sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 
CANLI TV YAYINLARI
İzlemek istediğiniz kanalın logosuna tıklayınız
 SHOW STAR
TNT TNT
Skyturk
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   rabiaa
aktif   t.güzel
aktif   murat01
aktif   sansi395
aktif   geçtigeçecek
aktif   dark
aktif   habib
aktif   siinemçelik
aktif   emine93
aktif   Üniversitelim
aktif   NİHAT.
aktif   aykalkendir
aktif   melekbsktp
aktif   Ebru zeynep ozkan
aktif   büşrayk
aktif   geredeli14
aktif   impala
aktif   disow
aktif   abrahem
aktif   Hakan...
aktif   MehmetT
aktif   newcityboys
aktif   Ahmet1903
aktif   satilmisdoruk
aktif   eesraa
 

* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   mete
ben c yapdım ama bu soru a devamı...
29.05.2015 00:46:34  Özel

  aktif   ibrahim42
Hadis Tarihi ve Usulü nun geçen sene DD si 28,85
devamı...

29.05.2015 00:46:23  AOF

  aktif   mete
ben b yapdım devamı...
29.05.2015 00:46:08  Özel

  aktif   Misafir
arkadaşlar kırıkkalede iş imkanı bayanlara cok zor diyolar ne yapıcam bilmiyorum devamı...
29.05.2015 00:46:05  Özel

  aktif   mete
ben a yapdım devamı...
29.05.2015 00:45:44  Özel

  aktif   mete
b evet devamı...
29.05.2015 00:45:21  Özel

  aktif   mete
a benzin devamı...
29.05.2015 00:44:59  Özel

  aktif   mete
ben c yapdım devamı...
29.05.2015 00:44:41  Özel

  aktif   yağız5555
29 ff yani geçmez devamı...
29.05.2015 00:44:22  AOF

  aktif   mete
evet c devamı...
29.05.2015 00:44:15  Özel

  aktif   mete
bencede c ama ben yanlıs okudum soruyu ben d yapdım devamı...
29.05.2015 00:43:51  Özel

  aktif   mete
dogru cevap a devamı...
29.05.2015 00:43:02  Özel

  aktif   mete
d bilinç devamı...
29.05.2015 00:42:35  Özel

  aktif   mete
ben yanlıs yaptım bu soruyu ben c yaptım devamı...
29.05.2015 00:42:11  Özel

  aktif   mete
bencede d devamı...
29.05.2015 00:41:32  Özel

   
sinavsorucevap
Sınav soru cevap

2014 yılı sınavı soruları cevapları cevap anahtarı


Site haritası
 

Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.

   Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı. 39. ÖZEL GÜVENLİK SINAVI SONUÇLARI YAYINLANDI
25 Mart 2012 günü yapılan 39. ÖGG Özel Güvenlik Temel Sınavı sonucu ve 15. ÖGG Özel Güvenlik Yenileme sınavı sonucu açıklandı. Sınav sonuçlarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  
   
   sinavsorucevap.com  
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
57. ÖGG Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri
57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
53. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 6
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 5 SİLAHIN PARÇALARI
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 4
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 3
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 2
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 1
ÖZEL GÜVENLİKÇİYE DOKUNAN YANDI
YARGITAY A 35 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINACAK
 
 Bu haber 88047 kez okundu.     3552 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
7 + 1 =     
       
   Misafir
arkadaşlar kırıkkalede iş imkanı bayanlara cok zor diyolar ne yapıcam bilmiyorum
29.05.2015 00:46:05   Yorum Yap  
                   
   kavacık gs
düşünüyorumda 60 tane dogrum çıkar mı diye de çıkmaz herhalde :)
29.05.2015 00:14:14   Yorum Yap  
                   
   diyarbakırlı
Arkadaşlar diyarbakırda güvenlik kartını alan varmı? benimki hala cıkmadı ya.
29.05.2015 00:11:10   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
Silah 96-98 geliyo arkadaşlar diğer sorulardan 50+ çıkıyo 60 ı geçemezsem kazanamıyomuyum
28.05.2015 19:41:53   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  100 sorudan 50 bılırsen kazanıyorsun 28.05.2015 19:57:41    
Merveeeeee  60 degil miydi baraj 28.05.2015 22:47:35    
   
   DEMETTTTT
böyle olmuycak ya en iyisi sonuçların açıklanmasını beklemek ;(
28.05.2015 19:16:38   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  bencede doğru olan bu zaten. beklemek. 28.05.2015 19:27:56    
barış84  demet sen burdaki yorumlara kafa yorup canını sıkma 5 haziranı bekle.ben bir önceki sınavdan öncede burda konuşanları gördük 28.05.2015 22:16:50    
   
   Gerçek
Merhaba lar herkese Tüm özel güvenlik kartı olan Ö.g.g duyurulur istanbul avrupa yakasında bulunan AVM projesine güvenlik görevlisi alınmakta dir.Bay bayan çalışma sistemi 2 on 1 of şeklinde net ücret 1.500 tl mesai yaparsan izinli gününde 88 tl mesai ücreti yani bir ay full calisirsan 2.500 tl net ücret tüm o.g.g duyurulur irtibat 0531 717 03 58

28.05.2015 19:15:54   Yorum Yap  
                   
   Bozkurttttt
43. Koruma görevlisi ?Zeynep? koruduğu insanı yönelik bıçaklı saldırı yapılacağı ihbarını alır. Zeynep kalabalıkta öncelikle neye dikkat etmelidir?
A) İnsanların ellerine
B) İnsanların eşkâline
C) İnsanların kıyafetine
D) İnsanların gözlerine
E) İnsanların yüzüne

28.05.2015 19:03:28   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  eşkal yaptım emın olmamakla bırlıkte 28.05.2015 19:31:17    
Misafir  bencedde eskal cevabı...zaten 1 insan bıcaklı ihbarını alırsa eskaline bakar eskalde zaten a.c.d.e dir eskalde cevap eskal 28.05.2015 21:33:24    
Misafir  kalabalıkta diyor neye dikkat eder ELLERİNE TABİ bıcak saldırısı sonuuçta neyle yapılır 28.05.2015 21:47:00    
Misafir  Kalabalıkta ele bakıyorsunda kimin eli oldugunu belirtmemis ki Eşkal kardeş yanıltma milleti 28.05.2015 22:12:15    
Misafir  doğeu cvp a sıkkı 28.05.2015 22:48:30    
   
   Bozkurttttt
42. Gözaltına alınacak bir topluluğu çevirmek ve topluluğa katılımların olmasını engelleme amacı ile kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çember düzeni
B) Ekip düzeni
C) Kama düzeni
D) Hat düzeni
E) Hepsi

28.05.2015 19:02:25   Yorum Yap  
               
Misafir  cevabına smdi bktm cember düzeni bu 28.05.2015 20:52:14    
   
   Bozkurttttt
41. Aşağıdakilerden hangisi güvenlik kuvvetlerinin topluluklara müdahale ederken uymak zorunda olduğu ilkelerden biri değildir?
A) Profesyonel olma
B) Paniği önleme
C) Tahriklere engel olma
D) Taraf tutma
E) Teknolojiden faydalanma

28.05.2015 19:01:17   Yorum Yap  
               
Misafir21  D / Taraf Tutma 28.05.2015 20:43:46    
   
   Bozkurtttttttt
40. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda gösteriye katılan gruplardaki psikolojik özelliklerden birisidir?
A) İrade zayıflığı
B) Duygusallık
C) Özenti
D) Taklit
E) Hepsi

28.05.2015 18:59:17   Yorum Yap  
               
Misafir  İRADE ZAYIFLIĞI 28.05.2015 22:31:49    
Umut esr  Abi cevap hepsi cunku bir insann iradesi zayifsa duygusalsalda olur ozentide olur taklitde yapar dolayisiyla bir ust cevap hepsi. 28.05.2015 22:38:39    
   
   Bozkurtttttttt
39. Büyük grupları küçük gruplara bölmek ve yanlara doğru dağıtmak, grup içerisindeki liderleri, kışkırtıcı ve suçluları yakalamak, topluluk içerisinden yolu açmak amacıyla kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hat düzeni
B) Kama düzeni
C) Çember düzeni
D) Grup düzeni
E) Hepsi

28.05.2015 18:58:58   Yorum Yap  
               
Misafir  kama düzeni.... 28.05.2015 20:52:38    
   
   Bozkurtttttttt
Dağılıyor görünüp tekrar toplanma? aşağıdaki hususlardan hangisini kapsar?
A) Olayların hazırlık safhasıdır
B) Olayları başlatma usullerindendir
C) Olayları bitirme usullerindendir
D) Yasadışı olaylarda polise karşı uygulanan eylem taktikleri
E) Hepsi

