01.04.2015 16:59:44    
   
   Misafir
24. Aşağıdakilerden hangisi havaalanlarında yapılan önleme aramalarında aranması özel hükme bağlı olan kişidir?
A) Milletvekilleri
B) Avukatlar
C) Sanatçılar
D) Futbolcular
E) Hiçbiri

01.04.2015 16:21:26   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  A)Milletvekilleri diyorum 01.04.2015 16:26:53    
Misafir  Milletvekilleri 01.04.2015 16:28:02    
levent91  cevap hiçbiri olucak. havaalanında herkes aranır. 01.04.2015 17:08:31    
Misafir  Milletvekilleri kardesim milletvekilini arayamaz 01.04.2015 17:30:34    
Misafir  Misafir arkadaşlar hiç biri olacak sadece önlemem aramasına alınmayan devlet tarafında davet edilen devlet başkanları büyük adamlar tek aranamaz kitapta bunu öğrendim 01.04.2015 18:37:48
Read more: sinavsorucevap.com/Forum-ogg-ozel-guvenlik-gorevlisi-temel-yenileme-sinavi.aspx i
01.04.2015 18:38:26    
   
   Misafir
koruma altına alma
01.04.2015 15:47:11   Yorum Yap  
               
Misafir  arkadaşlar hiç biri olacak sadece önlemem aramasına alınmayan devlet tarafında davet edilen devlet başkanları büyük adamlar tek aranamaz kitapta bunu öğrendim 01.04.2015 18:37:48    
   
   bdnfn
Terk edilmiş bir eşyanın özel güvenlik görevlisi tarafından bulunduğu yerden alınarak emin bir yerde tutulmasına ne ad verilir?
 
Emanete alma
El koyma
Zapt etme
Koruma altına alma
Müsadere

01.04.2015 15:39:56   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  Koruma altna alma yaptm bnde cunku emenate alma ornegn avm silah emanate alma gibi olur bnce 01.04.2015 16:10:59    
Misafir  emanete alma CEVAP,
01.04.2015 16:24:28    
Misafir  Emanete alma diyorum 01.04.2015 16:28:00    
Misafir  HOCAYA SORDUMM bu cevabı verdi şimdii kurstayım
01.04.2015 16:28:24    
Misafir  Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma. ögg görevlerindendir 01.04.2015 17:09:22    
   
   nslsnxnwmd
Aşağıdakilerden hangisi yangında itfaiye teşkillerinin görevlerindendir?
Başlangıç yangınlarına müdahale etmek
Panik ve kargaşayı önlemek
Kurtarma işlerini yapmak
İlk yardım yapmak
Hepsi

01.04.2015 15:34:08   Yorum Yap  
               
Bozkurt2727  Ben Bunu görevlerinden deqildir diye okudum yaw 01.04.2015 15:44:33    
Bozkurt2727  Cevap E 01.04.2015 15:44:49    
FERDİ1907  Hepsi diyorum 01.04.2015 16:29:33    
   
   nslsnxnwmd
 
Görev, yetki ve haklar açısından polis memuru ile özel güvenlik görevlisi arasındaki fark hangi şıkta belirtilmiştir?
Üniformalı görev yapma
Görevi ile ilgili eğitim alma
Görev alanı ve yetkileri
Şartlar oluştuğunda tazminat alabilme
Konusu suç te

01.04.2015 15:31:37   Yorum Yap  
                   
   Murat AYYYYYYYY
arkadaslar yeni güvenlik paketine göre artık yenleme sınavlarında geçmek zorunluymuş
bu konuda bilgisi olan varmı lütfen cevap yazsın

01.04.2015 14:27:54   Yorum Yap  
               
Misafir  mevzuata göre yenileme eğitimi mesleğe yeterli olup olmadığını ölçmez yalnızca özel güvenlik görevlisinin seviyesini gösterir. bu yenileme sınavı resmi gazetede ve 5188 sayılı kanuna göre kurum içerisinde terfilerde göz önünde bulundurulabilir. ama personeli özel güvenlik görevlisi olmaktan çıkartmaz. 01.04.2015 14:46:32    
Bbbb  Arkadaşım rahat olabilirsin yenileme Sınavı nda kalma yok .. 01.04.2015 15:15:23    
Misafir  Öyle birşey hiç duymadım 01.04.2015 15:57:00    
   
   aaa
1. Aşağıdaki maddelerden hangisi dost olmayan kalabalıkların özelliklerinden değildir?
A) Protesto amaçlı domates veya yumurta atabilirler
B) Konuşmayı sloganlarla sık sık protesto edebilirler
C) Bozuk para, pet şişe, çakmak, ayakkabı v.s. atabilirler
D) Sloganlarla kalabalığı tahrik edebilirler
E) Korunan kişinin lehine tezahürat yapabilirler

01.04.2015 14:23:54   Yorum Yap  Diğer 4 yorumu gör
               
Bozkurt2727  53. Aşağıdakilerden hangisi, bilinç değerlendirmesi ile ilgili olarak yanlıştır? 01.04.2015 14:40:50    
Bozkurt2727  53. Aşağıdakilerden hangisi, bilinç değerlendirmesi ile ilgili olarak yanlıştır?
A) Bilinç düzeyi yaralanmanın ağırlığını gösterir
B) Kişinin bilinci yerinde ise= Tüm uyarılara cevap verir
C) 1 Derece Bilinç Kaybı = Sözlü ve gürültülü uyaranlara cevap verir
D) 2 Derece Bilinç Kaybı = Ağrılı uyaranlara cevap verir
E) 3 Derece Bilinç Kaybı = Tüm uyaranlara karşı tepkilidir
01.04.2015 14:41:17    
aaa  e yaptım çünkü dost olmayan lehine değil aleyhine tezahürat yapar. 01.04.2015 14:43:02    
Misafir  Evet ya orada basmadı kafam cevap e daha kağıdı verdim çıktım jeton düştü öyle 5 soruda aynı hata arada bilemediğimde oldu ben kesin kaldım 01.04.2015 15:43:44    
FERDİ1907  Cevap E diyorum 01.04.2015 16:32:01    
   
   Misafir
SİLAH SORULARI TAMAMI DOĞRU CEVAPLAR
1- Hangisi çerçevede bulunmaz? KABZA.
2-sürgü üzerinde yer almayan HAZNE
3-Şarjörün parçası? GERDEL.
4-fİŞEĞİN parçaları: çekirdek kovan kapsül barut.
5-hangisinde barut olmaz? Eğitim fişeği.
6-Bilmiyorum.
7-Namlu emniyeti yok galiba.
8-Namluyu sürgüye kilitler.
9-Tırnak arızası ateşlemeye engel değil.
10-Çekirdeğin gideceği en uzak mesafe ATIŞ MENZİLİ.
11-YİV VE SET İZİ kovanda değil mermide bırakılır deniyor.
12-En çok tartışılan soru. Cevabı geçmiş sınavlarda da tam olarak böyle değil.
13-İğne kırılırsa ateşlenmez.
14-atış esnasında 45 derece ile dinlenir beklenir.
15- kapsülün ana görevi ateşlemek.
16-Hatve bir tur dönmesi.
17-Toplu tabancada şarjör yuvası olmaz.
18-Rampa? fİŞEK YATAĞI GERİSİ
19- Fişeği almıyor ise TIRNAK.
20-Kovan atma boşluğu SÜRGÜDE.
21-Bacak arası atış pozisyonu değil.
22-GEZ OLMAMASI atışa engel değil.
23-Alev gizleyen NAMLU UCU.
24-Şarjörlü tabancada TOP YUVASI olmaz.
25- RUHSAT.

01.04.2015 14:18:32   Yorum Yap  
               
FERDİ1907  Dostum verdiğin bilgiler yanlış örneğin 10.soruda cevap ATIŞ MENZİLİ yazmışsın halbuki cevap AZAMİ MENZİL olmalı. Burda yazıyorsan kesin emin olduklarını yaz. yanlış bilgi verme 01.04.2015 16:34:24    
FERDİ1907  yani cevap hiç biri olacak 10.soruda 01.04.2015 16:34:57    
Misafir  yanlış değil. o soru daha önceki bir sınavda da çıkmış ve cevap orada da atış menzili şeklinde. soruları google da aratın eski sınavlarda görürsünüz aynı soruları. 01.04.2015 18:51:41    
Misafir  atış menzili içinde atış menzili dışında diye tabir vardır yani orda sadece atış menzili diyor içi ve dışı demiyor. azami menzil olacak cvbı oda yok. cvp hiçbiri olacak.. 01.04.2015 21:58:23    
   
   Misafir
Ya 85 provakotor mü net bilgisi olan silahdan 1 tane vurdum herşeyi Sakata attım belkibkıtı kıtına denkleyebilirim yazılı sınavla inşallah
01.04.2015 14:16:18   Yorum Yap  
               
Misafir  Destekleyiciler kardesim 01.04.2015 14:21:22    
   
   aaa
93. Aşağıdaki maddelerden hangisi dost olmayan kalabalıkların özelliklerinden değildir?
A) Protesto amaçlı domates veya yumurta atabilirler
B) Konuşmayı sloganlarla sık sık protesto edebilirler
C) Bozuk para, pet şişe, çakmak, ayakkabı v.s. atabilirler
D) Sloganlarla kalabalığı tahrik edebilirler
E) Korunan kişinin lehine tezahürat yapabilirler

01.04.2015 14:12:35   Yorum Yap  
                   
   aaa
93. Aşağıdaki maddelerden hangisi dost olmayan kalabalıkların özelliklerinden değildir?
A) Protesto amaçlı domates veya yumurta atabilirler
B) Konuşmayı sloganlarla sık sık protesto edebilirler
C) Bozuk para, pet şişe, çakmak, ayakkabı v.s. atabilirler
D) Sloganlarla kalabalığı tahrik edebilirler
E) Korunan kişinin lehine tezahürat yapabilirler

01.04.2015 14:11:52   Yorum Yap  
               
Sb  Cevap e şıkkıdır 01.04.2015 23:58:36    
   
   aaa
91. Yakın koruma hizmetlerini ifa ederken aşağıdaki maddelerden hangisi göz önünde bulundurulmaz?
A) Korunan kişinin özellikleri
B) Korunan kişinin talepleri
C) Koruma yapılan mekânın özellikleri
D) Halkın istek ve talepleri
E) Sahip olunan personel sayısı ve mevcut kaynaklar

01.04.2015 14:10:23   Yorum Yap  
               
Misafir  D şıkkı 01.04.2015 14:17:20    
Misafir  D ŞIKKI. halk önemli kişiyi tehlikeye atacak isteklerde bulunabilir. 01.04.2015 14:20:14    
   
   aaa
65. MDMA olarak adlandırılan merkezi sinir sistemini hızlandıran ve genç nüfusu hedef alan sentetik uyuşturucu hap hangisidir?
A) LSD
B) Eroin
C) Ecstasy
D) Kenevir Bitkisi
E) GHB

01.04.2015 14:05:30   Yorum Yap  
               
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:33    
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:34    
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:38    
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:42    
   
   aaa
61. İtfaiye teşkillerinde görevli personelin katılacağı eğitim ve tatbikatlar ne sıklıkta yapılır?
A) Dört yılda bir
B) İlk görev verildiğinde
C) Yılda en az bir kere
D) İki yılda bir
E) Eğitime gerek yoktur bilgili kişilerin ekibe seçilmesine dikkat edilir

01.04.2015 14:04:12   Yorum Yap  
               
Misafir  D yapmışdım 01.04.2015 14:07:19    
STB   C ŞIKKI 01.04.2015 14:10:55    
aaa  bu konuda hiç bilgim yoktu tamamen salladım. 01.04.2015 14:21:25    
Misafir  genel kanaat c şıkkı olduğu yönünde. geçmiş sınavlarda çıkmamış emin değiliz. 01.04.2015 14:21:51    
   
   aaa
48. Aşağıdakilerden hangisi, 112?nin aranması ile ilgili olarak yanlıştır?
A) Sakin olunmalı ya da sakin olan bir kişinin araması sağlanır
B) 112?nin sorduğu sorulara net bir şekilde cevap verilir
C) Kimin, hangi numaradan aradığı önemli değildir
D) Yaralı(lar)ın adı ve olayın tanımı yapılır
E) Hasta/yaralı sayısı ve durumu bildirilir

01.04.2015 14:02:28   Yorum Yap  Diğer 17 yorumu gör
               
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:53    
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:55    
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:58    
mmmisafir...  bu hatalı soru ozaman 01.04.2015 17:45:59    
Misafir  yaralıarın adı verilmez zaten oturup tek tek yaralının yanına gelip adın ne ablacım 112den istiyorlar töbe bismillah adam birde ağır yaralıysa tamam 112de gelmez bu adam isim vermedi diye .. cvp D şıkkı 01.04.2015 22:04:13    
   
3905  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 364151  kez okundu.

 aktif 29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
 259548  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 225343  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 200871  kez okundu.

 aktif 54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
 185176  kez okundu.

 aktif Yeterlilik Sınavı Kalktı, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) geldi
 148838  kez okundu.

 aktif 57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
 133683  kez okundu.

 aktif AÖF 2013 Tek ders sınav soruları cevapları
 100680  kez okundu.

























Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap