sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Fakültesi Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
     Açıköğretim Lisesi Soruları
     İngilizce Soruları
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 

 
 SHOW STAR
TNT TNT
Açık Lise
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
 


* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   Misafir
Sınavdan geçemeyenler 45 gün geçmeden başvurması gerek diye biliyorum sınava 30 dk erken gitmeniz lazım sıra size geldiğinde orda bulunmazsanız başkasını odaya alıyorlar sizin sınav geçersiz sayılıyor devamı...
21.10.2017 21:52:52  EHLİY

  aktif   Misafir
Bu hafta kursunuzdan bilgi almanız lazım devamı...
21.10.2017 21:43:20  EHLİY

  aktif   cerenmsfr01
Herkes kaldınız diyor kurs MEB sen nerden biliyorsun devamı...
21.10.2017 20:56:32  EHLİY

  aktif   Misafir
Belli değil devamı...
21.10.2017 20:54:59  Ehliy

  aktif   Cerenmsfr01
Elektoronik sınav ne zaman oluyor müraacat ne zaman devamı...
21.10.2017 20:38:42  EHLİY

  aktif   Cerenmsfr01
Arkadaşlar yani kesin olarak kaldık mı devamı...
21.10.2017 20:38:18  EHLİY

  aktif   Misafir
Atv haberde yayınlanmadı devamı...
21.10.2017 19:58:59  Ehliy

  aktif   Bensu
Arkadaşlar kurs arayan oldumu çünkü geçenler direksiyon dersine başlıyormuş bugün muhakkak bilgi almışlardır devamı...
21.10.2017 19:56:07  EHLİY

  aktif   Misafir
Çünkü meb den açıklama gelmedi onlarda bilmiyorlar devamı...
21.10.2017 19:54:30  Ehliy

  aktif   Ffff
Bence hemen randevu alı devamı...
21.10.2017 19:53:10  EHLİY

  aktif   Fffffff
Elektronik sınav üçreti 70 tl diye biliyorum zıraat bankası vakıf veye halk banktan yaptırabiliyorsunuz süre 45 dk sınavdan 1 saat sonra sonuç öğrenilebiliyor başarısız olursanız 15 gün sonraya randev devamı...
21.10.2017 19:52:17  EHLİY

  aktif   Misafir
Galiba kaldınız arkadaşımı kurstan aradılar o geçmişti pazartesi direksiyon eğitimi var dediler 69 lara dönmediler devamı...
21.10.2017 19:46:22  EHLİY

  aktif   Misafir
Arkadaşlar elektronık sınav 50 soru her soru 2 puan fakat 60 dk deyil 45 dk ve sınavınız bitince aynı saat te sınava girdiğiniz yerde bilgisayar dan tc nizi yazarak öğrenebiliyorsunuz kazanırsanız dir devamı...
21.10.2017 19:42:04  EHLİY

  aktif   Misafir
Beden umudunuzu kaybediyorsunuz bi yerden haber mi var ? Hayır ygs dınavında bile düzeltme olmuştu bu ne ya böyle şikayetleri felan ilerleticez birdaha bunun stresinemi girmeyi düşünüyosun? Bedavadan devamı...
21.10.2017 19:37:32  Ehliy

  aktif   .....
Arkadaşlar kalıyoruz işte kimse boşuna beklemesin. Mağduruz ama yapıcak hiç biseyimiz yok şikayette bulunsak ne zaman açıklanır bilemeyiz. O yüzden 2-3 hafta sonra tabletten gidicez sınava herkese geç devamı...
21.10.2017 19:17:35  Ehliy

GÜVEN OTO YEDEK PARÇA
Online Ucuz Oto Yedek Parça Satış Sitesi


Yedek parça fiyatlarını mutlaka görünüz

Opel
Chevrolet

   
 

66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları

   66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları Sınav soruları yayınlandı!
66. Özel Güvenlik Sınavı Sorularının yayınlandı. Sorular Özel Güvenlik Daire Başkanlığınca yayınlanır yayınlanmaz sitemizde de yayınlanmıştır.  Resmi Cevap anahtarı henüz yayınlanmamıştır. Diğer sınavlarda olduğu gibi sonuçlar açıklandıktan sonra Cevap anahtarının yayınlanması beklenmektedir. Soruları aşağıda yorumlar bölümünde tartışabilirsiniz.

  
   
   66. Özel Güvenlik Sınavına girdiyseniz bu sayfayı sık kullanılanlar sayfanıza ekleyiniz.
66. Özel Güvenlik Sınav Soruları sayfamızda yayınlanmıştır

Ayrıca tüm sınavlarda olduğu gibi Cevap Anahtarı ile birlikte online soru çözüm sayfamızda da yayınlanacaktır. Özel Güvenlik te sinavsorucevap.com her zaman yanınızda


66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİM ( 66 ) . YAZILI SINAV SORULARI (A GRUBU ) 

ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİM ( 66 ) . YAZILI SINAV SORULARI (A GRUBU ) 

  1. İş Kanunu?na göre; ?Gece, en geç 20.00?da başlayarak en erken saat 06.00?a kadar geçen ve her halde en fazla on bir saat süren dönemdir.? 
İş Kanunu?na göre çalışan bir özel güvenlik görevlisinin gece mesaisi ile ilgili olarak aşağıdaki seçeneklerden hangisi uygulanmaz? 
A) İki haftalık (gece-gündüz) nöbetleşme esası uygulanabilir 
B) Yurdun değişik bölgelerinde bu saatler yönetmelikle değiştirilebilir 
C) Bir çalışma haftası gece çalıştırılan işçi, bunu takip eden hafta gündüz çalışır 
D) Bir işçi geceleri yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz 
E) Çalışma saatlerini işveren kendi takdirine göre belirler 

2. Türk Ceza Kanunu?na göre; ?Gece, Güneşin batmasından bir saat sonra başlayan ve doğmasından bir saat evvele kadar devam eden zaman süresidir.? 

Bu konuda aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur? 
A) Gece önleme araması yapılamaz 
B) Konut ve işyerinde gece arama yapılamaz 
C) Gece üst araması yapılamaz 
D) Gece araç araması yapılamaz 
E) Gece terk edilmiş eşyalara el konulamaz 

3. Aşağıdakilerden hangisi önleyici amaçla kimlik sorma yetkisi kullanamaz? 
A) Umuma açık parkın özel güvenlik görevlisi 
B) Konut sitesinin özel güvenlik görevlisi 
C) Fabrikanın özel güvenlik görevlisi 
D) Otelin özel güvenlik görevlisi 
E) Kamu kurumunun özel güvenlik görevlisi 

4. ?Özel hayatın gizlilik alanına; aranılan suç delilinin hacim ve ağırlığı kadar bakılmalı, ayrıntıya girilmemelidir? ifadesi hangi kavramın tanımıdır? 
A) Özel hayatın korunması 
B) Anayasal güvence 
C) Orantılı arama 
D) Önleme araması 
E) Arama yasağı 

5. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yetkilerinden biri değildir? 
A) Önleyici üst araması 
B) Adli üst araması 
C) Konutta adli arama 
D) Konutta önleyici arama 
E) Önleyici eşya araması 

6. Bir kuruluşun özel güvenlik kapsamına alınmasında veya çıkarılmasında kimin iradesi esas alınır? 
A) Vali 
B) İşveren 
C) Özel Güvenlik Komisyon Başkanı 
D) Bakanlar Kurulu 
E) Kolluk Amiri 

7. Saçını atkuyruğu şeklinde bağlamış, kulağında küpe olan ve sakal bırakmış üniformalı bir özel güvenlik görevlisi için ne yapılmalıdır? 
A) Özel güvenlik görevlisi bir siyasi partiye üye olabilir 
B) Özel güvenlik görevlisi bir dernek kurabilir 
C) Özel güvenlik görevlisi bir sendikaya üye olabilir 
D) İl özel güvenlik komisyonu disiplin soruşturması başlatır 
E) Hakkında hiçbir işlem yapılmaz 

8. Aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı işyerlerinde, kesintisiz 12 ay pirimi ödenen özel güvenlik görevlisinin hangi hakkı ortaya çıkar? 
A) Kendisini geliştirme hakkı 
B) Toplu iş sözleşmesi hakkı 
C) Ücretli izin ve kıdem tazminatı 
D) Sendika hakkı 
E) Mehilsiz fesih hakkı 

9. Özel güvenlik görevlisi hangisinden yararlanamaz? 
A) 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun 
B) 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun 
C) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 
D) 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu 
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun 

10. Aşağıdaki olaylardan hangisini polise bildirmek gerekmez? 
A) Kapkaççıyı yakaladıktan sonra 
B) Görev alanında bir silah bulununca 
C) Engelli bir kadına sarkıntılık yapılınca 
D) Görev alanında bulunan çocuğu annesine teslim ederken 
E) Görev alanına giren şahsın üzerinde uyuşturucu yakalaması halinde 

11.Aşağıdaki konulardan hangisi özel güvenliğin görev alanına girmez ? 
A) Sahne gösterilerinde 
B) Sağlık tesislerinde 
C) Terörle mücadelede 
D) Eğitim ve öğretim kurumlarında 
E) Banka güvenliğinde 

12.Özel güvenlik hizmetleri uygulamasıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 
A) Kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kuramazlar 
B) Kurum ve kuruluşlar güvenlik şirketlerinden hizmet satın alamazlar 
C) Kurum ve kuruşlar bünyesinde genel kolluk personeli çalıştırabilir 
D) Kurum ve kuruşlar güvenlik konusunda genel kollukla iletişim kuramazlar 
E) Kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurabildiği gibi hizmet de satın alabilir 

13.Aşağıdakilerden hangisi özel güvenliğin uygulama alanı bulduğu alanlardandır? 
A) Yol güvenliği 
B) Trafik güvenliği 
C) Miting güvenliği 
D) Konser güvenliği 
E) Devlet İstihbarat güvenliği 

14. Özel güvenlik komisyonunun görevlerinden değildir? 
A) Koruma ve güvenlik hizmetinin yerine getirileceği alanı belirlemek ve zorunlu hallerde görev alanını genişletmek, 
B) Özel güvenlik şirketlerinin yöneticilerini seçmek, 
C) Özel güvenlik uygulamasının sona erdirilmesine ilişkin talepleri karara bağlamak, 
D) Özel güvenlik faaliyetleriyle ilgili denetim sonucunda, valinin talebi üzerine alınacak tedbirleri kararlaştırmak, 
E) Kanun ve Yönetmelikte belirtilen diğer hususlar ile vali tarafından görüşülmesi istenen konuları görüşüp karara bağlamak.

15.Aşağıdakilerden hangisi arama esnasında en çok kısıtlanan özgürlüktür? 
A) Özel hayatın gizliliği 
B) Konut dokunulmazlığı 
C) İfade özgürlüğü 
D) Kişinin dokunulmazlığı 
E) Seyahat özgürlüğü 

16.Özel güvenlik birimleri ve özel güvenlik şirketleri, bu Yönetmelik kapsamında güvenlik hizmeti verecekleri tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planlarının bir örneğini ??? gün içerisinde valiliğe verir. Boşluk alana hangi aşağıdakilerden hangisinin gelmesi gerekmektedir? 
A)10 B)20 C)30 D)35 E)90 

17.Özel güvenlik görevlilerinin yakalama yetkisinin esas kaynağı hangi kanundur? 
A) Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu (PVSK) 
B) Ceza Muhakemesi Kanunu 
C) Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu 
D) Anayasa 
E) Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı 
Hakkında Kanun 

18.Aşağıdaki yerlerden hangisinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak kanunlarca serbest bırakılmıştır? 
A) Kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde 
B) Mabetlerde 
C) Genel yollar ile parklarda 
D) Valilikçe izin alınmış meydanlarda 
E) TBMM?de 

19.5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre; özel güvenlik görevlilerinin, görevli oldukları süre içinde ve görev alanlarında kullanabilecekleri güvenlik önlem ve tedbirleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz? 
A) Kişilerin üstlerini dedektörle arama 
B) Kimlik sorma 
C) Kişileri sorgulama 
D) Duyarlı kapıdan geçirme 
E) Eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme 

20.Yabancıların özel güvenlik alanında Türkiye?de faaliyet gösterebilmesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Yabancı şirketin ülkesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aynı imkân tanınmalı
B) Yabancı kişiler Türkiye?de özel güvenlik alanında faaliyet gösteremezler
C) Mütekabiliyet esası geçerlidir
D) Dışişleri Bakanlığının görüşü alınır
E) Karşılıklılık olmalıdır

21.Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik şirketi yöneticisinde aranan şartlardan değildir?
A) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
B) Dört yıllıkyüksekokul mezunu olmak
C) Özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak
D) Özel güvenlik şirketinin ortağı olmak
E) Affa uğramış olsa bile kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak

22.Görev bölgesinde devriye gezerken özel güvenlik görevlisi Ramazan?ın; Güvenlik zafiyeti oluşturmamak, rutinleşmeyi önlemek, suç işlemeye niyetli kişilerin takibini zorlaştırmak ve kafalarını karıştırmak düşüncesiyle, kısa bir süre önce kontrol ettiği arka giriş kapısını beklenmedik, belirsiz ve kısa bir sürede tekrar kontrol etmesi aşağıdaki devriye şekillerinden hangisi ile ifade edilir? 
A) Dairesel devriye 
B) Olağan devriye 
C) Geri dönüşümlü devriye 
D) Planlı devriye 
E) Rutin devriye 

23.Özel güvenlik görevlileri bu görevi devam ettirirken maç izlemeye gelen aşağıda belirtilen şahıslardan hangisine aranmaları özel hükümlere bağlı şahıslar prosedürü uygulanmaz? 
A) Milletvekilleri 
B) Büyükelçi 
C) Hâkimler - Savcılar 
D) Noter 
E) Adliye Başkatibi 

24.Kolluk güçlerinin ayrılmaz bir parçası, birçok direnme ve saldırılarda, izinsiz gösteri yürüyüşü ve protestolarda kullanılan en uygun savunma, püskürtme ve dağıtma silahı olan copun kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? 
A) Cop kemerde veya elde taşınabilir 
B) Tekme ile yapılan saldırılarda cop kullanılabilir 
C) Zor kullanma derecelerinde ateşli silah ile aynı orantıda değerlendirilir 
D) Sopalı ve taşlı saldırılarda cop kullanılabilir 
E) Öncelikli vuruş bölgeleri bel altı kaba etli yerler olmalıdır 

25.Esenboğa Hava Limanı dış hatlar kontrol ve arama noktasında görevli özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları kontrol sırasında, bir yolcunun şüpheli tavırları dikkat çeker. X-RAY cihazından geçirilen valizin içinde poşetlenmiş bir madde tespit edilir. Yolcunun beyanı farklı olsa da; görevliler bağımlılık yapan madde olabileceğinden şüphelenirler. Bunun üzerine yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Madde alınıp yolcu gönderilir 
B) Şahıs bekletilir, uzman polise haber verilir 
C) Yolcunun beyanı esas alınır ve gönderilir 
D) Madde kontrol için laboratuvara gönderilir 
E) Özel güvenlik görevlileri kendileri kontrol yapar ve karar verir 

26.Sentetik Cannabinoid ismi altındaki birçok maddeden oluşan, tamamen kimyasal olan, bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak ortaya çıkarılan, halüsinasyon hayal görme, geçici körlük, geçici felçlik, ortam seçememe, nerede olduğunu hatırlayamama gibi zararlı etkileri bulunan, bağımlılık yapan, son zamanlarda medya gündeminde yer alan ve birçok gencin ölümüne neden olan, vücutta ağır hasar meydana getiren madde aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Kokain 
B) Morfin 
C) Hint keneviri 
D) Bonzai 
E) Afyon 

27.Aşağıdakilerden hangisi olay yerine intikal eden ilk ekip tarafından alınacak koruma tedbirlerinden değildir? 
A) Olay yeri ?Olay Yeri Girilmez? yazılı şeritle çevrilir 
B) Olay yeri kapalı alan ise kapılar kilitlenir 
C) Delillerin kaybolmasını, bozulmasını, değiştirilmesini önleyici tedbirler alır 
D) Olay yerini korumak için takviye personel ihtiyacı varsa istenir 
E) Olay yerine mağdur yakınları ve basın mensuplarının girmesine izin verilir 

28.Zor kullanma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 
A) Yasalara uygun olmalı 
B) Zorunlu durumlarda kullanılmalı 
C) Kademeli olarak artmalı 
D) Direnç ve saldırının niteliğine göre hareket edilmeli 
E) Direnç ve saldırı niteliği gözetilmeksizin saldırı önlenmeli 

29.Özel güvenlik görevlisinin silah kullanma yetkisi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
A) Ö.G.G?nin bu yetkisi 5188 sayılı kanunda belirtilmiştir 
B) Bu yetki insan yaşamını ciddi biçimde tehlikeye sokan bir suçun işlenmesini önlemek amacıyla kullanılır 
C) Bu yetki tüm şartlar oluştuğunda görev alanına bakılmaksızın kullanılır 
D) Silah kullanma zor kullanma yetkisinin en son aşamasıdır 
E) Bu yetki kullanılmadan önce; muhakkak, silah kullanma niyetinin oluştuğu açık uyarılarla dile getirilmelidir 

30.Zor kullanmanın meşru müdafaa hakkı olarak kabul edilebilmesi için aşağıda numaralandırılmış şartlardan hangilerinin yerine gelmesi gerekir? 
I. Haksız bir saldırının olması 
II. Saldırının devam ediyor olması veya tekrarının muhakkak olması 
III. Başka bir şekilde de bertaraf edilebilir olması 
IV. Orantılı karşılık verilmesi 
A) Sadece III 
B) II ve III 
C) I,II ve III 
D) I,II ve IV 
E) I, II, III ve IV 

31.Delillerle ilgili aşağıdakilerden hangisinin doğru olduğu söylenemez? 
A) Görgü tanıklarının ifadeleri ile hiçbir zaman çelişmez 
B) Fail, mağdur ve olay yeri arasındaki ilişkiyi ortaya koyar 
C) Şüphelinin suçsuzluğunu ispat edebilir 
D) Şüpheli şahsın suçunu kabullenmesini ve itirafını sağlayabilir 
E) Mağdurun ifadesinin gerçekliğini belirleyebilir 

32.Beş duyu organımızla alınan bilgilerin, yazılı olarak kâğıtlara geçirilmesine ne ad verilir? 
A) Not alma 
B) Tutanak 
C) Rapor 
D) İfade alma 
E) Günlük 

33.Aşağıdakilerden hangisi tutanaklar için yanlış bir bilgidir. 
A) Tutanakların başlık ve sonuç bölümünde tutanak oldukları belirtilmelidir 
B) Tutanaklar, düzgün, kısa ve anlaşılabilir bir dille yazılmalıdır 
C) Bir kişinin tutmuş olduğu tutanağın hukuki niteliği yoktur 
D) Tutanaklar aksi ispatlanana kadar hukuki olarak geçerli belgelerdir 
E) Tutanaklar tarafsız ve objektif olarak yazılmalıdır. 

34.Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisinin yakalama, arama, zor kullanma yetkisine ilişkin doğru ifadedir? 
A) Özel Güvenlik Görevlisi yakalama, arama, zor kullanma yetkisini her yerde kullanabilir 
B) Özel Güvenlik Görevlisi yakalama, arama, zor kullanma yetkisini her zaman kullanabilir 
C) Özel Güvenlik Görevlisi yakalama, arama, zor kullanma yetkisini sadece resmi tatil günlerinde kullanamaz 
D) Özel Güvenlik Görevlisi yakalama, arama, zor kullanma yetkisini sadece görevli oldukları süre içinde ve görev alanlarında kullanabilir 
E) Hiçbiri 

35.Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi açısından ?yetki? kavramının özelliklerinden değildir? 
A) Yetki çalışılan yerin özelliğine göre değişiklik gösterir 
B) Yalnız bir hak değil, aynı zamanda sorumluluktur 
C) Yetki zamanında ve yerinde kullanılmalıdır 
D) Yetkisi olmadığı halde, bu yetkiyi kullanmamak görevi ihmaldir 
E) Yetkiyi amacı dışında kullanmak sorumluluk getirir. 

36.Aşağıdakilerden hangisi şüpheli paket olayında yapılması gereken hareket tarzlarından birisidir? 
A) Şüpheli paketin bulunduğu yeri insanlardan arındırmadan, insanları telaşa vermeden gözlem yapılmalıdır 
B) Basın mensuplarının hiçbir koşulda müdahale edilmemeli, haber alma özgürlüğü kısıtlanmamalıdır 
C) Şüpheli paket zaman geçmeden insanlara zarar vermeyecek korunaklı bir yere taşınmalıdır 
D) Olayı görenler tespit edilerek sorgulama için hazır bekletilmelidir 
E) Hepsi 

37. Devriye görevi yapan özel güvenlik görevlilerinde aşağıdakilerden hangi teçhizat malzemesi bulunmaz? 
A) Düdük 
B) Not defteri 
C) Cop 
D) Silah 
E) El dedektörü 

38.Aşağıdakilerden hangisi parmak izinin özelliklerinden değildir? 
A) Değişmez 
B) Benzetilemez 
C) Benzemez 
D) Değiştirilemez 
E) Tasnif edilemez 

39. Güvenlik yapılanmasında aşağıdakilerden hangisi iç halkada bulunur? 
A) Jiletli teller 
B) Mantar bariyerler 
C) Yol kesiciler 
D) Biyometrik sistemler 
E) Hiçbiri 

40.Önleme aramalarında elde edilen suç unsurları hakkında nasıl bir işlem yapılır? 
A) El konulan şey ve yakalanan kişi tutanakla görevli kolluğa teslim edilir 
B) Sadece el konulan şey kolluk kuvvetlerine teslim edilir 
C) Elde edilen şey adli makamlara teslim edilir 
D) Hiçbir şey yapılmaz 
E) Şahıs bölgeden uzaklaştırılır 

41.Aşağıdakilerden hangisi bir yerleşkeye tehlikeli veya yasak maddelerin sokulmasını engellemeye yönelik kullanılır? 
I-Metal dedektörü II-Kartlı geçiş sistemi 
III-X-ray cihazı 
A) I ve III B) II ve III C) I ve II 

D) I, II ve III E) Hiçbiri 
42.Aşağıdaki sistem veya cihazlardan hangisinin ana kullanım amacı bir yerleşkeye izinsiz giriş-çıkış yapılmasını engellemek veya kontrol etmek için değildir? 
A) Fiziksel çevre güvenlik ekipmanları 
B) Kartlı geçiş sistemi 
C) Biyometrik geçiş sistemi 
D) Kapalı devre kamera sistemi 
E) Kapı tipi metal detektörü 

43.Kontrol noktasında eşyasını aratmak istemeyen şahısla ilgili aşağıdakilerden hangisi yapılır? 
A) Zorla aranır 
B) İçeri alınır 
C) Israr edilmez ve içeriye girişine izin verilmez 
D) Sadece eşyaları aranır 
E) Hepsi 

44.Baş çene pozisyonu verilirken hangi uygulama yanlıştır? 
A) Bir el alında, diğer el çenede olmalıdır 
B) Alt çene kemiği yere 90 derece dik olmalıdır 
C) Baş geriye doğru itilmelidir 
D) Çok dikkatli ve hassas davranılmalıdır 
E) Alt çene göğüsle temas halinde olmalıdır 

45.Suni solunumla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 
A) Erişkinlerde ağız ve buruna birlikte üflenir 
B) Erişkinlerde ağız dolusu hava üflenir 
C) Bebeklerde ağız ve buruna birlikte üflenir 
D) Erişkinlerde her üflemeden sonra solunum kontrolü yapılır 
E) Ne kadar çok hava üflenirse o kadar iyidir 

46.Kanama kalp atımları ile uyumlu, kesik kesik ve açık parlak ise ne çeşit bir kanamadır? 
A) Toplardamar kanaması 
B) Atardamar kanaması 
C) Kılcal damar kanaması 
D) Mide kanaması 
E) Burun kanaması 

47.Kanamalarda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
A) Kanayan yere baskı uygulanır 
B) Kanayan yere en yakın basınç noktasına baskı uygulanır 
C) Hemen turnike uygulanır 
D) Kanayan bölge kalp seviyesinden yukarı kaldırılır 
E) 112 aranır 

48.Hangi yaranın mikrop kapma ihtimali düşüktür? 
A) Delici yaralar 
B) Parçalı yaralar 
C) İnsan ısırığı ile oluşan yaralar 
D) Dikilmiş yaralar 
E) Düşme sonucu oluşan yaralar 

49.Hangisi kimyasal yanıklara örnektir? 
A) Güneş yanıkları 
B) Sürtünme ile oluşan yanıklar 
C) Donma sonucu oluşan yanıklar 
D) Elektrik çarpması sonucu oluşan yanıklar 
E) Asit madde ile oluşan yanıklar 

50.Donmuş bir kişiye aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? 
A) Donmuş bölge hızla ovularak ısıtılır 
B) Soğukla teması kesilir 
C) Su toplamış bölgeler patlatılmaz 
D) Sıcak içecekler verilir 
E) Kuru giysiler giydirilir 

51.Sara krizinde hangi uygulama doğrudur? 
A) Krizin kendi kendine sonlanması beklenir 
B) Hastanın çenesi ve elleri açılmaya çalışılır 
C) Kolonya, alkol, soğan vb. maddeler koklatılır 
D) Hastaya şok pozisyonu verilir 
E) Hasta sıkıca tutularak kendine zarar vermesi engellenir 

52.Acil taşıma teknikleri ne zaman kullanılmalıdır? 
A) Kaza olur olmaz kanaması var ise 
B) Süregelen bir tehlike söz konusu ise 
C) Yaralının kırığı var ise 
D) Yaralıya koma pozisyonu vermek gerekli ise 
E) Yaralının solunumu ve dolaşımı var ise 

53.Deprem sırasında Market veya alışveriş merkezinde olunduğu zaman yapılacak işlerden aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
A) Büyük kolonların yanına gidip durmak 
B) Yangın merdiveni ve çıkışlara koşmak 
C) Elleri boş bırakmak ve birşeyler taşınmaya çalışılmamak 
D) Baş korunmalı 
E) Vitrin veya dolap gibi geniş cam yüzeyleri bulunan mekanlardan uzak durmak 

54.Yanmakta olan çok katlı bir binada aşağıdaki işlevlerden hangisini yapmak risklidir? 
A) Yangın merdivenini kullanmak 
B) Kapalı bir yerde isek pencere ve kapıyı sıkıcı kapatıp açıklıkları tıkayarak duman girişini önlemek 
C) Asansörü kullanmak 
D) Alt kata doğru kaçmak 
E) Yangın çıkış yollarını takip etmek 

55.İyi bakım ve kontrolü yapılmış modern yangın algılama-alarm ve söndürme sistemleri karşısında; manüel sistemin (elle müdahale) en büyük dezavantajı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Algılama ve ihbar kapasitesinin sınırlı olması 
B) Yangın söndürme kapasitesinin yetersizliği 
C) Yangından kurtuluş ihtimalinin zayıflığı 
D) Günün 24 saatinde zam kapasite çalışamaması 
E) Dezavantajı yoktur 

56.Aşağıdakilerden hangisi kuru kimyasal tozunun özelliklerinden değildir? 
A) Yanıcı maddeyi ortadan kaldırmak 
B) Boğma özelliği 
C) Soğutma özelliği 
D) Yangını durdurmak 
E) Etrafı kirletir 

57.Yoğun dumanlı bir yangın ortamında tahliye işleminde hangi davranışlar yapılır? 
A) Ağız ve burun ıslak bez kapatılarak dizler üzerinde emekleyerek çıkılır 
B) Koşarak çıkılır 
C) Üst katlara kaçılır 
D) Camları açarak seslenilir 
E) Lambaları yakarak yol aranır 
58. Dumandan etkilenerek yetersiz soluk alan kişiye aşağıdakilerden hangisi doğru uygulanır? 
A) Kusturulur 
B) Yoğurt yedirilir 
C) Tuzlu su içirilir 
D) Açık havaya çıkarılır 
E) Limonlu su içirilir 

59.Yangın olaylarında itfaiyecilerin çalışmalarını kolaylaştırmak için güvenlik görevlilerinin yapmaması gereken davranış hangisidir? 
A) Çevre güvenliğini almak 
B) Güvenlik şeridi oluşturmak 
C) Meraklıları olay yerine yaklaştırmamak 
D) Mağdur yakınlarını olay yerine bırakmak 
E) Araç giriş-çıkışlarını düzenlemek 

60. Aşağıdakilerden hangisi Eroin maddesinin vücuttaki etkilerinden değildir? 
A) Göz bebeklerinin büyümesi 
B) Ayakta durmakta zorluk çekilmesi 
C) Vücut ısısının düşmesi 
D) İletişim kurma zorluklarının yaşanması 
E) Nabız yavaşlaması ve kan basıncında düşme 

61.Esrar maddesi için aşağıdakilerden hangisi yanlış değildir? 
A) Afyondan elde edilir 
B) Ülkemizde yasadışı üretimi hiç yoktur 
C) Kenevir bitkisinden elde edilir 
D) Kullanılması yasak değildir 
E) İzin alınarak satışı yapılmaktadır 

62.İletişim sırasında oluşturulan mesajın anlaşılır olmasını aşağıdaki unsurlardan hangisi bozar? 
A) Mesajın açık ve net olarak anlatılması 
B) Mesajı oluşturan cümlelerin yapıların düzgünlüğü 
C) Kelimelerin anlamların açık ve anlaşılır olması 
D) Mesajın bütünsel yapısındaki özensizlik 
E) Vurgu ve tonlamaların yeterliliği 

63.Özel güvenlik personelinin iletişim becerisinin temel unsurlarından olan mesajları oluşturan kişi ya da kuruma iletişim unsuru olarak ne denir? 
A) Gürültü 
B) Kodlama 
C) Kaynak 
D) Kanal 
E) Kod açma 

64.Özel güvenlik görevlisine şikayetini ileten bir kimsenin hangi davranış biçimi şikayetinin anlaşılmasını engeller? 
A) Şikayetini kavgacı bir üslupla anlatması 
B) Şikayetini öfkeli bir biçimde anlatması 
C) Sağlıklı ve doğru iletişim kuramaması 
D) Şikayetini sakin bir biçimde anlatması 
E) Şikayetini kalabalık bir ortamda anlatması 

65.Bir mesajın özel güvenlik personeli tarafından tam olarak anlaşıldığının kontrolü durumuna aşağıdaki kavramlardan hangisine uygundur? 
A) Kaynak 
B) Kodlama 
C) Mesaj vereni tanıma 
D) Geri bildirim 
E) Mesaj verene sempati duyma 

66.Aşağıdakilerden hangisi yüz yüze iletişim biçimi değildir? 
A) Konuşma 
B) Bakış 
C) Görüntü 
D) Jestler 
E) Mimikler 

67.Bir özel güvenlik personelinin kendisine anlatılan şikayeti dinlerken yapmaması gereken hareketler aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Şikayetçinin konuşması sırasında zaman zaman göz teması kurmak 
B) Dinlediğini ifade etmek için konuşmayı başla tasdik etmek 
C) İşleri aksatmamak için dinlerken çalışmaya devam etmek 
D) Omuz hizasından yüz yüze olmaya dikkat etmek 
E) Şikayetleri not almak 

68.Aşağıdaki tanımlardan hangisi empatik dinlemenin tanımlarından değildir? 
A) Empatik dinleme karşımızdakini tanımaya çalışmaktır 
B) Empatik dinleme karşımızdakini dinlerken kendimizi onun yerine koyarak dinlemektir 
C) Empatik dinleme konuşmacının mesajını anlamaya çalışmaktır 
D) Empatik dinleme konuşmacıyı dinlerken dinlemenin sonuçlarını düşünmektir 
E) Empatik dinleme karşımızdaki ile duygusal ilişki kurmaktır 

69.İletişim sırasında özel güvenlik personelinin mesajı tam ve eksiksiz anlamasını aşağıdaki unsurlardan hangisi etkilemez? 
A) Ortamın gürültüsü 
B) Özel güvenlik görevlisinin psikolojik durumu 
C) O andaki iş akışının yoğunluğu 
D) Çalışma saati 
E) Fiziksel görünüşü 

70.İletişimin etkisini artıran unsurlardan en önemlisi aşağıdakilerden hangisidir? 
A) İletişim teknolojileri 
B) Etkili bir ses tonu 
C) Beden dili 
D) Mesajın ikna gücü 
E) Cümlelerin düzgünlüğü 

71.Etkili iletişim becerisi ile aşağıdaki alanlardan hangisi doğrudan ilgili değildir? 
A) Zaman yönetimi 
B) Bilgisayar kullanımı 
C) Eleştirel düşünme 
D) İkna yöntemleri 
E) Liderlik

72.Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 
A) İletişim insanın en temel ihtiyaçlarından biridir 
B) Başarılı iletişim sayesinde müşteri memnuniyetini sağlamak kolaylaşır 
C) Ast-üst ilişkileri iletişim esasları dâhilinde yürütülürse başarısız olunur 
D) İletişim ihtiyaç duyulan alanlarda yeni bilgiler üretilmesine imkân verir 
E) Geri-bildirim iletişim sürecinin önemli bir öğesidir 

73.Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde iletişimin temel öğeleri eksiksiz olarak verilmiştir? 
A) Kaynak-Gönderici-Mesaj-Alıcı-Kanal 
B) Kaynak-Kanal-Gönderici-Alıcı-Mesaj 
C) Kaynak-Mesaj-Kanal-Alıcı-Geribildirim 
D) Kaynak-Mesaj-Hedef-Alıcı-Geribildirim 
E) Kaynak-Hedef-Gönderici-Alıcı-Kanal 

74.?Davranışların oluşumunda insan zihni az ya da çok rol oynaya bilir. Eğer zihin bu davranışta rol oynuyorsa buna bilinçli davranış, eğer zihin fazla bir rol oynamıyorsa o zaman da bilinçsiz davranış denir.? Aşağıdakilerden hangisi bilinçli davranışa örnek oluşturmaz? 
A) Düşünmek 
B) Hayal kurmak 
C) Hatırlamak 
D) Titremek 
E) Öğrenmek 

75.Aşağıda grupların fonksiyonları ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? 
A) Grubun büyüklüğüyle sorumluluk duygusu arasında doğru orantı vardır 
B) Gruplar üyelerini disipline eder 
C) Tutumlarını, davranışlarını ve değerlerini değiştirme hususunda etkilidirler 
D) Gruplar karar alma, müzakere etme üzerinde etkilidirler 
E) Anlaşma ve pazarlık etme üzerinde etkilidirler. 

76.Psikolojik açıdan, ?Bir biri ile uyuşmayan iki veya daha fazla güdünün aynı anda bireyi etkilediği duruma? ne denir? 
A) Çatışma 
B) Refleks 
C) Dürtü 
D) Davranış 
E) Motivasyon 

77.Toplumsal Psikolojisi açısından aşağıdakilerden hangisi çatışma nedenleri arasında yer almaz? 
A) Güç mücadeleleri 
B) Statü Farklılıkları 
C) İletişim yollarının açıklığı 
D) Yapıya ilişkin nedenler 
E) Kişiye ilişkin nedenler 

78.Aşağıdakilerden hangisi kalabalık çeşitlerinden birisi değildir? 
A) Seyirci kalabalığı 
B) Dinleyici kalabalığı 
C) ibadet için toplanan kalabalık 
D) Lider kalabalık 
E) Saldırgan kalabalık 

79.?Bir toplumsal olayda topluluk içerisindeki provokatör ve atılganların söz ve daha ziyade eylemleri doğrultusunda hareket eden kimselere? ne denir? 
A) İhtiyatlılar 
B) Destekçiler 
C) Seyirciler 
D) Karşı eylemciler 
E) Tesir altında kalanlar 
80.Aşağıdakilerden hangisi ?yasadışı olaylarda güvenlik güçlerine karşı uygulanan eylem taktikleri arasında? yer almaz? 
A) Olay çıkararak dikkatleri başka yöne çekme 
B) Dağılıyor görünüp tekrar toplanma 
C) Kutsal simgeleri kullanma ve marş söyleme 
D) Topluluğun çevresine yaşlı, kadın, çocuk, gazi ve benzerlerin dizilmesi 
E) Polisi destekleyen vatandaş kitlesinin oluşması 

81.Aşağıdakilerin hangisi kitlelerin genel özellikleri arasında yer almaz? 
A) Kitleler ortak akılla hareket ettikleri için bir bireyden çok daha fazla mantıklıdır 
B) Kitleler daima kışkırtılmaya açık bir kızgınlık hâli içerisindedir 
C) Kitlelerde telkine açıklık ve çabuk inanma durumu mevcuttur 
D) Kitleleri etkisi altına alan duygular basit ve abartılıdır 
E) Kitleler doğaları gereği hoşgörüsüzdür ve baskıcıdır 

82.Aşağıdakilerden hangisi Anayasamızın 34. maddesine göre toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin sınırlandırılması nedenleri arasında yer almaz? 
A) Genel sağlık veya genel ahlakın korunması 
B) Milli güvenliğin korunması 
C) Kamu düzeninin korunması 
D) Toplantıya katılacak olanların sayısının çok fazla olması 
E) Suç işlenmesini önlemek 

83.Grup dinamiği konusunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 
A) Grup içerisinde insan davranışı yalnız iken yapılan davranıştan daha farklıdır 
B) Bireyler grup içerisinde kendilerini daha güvende hissedebilirler 
C) Grupların gücü, üyelerin tek tek güçlerinin toplamından daha büyüktür 
D) Gruplar sayesinde sosyal yaşamın sürekliliği, toplumun değişmesi ve gelişmesi sağlanır. 
E) Grup üyeleri ortak amacı gerçekleştirmek için sözbirliği etmişse, bireyin grup kurallarına uyması azalır 

84. Koruma personelinin amacı; önemli kişiye gelebilecek zararı engellemek ve ??????? uzak tutmaktır. Personel yapısı bu görevi eksiksiz yürütebilecek şekilde oluşturulmalı, unvanları ve yürütecekleri görevleri de birbirine ??????? şekilde tanımlanmalıdır. 
Yukarıdaki ifadede boşluklara Aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? 
A) Kapalı ortamlardan ? engel olabilecek 
B) Gereksiz ? müdahale edecek 
C) Her Türlü ? etkileyecek 
D) Tehlikeli ve rahatsız edici durumlardan - müdahale etmeyecek 
E) Fırtınalı ? uygun olmayan 

85.Aşağıdakilerden hangisi Ekip Amirininin görevlerinden değildir? 
A) Korunan kişinin sağında ve bir adım arkasında yer almak 
B) Koruma Amirine taktiksel durumlar hakkında bilgi vermek 
C) Günlük koruma planları hazırlamak 
D) Korumaların görevlerine sevklerini düzenlemek 
E) Kendi vardiyasındaki personelin disiplininden sorumlu olmak 

86. Korunan kişinin yapacağı ziyaret amacına göre öncü ekip ilk olarak kabul ve karşılamayı yapacak yetkili ile irtibata geçer. Programdaki aktiviteler ile ilgili görüş alış verişinde bulunur. Kontrol listesi gözden geçirilerek toplanan bilgiler çerçevesinde koruma planı hazırlanır. 
Yukarıdaki ifadede boşluklara Aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? 
A) Öncü ekip ? koruma planı 
B) Yardımcı ekip ? kaza planı 
C) Eğitim ekibi ? güzergah planı 
D) Karşı saldırı ekibi ? bomba imha planı 
E) Muhabere ekibi ? irtibat planı 

87.Yakın koruma organizasyonlarında güvenliği destekleyici ve kontrolü sağlayıcı özellikte olan kimlik kartlarının oluşturulması ve uygulanmasının amacı hizmet veren personelin ve koruma personelinin tanınmasıdır. Aşağıdakilerden hangisi Bu kimlik kartları uygulamasında dikkat edilecek hususlardan değildir? 
A) Kimlik kartlarının taklit edilmesi güç olmalıdır 
B) Toplantı sonunda kartlar toplanmasa da olur 
C) Kimlik kartların toplantı başlamadan hemen önce dağıtılmalıdır 
D) Kimlik kartları 6 ay veya yılda bir yenilenmelidir 
E) Kimlik kartları belirli ve güvenilir kişi veya kurumlarca verilir 

88. Aşağıdakilerden hangisi kişi korumanın amaçlarından değildir? 
A) Korunan kişinin küçük düşmesine engel olmak 
B) Korunan kişiyi herhangi bir saldırıdan korumak 
C) Korunan kişinin mahremiyetini korumak 
D) Korunan kişinin özel hayatını düzenlemek 
E) Hepsi 

89. Korunan kişiye bir saldırı gerçekleştiğinde koruma personelinin yapacağı işler öncelik sırasına göre nasıl olmalıdır? 
I-Saldırı etkisiz hale getirilir 
II-Korunan kişiye kalkan olunur 
III-Korunan kişi uzaklaştırılır 
A) I, II, III 
B) II, III, I 
C) III, I, II 
D) I, III, II 
E) II, I, III 

90. Aşağıdakilerden hangisi kapalı ve kontrollü yer toplantılarında koruma görevlileri için avantaj sağlayan durumlardan değildir? 
A) Genellikle davetiye ve bilet ile alana girilmektedir 
B) Tehlike anında kaçış noktaları sınırlı ve nettir 
C) Toplantı öncesinde alan kontrolü yapılabilmektedir 
D) Güvenliği tehdit edebilecek noktalar belirli ve nettir 
E) Kontrol noktaları dolayısı ile arındırılma söz konusudur 

91. Aşağıdakilerden hangisi korunan kişiye ait bilinmesi gereken hususlardan değildir? 
A) Korunan kişinin önceden aldığı tehditler ve halen devam eden tehditler 
B) Korunan kişinin Hastalıkları ve tedavi imkânları ve kan grubu 
C) Korunan kişinin sosyal çevresi, ailesi, dostları 
D) Korunan kişinin yaşam tarzı ve alışkanlıkları 
E) Korunan kişinin aylık kazancı 

92.Aşağıdakilerden hangisi özel kolluk değildir? 
A) Köy korucuları 
B) Gümrük ve tekel zabıtası 
C) Kır bekçileri 
D) Çarşı ve mahalle bekçileri 
E) Çiftçi malları koruma kolluğu 

93. Komisyon tarafından, özel güvenliğin görev alanı olarak tanımlanmış bölgede emniyet ve asayişle ilgili konularda asıl yetki ?????????.................. cümlesini aşağıdakilerden hangisi tamamlar? 
A) Özel kolluktadır 
B) Genel kolluktadır 
C) Polisindir 
D) Jandarmanındır 
E) Savcınındır 

94.Kamu güvenliğinin sağlanması yönünden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunundaki yetkilerin kullanılması sırasında özel güvenlik görevlileri kimlerin emirlerini yerine getirmekle yükümlüdürler? 
A) Polis ve askerin 
B) Jandarmanın 
C) Belediye başkanının 
D) İl genel meclisinin ve belediye meclisinin 
E) Mülki idare amiri ve genel kolluk amirinin 

95.Aşağıdakilerden hangisi Genel Kolluğun görevlerinden değildir? 
A) Şüphelileri adli makamlara teslim etmek 
B) Suçluları cezalandırmak 
C) Suçları aydınlatmak 
D) Emniyet ve asayişi sağlamak 
E) Bireyin temel hak ve özgürlüklerini korumak 

96.Personelinin tesise girişlerini güvenlik altına almak ve aynı zamanda personelin mesai saatlerine karşı davranışlarını kayıt altına almak isteyen A firması, aşağıdaki hangi güvenlik ve sistem cihazlarını kullanmalıdır. 
A) Elektrikli kilit sistemi 
B) Biyometrik geçiş kontrol ve kayıt sistemi 
C) X-ray bagaj kontrol sistemi 
D) Kapı tipi metal arama detektörü 
E) Kamera kontrol sistemi (CCTV) 

97.İlkyardımla ilgili yazılanlardan doğru olan hangisidir? 
A) İlkyardım sırasında ilaç kullanılır 
B) İlkyardım acil tedavi ünitelerinde yapılır 
C) İlkyardım eldeki mevcut araç gereçlerle yapılır 
D) İlkyardım ambulansta başlar 
E) İlkyardım sadece doktor ve sağlık personeli tarafından yapılır 

98.Aşağıdakilerden hangisi başlangıç yangınlarına müdahale eden ekiptir? 
A) Söndürme ekibi 
B) Koruma ekibi 
C) İlk yardım ekibi 
D) Teknik onarım ekibi 
E) Kurtarma ekibi 

99.Nokta görevlisinin görevine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 
A) Nokta görevlisi nokta çevresinde şahit olduğu, herhangi bir hukuki değeri olmayan olayları takip etmek amacı ile görev yerini terk ederek müdahale eder 
B) Nokta görevlisi, nokta yerine kendisini meşgul edecek kişilerin girişine müsaade etmez ve zorunlu olmadıkça nokta içine hiç kimseyi almaz 
C) Nokta görevlisi keyfi olarak üniformalı veya sivil şekilde görevini yapar 
D) Nokta görevlisi her gelenin elle üst aramasını yaparak içeriye alır 
E) Hiçbiri 

100.Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir? 
A) Bombayı ilk gören kişinin yön belirterek arkadaşlarını uyarması. 
B) Saldırının aksi istikamete doğru uzaklaşmak ve en kısa sürede yere yatarak hedef küçültmek 
C) Mümkünse ilk görenin bombayı alarak uzak mesafeye atması 
D) İkinci bir saldırı ihtimaline karşı tedbirli ve uyanık olmak 
E) Saldırı bölgesinden güvenli bölgeye geçmek 
SİLAH BİLGİSİ SORULARI 
1. Aşağıdakilerden hangisi silah temizliğinde gerekli malzemelerden değildir? 
A) Harbi 
B) Süngü 
C) Temizleyici yağ 
D) Tel (yumuşak) fırça 
E) Temizlik bezi 

2. Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından birisi değildir? 
A) Tetiği aniden düşürme 
B) İsnat boşluğunu almayı unutma 
C) Tetiği ezerek düşürme 
D) Düzensiz tetik düşürme 
E) Silahın patlama sesinden etkilenme 

3. Silah taşıma ve kullanma yetkisi olan bir görevlinin aşağıdakilerden hangisini bilmesine gerek yoktur? 
A) Hukuk bilgisi (silah taşıma ve kullanmasına yetki veren yasalar vb.) 
B) Atış bilgisi 
C) Silah mekaniği bilgisi 
D) Fişek bilgisi 
E) Fizik bilgisi 

4. Tabancada kabza ne işe yarar? 
A) Fişekleri içine yerleştirmeye 
B) Tabancayı kavramaya ve elle tutmaya 
C) Tabanca üzerinde bulunan parçaları sabitlemeye 
D) Şarjörün düşmesini engellemeye 
E) Tabancanın sessiz çalışmasına 

5. Tabancanın belde çıplak olarak taşınması ile ilgili olarak hangisi yanlıştır? 
A) Tabanca üzerinde boya atması ve solması meydana gelir 
B) Metal aksamlar üzerinde ter nedeniyle zamanla pas oluşur 
C) Sıcak ve soğuk havalarda vücut olumsuz etkilenir 
D) Daha hızlı ve kolay nişan alınır 
E) Giyilen kıyafetlerde sürtünme sonucu deformasyon olur 

6. Aşağıdakilerden hangisi polimer gövdeli bir tabancadır? 
A) Baretta 92 FS 
B) CZ-75 
C) Canik TP9 
D) Sarsılmaz Kılıç 2000 
E) Yavuz 16 Compact 

7. Tam otomatik tabanca ile yarı otomatik tabanca arasındaki fark hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? 
A) Tam otomatik tabancalar tek, yarı otomatik tabancalar ise çift hareketlidir 
B) Yarı otomatik tabancalar tek, tam otomatik tabancalar çift hareketlidir 
C) Yarı otomatik tabancalarda şarjör, tam otomatik tabancalar da ise mayon veya şerit bulunur 
D) Tam otomatik tabanca ile seri ve tek, yarı otomatik tabanca ile tek tek atış yapılabilir 
E) Yarı otomatik tabanca tam otomatik tabancaya göre daha uzun menzillidir 

8. Aşağıdakilerden hangisi çerçeve (gövde) üzerinde yer almaz? 
A) Gez 
B) Şarjör yuvası 
C) Tetik 
D) Tetik korkuluğu 
E) Tetik manivelası 

9. Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarından değildir? 
A) Şarjör yayı 
B) Gerdel 
C) Şarjör gövdesi 
D) Şarjör kapağı 
E) Şarjör kilitleme mandalı 

10. MP-5 makineli tabanca ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 
A) Sürekli seride atış yapar 
B) Atış seçici mandal emniyeti vardır 
C) Şarjör veya mayonlu (şeritli) fişek ile atış yapılabilir 
D) Kabza emniyeti sayesinde güvenli atış yapılır 
E) Sabit gez sayesinde isabetli atış yapılır 

11. Tabancada namlu üzerindeki kilitleme dişlerinin aşınması sonucu aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir? 
A) Tabancada atış esnasında aşırı gürültü olur 
B) Tetik çok ağırlaşır ve parmakla baskı yapmak zorlaşır 
C) Tabancanın ilk hızı düşer 
D) Şarjör yuvasına oturmaz 
E) Namlu sürgüye kilitlenmediğinden sağlıklı atış yapılamaz 

12. Tek hareketli (singleaction) tabancanın özelliği aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 
A) Tetiğe basıldığında tek hareketle seri atar 
B) Tetiğe basıldığında horoz kurulur 
C) Tetiğe bir kere basıldığında horoz hem kurulur hem de düşer 
D) Tabanca yarı veya tam otomatik konuma tek harekette geçer 
E) Tetiğe basıldığında horoz düşer 

13. Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden biridir? 
A) Gez ayarsız olabilir 
B) Fişek arızalı olabilir 
C) Sürgü kilit dişleri aşınmış olabilir 
D) Namlu içindeki yiv ve setler aşınmış olabilir 
E) Kabza kapakları kırık olabilir 

14. Fişeklerin muhafazası ve kullanımı ile ilgili hangisi yanlıştır? 
A) Serin kuru bir yerde muhafaza edilmelidir 
B) Raf ömrünü tamamlamış fişekler kullanılmamalıdır 
C) İhtiyaç duyulduğunda çekirdeği sökülerek barutu değiştirilmelidir 
D) Menşei belli olmayan fişekler kullanılmamalıdır 
E) Kullanılan silaha uygun kalibrede fişek kullanılmalıdır 

15. Aşağıdakilerden hangisi nişan hatasına bağlı bir atış hatası değildir? 
A) Acele tetik çekme 
B) Arpacığı yukarıda görme 
C) Arpacığı sağda görme 
D) Arpacığı flu hedefi görememe 
E) Arpacığı aşağıda görme 

16. Aşağıdakilerden hangisi bir atış hatası olarak değerlendirilemez? 
A) Atıcının atış esnasında geriye yatma temayülü 
B) Tetik düşürürken kabzanın fazla sıkılmaması 
C) Dikkatin arpacık yerine hedefte toplanması 
D) Silahın patlama sesi ile silahı ileri itme 
E) Acele tetik çekme 

17. Hangisi tabanca ile atış pozisyon değildir? 
A) Ayakta çift el 
B) Emekleme pozisyonunda 
C) Ayakta tek el 
D) Yatarak atış 
E) Çökerek atış 

18. Aşağıdaki bölümlerden hangisi poligonda yer alan hatlardan değildir? 
A) Atış hattı 
B) Hazırlık hattı 
C) Nişan hattı 
D) Hedef hattı 
E) Bakım onarım hattı 

19. Silah taşıma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden doğru olanı işaretleyiniz? 
A) Silah uygun kılıfta, fişek yatağı boş, emniyeti açık ve şarjör dolu olarak taşınmalıdır 
B) Silah çıplak olarak belde, fişek yatağı dolu, emniyet kapalı ve şarjör dolu olmalıdır 
C) Silah belde taşınacak ise elbiseleri kirletmemesi için temiz bir beze sarılarak taşınmalıdır 
D) Silah devamlı çanta içerisinde ve şarjöründen ayrı olarak taşınmalıdır 
E) Silah sürekli emniyeti açık fişek yatağı ve şarjörü dolu olarak taşınması alışkanlık haline getirilmelidir. 

20. Aşağıdakilerden hangisinde silahın tanımı tam olarak verilmiştir? 
A) Saldırı ve savunma aletidir 
B) Çeşitli şekillerde kullanılarak cansızları parçalayan veya yok eden aletlerdir 
C) Canlı ve cansızları parçalayan ve yok eden aletlerdir 
D) Yakından ve uzaktan çeşitli şekillerde kullanılarak canlıları yaralayan veya öldüren cansızları parçalayan veya yok eden aletlerdir 
E) Her türlü olaya veya suça karışan canlıları yaralayan veya yok eden aletlerdir 

21. Gaz tabancaları hangi grup silahlar arasında yer alır? 
A) Ateşli silahlar 
B) Ateşsiz silahlar 
C) Biyolojik silahlar 
D) Kimyasal silahlar 
E) Nükleer silahlar 

22. Hasan silah kullanması gereken bir durumla karşılaşır. Silahını kılıftan çıkarır ve sürgüyü çekerek dolduruş yaptıktan sonra silahını hedefe doğrultarak tetiğe basar. Ancak horoz düşmesine rağmen silahın ateş etmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Gez kırık olabilir 
B) Çıkarıcı kırık olabilir 
C) Tırnak kırık olabilir 
D) İğne kırık olabilir 
E) Arpacık düşmüş olabilir 

23. 6136 sayılı kanun kapsamında, bulundurma ve taşıma ruhsatlarının geçerlilik süresi kaç yıldır? 
A) 3 yıl 
B) 4 yıl 
C) 2 yıl 
D) 5 yıl 
E) 1 yıl 

24. İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 
A) Tabanca dolduruş yapamaz 
B) Tetik çalışmaz 
C) Tabanca emniyete alınamaz 
D) Horoz düşmez 
E) Fişek ateşlenemez 

25. Çap nedir? 
A) Namlu içindeki helezoni çıkıntılardır 
B) Namlu içindeki helezoni girintilerdir 
C) Namlu içindeki iki yiv arasındaki mesafedir 
D) Namlu içindeki iki set arasındaki mesafedir 
E) Fişeğin uzunluk ölçüsüdür 
 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
71. Özel Güvenlik Temel Sınavı Sınav Soruları Hatalı
66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
Özel Harekat Polisi Olmak için (KPSS Şartı Yok)
66. Özel Güvenlik Sınavı
64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
61. Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı
59. Özel Güvenlik Sınavı Cevapları Açıklamaları ile birlikte
59. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları
59.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 23 Ağustos 2015 Soru ve Cevapları
2015 Özel Okul Teşviği Belli oldu
23 Ağustos 2015 tarihli 59. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
 
 Bu haber 146588 kez okundu.     8685 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
2 + 1 =     
       
   Misafir
ya sertifikaları ne zaman verecekler bilen varmı  Şikayet 
21.10.2017 15:41:37   Yorum Yap    
               
Eren34346  15 gün sonra dediler Şikayet 
21.10.2017 17:53:03    
   
   batman
71.ögg sinavindan sorusturmasi biten varmi emniyeti ariyorum 32 günüm oldu en az 1 ay daha beklemelisniz dedi  Şikayet 
17.10.2017 16:51:03   Yorum Yap    
               
Misafir  Valla arkadas 11 eylul de teslim ettim evraklari daha haber yok Şikayet 
17.10.2017 21:57:01    
UU  bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale Şikayet 
18.10.2017 14:08:37    
UU  bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale Şikayet 
18.10.2017 14:08:38    
Misafir  Bende evraklarimi 11 eylul de teslim ettim bolge ankara beklemeye devam Şikayet 
18.10.2017 20:27:56    
   
   Misafir
Emniyetten randevu almanın mantığı ney bilen varmı arkadaşlar?  Şikayet 
17.10.2017 01:56:25   Yorum Yap    
                   
   Mardinli
Cok sukur kazandim 74 puan herkese hayirli olsun  Şikayet 
14.10.2017 14:58:39   Yorum Yap    
                   
   Misafir
acaba sertifikalar kaç güne çıkar ?  Şikayet 
13.10.2017 19:01:58   Yorum Yap    
                   
   Ozi35
Kazanan arkadaslara hayırlı olsun.  Şikayet 
13.10.2017 18:02:26   Yorum Yap    
                   
   Ufukkkkk
Kazandım çok şükür  Şikayet 
13.10.2017 16:58:08   Yorum Yap    
                   
   suphi
72.sınav sonuçları açıklandı EGM siteden bakabilirsiniz...  Şikayet 
13.10.2017 16:45:10   Yorum Yap    
                   
   sami42
100 Puanla silahlı olarak kazandım arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun. Sınava girecek arkadaşlara başarılar, kalan arkadaşlar canını sıkmasın. Allah herkese hayırlı bir iş nasip etsin inşallah. KONYADAN SELAMLAR...
 Şikayet 
13.10.2017 16:44:12   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Sağolasın zafer senide tebrik ederim ve ozelguvenlik.pol.tr sitesinden bak arkadaşım sonuclara  Şikayet 
13.10.2017 16:26:55   Yorum Yap    
                   
   Yıldırım_81
Temel Eğitim 90, silah bilgisi, 46 atış 50 kazandık şükür  Şikayet 
13.10.2017 16:16:44   Yorum Yap    
                   
   zfr
89 puanla Geçtik Çok Şükür , Geçen Arkadaşıda Tebrik Eederim  Şikayet 
13.10.2017 15:59:41   Yorum Yap    
               
Misafir  kardesımnereden baktın
Şikayet 
13.10.2017 16:06:51    
zfr  Egm den Bakabilirsin kardeşim Şikayet 
13.10.2017 17:44:13    
Misafir  Eyvallah kardesim geçmişim çok şükür Şikayet 
13.10.2017 18:14:14    
   
   Misafr4
Arkadaşlar sertifikayı aldıktan sonra neler yapmamız lazım emniyet müdürlügüne hangi evrakları götürcez  Şikayet 
13.10.2017 15:57:43   Yorum Yap    
               
UU  Baglı oldugunuz kurs size evrakları vericek siz sadece doldurup emniyete götürüceksiniz ama 520 tl + 20 tl ücret yatırıyosun bankaya ve vergi dairesine yatırdıktan sonrada belgeleri teslim ediyosun okadar Şikayet 
13.10.2017 18:17:06    
   
   Misafir
Temel93 silah 48 atış 30 kazandım şükür herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar :)  Şikayet 
13.10.2017 15:15:19   Yorum Yap    
                   
   Misafr35
72. Sınav açıklandı arkadaşlar  Şikayet 
13.10.2017 15:06:24   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Daha cevaplarını bile açıklamadılarkı kalmışki sonuçları acıklasınlar yok ikide üçte açıklancakmış diye hayal görmeyin boşunada beklemeyin derim  Şikayet 
13.10.2017 14:01:01   Yorum Yap    
               
Eleadora35  noldu la laf ediyordun Şikayet 
13.10.2017 16:57:07    
   
   Yıldırım_81
Sabahtır bakıyorum ya açıklandı mı diye bugün kesin açıklanır dimi (inşaallah) ben eşimin sınav sonucuna bakıyorum meraktan öldüm vallahi  Şikayet 
13.10.2017 13:17:40   Yorum Yap    
                   
   Eleadora3535
Saat 3 4 gibi açıklancakmkş bilginiz olsun  Şikayet 
13.10.2017 12:54:48   Yorum Yap    
                   
   Mısafır34
Arkadaşlar 72. Sınav ne zaman açıklanır 71. Sınav saat kaç gibi açıklanmıştı  Şikayet 
13.10.2017 12:27:26   Yorum Yap    
               
Misafir  Akşam 8 yada 9 da açıklanmıştı Şikayet 
13.10.2017 12:58:38    
   
   Eren34634
Arkadaşlar sınav açıklandîktan kaç gün sonra gelir sertifikalar  Şikayet 
12.10.2017 22:30:51   Yorum Yap    
               
misafiir  en kısa zamanda hazırlanır inşallah. Şikayet 
13.10.2017 01:46:50    
Misafir  35gün sonra aldım ben Şikayet 
13.10.2017 12:59:03    
UU  Bölgeye göre degişiyor ama nerden baksan 2 hafta kesin sürüyor. Şikayet 
13.10.2017 18:18:30    
UU  Bölgeye göre degişiyor ama nerden baksan 2 hafta kesin sürüyor. Şikayet 
13.10.2017 18:18:30    
   
   Alonedark
Yenileme sinavina girdim eski kartin suresi doldu yeni kart gelene kadar eski kartla yeni bir iste calisabilirmiyim acaba  Şikayet 
12.10.2017 15:47:14   Yorum Yap    
                   
   Alonedark
1 ekim yeneleme sinavina girdim kartmin suresi dolmustu bi kac gune sinav sonuclari aciklanir acaba yeni bir iste calisabilirmiyim.  Şikayet 
12.10.2017 15:42:25   Yorum Yap    
                   
   Melis56
Kimlik için 5 yıl süre dolduğunda gene aynı işlemlerimi yapıyoruz kursundan tut sınavına kadar aynı ücretlerimi ödüyoruz????  Şikayet 
12.10.2017 15:07:30   Yorum Yap    
                   
   Misafir
İyi gecmeyen sınav olsa cooookkkttaann acıklanırdı istemedıgın şey pat diye damlarya o hesap  Şikayet 
11.10.2017 20:51:34   Yorum Yap    
                   
   zfr
bazıları 20 sinde açıklancak diyorlar  Şikayet 
11.10.2017 18:47:51   Yorum Yap    
               
Misafir  20sinde yenileme 13 dede temel aciklancak diye duydum
Şikayet 
13.10.2017 07:55:27    
   
   Misafir
boşuna beklemeyin zaten 2 gün sonra sınav açıklanacak amaç reklam  Şikayet 
10.10.2017 22:38:32   Yorum Yap    
               
zfr  kesin açıklanıyormu acaba 13 ünde Şikayet 
11.10.2017 13:16:43    
fero  evt açıklanır Şikayet 
11.10.2017 15:40:13    
   
   Misafir
E o esnada anında çökeydin cevaplara  Şikayet 
10.10.2017 19:22:38   Yorum Yap    
                   
   Zfr
Siteden cevapları açıklandı. Sonra siteden kaldırıldı tekrardan bu nasıl iştir  Şikayet 
9.10.2017 16:57:55   Yorum Yap    
                   
   Zfr
Arkadaşlar sınav sonuçları nezaman açıklanıcak bilgisi olan varmı  Şikayet 
9.10.2017 16:19:08   Yorum Yap    
                   
   ihsan23123213131
benim merak ettiğim bir soru var acaba kimliği yenileme zamanı geldiğinde her yerde yenilemek mümkün mü ?ben kursa başka bir yerde girdim de  Şikayet 
9.10.2017 11:17:18   Yorum Yap    
               
Misafir  iKAMETGÂH ADRESİNİZİN KAYITLI OLDUĞU YERDE GİREBİLİRSİNİZ . Şikayet 
11.10.2017 12:19:24    
   
   Misafir
Mrb ben silahtan sinava girdim B grubuyudum fakat yayinlanan sorularda b grubunun sorulari a kitapciginda yayinlandi bu nasil cozumlenecek normaldesorular ayni ama yerlerifarkliydi  Şikayet 
9.10.2017 10:16:31   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Mrb ben silahtan sinava girdim B grubuyudum fakat yayinlanan sorularda b grubunun sorulari a kitapciginda yayinlandi bu nasil cozumlenecek normaldesorular ayni ama yerlerifarkliydi  Şikayet 
9.10.2017 10:16:11   Yorum Yap    
                   
   sibell72
71.sinavdan sorusturmasi biten varmi silahsiz benimkide ayin 15 eylulde teslim ettim emniyete belgeleri  Şikayet 
8.10.2017 12:16:36   Yorum Yap    
               
UU  Benimde 71. dönem 28.09.2017 de evrakları teslim ettim 1 ay sonra tekrar gelip imza atıcaksınız dedi okadar fazla uzun sürmez sizinki de. Bölge Çanakkale Şikayet 
10.10.2017 13:52:26    
UU  Benimde 71. dönem 28.09.2017 de evrakları teslim ettim 1 ay sonra tekrar gelip imza atıcaksınız dedi okadar fazla uzun sürmez sizinki de. Bölge Çanakkale Şikayet 
10.10.2017 13:52:27    
11111  Ben aldım belgeyi çok şükür Şikayet 
13.10.2017 08:25:12    
Ela havin  Kac gunde aldiniz belgeyi Şikayet 
15.10.2017 23:04:08    
   
   Misafir
91 yazılı= 91
22 silah = 44
5 atış = 50
puan :92,5
 Şikayet 
8.10.2017 03:46:51   Yorum Yap    
               
Misafir  Kardesim 72.sınav mı nereden baktın cevaplarına Şikayet 
8.10.2017 22:24:00    
   
   Ozi35
başka site de cevaplanmış. 22 doğrum var. silahdan. 2.soruyu e yaptığımı hatırladm ama dğru cevp a! benm tespt %97dgru çktı 3yanlşm vr.100soruluk teste geçiyom şimdi  Şikayet 
8.10.2017 02:54:25   Yorum Yap    
               
Misafir  Hangi sitede yayinlanmis acab sitenin adini verebilirmisin Şikayet 
8.10.2017 18:37:38    
Beşiktaş03  Kardeşim 1 hafta önce yayınladiğın 72.sinav A kitapciğı doğru cevaplarmı şimdi Şikayet 
8.10.2017 22:13:57    
   
   Misafir
Nezaman acıklanmış peki varmı bilgisi olan  Şikayet 
8.10.2017 00:44:30   Yorum Yap    
                   
   Eren34634
Arkadaşlar merhaba sınav açıklandîktan kaç gün sonra gelir sertifikalar  Şikayet 
7.10.2017 19:26:47   Yorum Yap    
               
Ozi35  o da iki hafta falan sürer heralde. Şikayet 
7.10.2017 22:22:42    
Misafir  35 gün sonra aldım ben sertifikayı
35 gün sonra verdiler bana serifikayı
Şikayet 
8.10.2017 21:44:26    
   
   Misafir
kim onaylıyo yorumları öğlen bi kaç tane attık daha onaylanmadı........  Şikayet 
5.10.2017 18:47:23   Yorum Yap    
               
ASİ KRAL  Şimdi sınav a girenlerde bi tarafta heyecan bı tarafta telaş ve hüzün olacak bu işler böyle geçenleri tebrik ederim geçemiyenler üzülmesin... Şikayet 
6.10.2017 10:39:30    
ASİ KRAL  Bizde sizin gibiydik... Şikayet 
6.10.2017 10:40:15    
   
   Ozi35
72.sınavdan herkes geçer inşallah. 2saat oldu daha yorumlar onaylanmadı.  Şikayet 
5.10.2017 16:12:11   Yorum Yap    
                   
   Misafir
arkadasim sizi pek anlamiyorum 100 alsam ne olur 60 alsam ne olur aralarinda bir fark yok sinavi gectinmi bitti olay burda onemli olan sinavi gecip gecmedigine dair tahmin yürütmektedir onun icin az kaldi  Şikayet 
5.10.2017 09:49:29   Yorum Yap    Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  Tasaron masaron dayımın oğlu işsizlikten iyidir.senin tuzun kuru ellağam gerci tuzun kuru olsa burda ne ararsın boş muhabbet.adam ekmegının peşinde belliki bunları düşünüp konuşsak daha mantıklı Şikayet 
5.10.2017 15:44:24    
Misafir  tamam sampiyon sen git turkiyenin herhangi bir yerinde ogg den bu kadar puan aldim de bakalim seni puana göre mi ise aliyorihtiyaca göre mi tabiki issizlik var ben ne anlatiyorum siz be anliyorsunuz. Şikayet 
5.10.2017 17:06:04    
Misafir  Ben zaten yuksek puan alıp kazanmayla atmış ouan alıp kazanma arasındaki bi farka gönderme yapmadım ikiside aynı halt orda hemfikirim.senin alt tarafı bi taşaronda calıscan lafınaydı o cevabım ama istediğin yöne cekmişin lafı hacı maşşallah Şikayet 
5.10.2017 19:55:48    
Misafir  arkadaşlar aldığımız puana göre iş buluyorlar alıyorlar o yüzden puanda önemli hakkımızda hayırlısı :) Şikayet 
5.10.2017 22:28:51    
fero  bu işin alakası yok puanla olm yavaş yavaş oluyor herşey bir yerden bir yere gelmek öyle her zaman 60ı geç işin olur
Şikayet 
6.10.2017 13:18:41    
   
   Misafir
Bitanede olsa kesin yanlış yapmışındır neco silahlı konusunda pek ümitlenme derim ben sıfır karavananla  Şikayet 
5.10.2017 09:29:02   Yorum Yap    
               
Vanli neco    paylastigim iki soru eger ikisini E cvbi vermissem slahli gecmis olacam temelde sikintı yok Şikayet 
5.10.2017 10:12:12    
Vanli neco   13 ekimde gorecrgiz hedefim 25 ti ama silah tanimi E mi D mi demisim hatirlamiyom Şikayet 
5.10.2017 10:15:16    
   
   Vanli neco
Bu iki sorunun cvbini kimse galiba bilmemis ben ikisinide cok iyi cvb verdim
Sira sizde bakalim
 Şikayet 
5.10.2017 02:10:42   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Tc kanuna gore silah tanimi hangisidir
A Ateşli silâhlar,
B Patlayıcı maddeler,
C Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici
alet,
C Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya
elverişli diğer şeyler,
D Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer,
radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
E hepsi
 Şikayet 
5.10.2017 02:07:49   Yorum Yap    
               
misafr2  e hepsi Şikayet 
5.10.2017 11:25:34    
Misafir  Tabiki e değil yanlış biliyosun doğru cevap a.ateşli silahlar d şıkkınndan beli e şıkkının olmadığı Şikayet 
8.10.2017 21:48:35    
Misafir  Silah patlayıcı değilki bomba patlayıcı madde Şikayet 
8.10.2017 21:50:26    
Misafir  Evet ya baktım cevap E miş.türk ceza kanununa göre sormuş soruyu Şikayet 
8.10.2017 21:55:34    
   
   Vanli neco
Silahlarla yapilan kazalarin sebepleri hangisidir
A unutkanlik
B ihmal
C kendine asiri guvenme
D bilincsizlik
E hepsi
Sizce cvb nedir ben biliyirum siz cozun
 Şikayet 
5.10.2017 02:04:38   Yorum Yap    
               
misafr2  cevap e en çk yapılan hata dese cevap b olurdu Şikayet 
5.10.2017 10:42:50    
Kaderrrr  E kardes bepsinde bilgisizlik Şikayet 
10.10.2017 10:49:40    
   
   Vanli neco
Arkadaslar yalansiz temel de 98 neti gecen var mi
Ben temel de 98
Silah da yanilmiyorsam. 25 yaptim gibi
Sonuclar 13 ekimde aciklanirsa paylasacam
Silah icin bana dua edin 25 net olsun
geceyim cunku atista sifir yaptim da
 Şikayet 
5.10.2017 01:19:46   Yorum Yap    
               
Ozi35  İNŞALLAH GEÇERSİN NECO. KESKE 1TANE DE OLSA VURABİLSEYDİN. SENİN İÇİN DAHA İYİ OLURDU. Şikayet 
5.10.2017 14:53:50    
Vanli neco  Rahatsiz dim dişim agrisinda ve bas agrisinda ne yaptigimi inan hala bilmiyorum daha once egitimde vurmustum 10. Mermiden 4 u Şikayet 
6.10.2017 00:40:49    
   
   Misafir
Vanlı neco senin silah atışısıfırdı galiba demi  Şikayet 
4.10.2017 23:17:14   Yorum Yap    
               
Vanli neco  Evet atiş sifirdi ama galiba temel net dogru 98 yapmisim ve silah sanki 25 yapmisim Şikayet 
5.10.2017 01:08:20    
   
   Vanli neco
Türk Ceza Kanunu?na Göre Silah Tanımı
TANIMLAR
Madde 6 - (1) Ceza kanunlarının uygulanmasında;
f) Silâh deyiminden;
1. Ateşli silâhlar,
2. Patlayıcı maddeler,
3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici
alet,
4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya
elverişli diğer şeyler,
5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer,
radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
 Şikayet 
4.10.2017 21:54:16   Yorum Yap    
               
Vanli neco   Bu su demektir silah tanimi E yani hepsi Şikayet 
4.10.2017 21:55:24    
ASİ KRAL  71 DÖNEM KAZANMİŞ OLARAK ARKADAŞLAR GEÇENLERİ TEBRİK EDERİM GEÇEMEYENLER ÜZÜLMESİN BOL BOL ÇALIŞIN MUTLAKA KAZANİRSİNİZ... Şikayet 
4.10.2017 23:24:48    
   
   Vanli neco
E secenegidir arkadaslar d degil dur  Şikayet 
4.10.2017 21:52:50   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
E secenegidir arkadaslar d degil dur  Şikayet 
4.10.2017 21:52:30   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
A silah cevaplari 72
1B 2A 3A 4D 5C 6C 7E 8E 9A 10C
11D 12E 13B 14D 15E 16A 17B 18C
19A 20D 21E 22B 23C 24D 25E
 Şikayet 
4.10.2017 21:48:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
haydi arkadaslar soruları yazın ono göre bakalım kaç yanlış kaç doğru var
 Şikayet 
4.10.2017 21:33:39   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Temel 97 dogru 3 yanlisim cikti
Silah ta da 24 dogru ama 25 olabilir cunku silahin tanimi D şıkkı mi E mi hangisini demisim hatirlamadim
 Şikayet 
4.10.2017 20:43:36   Yorum Yap    
                   
   Misafir
yenilme cevaplarini bilen varmi arsa paylasabilirmi  Şikayet 
4.10.2017 19:07:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
millet kendini ove ove bitiremiyor sanki yuzde yuz olsa ne olur hic bir hakkin yok tasaronsun.bunu duzeltin bakalim puanla bir yere varilmaz  Şikayet 
4.10.2017 18:24:35   Yorum Yap    
                   
   Misafirrr5
Kardesim cevaları netten mi buldun emisin demi dogru cwvaplar  Şikayet 
4.10.2017 17:55:36   Yorum Yap    
               
Ozi35  çıkmış sorulardan buldum
çoğunu 50-70arasından sormuşlar.
silah kısmınıda 60-70di sanırım.
Şikayet 
4.10.2017 18:12:54    
Misafir  soruları yazın ona göre bakalım sizden ricaaa
arkadaslarrrr
Şikayet 
4.10.2017 21:22:26    
Misafir  a gurubuuu birte siilaaahhh sınavı soruları yazın ona göreee bakalım kac yanlış kac dogru var
sizden rica arkadaslar
Şikayet 
4.10.2017 21:24:01    
   
   Ozi35
İLK BELİRLEMELERE GÖRE ÖLÜ SAYISI DEĞİL TEST CEVABI :D
1:D 2:D 3:D 4:C 5:B 6:A 7:E 8:D 9:E :10:D
11:C 12:D 13:B 14:C 15:B 16:A 17:A 18:E 19:E 20:A
21:E 22:D 23:C 24:C 25:E 26:D 27:A 28:A 29:E 30:B
31:D 32:C 33:A 34:B 35:B 36:A 37:C 38:C 39:B 40:B
41:D 42:A 43:D 44:A 45:A 46:C 47:D 48:C 49:B 50:D
51:D 52:A 53:A 54:B 55:D 56:C 57:B 58:E 59:B 60:D
61:D 62:C 63:B 64:E 65:E 66:E 67:A 68:C 69:A 70:B
71:B 72:C 73:B 74:C 75:C 76:B 77:D 78:D 79:E 80:A
81:D 82:C 83:E 84:B 85:C 86:D 87:E 88:E 89:A 90:C
91:E 92:C 93:B 94:A 95:C 96:A 97:D 98:B 99:A 100:E
 Şikayet 
4.10.2017 17:11:47   Yorum Yap    Diğer 18 yorumu gör
               
Misafir  Bak işine kardeş sen sınavdan kalmışsın salakmısın olum sen saçma sapan şıklar yaMıssın Şikayet 
5.10.2017 12:12:38    
Ozi35  65 66 67 68 kesin dgru sıklar başka olamaz.d
93 B soruyu iyi oku baskan:)
Şikayet 
5.10.2017 14:43:43    
Ozi35  3 A evet klavyede a d yanyana dikkatsizlikten hatalı yazmışım Şikayet 
5.10.2017 14:49:01    
Misafir  cev
ap anatarına göre 59 doğru 41 yanlış
Şikayet 
6.10.2017 11:30:23    
Misafir  Bu cevaplar doğrumu Şikayet 
9.10.2017 00:40:39    
   
   Ozi35
arkadaşlar 72.sınavın A gurubu cevaplarını paylasıyorum.
sadece 3 soruya verdiğim cevabı unuttum.
onların 3üde yanlış olsa bile toplam 9yanlışım oluyo
tesbim 91 doğrum var.
silahdan 23doğrum
zaten atışda 5 vurdum.
sonucu böyle bekliyorum Yazılı:91 Silah:46 Atış:50
Puan: 93,5
 Şikayet 
4.10.2017 17:01:35   Yorum Yap    
               
Zfr  Cevapları paykalıcakmısın Şikayet 
4.10.2017 17:04:10    
Ozi35  paylaştım aga;) Şikayet 
4.10.2017 17:18:45    
   
   Ozi35
ilk 50soruda 1 yanlış
49.soru da C demişim
B olcakmış
-bak dinle hisset 10sn beklenir-
 Şikayet 
4.10.2017 16:05:42   Yorum Yap    
                   
   Ozi35
birazdan 72.sınavın cevaplarını da paylasıcam, internetten bakıyom. zaten biliyonuz hepsi çıkmış sorulardı.
32.sorudayım ve full doğruyla gidiyom maşallah.
 Şikayet 
4.10.2017 15:45:49   Yorum Yap    
               
Zfr  Bekliyoruz kardeşim ,inşallah hepimiz için hayırlısı olur Şikayet 
4.10.2017 16:14:35    
Ozi35  63deyim
49-55-57-59.soruları yanlış yapmışım,
bitince paylaşcam doğru şıkları
son 37 :)
Şikayet 
4.10.2017 16:17:40    
Zfr  Kardeşim silahlılarımı paylalıyorsun, yoksa temel soruların cevaplarınımı hepsinimi yani Şikayet 
4.10.2017 16:18:59    
Ozi35  72.temel sınav A kitapcığının cevaplarını paylascam.
94.sorudayım.
Şikayet 
4.10.2017 16:46:18    
Zfr  Tamam kardeşim bekliyorz Şikayet 
4.10.2017 16:49:38    
   
   Ozi35
arkadaşlar
temel soru ve silah da işaretlediğim şıkları kağıda yazdım.
sadece silah sorularını internette araştırdım.
2.soruyu yanlış yapmışım doğru cevap A
bir de 7.soruyu hatırlamadım.
ve 23doğru yapmışım
1:B 2:A 3:A 4:D 5:C 6:C 7:?.d 8:E 9A 10:C 11:D :12:B 13:B 14:D 15:E 16:A 17:B 18:C 19:A 20:D 21:E 22:B 23:C 24:D 25E
 Şikayet 
4.10.2017 15:21:56   Yorum Yap    
               
Ozi35  7.sorunun cevabına baktım
E şıkkı.
Şikayet 
4.10.2017 15:27:08    
Ozi35  arkadaşlar bu arada 72.sınav A grubu silah cevapları Şikayet 
4.10.2017 15:27:57    
Vanli neco   Kardesim silah 12 B ihmal demissin o bence E hepsi dir Şikayet 
4.10.2017 19:24:44    
Ozi35  e olabilir evet.d Şikayet 
5.10.2017 14:55:51    
Misafir  silah soruları cevapları 14 doğru 11 yanlı
Şikayet 
6.10.2017 11:31:35    
   
   mismisafir
b kitapçığının ne günahı var, onu da ekleyin zahmet olmazsa  Şikayet 
4.10.2017 14:46:58   Yorum Yap    
                   
   Misafir
sorular yayınlanmış arkadaşlar fakat cevap anahtarı yok bilginize..  Şikayet 
4.10.2017 13:17:37   Yorum Yap    
               
Misafir  Yayınlanmış diosunuz ama nerede Şikayet 
4.10.2017 18:20:33    
Ozi35  www.ozelguvenlik.pol.tr/Sayfalar/sinavsoru.aspx
A grubu yayınlanmıştı belki B grubuda yayınlanmıştır
Şikayet 
4.10.2017 18:40:45    
   
   Ozi35
www.ozelguvenlik.pol.tr/Sayfalar/sinavsoru.aspx
A grubu açıklanmış
(benim grup da A)
 Şikayet 
4.10.2017 13:16:04   Yorum Yap    
               
Misafir  72 sinav cevap anahtari aciklandimi Şikayet 
7.10.2017 20:43:24    
   
   Hayatt
Hayat çatlak bardaktaki su misali, içsende tükenecek, içmesende  Şikayet 
4.10.2017 13:09:30   Yorum Yap    
                   
   ersin baslak
72 dönem sınav sonuçları nezman açıklanır ir bilginiz varmı  Şikayet 
4.10.2017 12:08:02   Yorum Yap    
                   
   Erkan YILDIZ
13 Ekimde sonuçlar açıklanıyormuş bilginize  Şikayet 
4.10.2017 12:04:52   Yorum Yap    
                   
   Güvenlik abdullah
3 gün oldu sorular verilsin artik yada millete 3 gün sonra aciklanacak diyip siteden para kazanma derdine düşmeyin bunu yapan site yönetimi haysiyetsizdir o kadar  Şikayet 
4.10.2017 09:07:26   Yorum Yap    
               
Misafir  aynen millet isin parasinda Şikayet 
4.10.2017 10:45:01    
Misafir  Apdullah kardeş sen soruların yayınlanmasını bekleme sınav sonuçlarının açıklanmasına 2 3 gün kala açıklanıyor sabret sen daha sınavdan çikalı 3 gün oldu kimlik geç geldiğinde düşünemiyorum... Şikayet 
4.10.2017 11:51:11    
Misafir  Apdullah kardeşim bak biz 71 dönem kazandım ama belgeleri dün teslim ettim biraz sabret sabrın sonu selamet tır bide kazandım mi kazanamadık mi bide o soru işareti var kazandiysan tebrikler kendinden eminsen bi de sınav sonucunu aciklarsin buradan... Şikayet 
4.10.2017 11:55:52    
Misafir  Bak bir ay oldu bekliyorum sahada beklemeye devam ediyorum.... Şikayet 
4.10.2017 11:57:36    
Güvenlik abdullah  Arkadaşlar ben 3 yıllik silahli özel güvenligim zaten biraderi soktuk sınava onada yanimda iş bulduk ondan dolayı böyle sabırsızım yinede anlayışınız icin cok tesekkür ederim ?? Şikayet 
4.10.2017 12:30:50    
   
   Cumhur026
72.silah b kitapcik cevap anahtari varmi?.
 Şikayet 
4.10.2017 08:47:02   Yorum Yap    
                   
   Ela havin
Yok bn 71 kazandim.evraklari teslim edeli bi hfta oldu kimlik nezmn ulsr elime.  Şikayet 
3.10.2017 23:38:11   Yorum Yap    
               
Misafir  Ben de senin gibi 71 kazandım kimlik 2 ayda gelir eline niye de 1.5 ay arşiv araştırması sürüyor... Şikayet 
4.10.2017 10:12:23    
Misafir  Elacim bende belgeleri verelim iki hafta oldu bekliyoruz arşiv olumlu olduğunda gidip imza ve geçici belge veriyorlar çalışmak için kimlik gelene kadar... Şikayet 
4.10.2017 10:15:57    
   
   Ozi35
atış sınavında 5 te 5
nerdeyse mermi deliğinden vurcakmışım ;)
 Şikayet 
3.10.2017 23:02:56   Yorum Yap    
               
Misafir  ne olmus yani kardes bir faydasi varmi puan disinda Şikayet 
4.10.2017 10:43:28    
Hayatt  tebrikler güzel atış Şikayet 
4.10.2017 13:12:52    
Ozi35  eyvallah kardeş Şikayet 
4.10.2017 17:16:55    
Misafir21  Faydası var tabi her türlü ayrıca o gurur yeter Şikayet 
7.10.2017 17:52:09    
   
   Ela havin
Mrb arkdaslar istanbul da kimlik suresi kac gun bilen varmi  Şikayet 
3.10.2017 21:13:24   Yorum Yap    
               
Misafir  Slm ela Havin iyi akşamlar sen ilk önce randevu al kimlik kolay kimlik en az 3 ay sürer gelmesi.... Şikayet 
3.10.2017 21:30:59    
Misafir  71 dönem kazanmış ben daha bekliyorum sen daha 72 dönem den çıktın bekle sertifikani al belgelerini hazırla randevu al derken 1.5 ay 3 ayda kimlik 4.5 ayda eline geçer,,,, Şikayet 
3.10.2017 21:44:35    
   
   dym123
12 eylülde basvuru yapmıştım bugün soruşturmam tamamlanmış mesaj geldi.yarın vakıf bank dekont ve 2 adet biyometrik fotograf ile bayrampaşaya gidicem.. acaba kimlik hemen veriliyormu? yada kaç gün içinde geliyor? bilgisi olanlar yazarsa sevinirim
 Şikayet 
3.10.2017 18:05:16   Yorum Yap    
               
Misafir  Dym 123 sen evrakları teslim ettin mi ve sen belgeleri hazirladin mi... Şikayet 
3.10.2017 18:47:02    
Misafir  Benim senin yorumlarına göre evrakların daha hazır değil... Şikayet 
3.10.2017 18:48:43    
dym123  evrakları özel güvenlik şube müdürlüğüne 12 eylülde teslim etmiştim zaten dünde mesaj geldi. bugün gittim banka dekontu ve biyometrik fotoyu teslim ettim. bana kimliğin bir hafta içinde ptt ile geleceğini söylediler. bu arada işe girebilmem için kimlik yerine geçen bir belge verdiler :) Şikayet 
4.10.2017 11:59:17    
asi krall  Doğru geçici kimliktir onla çalışabilirsiniz kimlik gelene kadar.... Şikayet 
4.10.2017 23:28:41    
   
   Ozi35
arkadaşlar
bugünkü silah atışlarında
ben 5 te 5 yaptım :)
 Şikayet 
3.10.2017 15:42:50   Yorum Yap    
               
Misafir  silah cevaplarini atsana var mi bildigin kardes Şikayet 
3.10.2017 17:39:40    
Ozi35  açıklanınca öğreniriz hep beraber, inşallah başarılı oluruz Şikayet 
3.10.2017 23:08:49    
   
   hakan ersem
silah sorulari arkadaslar
 Şikayet 
3.10.2017 13:34:54   Yorum Yap    
                   
   Misafir
1. Yenileme sınavı kaç senede bir yapılır 2. Kenevir bitkisinden hangi uyuşturucu elde edilir. 3 tutanağın resmiyeti için kaç imza gerekli 4 uluslar arası kabuklar kimin kabulü ile yürürlüğe giren 5 yangın deprem sel gibi doğal olayların genel adı 6 paratonel nedir 7 ilk yardımın ABC dindeki c nedir 8 silah miktarını kim belirler 9 ülkenin ve ilin genel amiri kimdir 10 empati nedir 11 savunucu iletişim neye yol açar 12 kırık ve cicik nedir aklıma gelen sorular bunlar  Şikayet 
3.10.2017 10:35:01   Yorum Yap    Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  silah cevaplarini paylasirsan seviniriz
Şikayet 
3.10.2017 13:36:12    
Misafir  Kitapçık neydi Şikayet 
3.10.2017 13:36:44    
Misafir  misafir Şikayet 
3.10.2017 13:37:14    
Misafir  1 sorunn cevabı 5 2 sorunn cevabı esrar yapılır 3sorunn cevabı 2 ksı 4 srnn cevb bılmıyrm 5 soru afet 6soru cevabıdır paratonel 7 c sı kandolasımı 8 sorun cvb kolluk amırı 9 cvb valı 10 sozlu konusma duygu 11 gerıbıldırım krıık çatlamıs cıcıkk burkulma cıkık kemın cıması
Şikayet 
3.10.2017 13:39:36    
Meso  Kitapciğin a mi b mi kardeş
Şikayet 
3.10.2017 16:12:54    
   
   Obi
Arkadaslar 72 sinav soruları hatirlatan varsa yazabilir mi  Şikayet 
3.10.2017 08:45:15   Yorum Yap    
               
Misafir  Arkadaşlar ben 71 dönem girdim kazandım evrakları teslim ettim kimliğimi bekliyorum 72 döneme girenlere hayırlı olsun geçenlere hayırlı olsun geçemiyenler üzülmesin pes etmeyin bol bol çalışın amacına ulaşırsınız şimdiden geçenleri tebrik ederim... Şikayet 
3.10.2017 12:55:19    
Misafir  silah cevaplari Şikayet 
3.10.2017 13:36:32    
Misafir  silah cevaplarini soylermisin Şikayet 
3.10.2017 13:36:52    
   
   Obi
Arkadaslar 72 sinav sorulari olanlar varsa soyleyebilirler mi acaba???  Şikayet 
3.10.2017 08:44:39   Yorum Yap    
                   
   Obi
Arkadaslar sorulari hatirlayanlar varsa söyleyebilirler mi??  Şikayet 
3.10.2017 08:43:17   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Arkadaslar ben temelde 92 dogru silah 23 dogru yaptim tum sorulara baktim lakin atista sifirim simdi tekrar silah sinavina mi girecem yoksa sadece atis mi bilgi verir misiniz  Şikayet 
2.10.2017 23:11:20   Yorum Yap    
               
Misafir  Maalesef kaldın kırkaltı ouan ediyo elli olması lazımdı Şikayet 
3.10.2017 15:11:04    
Misafir  Silah sınavı ve atışa girceksin birdahaki sefere ama silahsız kazanmışsın silahsız alabilirsin sertifikayı Şikayet 
3.10.2017 15:12:20    
   
   kralcan1
birakalim yalakaligi arkadaslar sınav cikisinda kolaydi diyenler vardı bir soru sordum yanlis cevapladihic bur sinav kolay degil  Şikayet 
2.10.2017 16:42:53   Yorum Yap    
                   
   Misafir
İnsan Psikolojisinde iki karşılıklı oluşum nedir tarzı bi soru vardı buna benzer tam hatırlıyamıyorm ama cevabına dürtü dedim o soruyu hatırlayan varmı cevabı neydi  Şikayet 
2.10.2017 00:36:24   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Konveyor arası boşluk nekadar olmalı sorusunun cevabı 50ydi demi  Şikayet 
1.10.2017 23:03:04   Yorum Yap    
               
Erkan35  Aynen 50 dostum Şikayet 
2.10.2017 00:13:56    
   
   zfr
arkadaşlar 72. sınav i.in soru gatırlayan varmı paylaşım yapalım  Şikayet 
1.10.2017 20:51:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Bugün yapılan yenileme sınav soruları ne zaman yayınlanacak.ayrıca admine çok teşekkür ederim ilk özel güvenlik kimlik akmak için sınavına sadece burdaki testleri çözerek kolaylıkla geçmiştim.bu yüzden emeğinize sağlık.yeni sınava girecek arkadaşlarada tavsiyem sadece burdaki testleri çözmeniz sınavı geçmeniz için yeterli olacaktır.başarılar ve kolaylıklar dilerim.(züleyha)  Şikayet 
1.10.2017 17:57:53   Yorum Yap    
                   
   Ufukkkk
Tutanak da kaç kişinin onayı gerekli bilen var mı  Şikayet 
1.10.2017 14:03:09   Yorum Yap    
               
Misafir  ben 2 dedim Şikayet 
1.10.2017 14:27:00    
Misafir  En az-2olmalı Şikayet 
1.10.2017 14:28:15    
Kaderrrrr  Benn aldim sertifikamiii ve bugunki snav a giren arkadaslara basarilarr tutanak 2 kisi cvp eger sorulariniz varsa payladabilirsnizz Şikayet 
1.10.2017 19:41:37    
   
   Misafir
Gayet basitti sınav silahlıda silahsızda gecmışe ait sınavlardan cıktı hep  Şikayet 
1.10.2017 13:22:36   Yorum Yap    
                   
   zfr
72. dönem sınavı olan arkadşlar Nasıl geçti sınav  Şikayet 
1.10.2017 13:00:41   Yorum Yap    
               
Misafir  çok kazık sorulardı polislikle ilgiliydi hep Şikayet 
1.10.2017 18:15:36    
Misafir  cok basıttı kazık dıyenler aklını kullanmıyor hep cıkmıs sorular cıktı
Şikayet 
3.10.2017 13:33:44    
   
   Ozi35
arkadaşlar ÖGG adayları olarak
çok şanslıyız bence
en basit 72. temel eğitim ve
silah soruları bizlere denk geldi.
inşallah herkes geçer:)
(iyi ki 28-29eylülde
61 den 70 e kadar silah da
dahil hepsini çözmüşüm)
73.sınava gircek arkadaşlara çağrım:
çıkmış soruları çözün
ama konulara çalışmayı da unutmayın!
 Şikayet 
1.10.2017 11:59:45   Yorum Yap    
               
Misafir  al bendende o kadar :D hahha konuya gerek kalmiyo ya 63.sinav yada 64. sinav agirligi çıktı sorular Şikayet 
11.10.2017 20:39:45    
   
   Misafir
Kursa odemiyorsun ama kimligi almak icin bankaya 520 tl yatırıyorsun  Şikayet 
1.10.2017 08:43:20   Yorum Yap    
                   
   Misafir
71. ozel guvenlık sınav soruları neden yayınlanmıyor ıptal olmus tekrar yapılmadımı 72 doneme gırecem faydalı olurdu bıraz
 Şikayet 
29.9.2017 21:59:46   Yorum Yap    
               
Misafir  Biber gazinin formülünü ögren kardes. Türkiye de onu herkes biliyor ama sadece ÖGG olacak arkadaslar bilmiyor. Şikayet 
29.9.2017 22:13:29    
Kaderrrr  Zaten gecmisteki sorulardi ve gerek yok siteye dusmesini 50 baslayip 70 kadar calissalar uygun dye dusunuyormm ayni sorularr zaten Şikayet 
30.9.2017 09:01:21    
   
   Hamzaa
Allah izin verirse sınavı geçersek sertifikaya ayrı bi ücret ödenmiyormu ? Teşekkürler admin  Şikayet 
29.9.2017 00:47:19   Yorum Yap    
               
Misafir  sertifika için kursa ayrıca bir ücret ödenmiyor Şikayet 
29.9.2017 11:43:25    
   
   Ozi35
1 Ekim de sınava girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum, inşallah geçeriz :)  Şikayet 
28.9.2017 21:57:36   Yorum Yap    
               
Misafir  İNŞALLAH ÇOK GÜZELDİ Şikayet 
2.10.2017 14:46:41    
Ozi35  paylaştım cevapları A kitapcığının Şikayet 
4.10.2017 17:17:54    
   
   Misafir
71. sınavı geçip kimliğini alabilen varmı ? varsa lütfen yazsın nasıl yaptığını anlatsın
 Şikayet 
28.9.2017 13:55:53   Yorum Yap    
               
Kaderrrr  Sertifikayla kurstan evlaklari aliyorsunuzzz onlari hazirlayip randevu alicaksinizz randevu adiginiz subeden ogunu olucaksinizz cok kolay basit ve kimlikler 520 olmuss Şikayet 
29.9.2017 14:10:59    
   
   MİSAFİR111
ÖGG ARŞİV SORUŞTURMASI KAÇ GÜN SÜRÜYOR  Şikayet 
28.9.2017 10:42:26   Yorum Yap    
               
Misafir  bende aynı şeyi merak ediyorum .. anladığım kadarı ile şehre göre değişiklik gösteriyormuş. silahlı kimlik için soruşturma daha uzun oluyormuş (2 ay falan) silahsız içinde 20 gün diyen var 1 ay diyen var.. bikaçtane forum okudum 3 ayda bekleyen var. anlamadım gitti sanki bizi vali yapacaklar. ben silahsız için 12.09.2017 evrakları teslim ettim hala arayan soran yok maalesef. bekliyoruz Şikayet 
28.9.2017 13:53:40    
   
   misafir21
ogg silah sorularında kalibre ile ilgili 59 temel sinavda dogru cevap fişek capı gösteriyorsunuz 67 temel sinavda ise namlu capı yanlış bilgi var burda
 Şikayet 
28.9.2017 02:25:35   Yorum Yap    
                   
   MİSAFİR12345
ARKADAŞLAR GÜVENLİK SORUSTURMA VE ARŞİV ARASTIRMASI FORMUNA RESIM YAPISTIRIRKEN BIYORMETRIK RESIMMI YOKSA NORMAL RESIMMI KULLANIYORUZ ?
ACİLL YARDIMMMM
 Şikayet 
26.9.2017 21:18:25   Yorum Yap    
               
Esoş  Normal foto oluyor Şikayet 
26.9.2017 21:26:20    
   
   1111
11111111  Şikayet 
23.9.2017 23:16:12   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Iyigünler... Yukarida yazmis oldugunuz bilgi kac senesinde cikti???
Lütfen kaynagini da yazar misiniz?
Tesekkürler.
 Şikayet 
19.9.2017 11:04:17   Yorum Yap    
                   
   Nazoo
Arkadaslar istanbul bakirkoy adliyesinde ogg alimlari nezaman bilen warmi  Şikayet 
17.9.2017 22:09:30   Yorum Yap    
                   
   gökhan k
mrb 2014 den beri sınava gırıyorum 58 59 da kalıyorum yardımlarınızı fıkırlerınızı beklıyorum  Şikayet 
17.9.2017 02:22:44   Yorum Yap    
               
Misafir  Gökhan Kardes. Sen bu mesaji saat 02:22 de yazmissin. O saate kadar her ne yapiyorsan, o isi birak sinavlara calis, Bence cok basarili olursun. Sevgilerimle... Şikayet 
19.9.2017 11:46:08    
Misafir  6 defa girip alanlar var sen alamiyorsan kendini bi sorgula kardeş kaç dosya yaktın Allah bilir yani derse calişmiyacaksan sınavı bırak verdiğin paraya yazık..... Şikayet 
19.9.2017 17:24:54    
Kaderrrr   Pes etme gokhancm hisr ett all ve gecmis done min sorulariniii coz zaten ayni sorular gelicekkk sanaaa 67 68 69 55 54 onlarda yogunlukla soruluyor Şikayet 
30.9.2017 09:04:44    
Kaderrrr  Emegin kalmasinn azimli oll kazann Şikayet 
30.9.2017 09:05:34    
   
8685  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 361545  kez okundu.

 aktif 63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
 342459  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 238522  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 224818  kez okundu.

 aktif Sınavsız geçiş sistemi ile ilgili herşey
 156250  kez okundu.

 aktif 66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
 146588  kez okundu.

 aktif 59.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 23 Ağustos 2015 Soru ve Cevapları
 137421  kez okundu.

 aktif Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
 109575  kez okundu.


YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   cnscns16
aktif   cnscns
aktif   hacıcan
aktif   sait öğün
aktif   Musero
aktif   69.388
aktif   Emrebey123
aktif   yagmurrdmrrr
aktif   Esraunaal
aktif   TOLGA5885
aktif   Tuğba cömert
aktif   cavidan
aktif   Mavilim
aktif   mahmut_avatar
aktif   inci27
aktif   kübrasya
aktif   muhammed.can
aktif   kesersedat
aktif   ertensevgi
aktif   Freedomlady
aktif   Sevooo
aktif   HASAN25
aktif   bluelast
aktif   Esengül Esen
aktif   Alonedark

Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap





sinavsorucevap

Site haritası

Sınav soru cevap