28.05.2015 18:58:35   Yorum Yap  
               
Misafir  bu soruları ezberledinmi o.O 28.05.2015 20:59:37    
   
   Bozkurtttttttt

37. Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik etkilerine göre zehirleyici kimyasal maddelerden değildir?
A) Sinir gazları
B) Yakıcı gazlar
C) Boğucu gazlar
D) Göz yaşartıcı gazlar
E) Kan zehirleyici gazlar

28.05.2015 18:58:03   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
36. Bir topluluğa girerek grubu suça teşvik eden onları tahrik eden kimselere ne ad verilir?
A) İhtiyatlı
B) Atılgan
C) Provokatör
D) Gönüllü
E) Tesir altında kalan

28.05.2015 18:57:46   Yorum Yap  
               
Misafir  PROVOKATÖR
28.05.2015 22:35:08    
   
   Bozkurtttttttt
35. Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkta panik oluşmasının sebeplerinden biri değildir?
A) Tehlikenin hissedilmesi
B) Kaçma imkânı konusunda belirsizlik
C) Kaçış yollarının kapanması
D) Ön ve arka bağlantısının kesilmesi
E) Hiçbiri

28.05.2015 18:57:27   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
34. Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışların kalıbına ?? denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) Ortak hareket
B) Kollektif davranış
C) Toplum
D) Grup
E) Kültür

28.05.2015 18:57:08   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
34. Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışların kalıbına ?? denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) Ortak hareket
B) Kollektif davranış
C) Toplum
D) Grup
E) Kültür

28.05.2015 18:56:28   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
33. Aşağıdakilerden hangisi grup türleri değildir?
A) Paniğe kapılmış grup
B) Atılgan grup
C) Saldırgan grup
D) Amaçlı grup
E) Anlamlı grup

28.05.2015 18:56:05   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
32. Ayşe özel güvenlik eğitimi alarak, özel güvenlik görevlisi olmak istemektedir. Tanıdıkları aracılığıyla özel güvenlik kurslarını araştırmaya başla bir an önce kayıt yaptırmayı hedeflemektedir. Kızılay?da dolaşırken daha önce hiç fark etmediği özel güvenlik kurslarına ait tabelalar gözüne çarpmaya başlar.
Yukarıdaki örnekte olduğu gibi bazı uyaranların ilgi alanımıza girdikten sonra özellikle dikkatimizi çekmeye başlamasına ne ad verilir?
A) Antipati
B) Dikkat
C) Algıda seçicilik
D) Mobbing
E) Bilişsel çelişki

28.05.2015 18:55:44   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
31. Stres insanlar üzerinde kısa ve uzun dönemde farklı etkiler gösterebilmektedir.
Aşağıdakilerden hangisi stresin uzun dönem etkilerine örnek olabilir?
A) Kalp çarpıntısı
B) Aşırı terleme
C) Ses titremesi
D) Kronik hastalıklar
E) Kızgınlık

28.05.2015 18:55:21   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
30. Özel güvenlik görevlisi Orhan, davranışlarından rahatsız olduğu vardiya amiriyle ilgili şikâyetlerini operasyon müdürüne iletir, operasyon müdürü de genel müdür yardımcısına iletir. Bu silsile sayesinde Orhan`ın şikâyeti en üst yönetim kademesine ulaşır ve sonunda çözüme ulaşılır.
Yukarıdaki durumda bahsedilen iletişim türü hangisidir?
A) Kişiler arası iletişim
B) Örgüt içi iletişim-Dikey iletişim
C) Empatik iletişim
D) Kişi içi iletişim
E) Örgüt içi iletişim-Yatay iletişim

28.05.2015 18:54:53   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
29. Etkili dinleme sürecindeki bir dinleyici aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
A) Söz keser
B) Son sözü söyleme çabasında olur
C) Hem sözel hem de sözel olmayan mesajlara dikkat eder
D) Karşılık vermeden önce düşünmez
E) Dinlerken ne söyleyeceğinin provasını yapar

28.05.2015 18:54:23   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
28. Özel güvenlik görevlisi Ali, çalışmakta olduğu AVM?nin arıza nedeniyle kapalı olan A kapısında görev yapmaktadır. A kapısından giriş yapmak üzere gelen müşterileri, B kapısından giriş yapmaları için yönlendirmesi gerekmektedir.
Etkili iletişim ilkeleri çerçevesinde Ali nasıl hareket etmelidir?
A) Hiçbir şey söylemeyerek müşterilerin anlamasını beklemelidir
B) Arızaya ilişkin kısa bir bilgilendirme yaparak, B kapısını tarif etmelidir
C) A kapısından giriş yapılamayacağını söylemelidir
D) Beden diliyle B kapısını tarif etmelidir
E) A kapısına barikat çekerek kenarda beklemelidir

28.05.2015 18:54:02   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  cevap B 28.05.2015 19:59:59    
   
   Bozkurtttttttt
27. Aşağıdakilerden hangisi suçlayıcı, genelleyici ve çözümden uzaklaştıran kendini ifade etme türüdür?
A) Ben dili kullanmak
B) Empati
C) Sempati
D) Sen dili kullanmak
E) Eleştiri

28.05.2015 18:53:31   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  sen dili 28.05.2015 19:59:40    
   
   geçtigeçecek
herkes kendı bıldıgını soyluyor kımse bazı sorulardan emın degıl en ıyısı 5 hazıranı beklemek burda 70 bıldım dersın sınavdan 59 alırsın ....
28.05.2015 18:53:16   Yorum Yap  
               
misafirrrr  evet 70 beklediğim sınavdan 59da kaldım çünkü haksızlık yaptılar !!! o zaman ben burda milletin söylediğiyle 70 hesaplamadım soruları cevapları yayınladılar ben ordan baktımmm sınavdan cıkarkende yaptıklarımı kağıda yazdım kontrol ettim !!!!!! 28.05.2015 19:11:12    
Misafir  Kurslar halk egitim merkezlerinde neden verilmiyor 28.05.2015 19:16:02    
geçtigeçecek  misafirrr cevapları görmeden kendi kanaatınca 70 yaptıgına ınanıp sınavdan 59 aldıysan buna birşey diyemem fakat cevaplara bakıp 70 soru dogru yaptıgını bılıyorsan ve 59 dan kaldıysan bu işte birşey var derim.. fakat sınavdan sonra cevapların yüzde 10 luk kısmını verıyorlar.. senın zamanında cevapların tamverdilerse birşey diyemem.. haklıysan hakkını onlara zaten helal etmemişssinidr. allah büyük elbet öbür dünyada kazanan sen olacaksın... 28.05.2015 19:27:13    
   
   Bozkurtttttttt
26. Aşağıdakilerden hangisi empatinin ilk aşamasıdır?
A) Kendimizi anlatmaya çalışmak
B) Olayı karşı tarafın anladığı gibi anlamaya çalışmak
C) Karşıdakini etkili bir şekilde dinlemek
D) Karşıdakini anladığımızı ifade etmek
E) Kendimizi beden diliyle ifade etmeye çalışmak

28.05.2015 18:53:12   Yorum Yap  
               
Misafir  b şıkkı
28.05.2015 23:49:51    
   
   Bozkurtttttttt
25. Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel özelliklerinden değildir?
A) İletişim süreci bir bütündür
B) Etkili iletişim, iletişim kuranların aktif olması ile gerçekleşir
C) İletişim kişiye değil kişiyle yapılır
D) İletişim tek yönlü bir süreçtir
E) İletişimde hem sözel hem de sözel olmayan mesajlar vardır

28.05.2015 18:52:24   Yorum Yap  
               
Misafir  D ŞIKI
29.05.2015 00:31:14    
   
   Bozkurtttttttt
24. Aşağıdakilerden hangisi beden dili öğelerinden değildir?
A) Sözcükler
B) Vücut duruşu
C) Mimikler
D) Jestler
E) Göz teması

28.05.2015 18:52:02   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
23. Kişiler arası yüz yüze iletişimde karşı tarafa verilen mesajların etkisini en çok arttıran iletişim öğesi hangisidir?
A) Fiziksel temas
B) Mekân kullanımı
C) Beden dili
D) Araçlar
E) Kelimeler

28.05.2015 18:51:24   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
22. Kaynağın (verici) yolladığı mesaja hedefin (alıcı) verdiği cevap anl gelen iletişim süreci öğesi aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılmaz?
A) Dönüt
B) Yansıma
C) Geri bildirim
D) Kanal
E) Geri besleme

28.05.2015 18:50:50   Yorum Yap  
               
Misafir  C ŞIKI
29.05.2015 00:31:47    
   
   osmannn
hangi siteden bakıyosunuz cevalara yazın burayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
28.05.2015 18:50:48   Yorum Yap  
               
dark  BİLDİĞİMİZ CEVAPLARI SOYLUYORUZ KARDEŞİM. 28.05.2015 18:52:43    
   
   Bozkurtttttttt
21. Aşağıdakilerden hangisi iletişim kurma amaçlarından biri değildir?
A) İhtiyaç karşılamak
B) Paylaşımda bulunmak
C) Etki altında bırakmak
D) Yönlendirmek
E) Tartışmak

28.05.2015 18:50:26   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
20. Genel olarak uyuşturucu maddelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Sinir sistemi üzerinde etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengeleri bozar
B) Fert ve toplumsal hayatta iktisadi ve sosyal çöküntü meydana getirir
C) Kullanıcılarda alışkanlık ve bağımlılık meydana getirir
D) Birçok ülkede alımı satımı ve kullanılması kanunlarla yasaklanmıştır
E) Ülkemizde sentetik uyuşturucuların tıbbi amaçla dahi olsa reçeteli satışı kesinlikle yasaktır

28.05.2015 18:49:51   Yorum Yap  
               
Misafir  sedat bunun cevabı ney ya
28.05.2015 20:37:48    
Misafir  sedat bunun cevabı ney ya
28.05.2015 20:37:50    
gökhannn  cevap kesin olarak e bende e yaptım 28.05.2015 21:43:52    
ziyaa  cevap e kırmızı recetelerle alınabilir 28.05.2015 23:14:40    
   
   Bozkurtttttttt
19. Esrar uyuşturucu maddesinin argoda ve kullanıcılar arasında isimlendirilmesi ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?
A) Aşk otu
B) Çalı
C) Gogo
D) Dinamit
E) Kubar

28.05.2015 18:49:15   Yorum Yap  
               
IiZmirli  Cevap d
28.05.2015 22:20:21    
mete  ben c yapdım ama bu soru a 29.05.2015 00:46:34    
   
   Bozkurtttttttt
18. Yanmakta olan yağın üzerine su dökülünce hangi olay meydana gelir?
A) Söner
B) Yağ patlaması
C) Gaz patlaması
D) Yanmaya devam eder
E) Hiçbiri

28.05.2015 18:48:53   Yorum Yap  
               
newnobre  c)gaz patlaması
cevaplar daha önceki sınavlardan kesindir yani arastırıyorum kesinleri yazıcam
28.05.2015 21:26:49    
Misafir  B yag patlamasi kesin dogru cevap 28.05.2015 22:21:01    
Misafir  Newnobre gerizekalıms yag ve suyn gaz patlamasyla ne alakası var 28.05.2015 22:48:14    
ziyaa  yag patlaması
28.05.2015 23:15:31    
mete  ben b yapdım 29.05.2015 00:46:08    
   
   Bozkurtttttttt
17. Yoğun dumanlı bir yangın ortamında tahliye işleminde hangi davranışlar yapılır?
A) Ağız ve burun ıslak bez kapatılarak dizler üzerinde emekleyerek çıkılır
B) Koşarak çıkılır
C) Üst katlara kaçılır
D) Camları açarak seslenilir
E) Lambaları yakarak yol aranır

28.05.2015 18:47:59   Yorum Yap  
               
sinan y  a seceneği 28.05.2015 20:20:49    
mete  ben a yapdım 29.05.2015 00:45:44    
   
   Bozkurtttttttt
16. Yangın söndürme usullerinden olan boğma yönteminin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yangına su ile müdahale etmek
B) Yangının oksijen ile ilgisini kesmek
C) Yangını bölmelere ayırmak
D) Yanan cismi uzaklaştırmak
E) Yangını soğutarak söndürmek

28.05.2015 18:46:40   Yorum Yap  
               
sinan y  b seçeneği 28.05.2015 20:21:16    
newnobre  b) secenegi 28.05.2015 21:29:12    
mete  b evet 29.05.2015 00:45:21    
   
   Bozkurtttttttt
16. Yangın söndürme usullerinden olan boğma yönteminin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
28.05.2015 18:45:57   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
14. Buharlaşınca ateşle temas etmesi durumda kapalı yerlerde patlama, açık yerlerde parlama özelliğine sahip yanıcı madde hangisidir?
A) Benzin
B) Mazot
C) Zeytinyağı
D) Tiner
E) Gazyağı

28.05.2015 18:44:11   Yorum Yap  
               
Lütfi   A.benzin 28.05.2015 23:02:29    
mete  a benzin 29.05.2015 00:44:59    
   
   Bozkurtttttttt
13. Giysileri tutuşan bir insana nasıl müdahale edilir?
A) Su dökülür
B) Köpüklü Portatif Söndürücü kullanılır
C) Bir örtü ile sıkıca sarılır
D) Kuru Kimyasal Tozlu Portatif Söndürücü
E) Hepsi

28.05.2015 18:43:28   Yorum Yap  
               
Lütfi   E.hepsi 28.05.2015 23:01:48    
ziyaa  dogru cevap c dir bu lara inanıpta canınızı sıkmayın 5 haziranı bekleyin 28.05.2015 23:17:11    
Misafir  C DOGRU 29.05.2015 00:32:42    
mete  ben c yapdım 29.05.2015 00:44:41    
   
   Bozkurtttttttt
13. Giysileri tutuşan bir insana nasıl müdahale edilir?
A) Su dökülür
B) Köpüklü Portatif Söndürücü kullanılır
C) Bir örtü ile sıkıca sarılır
D) Kuru Kimyasal Tozlu Portatif Söndürücü
E) Hepsi

28.05.2015 18:42:32   Yorum Yap  
               
newnobre  cevap c) sıkkıdır 28.05.2015 23:56:48    
mete  evet c 29.05.2015 00:44:15    
   
   Bozkurtttttttt
12. Portatif yangın söndürücü tüplerini en etkili şekilde kullanmak için, aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
A) Tüpleri bitene kadar sıkınız, yarım bırakmayınız
B) Yangının çıkış noktasından müdahale ediniz
C) Rüzgâra karşı durarak tek tek, art arda kullanınız
D) Rüzgârı, istikametine göre arkanıza alınız
E) Tüpleri aynı anda değişik yönlerden beraberce kullanınız

28.05.2015 18:42:10   Yorum Yap  
               
ziyaaa  cevap c 28.05.2015 23:18:10    
newnobre  evet cevap c) sıkkı 28.05.2015 23:55:48    
mete  bencede c ama ben yanlıs okudum soruyu ben d yapdım 29.05.2015 00:43:51    
   
   Bozkurtttttttt
11. Hangi yangın türünde köpük ve su kesinlikle kullanılmaz?
A) Elektrik
B) Petrol
C) Katı
D) Metal
E) Sıvı

28.05.2015 18:41:40   Yorum Yap  
               
newnobre  a- elektrik 28.05.2015 21:22:26    
mete  dogru cevap a 29.05.2015 00:43:02    
   
   Bozkurtttttttt
10. Komadaki hastada aşağıdakilerden hangisi kaybolur?
A) Solunum
B) Dolaşım
C) Nabız
D) Bilinç
E) Ateş

28.05.2015 18:40:41   Yorum Yap  
               
ziyaa  cevap d 28.05.2015 23:18:50    
newnobre  cevap d) bilinc 28.05.2015 23:55:03    
mete  d bilinç 29.05.2015 00:42:35    
   
   Bozkurtttttttt
9. Vücudumuzda oksijensiz kalmaya en hassas organımız hangisidir?
A) Beyin
B) Göz
C) Karaciğer
D) Böbrekler
E) Pankreas

28.05.2015 18:40:07   Yorum Yap  
               
sinan y  a seçeneği 28.05.2015 20:21:52    
newnobre  A) SECENEGİ 28.05.2015 21:30:10    
mete  ben yanlıs yaptım bu soruyu ben c yaptım 29.05.2015 00:42:11    
   
   Bozkurtttttttt
8. Hayvan ve böcek ısırmaları ile ilgili aşağıda verilen şıklardan hangisi yanlıştır?
A) Kedi-köpek gibi hayvan ısırmalarında hafif yaralanmalarda yara 5 dakika boyunca sabun ve soğuk suyla yıkanır
B) Kedi-köpek gibi hayvan ısırmalarında hasta kuduz ve/veya tetanos aşısı yaptırması konusunda uyarılır
C) Arı-akrep-yılan sokmalarında yaraya soğuk uygulama yapılır
D) Arı-akrep-yılan sokmalarında yara yeri hemen emilir
E) Akrep sokmalarında hasta yatay pozisyonda tutulur

28.05.2015 18:39:46   Yorum Yap  
               
muRat ö.  Doqru cevap : D Şeçeneqi 29.05.2015 00:33:35    
mete  bencede d 29.05.2015 00:41:32    
   
   Bozkurtttttttt
7. En sık rastlanan zehirlenme yolu hangisidir?
A) Solunum
B) Sindirim
C) Deri
D) Dolaşım
E) Boşaltım

28.05.2015 18:39:26   Yorum Yap  
               
NEWNOBRE  B) SİNDİRİM 28.05.2015 21:30:55    
Misafir  solunum kesin cevap 28.05.2015 21:37:59    
newnobre  yanlıs cevap yazmayın sindirimdir saglık bakanlıgı sitesinde bilgi mevcuttur 28.05.2015 23:54:14    
mete  ben a yapdım ama dogru cevap bılmıyorum 29.05.2015 00:41:05    
   
   dark
Madde 21 ? Özel güvenlik teşkilatı personeli, sendika, dernek ve siyasi partilere üye olamazlar.Bu yasağa uymayanların görevlerine ilgili kuruluşça son verilir. beyler bı soru wardı uye olamazlar o şık dogru yanı şık A şıkkı olucakk...
28.05.2015 18:39:23   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
6. Bilinci kapalı bir kişi ile karşılaştığınızda solunum yolunu en çok kapatan unsur olarak öncelikle neye dikkat etmeniz gerekir?
A) Kırılan dişlere
B) Gıdalara
C) Kravatın sıkmasına
D) Dile
E) Ağza alınan para, oyuncak gibi küçük cisimlere

28.05.2015 18:39:01   Yorum Yap  
               
Lütfi   D.dil 28.05.2015 23:07:38    
mete  dogrudur d 29.05.2015 00:40:13    
   
   Bozkurtttttttt
6. Bilinci kapalı bir kişi ile karşılaştığınızda solunum yolunu en çok kapatan unsur olarak öncelikle neye dikkat etmeniz gerekir?
28.05.2015 18:38:28   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
5. Kanamanın ciddiyeti aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?
A) Kanamanın hızına
B) Vücutta kanın aktığı bölgeye
C) Kişinin kan grubuna
D) Kanayan damarın çapına
E) Kanamanın miktarına

28.05.2015 18:38:00   Yorum Yap  
               
Misafir  c tabiki 28.05.2015 23:51:26    
newnobre  cevap c)sıkkı 28.05.2015 23:52:30    
mete  ben c yapdim 29.05.2015 00:39:35    
   
   Bozkurtttttttt
4. İlk yardımın temel uygulamaları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Koruma, Bildirme, Kurtarma
B) Koruma, Kurtarma, Tedavi
C) Bildirme, Tedavi, Koruma
D) Kurtarma, Bildirme, Tedavi
E) Koruma, Bildirme, Önleme

28.05.2015 18:37:40   Yorum Yap  
               
muRat Ö.  A seçenegi 29.05.2015 00:34:45    
mete  a cevap 29.05.2015 00:39:08    
   
   Bozkurtttttttt

3. İlk yardımcı ile ilgili aşağıdaki şıklardan hangisi yanlıştır?
A) Temel ilk yardım eğitimine katılmıştır
B) İlk yardımcı sertifikası almaya hak kazanmıştır
C) Hasta/yaralıya ortamda bulunan araç ve gereçlerle müdahale eder
D) Hasta/yaralının durumu kötüleştiğinde ilaçla müdahale eder
E) Kendinin ve çevredeki kişilerin güvenliğini sağlar

28.05.2015 18:37:20   Yorum Yap  
               
gökhannn  cevap d ilaçla müdahale edemez 28.05.2015 21:46:09    
newnobre  dogru d sıkkı 28.05.2015 23:51:29    
mete  aynen dogru
29.05.2015 00:38:45    
   
   Bozkurtttttttt
2. Ülkemizde ilk yardım gerektiren bir durumda aranması gereken numara aşağıdakilerden hangisidir?
A) 112
B) 155
C) 110
D) 114
E) 118

28.05.2015 18:36:59   Yorum Yap  
               
NEWNOBRE  A)112 EN KOLAY SORUDUR HERALDE 28.05.2015 21:32:02    
mete  cevap a
29.05.2015 00:38:12    
   
   Bozkurtttttttt
1. İlk yardım hangi amaçla yapılır?
A) Hasta/yaralının bilincini korumak
B) Hasta/yaralının yaşamsal işlevlerinin sürdürülmesini sağlamak
C) Hasta/yaralının durumunun kötüye gitmesini önlemek
D) Hasta/yaralının iyileşmesini kolaylaştırmak
E) Hepsi

28.05.2015 18:36:36   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  cevap E kardeşim 28.05.2015 18:37:58    
mete   ben e yapdim 29.05.2015 00:37:40    
   
   geçtigeçecek
55. Özel güvenlik görev alanında can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğü anlaşıldığında mülki idare amirinin genel kolluğu görevlendirmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Özel güvenlik görevlileri mülki idare amiri emrine girer
B) Özel güvenlik görevlileri genel kolluk amirinin emrine girer
C) Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri genel güvenliğinin bozulduğu hallerde derhal genel kolluğa bildirir
D) Genel kolluk özel güvenlik alanında görev aldıktan sonra özel güvenliğin görevi sona erer
E) Genel kolluğun emrine göre hareket eder
cevabı D yaptım doğru mudur? ki ben doğru olduguna ınanıyorum

28.05.2015 18:36:28   Yorum Yap  
               
dark  kesınlıkle D 28.05.2015 18:41:07    
   
   habib
Bende b kitapcigi var arkadaslar buraya nasil paylascam tek tek yazmam mi gerek
28.05.2015 18:27:49   Yorum Yap  
               
Misafir  cvplar mı var 28.05.2015 18:35:12    
habib  Malesef sadedce sorulari yayinlamislar 28.05.2015 18:47:51    
   
   geçtigeçecek
53. Polis ve jandarmanın görev alanlarının belirlenmesi görev bakımından değil, coğrafi olarak yer bakımındandır. Özel güvenlik görev alanı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Özel güvenlik alanı polis bölgesinde olabilir
B) Özel güvenlik alanı jandarma bölgesinde olabilir
C) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde polis veya jandarma bölgesinde olması fark etmez
D) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde kamu hürriyetleri dikkate alınır
E) Özel güvenlik alanı genel güvenlik kapsamında korunmanın mümkün olduğu yerlerde olabilir
ben E yaptım genel kollugun korumakla mükellef oldugu alanda ögg koruma yapmamalıdır sizce?

28.05.2015 18:26:52   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Arkadaslar okadar guvlik egitim kurslarivar neden siklarda yardimci olmuyorlar sorular dusmus internete birde kurs veriyorlar
28.05.2015 18:22:19   Yorum Yap  Diğer 9 yorumu gör
               
Misafir  57 sinav cok haksizlik yaptilar baraj 60 ama sorularda yanlisliklar vardi 1 puan okadar onemliydiki ama itirazlar bosa gitti bende hakkimi helal etmiyorum kime sorarsaniz sorun 57 sinavinin sorularinin cevaplarini yanlis sorular var yanlis cevaplar yazik degilmi bizlere 28.05.2015 18:52:36    
Misafir  İsallah bu sinav 57 gibi olmaz 28.05.2015 18:54:18    
misafirrr  arkadaşlar ben bildiklerimi sizlerle paylaştım benim işim bile hazırdı herkese kazandım dedim işim çok güzeldi silahsız 1500 maaşımdı sabah 8 akşam 5di bayramlarda falan tatili vardı yıllık iznim vardı benim olmam gerekn işte bu insanların yaptıkları haksızlıktan dolayı şuann benim çalışmam egreken işte başkası çalışıyo asla helal etmiyorum çeksin en ufak parmagı olan herkess 28.05.2015 19:00:07    
misafirrr  arkadaşlar ben bildiklerimi sizlerle paylaştım benim işim bile hazırdı herkese kazandım dedim işim çok güzeldi silahsız 1500 maaşımdı sabah 8 akşam 5di bayramlarda falan tatili vardı yıllık iznim vardı benim olmam gerekn işte bu insanların yaptıkları haksızlıktan dolayı şuann benim çalışmam egreken işte başkası çalışıyo asla helal etmiyorum çeksin en ufak parmagı olan herkess 28.05.2015 19:00:30    
misafirrr  arkadaşlar ben bildiklerimi sizlerle paylaştım benim işim bile hazırdı herkese kazandım dedim işim çok güzeldi silahsız 1500 maaşımdı sabah 8 akşam 5di bayramlarda falan tatili vardı yıllık iznim vardı benim olmam gerekn işte bu insanların yaptıkları haksızlıktan dolayı şuann benim çalışmam egreken işte başkası çalışıyo asla helal etmiyorum çeksin en ufak parmagı olan herkess 28.05.2015 19:00:36    
   
   duyguuuuuu
A KİTAPCIGININ CEVABINI BİLEN VARSA YAZABİLİRMİİİİ
28.05.2015 18:15:02   Yorum Yap  
                   
   duyguuuuuu
4. Suç işleyen bir kişi hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Özel güvenlik görevlisi tarafından yakalanabilir
B) Herkes tarafından yakalanabilir
C) Genel kolluk tarafından yakalanabilir
D) Ancak hâkim kararıyla yakalanabilir
E) Yakalandıktan sonra derhal genel kolluğa bilgi verilir
5. Görev alanında işlenen bir suçun failini yakalayan özel güvenlik görevlisinin yapmış olduğu görevin türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Önleyici görev
B) İdari görev
C) Özel kolluk görevi
D) Genel kolluk görevi
E) Adli görev

28.05.2015 18:06:29   Yorum Yap  
               
dark  4 D 5 E 28.05.2015 18:08:06    
duyguuu  aynı yapmışız :) 28.05.2015 18:11:48    
dark  TABİKİSİ ;) 28.05.2015 18:14:04    
geçtigeçecek  kesınlıkle cevap denizli :) 28.05.2015 18:27:46    
   
   duyguuuuuu
1. Özel güvenlik görevlisi Servet, görev alanındaki binadan hırsızlık yaparken gördüğü şüpheliyi yakalamak amacıyla kovalamış, şüpheli ise ÖGG Servet?in görev alanı dışına çıkıp kaçmaya devam etmiştir. Bu durumda ÖGG Servet?in aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?
A) Görev alanı dışında yetkilerini kullanamayacağından takibi bırakır
B) Sorumlu amirinin yanına giderek bilgi verdikten sonra vereceği talimata göre hareket eder
C) İşlenmiş bir suçun şüphelisinin takibi sırasında kullandığı güzergâh görev alanı sayılacağından takibe devam ederek şüpheliyi yakalamaya çalışır
D) Görev arkadaşlarını beklemeden takibe devam etmesi mümkün olmadığından takibi bırakır
E) Takip tutanağı düzenlenmesini bekler
2. Özel güvenlik görevlisi terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma yetkisini hangi kanundan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
C) 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun
3. Zor kullanmaya ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Silah kullanma bir zor kullanmadır
B) Görevin yapılmasını engelleyenlere karşı zor kullanılabilir
C) Zor kullanma gerektiği ölçüde ve uygun yöntemler kullanılarak uygulanmalıdır
D) Sadece meşru savunma kapsamında zor kullanılabilir
E) Direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde, kademeli olarak artan nispette zor kullanılmalıdır

28.05.2015 18:04:34   Yorum Yap  
               
dark  2 e 3 d 28.05.2015 18:05:54    
duyguuu  bunuda aynı yapmışız :) inş diğer sınavdaki gibi 75 beklediğimden 59 da bırakmazlar :( 28.05.2015 18:12:35    
dark  ŞÜPHE YOK HER TURLU GECICEGIZ BU SINAVI ALLAHIN TAKTIRINE KALMIS .. 28.05.2015 18:14:56    
geçtigeçecek  c e d 28.05.2015 18:45:54    
   
   dark
Ö.G.G DERNEGE UYE OLMAZ BEYLER BEN OLE BILIYRUM SIZCE ?,
28.05.2015 17:54:56   Yorum Yap  
               
sinan y  uye olabılıyor yanlıs bılıyosun.grev hakkı yok sen onunla karıstırıyosun bence 28.05.2015 20:23:52    
   
   balotelli
A kitapçğı cevapları bilen yokmu
28.05.2015 17:51:02   Yorum Yap  
                   
   dark
43. Koruma görevlisi ?Zeynep? koruduğu insanı yönelik bıçaklı saldırı yapılacağı ihbarını alır. Zeynep kalabalıkta öncelikle neye dikkat etmelidir?
A) İnsanların ellerine
B) İnsanların eşkâline
C) İnsanların kıyafetine
D) İnsanların gözlerine
E) İnsanların yüzüne
çok tartısılacak sorulardan bırı ben ellerıne bakılır dedım sızce ???

28.05.2015 17:27:31   Yorum Yap  
               
muRat Ö.  A seçenegi
29.05.2015 00:35:56    
   
   dark
42. Gözaltına alınacak bir topluluğu çevirmek ve topluluğa katılımların olmasını engelleme amacı ile kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çember düzeni
B) Ekip düzeni
C) Kama düzeni
D) Hat düzeni
E) Hepsi
hat duzenı yaptım dogru mudur ??

28.05.2015 17:25:41   Yorum Yap  
               
Misafir  cevap a 28.05.2015 18:34:47    
geçtigeçecek  cevap hat 28.05.2015 18:46:59    
Misafir  arkadsım yanls yapmsn cember bu gecmiş sorulardada var bu soru aynısı cember düzeni smdi bktm 28.05.2015 20:55:59    
   
   dark
54. AVM?de görevli özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini genel kolluğa bildirir?
A) Güvenlik kontrolünden geçmek istemeyenleri
B) Elektrik kesilmesi durumunu
C) AVM içerisinde dilencilik yapanları
D) Tüketici haklarını ihlal eden işyerini
E) Birbirini darp ederken yakaladığı fakat şikâyetçi olmadıklarını söyleyen şahısları
arkadaslar E şııkı yaptım sizce ?

28.05.2015 17:24:55   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
DUYGUUU  VALLA BEN B YAPTIM DİYE HATIRLIYORUM NİYE ONU YAPTIM HATIRLAMIYORUM :D 28.05.2015 18:19:32    
Misafir  cevap a arkadaslar ne alakası var ya elektrik kesilecek özel güvenlik gidip genel kolluga haber edecek sacma cevap adana 28.05.2015 18:26:36    
habib  Bence e ben ole yaptim 28.05.2015 18:31:10    
misafirrr  iyide arkadaşlar bide şöyle düşünün elektrik kesilince xray cihazları calışmıycak haber vermeleri lazım değilmi sizcede 28.05.2015 18:43:59    
geçtigeçecek  a değil geçmeyenleri genel kolluga haber verdın mı genel kolluk döver senı :D b de degıl c olabılr e de olabılır kı ben e yaptım ama yanlıs oldugunu dusunuyorum snucta sıkayetcı olmuyorlar bırbırlerınden :) 28.05.2015 18:48:42    
   
   dark
52. Hastanede çalışan özel güvenlik görevlisi Ali, görev yaptığı hastanede doktora saldırarak yaralayan şahsı yakaladı. Şahısla ilgili aşağıdaki işlemlerden hangisini yapması yanlıştır?
A) Şahsı yakala suçun devönler, yetkili genel kolluğa bildirir
B) Suç delillerini koruma altına alır
C) Doktora şikâyetçi olup olmadığını sorar
D) Şahsı ve delilleri tutanakla genel kolluğa teslim eder
E) Hiçbiri
arkadaslar C şıkkını işsaretledım sizce ?

28.05.2015 17:24:11   Yorum Yap  
               
duyguuu  bencede c 28.05.2015 18:08:29    
Misafir  cevap e 28.05.2015 18:33:28    
misafirr  cevap C 28.05.2015 18:50:18    
   
   dark
59. Suç işleyen bir kişi hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Özel güvenlik görevlisi tarafından yakalanabilir
B) Herkes tarafından yakalanabilir
C) Genel kolluk tarafından yakalanabilir
D) Ancak hâkim kararıyla yakalanabilir
E) Yakalandıktan sonra derhal genel kolluğa bilgi verilir
arkadaslar ben d yaptım sızler acaba dgru mudur ??

28.05.2015 17:23:14   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  Dogru :) 28.05.2015 17:29:43    
dark  ahmetim bn sınavda 66 we uzerı almayı beklıyorum + silah yazılısından 25 sorudan 20 sı dgru beklıyorum bırde atıslarda 5 te 3 attım ortalama her halukarda 60 ı gecıyo allahın ıznıyle herkes gecer ınsallah 28.05.2015 17:34:06    
duyguuu  bende d yaptım açık açık belli oluyo cevabı zaten :) 28.05.2015 17:40:19    
Ahmet1903.  :) aynen 28.05.2015 17:42:18    
dark  kesinlikle. 28.05.2015 17:45:22    
   
   dark
58. Zor kullanmaya ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Silah kullanma bir zor kullanmadır
B) Görevin yapılmasını engelleyenlere karşı zor kullanılabilir
C) Zor kullanma gerektiği ölçüde ve uygun yöntemler kullanılarak uygulanmalıdır
D) Sadece meşru savunma kapsamında zor kullanılabilir
E) Direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde, kademeli olarak artan nispette zor kullanılmalıdır
D SIKKI OLMASI LAZIM BEYLER NE DIYOSUNUZ

28.05.2015 17:17:35   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
dark  mesru mudafayla zor kullanılır ama kanun cercevesı ıcerınsındede zor kullanılır sadece mesru mudafada kullanılmaz bence D şıkkı 28.05.2015 17:35:03    
Misafir  cevap e 28.05.2015 17:45:57    
Misafir  a da degil e de degil arkadaslar baktım bu soruya 28.05.2015 17:48:54    
dark  KARDESIM CVP d unutmayın ... ;) 28.05.2015 17:58:36    
duyguuu  cevap d bence 28.05.2015 18:09:32    
   
   dark
68. Özel güvenlik görevlisi bir derneğe üye olmak istemektedir. Bu durumda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Üye olamaz
B) Güvenlik firmasının uygun görmesi durumunda olabilir
C) Mülki amir izin verirse olabilir
D) Üye olabilir
E) Güvenlik komisyonu karar verirse olabilir
ARKADASLAR HANGISI DOGRU DEMIS CEVAP A SIKKI OLMASI LAZIM UYE OLAMAYIZ DERNEGE FILAN BIZZ

28.05.2015 17:16:45   Yorum Yap  Diğer 3 yorumu gör
               
duyguuu  bence cevap a çünkü diğer sıkların hepsinde olur diyo sadece a da olmaz diyo 28.05.2015 18:10:22    
Misafir  soruda hangisi dorudur diyo ama cevam D üye olabilir 28.05.2015 18:17:53    
dark   a şıkkı olucak kardesım uye olamaz... 28.05.2015 18:23:07    
Coskun0606  Cevap d grev yapamaz derneklere üye olabilir 28.05.2015 21:15:11    
Misafir  D ŞIKI
29.05.2015 00:38:47    
   
   Bozzoooo
37. Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik etkilerine göre zehirleyici kimyasal maddelerden değildir?
A) Sinir gazları
B) Yakıcı gazlar
C) Boğucu gazlar
D) Göz yaşartıcı gazlar
E) Kan zehirleyici gazlar

28.05.2015 17:04:11   Yorum Yap  
               
Misafir  D ŞIKKI DIR 28.05.2015 17:10:23    
dark  cvp d sıkkıdır 28.05.2015 17:12:21    
muRat Ö.  A seçenegi Sinir gazı mı var saçmalamayın 29.05.2015 00:36:57    
   
   Bozzoooo
36. Bir topluluğa girerek grubu suça teşvik eden onları tahrik eden kimselere ne ad verilir?
A) İhtiyatlı
B) Atılgan
C) Provokatör
D) Gönüllü
E) Tesir altında kalan

28.05.2015 17:03:36   Yorum Yap  
               
Misafir  C) Provokatör 28.05.2015 17:13:03    
   
   Misafir
87. Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
A) Suç sebebi
B) Yakalanma zamanı ve yeri
C) Bilirkişi ifadesi
D) Ne şekilde yakalandığı
E) Zor kullanılmış işe doktor raporu

28.05.2015 17:03:30   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
duyguuu  cevap c 28.05.2015 17:45:20    
Misafir  Cevap e 28.05.2015 18:14:25    
MİSAFİRRRRRRRRR  ARKADAŞLAR CEVAP C ÇÜNKÜ İFADE TUTANAGA YAZILMAZ 28.05.2015 18:20:33    
MİSAFİRRRRRRRRR  ZATEN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ İFADEDE ALAMAZ POLİSİN İŞİ O 28.05.2015 18:20:57    
sanannee  hangi siteden bakıyosunuz cevalara yazın burayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 28.05.2015 18:30:34    
   
   Bozzoooo
35. Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkta panik oluşmasının sebeplerinden biri değildir?
A) Tehlikenin hissedilmesi
B) Kaçma imkânı konusunda belirsizlik
C) Kaçış yollarının kapanması
D) Ön ve arka bağlantısının kesilmesi
E) Hiçbiri

28.05.2015 17:03:13   Yorum Yap  
               
duyguuuu  ben d yaptım yaa cevap neydi bunun 28.05.2015 17:45:59    
ŞAHİNnn  bende d yaptım inşallah öledir 28.05.2015 18:19:11    
Misafir  e bence 28.05.2015 18:52:25    
Umut esr  Bunlarin hepsi sebep olduna gore cevap hicbiri 28.05.2015 18:59:09    
   
   Misafir
34. Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışların kalıbına ?? denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) Ortak hareket
B) Kollektif davranış
C) Toplum
D) Grup
E) Kültür

28.05.2015 17:00:40   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  Cevap E 28.05.2015 17:33:08    
Misafir  cevap c 28.05.2015 17:44:48    
duyguuu  cevap e 28.05.2015 17:46:34    
dark  cvp c yaptım ama e gıbı 28.05.2015 17:47:35    
Misafir  D ŞIKI ORTAK DAVRAMIŞLARI DIYOR
29.05.2015 00:40:58    
   
   Misafir
33. Aşağıdakilerden hangisi grup türleri değildir?
A) Paniğe kapılmış grup
B) Atılgan grup
C) Saldırgan grup
D) Amaçlı grup
E) Anlamlı grup

28.05.2015 17:00:12   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  D cevap 28.05.2015 17:32:36    
Misafir  cevap b 28.05.2015 17:45:10    
   
   dark
46. Bir koruma için aşağıdakilerden hangisi tehdit unsurudur?
A) Çiçek
B) Yumurta
C) Tabanca
D) Boya
E) Hepsi
arkadaslar cevabı bılen war mı ?

28.05.2015 16:39:49   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap C 28.05.2015 16:58:57    
duyguuu  ben c yaptım ya bi kaç kişi cevap e diyo 28.05.2015 17:47:59    
Misafir  Cevap e 28.05.2015 18:17:52    
Misafir  arkadaslar bunun cevabı c cünkü soruda tehdiy diyo tehdit dedine göre tabancadır 28.05.2015 18:30:43    
   
   esesli
Ceren bu yazdiklarin senin yaptiklrinmi yoksa net vevaplarmi
28.05.2015 16:36:21   Yorum Yap  
               
CERENNN  benim yaptıklarım 28.05.2015 17:05:17    
   
   CerennnN
Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz B kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 15:58:06   Yorum Yap  
               
dark  2 3 soru harıc cogu dgru 28.05.2015 16:37:57    
cerennnn  teşekür ederimm 4o alsam yeter zaten 28.05.2015 17:10:08    
dark  rica ederım inşallah herkes başarılı bi not alması dileğiyle... 28.05.2015 17:29:40    
   
   Cerennn
Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz B kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 15:57:21   Yorum Yap  
                   
   ALOO
BU B KİTAPÇIGININ CEVAPLARINI YAZSIN BIRI LO
28.05.2015 15:45:29   Yorum Yap  
                   
   batuhan
B kitaptıgını dogru cevaplarını yazarmısınız hepsini
28.05.2015 15:44:40   Yorum Yap  
                   
   Mevlüt8375
Arkadaşlar silah 5de 5 silah sınavı 23-24 doğru
100 soruluk sınav muhtemelen 50-65 arası geçermiyim sınavı ??

28.05.2015 15:34:25   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
beyler a kitapcık cevap anahtarı bulmam lazım

28.05.2015 15:12:17   Yorum Yap  
                   
   ali0606
b kitapçıgı cevap anahtarını bulurmusunuz arkadaşlar
28.05.2015 14:24:09   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Ya neden cevapları kmse vermyo
28.05.2015 14:23:38   Yorum Yap  
                   
   Misafir

1. B
2.E
3.E
4.?
5.E
6.A
7.?
8.B
9.B
10.?
11.C
12.E
13.D
14.E
15.E
16.A
17.C
18.?
19.C
20.E
21.A
22.C
23.B
24.E
25.E
26.A
27.B
28.A
29.D
30.A
31.B
32.B
33.B
34.C
35.C
36.?
37.B
38.B
39.C
40.C
41.?
42.B
43.D
44.A
45.?
46.E
47.A
48.D
49.D
50.C
51.D
52.A
53.D
54.A
55.D
56.A
57.E
58.C
59.A
60.E
61.A
62.?
63.B
64.D
65.D
66.A
67.D
68.E
69.A
70.D
71.B
72.D
73.A
74.C
75.A
76.A
77.C
78.A
79.D
80.E
81.C
82.?
83.B
84.?
85.B
86.D
87.?
88.B
89.?
90.?
91.E
92.A
93.C
94.E
95.C
96.?
97.C
98.?
99.A
100.?
A kitapcıgı arkadaşlar. Bunlar kendi cevaplarım soru işareti olanlar hatırlamadkklarm. Kaç doğrum var bilen bakabilir mı lütfen

28.05.2015 14:14:32   Yorum Yap  
               
Misafir  sen kaç bekliyordum iyimi geçti 28.05.2015 15:57:30    
   
   Bilal 5454
Kardeşim b kitap çıgının cevap anahtarı yazarmısınız
28.05.2015 14:10:44   Yorum Yap  
                   
   .............
soruların içine etmişsiniz.....tek tek yapsaydınız güzeldi 3-4soru birleştirmişsiniz
28.05.2015 13:39:37   Yorum Yap  
               
Hakan...  elinde bilgisayar varsa bi zahmet sen koy tek tek..telefonla ancak bu kadar oluyo...
28.05.2015 13:55:46    
..........  adam resimli yükler gii yüklemiş ben bilsem adamın yaptı şekli yapardım adam 64. soruda gece bırak bari bozmayaydında adam devam ederdi hiç olmazsa cvplar alt alta yazılı zaten cvplar belli değil daha çorba gibi oldu bide çok büyük bşy yapmışsın gb hava yapma 28.05.2015 14:37:07    
..........  farkındaysan kinse yorum bile yazmamış sorular için adam akıllı bizde biliyoduk senin gb yapmayı 28.05.2015 14:39:10    
Hakan...  haklısın okadarını düşünemedim 28.05.2015 14:59:20    
   
   Hakan...
99. AVM?de görevli özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini genel kolluğa bildirir?
A) Güvenlik kontrolünden geçmek istemeyenleri
B) Elektrik kesilmesi durumunu
C) AVM içerisinde dilencilik yapanları
D) Tüketici haklarını ihlal eden işyerini
E) Birbirini darp ederken yakaladığı fakat şikâyetçi olmadıklarını söyleyen şahısları
100. Özel güvenlik görev alanında can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğü anlaşıldığında mülki idare amirinin genel kolluğu görevlendirmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Özel güvenlik görevlileri mülki idare amiri emrine girer
B) Özel güvenlik görevlileri genel kolluk amirinin emrine girer
C) Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri genel güvenliğinin bozulduğu hallerde derhal genel kolluğa bildirir
D) Genel kolluk özel güvenlik alanında görev aldıktan sonra özel güvenliğin görevi sona erer
E) Genel kolluğun emrine göre hareket eder

28.05.2015 12:25:06   Yorum Yap  
                   
   Hakan...

96. Koruma neden güneş gözlüğü takmalıdır?
A) Baktığı yerin anlaşılmaması için
B) Topluluktaki kişilerle direk göz temasında bulunmamak için
C) Koruma yorgun olabilir, anlaşılmaması için
D) Korumanın ciddiyetini ve vakarını etraftakilere göstermek için
E) Hepsi
97. Hastanede çalışan özel güvenlik görevlisi Ali, görev yaptığı hastanede doktora saldırarak yaralayan şahsı yakaladı. Şahısla ilgili aşağıdaki işlemlerden hangisini yapması yanlıştır?
A) Şahsı yakala suçun devönler, yetkili genel kolluğa bildirir
B) Suç delillerini koruma altına alır
C) Doktora şikâyetçi olup olmadığını sorar
D) Şahsı ve delilleri tutanakla genel kolluğa teslim eder
E) Hiçbiri
98. Polis ve jandarmanın görev alanlarının belirlenmesi görev bakımından değil, coğrafi olarak yer bakımındandır. Özel güvenlik görev alanı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Özel güvenlik alanı polis bölgesinde olabilir
B) Özel güvenlik alanı jandarma bölgesinde olabilir
C) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde polis veya jandarma bölgesinde olması fark etmez
D) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde kamu hürriyetleri dikkate alınır
E) Özel güvenlik alanı genel güvenlik kapsamında korunmanın mümkün olduğu yerlerde olabilir

28.05.2015 12:20:35   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
91. Bir koruma için aşağıdakilerden hangisi tehdit unsurudur?
A) Çiçek
B) Yumurta
C) Tabanca
D) Boya
E) Hepsi
92. Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?
A) Korunanın (VIP) beden bütünlüğünü korumak
B) Korunanın iyi uyumasını sağlamak
C) VIP?nin ofis düzenini sağlamak
D) VIP?nin telefon trafiğini takip etmek
E) VIP?nin ulaşımını sağlamak
93. Aşağıdakilerden hangisi suikastın safhalarından değildir?
A) Planlama
B) Hedef Seçimi
C) Keşif
D) Kaçış
E) Delillere el koyma
94. Korunan kişi aracı ile program yerine geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A) Tüm korumalar yerlerini aldıktan sonra VIP araçtan indirilir
B) VIP?nin kapısını koruma amiri açar
C) Araç kullanıcısı aracı kesinlikle terk etmez
D) VIP konaklama yerine gidene kadar aracın kapısı kesinlikle kapatılmaz.
E) Hepsi
95. Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?
A) Bombayı ilk gören kişinin yön belirterek arkadaşlarını uyarması
B) Saldırının aksi istikamete doğru uzaklaşmak ve en kısa sürede yere yatarak hedef küçültmek
C) Mümkünse ilk görenin bombayı alarak uzak mesafeye atması
D) İkinci bir saldırı ihtimaline karşı tedbirli ve uyanık olmak
E) Saldırı bölgesinden güvenli bölgeye geçmek

28.05.2015 12:17:55   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  E a e e c 28.05.2015 17:39:34    
   
   Cerennn.

Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz b kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 12:17:19   Yorum Yap  
                   
   MehmetT
Arkadaşlar A kitapcığı Silah Soruları Doğru Cevaplarını Yazabilirmisiniz acaba ?
1. Aşağıdakilerden hangisi tetik disiplini hatalarındandır?
A) Arpacığı gezin içine yerleştirmeme
B) İstinat boşluğunu almak
C) Ani tetik çekme
D) Hatalı duruş
E) Hatalı kabza kavrama
2. Namlu içinde helezon seklinde birbirine paralel olarak uzanan setlerin, fişek çekirdeği üzerindeki silaha özgü bıraktığı izlere ???..denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) Rayyür B) Yiv C) Çap
D) Namlu yüksüğü E) Hatve
3. Şarjör yayının üst kısmında bulunan ve fişeklerin üzerine yerleştirildiği parçaya ne denir?
A) Şarjör kapağı B) Gerdel C) Kabza
D) Şarjör kapak kilidi E) Şarjör gövdesi
4. Aşağıdaki parçalardan hangisi yarı otomatik bir tabancanın sürgü bölümünde yer almaz?
A) Tırnak yayı B) Gez C) İğne
D) Horoz E) Arpacık
5. Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı yapılırken kullanılan malzemelerden değildir.
A) Pas çözücü yağ B) Temizleme yağı
C) Zımpara D) Harbi E) Koruyucu yağ
6. Ateşli silahlarda tetik çekildiğinde, iğnenin çarpması sonucu fişekte ilk ateşlemenin meydana geldiği yere ne denir?
A) Çekirdek B) Kovan C) Kapsül
D) Gömlek E) Kurşun

28.05.2015 12:16:35   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  ahmet 1 e olur mu hiç tetikten bahsediyo c olacak cevap 28.05.2015 12:51:29    
Ahmet1903.  Bende c yaptim ama tetik disiplini kurallarina baktim netten cevap e :( 28.05.2015 13:01:19    
kubraaa  cokta sıkıntı değil kaldım zaten silahtan :) atışlarda sıfır çekince ağustosa kaldım artık sağlık olsun şimdiden başladım çalışmaya :) 28.05.2015 13:35:58    
kubraaa  bbak ama kitaptatetik hataları aniden tetik çekme tetiği çok yavaş çekme silahın patlama sesinden etkilenme duzensiz tetik cekmej istinat boslugunu almayi unutmak yaziyo kabzadan bahsetmiyo 28.05.2015 13:39:31    
Ahmet1903.  İnsallah oyledir gerci ben 5 te 5 yaptim atislarda ama olsun bir soru bir sorudur :) 28.05.2015 17:35:37    
   
   MehmetT
7. İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra tetiği her çekişte bir atış yapan ve ikinci atışa hazır hale gelen tabancalara ne denir?
A) Yarı otomatik tabanca
B) Tam otomatik tabanca
C) Makinalı tabanca
D) Havalı tabanca
E) Tek atışlı tabanca
8. Aşağıdaki tabanca guruplarından hangisi barut gazı basıncı ile çalışmaz?
A) Yarı otomatik tabancalar
B) Makinalı tabancalar
C) Toplu tabancalar
D) Havalı tabancalar
E) Tek atışlı tabancalar
9. Aşağıdakilerden hangisi kovan atma tertibatı parçasıdır?
A) Horoz B) Tetik korkuluğu C) Tetik
D) İğne E) Tırnak
10. Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından değildir?
A) Uzun süreli nişan alma sürecinden sonra yorgunluktan kaynaklı, hızlı tetik çekme
B) Patlama korkusu sebepli, patlama öncesi ani tetik çekme refleksi gösterme
C) İstinat boşluğunun alınmaması
D) Tetik parmağı ile tetiğin yanlış kavranması
E) Kabzanın çok sıkı tutulması
11. Aşağıdakilerden hangisi fişeğin bölümlerinden değildir?
A) Çekirdek B) İğne C) Kovan
D) Barut E) Kapsül
12. Aşağıdakilerden hangisi kapsülün ateşlenmeme sebeplerindendir?
A) İğnenin kırık olması
B) Namlunun kirli olması
C) Çıkarıcının kırık olması
D) Tetiğin hızlı çekilmesi
E) Tırnağın kırık olması
13. Ateşli silahlarda tetiğin çekilmesinden başlayıp, iğnenin kapsüle darbe yaparak barutu ateşlemesine kadar geçen süreci sağlayan sisteme ne ad verilir?
A) Ateşleme tertibatı
B) Kovan atma tertibatı
C) Emniyet tertibatı
D) Şarjör
E) Namlu

28.05.2015 12:16:13   Yorum Yap  
               
ayşe 1252056  12 sorunun cevabini bilen var mı
28.05.2015 22:07:57    
abdulmecit   İğnenin kırık olması 28.05.2015 22:26:29    
   
   MehmetT
14. Ateşli silahlarda namlu içerisinde helezon şeklinde açılan girintilere ne denir?
A) Yiv B) Set C) Çıkarıcı
D) Rampa E) Rayyür
15. Çekirdeğin namluyu terk ettiği andaki hızına ne denir?
A) İlk hız B) Rayyür C) Azami menzil
D) Menzil E) Minimum menzil
16. Aşağıdakilerden hangisi ateşsiz silahlar arasında yer almaz?
A) Oluklu bıçak B) Topuz C)Yivsiz tüfek
D) Süngü E) Şişli baston
17. Aşağıdakilerden hangisi nişan hattında bulunmaz?
A) Hedef B) Göz C) Namlu
D) Arpacık E) Gez
18. Mermi çekirdeğinin istikrarlı bir şekilde hedefe gitmesini sağlayan parçaya ?..?denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) Gez B) Namlu C) Sürgü
D) Rampa E) Rayyür
19. Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı parçasıdır?
A) Fişek yatağı B) Namlu C) Şarjör
D) Tetik E) Namlu yüksüğü
20. Aşağıdakilerden hangisi sürgü gurubunun parçalarındandır?
A) Kovan atma boşluğu B) Horoz
C) Şarjör tutma kilidi D) Kabza
E) Gövde

28.05.2015 12:15:51   Yorum Yap  
                   
   MehmetT
21. Gerdeli yukarı iterek, her fişeğin şarjör dudakları arasında tam olarak oturmasını sağlayan yaya ??..denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) Yerine getirme yayı B) Mermi yayı
C) Şarjör yayı D) Gövde yayı
E) İcra yayı
22. Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı, patlayıcı katı maddeye ???denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) TNT B) Barut C) Gaz
D) Fünye E) Kapsül
23. Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarından biri değildir?
A) Şarjör kapak kilidi B) Gerdel
C) Şarjör yuvası D) Şarjör yayı
E) Şarjör kapağı
24. Tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlayan parçaya ne denir?
A) Tetik korkuluğu B) Kızak
C) Sürgü tutucu D) İğne
E) Tetik manivelası
25. Aşağıdakilerden hangisi silahın boş kovanı atmamasına neden olabilecek sebeplerden biri değildir?
A) Tırnak kırık veya aşınmış olabilir
B) Tırnak yayı kırık veya özelliğini kaybetmiş olabilir
C) İğne kırık veya aşınmış olabilir
D) Fişek yatağı kirli olabilir
E) Çıkarıcı kırık olabilir

28.05.2015 12:15:25   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
91. Bir koruma için aşağıdakilerden hangisi tehdit unsurudur?
A) Çiçek
B) Yumurta
C) Tabanca
D) Boya
E) Hepsi
92. Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?
A) Korunanın (VIP) beden bütünlüğünü korumak
B) Korunanın iyi uyumasını sağlamak
C) VIP?nin ofis düzenini sağlamak
D) VIP?nin telefon trafiğini takip etmek
E) VIP?nin ulaşımını sağlamak
93. Aşağıdakilerden hangisi suikastın safhalarından değildir?
A) Planlama
B) Hedef Seçimi
C) Keşif
D) Kaçış
E) Delillere el koyma
94. Korunan kişi aracı ile program yerine geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A) Tüm korumalar yerlerini aldıktan sonra VIP araçtan indirilir
B) VIP?nin kapısını koruma amiri açar
C) Araç kullanıcısı aracı kesinlikle terk etmez
D) VIP konaklama yerine gidene kadar aracın kapısı kesinlikle kapatılmaz.
E) Hepsi
95. Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?
A) Bombayı ilk gören kişinin yön belirterek arkadaşlarını uyarması
B) Saldırının aksi istikamete doğru uzaklaşmak ve en kısa sürede yere yatarak hedef küçültmek
C) Mümkünse ilk görenin bombayı alarak uzak mesafeye atması
D) İkinci bir saldırı ihtimaline karşı tedbirli ve uyanık olmak
E) Saldırı bölgesinden güvenli bölgeye geçmek

28.05.2015 12:15:23   Yorum Yap  
               
Misafir  C A E E C yaptım 28.05.2015 17:03:17    
   
   Hakan...

86. Aşağıdakilerden hangisi güvenlik kuvvetlerinin topluluklara müdahale ederken uymak zorunda olduğu ilkelerden biri değildir?
A) Profesyonel olma
B) Paniği önleme
C) Tahriklere engel olma
D) Taraf tutma
E) Teknolojiden faydalanma
87. Gözaltına alınacak bir topluluğu çevirmek ve topluluğa katılımların olmasını engelleme amacı ile kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çember düzeni
B) Ekip düzeni
C) Kama düzeni
D) Hat düzeni
E) Hepsi
88. Koruma görevlisi ?Zeynep? koruduğu insanı yönelik bıçaklı saldırı yapılacağı ihbarını alır. Zeynep kalabalıkta öncelikle neye dikkat etmelidir?
A) İnsanların ellerine
B) İnsanların eşkâline
C) İnsanların kıyafetine
D) İnsanların gözlerine
E) İnsanların yüzüne
89. Koruma Çemberinde ?iç halka? da aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) VIP (Önemli Kişi)
B) Koruma müdürü
C) Özel kalem müdürü
D) VIP?nin eşi
E) İl sağlık müdürü
90. Aşağıdakilerden hangisi VIP aracına binebilir?
A) Koruma amiri
B) VIP
C) VIP?nin eşi
D) VIP?nin misafiri
E) Hepsi

28.05.2015 12:13:50   Yorum Yap  
                   
3552  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 431286  kez okundu.

 aktif 29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
 303114  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 252422  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 230624  kez okundu.

 aktif 54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
 201831  kez okundu.

 aktif 57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
 184318  kez okundu.

 aktif Yeterlilik Sınavı Kalktı, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) geldi
 155896  kez okundu.

 aktif AÖF 2013 Tek ders sınav soruları cevapları
 111167  kez okundu.

























Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap