sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 
CANLI TV YAYINLARI
İzlemek istediğiniz kanalın logosuna tıklayınız
 SHOW STAR
TNT TNT
Skyturk
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   hbayraktar
aktif   DAS
aktif   inter43
aktif   cemil96
aktif   mevlut
aktif   Ali_Vatansever
aktif   zülalece
aktif   takaramasu
aktif   alperenkdk
aktif   gul128
aktif   ayhanbey
aktif   fehade
aktif   mlk4646
aktif   engin37
aktif   26 ESES
aktif   bancur
aktif   Zey01nep
aktif   cakar
aktif   yaman02
aktif   emnssl
aktif   misafir kadir :)
aktif   almila
aktif   armila
aktif   Nese_Serkan
aktif   kartal.42
 

* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   Misafir
çok ikilemli bir soru ve soran kişiler amacı neydi ki. sorunun cvbında Azami menzil; merminin ulaşabileceği en uzak mesafedir. şimdi Hiçbiri desen doğru şıktırr. ama Atış menzili demekde dogru oluyor. devamı...
01.04.2015 19:23:16  Özel

  aktif   Misafir
E şıkkı şoför seçimi. devamı...
01.04.2015 19:18:51  Özel

  aktif   Misafir
A kitapçiği demi bu b kitapcigiysa kacinci soruda verildi bilen varmi devamı...
01.04.2015 19:17:49  Özel

  aktif   Misafir
A kitapçiği demi bu b kitapcigiysa kacinci soruda verildi bilen varmi devamı...
01.04.2015 19:17:24  Özel

  aktif   Misafir
D sıkkı devamı...
01.04.2015 19:15:05  Özel

  aktif   kartal.42
17. Aşağıdakilerden hangisi öncü çalışmasında araştırılması gereken hususlardan değildir?
A) Güzergâh analizi
B) Kalınacak yerler
C) Gidilecek mekânlar
D) Toplumsal özellikler
devamı...

01.04.2015 19:10:04  Özel

  aktif   Misafir
mülki amir. bu soru önceki sınavlarda da soruldu. devamı...
01.04.2015 19:09:26  Özel

  aktif   Misafir
e şıkkı. devamı...
01.04.2015 19:07:51  Özel

  aktif   Misafir
ben c yaptım ama doğru cevap e şıkkı. devamı...
01.04.2015 19:07:23  Özel

  aktif   Sansiz
Cevap e devamı...
01.04.2015 19:07:16  Özel

  aktif   Sansiz
Cevap a devamı...
01.04.2015 19:06:24  Özel

  aktif   Misafir
bu soru 23. özel güvenlik sınavının 100. sorusudur ve doğru cevap EMANETE ALMA yani a şıkkıdır. devamı...
01.04.2015 19:06:13  Özel

  aktif   Sansiz
Cevap a devamı...
01.04.2015 19:05:01  Özel

  aktif   Misafir
A şıkkı. devamı...
01.04.2015 19:04:59  Özel

  aktif   Misafir
aynı soru 31. sınavda 85. sorudur ve doğru cevap MÜLKİ AMİRDİR. devamı...
01.04.2015 19:03:35  Özel

   
sinavsorucevap
Sınav soru cevap

2014 yılı sınavı soruları cevapları cevap anahtarı


Site haritası
 

57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları

   57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları  Sorular ve Cevap Anahtarı sitemizde yayınlanacaktır.
57. ÖGG Soruları ve cevapları sınavdan sonra yine sitemizde yayınlanacaktır 
 29 Mart 2015 tarihli 57. Özel Güvenlik Sınavı SORU ve CEVAPLARINA sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Resmi Sorulara ve cevaplara buraya tıklayarak online soru çözüm sayfamızdan ulaşabileceksiniz.  
57. Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Yenileme Sınavı ve bu güne kadar çıkmış tüm Özel Güvenlik Sınavı soru ve cevaplarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sorular bir çok yerde yayınlandığı  ancak cevaplarının yayınlanmadığı dönemlerde bile sitemizden cevap anahtarına ulaşılabilmekteydi.

         57. Özel Güvenlik sınavı soruları yayınlandığında cevaplarına online soru çözüm sayfamızdan ulaşabilirsiniz
 Özel güvenlik sınavı sorularına CEVAPLARI ile birlikte ulaşmak mümkündür.Alacağınız puanı ve kazanıp kazanamadığınızı Özel Güvenlik sayfamızda bulunan puan hesaplama yöntemi ile hesaplayabilirsiniz.
  
   
  

 SORULAR YAYINLANANA KADAR HATIRLADIKLARI SORULARI AŞAĞIDA BİZİMLE PAYLAŞAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.

57. SINAVDA ZİYARETÇİLERİMİZİN HATIRLADIĞI SORULAR (29.03.2015)

1 - 
2 - 
3 - 
4 - 
5 - 
6 - 
7 - 
8 - 
9 - 
10 - 
11 - 
12 - 
13 - 
14 - 
15 - 
16 - 
17 - 
18 - 
19 - 
20 - 
21 - 
22 - 
23 - 
24 - 
25 - 


   HATIRLADIĞINIZ SORULARI AŞAĞI YORUMLAR BÖLÜMÜNE GİRERSENİZ LİSTEYE EKLENECEKTİR
Katkısı olan arkadaşlara teşekkürler
 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
57. ÖGG Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri
57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
53. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 6
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 5 SİLAHIN PARÇALARI
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 4
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 3
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 2
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 1
ÖZEL GÜVENLİKÇİYE DOKUNAN YANDI
YARGITAY A 35 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINACAK
 
 Bu haber 132838 kez okundu.     3870 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
9 - 2 =     
       
   kartal.42
17. Aşağıdakilerden hangisi öncü çalışmasında araştırılması gereken hususlardan değildir?
A) Güzergâh analizi
B) Kalınacak yerler
C) Gidilecek mekânlar
D) Toplumsal özellikler
E) Şoför seçimi

01.04.2015 19:10:04   Yorum Yap  
               
Misafir  D sıkkı 01.04.2015 19:15:05    
Misafir  E şıkkı şoför seçimi. 01.04.2015 19:18:51    
   
   Misafir
21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi devriyenin temel amaç ve fonksiyonları açısından yanlış bir ifadedir?
A) Bozulan kamu düzenini korumak
B) Yardım isteyenlere ve olay mağdurlarına yardım etmek
C) Görev alanında güvenliği tehlikeye düşürebilecek durumlara engel olmak
D) Güvenliği tehlikeye düşürmeye yönelik olayları önlemek
E) İnsanlara güvende olduğunu hissettirmek

01.04.2015 19:01:14   Yorum Yap  
               
Misafir  A şıkkı. 01.04.2015 19:04:59    
Sansiz  Cevap a 01.04.2015 19:05:01    
   
   Misafir
20. Terk edilmiş bir eşyanın özel güvenlik görevlisi tarafından bulunduğu yerden alınarak emin bir yerde tutulmasına ne ad verilir?
A) Emanete alma
B) El koyma
C) Zapt etme
D) Koruma altına alma
E) Müsadere

01.04.2015 19:00:54   Yorum Yap  
               
Misafir  bu soru 23. özel güvenlik sınavının 100. sorusudur ve doğru cevap EMANETE ALMA yani a şıkkıdır. 01.04.2015 19:06:13    
Sansiz  Cevap a 01.04.2015 19:06:24    
   
   Misafir
19. 5188 sayılı kanuna göre faaliyet gösteren özel güvenlik eğitim kurumları hangi makamlar tarafından denetlenir?
A) Cumhuriyet Savcısı ve Hakimler
B) Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri
C) İçişleri Bakanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri
D) İçişleri Bakanlığı ve İl Jandarma Komutanlıkları
E) İçişleri Bakanlığı ve Valilikler

01.04.2015 19:00:37   Yorum Yap  
               
Sansiz  Cevap e 01.04.2015 19:07:16    
Misafir  ben c yaptım ama doğru cevap e şıkkı. 01.04.2015 19:07:23    
   
   Misafir
18. Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini aşağıdaki hangi yasadan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu
C) 5275 sayılı Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun

01.04.2015 19:00:16   Yorum Yap  
               
Misafir  e şıkkı. 01.04.2015 19:07:51    
   
   Misafir
ÖNEMLİ NOT: Soruların cevapları henüz açıklanmamış olsa da suallerin büyük bir çoğunluğu ESKİ SINAVLARDA AYNEN sorulmuştur. Bu nedenle sualleri GOOGLE arama motoruna yazıp cevaplarını eski sınavlardan görebilirsiniz.
01.04.2015 19:00:07   Yorum Yap  
                   
   Misafir
15. Soruşturması ve kovuşturması şikâyete bağlı olan bir suçun çocuklara karşı işlenmekte olması halinde özel güvenlik görevlileri ne yapmalıdır?
A) Mağdur şikâyetçi değilse şüpheliyi salıvermeli
B) Mağdur şikâyetçi ise şüpheliyi yakalamalı
C) Şikâyete bakmaksızın şüpheliyi yakalamalı
D) Amirinin vereceği emre göre hareket etmeli
E) Genel kolluğun vereceği talimata göre hareket etmeli

01.04.2015 18:59:23   Yorum Yap  
                   
   Misafir
17. 5188 Sayılı Kanun hükümlerine göre uygulanacak idari para cezasını veren makam aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adli mahkemeler
B) İdari mahkemeler
C) Mahalli mülki amir
D) İçişleri Bakanı
E) Yetkili kolluk amiri

01.04.2015 18:58:58   Yorum Yap  
               
herdo  Idari mahkemeler 01.04.2015 19:00:19    
Misafir  Bu soru 31. özeli güvenlik sınavında 85. sorunun aynısıdır ve o sınavda MÜLKİ AMİR doğru cevap olarak kabul edilmiştir. 01.04.2015 19:02:57    
Misafir  mülki amir. bu soru önceki sınavlarda da soruldu. 01.04.2015 19:09:26    
   
   SERKANNNNN
Soruların cevaplarınbı BİLEN VARSA cEVAPLASIN BÜTÜN SORULARI
01.04.2015 18:56:51   Yorum Yap  
                   
   Misafir
MENZİL sorusunda tartışmaları bitiren delil.

EKİM 2009 TARİHLİ özel güvenlik sınavında BİR SİLAHIN çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafe sorulmuş ve ATIŞ MENZİLİ seçeneği doğru cevap kabul edilmiştir.
Soruları DOĞRU CEVAPLARINI merak eden arkadaşlar soruları google a kopyala eski sınavlarda aynı sorularda hangi cevabın doğru kabul edildiğini görebilirler.

01.04.2015 18:56:27   Yorum Yap  
               
Misafir  çok ikilemli bir soru ve soran kişiler amacı neydi ki. sorunun cvbında Azami menzil; merminin ulaşabileceği en uzak mesafedir. şimdi Hiçbiri desen doğru şıktırr. ama Atış menzili demekde dogru oluyor. hadi gel işin içinden çık. benim bildigim Atış menzili içerisine girildiğinde ateş edilir yani etkili menzille eşdeğerdir. karışık .)) 01.04.2015 19:23:16    
   
   Misafir
Genel kolluga teslim eder kesin
01.04.2015 18:53:32   Yorum Yap  
                   
   Misafir
17. 5188 Sayılı Kanun hükümlerine göre uygulanacak idari para cezasını veren makam aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adli mahkemeler
B) İdari mahkemeler
C) Mahalli mülki amir
D) İçişleri Bakanı
E) Yetkili kolluk amiri

01.04.2015 18:52:28   Yorum Yap  
               
Misafir  İdaari makemelr yaptm 01.04.2015 18:54:40    
herdo  Yuzde yuz idari mahkemelerr 01.04.2015 18:58:32    
Misafir  aynı soru 31. sınavda 85. sorudur ve doğru cevap MÜLKİ AMİRDİR. 01.04.2015 19:03:35    
Misafir  A kitapçiği demi bu b kitapcigiysa kacinci soruda verildi bilen varmi 01.04.2015 19:17:24    
Misafir  A kitapçiği demi bu b kitapcigiysa kacinci soruda verildi bilen varmi 01.04.2015 19:17:49    
   
   Misafir
14. Özel güvenlik görevlisinin suçüstü yakaladığı kişilerle ilgili yapacağı işlem aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?
A) Derhal Cumhuriyet Savcılığına teslim eder
B) Adli sicil bilgilerini tespit eder
C) 24 saat gözetim altına alır
D) Genel kolluğa teslim eder
E) En kısa zamanda amirine bildirir

01.04.2015 18:50:26   Yorum Yap  
               
Misafir  D sikki 01.04.2015 18:55:57    
Misafir  Genel kolluğa teslim eder
01.04.2015 18:57:34    
herdo  Genel kolluga teslim eder 01.04.2015 18:57:37    
   
   Misafir
14. Özel güvenlik görevlisinin suçüstü yakaladığı kişilerle ilgili yapacağı işlem aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?
A) Derhal Cumhuriyet Savcılığına teslim eder
B) Adli sicil bilgilerini tespit eder
C) 24 saat gözetim altına alır
D) Genel kolluğa teslim eder
E) En kısa zamanda amirine bildirir

01.04.2015 18:49:13   Yorum Yap  
               
Misafir  Genel kolluğa teslim eder 01.04.2015 18:58:19    
   
   Misafir23
Soruların CEVAPLARINI bİLEN varsa Yazsınn
01.04.2015 18:27:49   Yorum Yap  
               
Misafir  NOT: Soruların büyük bir çoğunluğu ESKİ SINAVLARDA AYNEN sorulmuştur. Sorualrın cevaplarını merak eden arkadaşları soruyu google a kopyalayıp cevabı öğrenebilirler. 01.04.2015 19:00:59    
   
   Misafir
Cevaplarmısınız arkadaslar soruları
01.04.2015 18:26:14   Yorum Yap  
                   
   Misafir
13. Özel güvenlik görevlileri yetkilerini nerelerde kullanabilirler?
A) Görevli oldukları sürede ve görev alanlarında
B) Kırsal alanlarda
C) Polisin olmadığı her yerde
D) Belediye sınırları içerisinde
E) Üzerinde üniforma olduğu zaman her yerde

01.04.2015 18:24:03   Yorum Yap  
               
Misafir  misafir cvp a 01.04.2015 18:39:04    
   
   Misafir
12. Aşağıda belirtilen yetkilerden hangilerini özel güvenlik görevlileri kullanamaz?
I-Tutuklama
II-Kimlik Tespiti
III-Konut Araması
IV-Yakalama
V-Üst ve Eşya Araması
VI-Kimlik Sorma
A) I, II, III, VI
B) IV, V, VI
C) II, IV, VI
D) I, II, III
E) I, II, VI

01.04.2015 18:23:02   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp d 01.04.2015 18:39:55    
Misafir  Aşagidakileride cewaplasana kardes sana zahmet 01.04.2015 18:44:32    
   
   Misafir
11. Bir mal veya eşya üzerinde zilyede ait olan tasarruf yetkisinin kamu gücü kullanılarak kaldırılmasına ne denir?
A) Adli zapt etme
B) El koyma
C) Mülkiyet hakkını ihlal
D) Önleme yakalaması
E) Hepsi

01.04.2015 18:22:25   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp b 01.04.2015 18:40:36    
Misafir  Aşagidakileride cewaplasana kardes sana zahmet 01.04.2015 18:43:47    
Misafir  Aşagidakileride cewaplasana kardes sana zahmet 01.04.2015 18:44:17    
Misafir  bu soru 2009 senesinde 20. özel güvenlik sınavında sorulmuş olup EL KOYMA şıkkı doğru kabul edilmiştir. 01.04.2015 18:58:11    
   
   Misafir
43. Demir, altın ve gümüş gibi metaller renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında hangi renk tespit edilebilir?
A)Gri
B)Yeşil
C)Mavi
D)Siyah
E)Sarı

01.04.2015 18:18:16   Yorum Yap  
               
isosoykan  D SIYAH 01.04.2015 18:43:02    
   
   Misafir
43. Demir, altın ve gümüş gibi metaller renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında hangi renk tespit edilebilir?
A)Gri
B)Yeşil
C)Mavi
D)Siyah
E)Sarı

01.04.2015 18:16:28   Yorum Yap  
                   
   Misafir
SORULARIN CEVAPLARINI BİLEN YAZSIN ARKADASLAR
01.04.2015 18:14:59   Yorum Yap  
                   
   Misafir
42. Renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında C-4 patlayıcı maddeler aşağıdaki renklerden hangisi ile tespit edilebilir?
A)Yeşil
B)Turuncu
C)Mavi
D)Kı mızı r
E Gri

01.04.2015 18:13:19   Yorum Yap  
               
isosoykan  B TURUNCU 01.04.2015 18:43:24    
   
   Misafir
10. Kontrol noktasında üstünü ve eşyasını kontrol ettirmek istemeyen kişiye ne yapılır?
A) Israr edilmez ve içeriye girişine izin verilmez
B) Zorla aranır
C) Arama için ısrar edilmez ve içeri alınır
D) Sadece eşyaları aranır
E) Özel güvenlik görevlisi kişisel takdir hakkını kullanır

01.04.2015 18:12:54   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp a 01.04.2015 18:41:20    
   
   Misafir
9. Büyükten küçüğe doğru mevzuat sıralaması nasıl olmalıdır?
A) Anayasa- Kanun -Tüzük -Yönetmelik
B) Anayasa- Tüzük -Kanun -Yönetmelik
C) Kanun -Anayasa -Tüzük -Yönetmelik
D) Yönetmelik- Tüzük -Kanun -Anayasa
E) Tüzük -Anayasa -Kanun ?Yönetmelik

01.04.2015 18:12:34   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp a 01.04.2015 18:41:45    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:42:40    
Misafir  a şıkkı 01.04.2015 18:43:00    
   
   Misafir
8. Özel güvenlik görevlisi yakalamadan sonra hangi eylemi yapamaz?
A) Yakalanan kişiyi koruma altına alır
B) Elde edilen suç delillerini muhafaza eder
C) Yakalamanın akabinde en yakın genel kolluğa haber verir
D) Yakalanan kişinin olayla ilgili ifadesini alır
E) Olayın tanığı varsa olay mahallinde kalmasını sağlar

01.04.2015 18:12:18   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp d 01.04.2015 18:42:18    
Misafir  d şıkkı. ifade alamaz. 01.04.2015 18:42:24    
   
   Misafir
7. Şüpheli bir paket veya çanta görüldüğünde hareket tarzı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) Öncelikle paket veya çanta içinde patlayıcı olup olmadığı kontrol edilmelidir
B) Çevreden bu paket veya çantanın bırakıldığını gören olup olmadığı araştırılmalıdır
C) Çevreden sahibinin kim olduğu araştırılmalıdır
D) Bırakıldığını gören yoksa içinde patlayıcı varmış gibi hareket edilmelidir
E) Paket veya çantanın yanına kimse yanaştırılmamalıdır

01.04.2015 18:12:02   Yorum Yap  
               
Misafir  cvp c 01.04.2015 18:42:45    
isosoykan  A SECENEGİ 01.04.2015 18:43:52    
Misafir  a şıkkı. patlayıcı olup olmadığı kontrol edilmez. tehlikelidir. c değil sahibi araştırılır. 01.04.2015 18:44:03    
   
   Misafir
Cevapları biri versede emin olsak kaldıkmı geçtikmi:((((((
01.04.2015 18:11:56   Yorum Yap  
                   
   Misafir
6. Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan Özel Güvenlik Görevlisi hangi suçu işlemiştir?
A) İşkence
B) Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma
C) Amirin emrine muhalefet
D) Görevi ihmal
E) Görevini yaptığından suç oluşmamıştır.

01.04.2015 18:11:41   Yorum Yap  
               
isosoykan  B SECENEGİ 01.04.2015 18:44:22    
Misafir  b şıkkı. 01.04.2015 18:44:28    
   
   Misafir
42. Renkli ekrana sahip X-Ray cihazlarında C-4 patlayıcı maddeler aşağıdaki renklerden hangisi ile tespit edilebilir?
A)Yeşil
B)Turuncu
C)Mavi
D)Kı mızı r
E Gri

01.04.2015 18:11:29   Yorum Yap  
               
isosoykan  B TURUNCU 01.04.2015 18:44:36    
   
   Misafir
5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 5188 sayılı kanunda yazılı görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan özel güvenlik görevlilerine veya ölen özel güvenlik görevlilerinin kanuni mirasçılarına hangi kanun gereğince tazminat ödenir?
A) 4857 Sayılı İş Kanunu
B) 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
C) 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun
D) 2022 Sayılı Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Kişilere Aylık Bağlanması Kanunu
E) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu

01.04.2015 18:11:09   Yorum Yap  
               
Misafir  2330sayılı nakdi tazminat ve aylık bağlanması hakındaha kanun 01.04.2015 18:17:18    
Misafir  c şıkkı. 01.04.2015 18:44:48    
   
   adnan
cevap anahtarı yok mu?
01.04.2015 18:09:22   Yorum Yap  
                   
   Misafir
6. Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan Özel Güvenlik Görevlisi hangi suçu işlemiştir?
A) İşkence
B) Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma
C) Amirin emrine muhalefet
D) Görevi ihmal
E) Görevini yaptığından suç oluşmamıştır.

01.04.2015 18:08:55   Yorum Yap  
               
Misafir  kişiyi hürrüyetinden yoksun bırakma 01.04.2015 18:17:54    
Misafir  b şıkkı. 01.04.2015 18:45:28    
   
   Misafir
5. Kamu kurum ve kuruluşlarında 5188 sayılı kanunda yazılı görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan özel güvenlik görevlilerine veya ölen özel güvenlik görevlilerinin kanuni mirasçılarına hangi kanun gereğince tazminat ödenir?
A) 4857 Sayılı İş Kanunu
B) 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
C) 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun
D) 2022 Sayılı Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Kişilere Aylık Bağlanması Kanunu
E) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu

01.04.2015 18:08:24   Yorum Yap  
                   
   Misafir
4. Bir kamu kurumu bünyesindeki özel güvenlik biriminde çalışan özel güvenlik görevlisi kendisine verilen disiplin cezasına karşı nereye başvurabilir?
A) İdare Mahkemesine
B) Polise
C) İşçi Sendikasına
D) İş Mahkemesine
E) İşveren Sendikasına

01.04.2015 18:07:28   Yorum Yap  
               
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:45:51    
   
   Misafir
3. Özel Güvenlik Şirketinde çalışan bir özel güvenlik görevlisi, kendisine verilen disiplin cezasına karşı nereye başvurabilir?
A) İdare Mahkemesine
B) Polise
C) İşçi Sendikasına
D) İş Mahkemesine
E) İşveren Sendikasına

01.04.2015 18:05:02   Yorum Yap  
               
Misafir  d şıkkı. iş mahkemesi. 01.04.2015 18:46:12    
   
   Misafir
2. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yakalama nedenlerinden değildir?
A) Suçüstü hali söz konusu olmalıdır
B) Delillerin yok edilmesi olasılığı olmalıdır
C) Delillerin değiştirilme olasılığı olmalıdır
D) Sanığın kaçma olasılığı olmalıdır
E) Kişinin suç işlediğinden şüphe duyulmalıdır

01.04.2015 18:04:24   Yorum Yap  
               
Misafir  tartışılan bir soru. e şıkkı diye biliyorum. 01.04.2015 18:46:38    
   
   Misafir
1. Özel güvenlik görevlisi, görev alanında çocuklara ve beden veya akıl hastalığı nedeniyle kendilerini idareden aciz bulunanlara karşı işlenen suçlarda ne zaman müdahale edebilir?
A) Olayın vuku bulduğu anda
B) Şikâyetçinin şikâyetini beyan etmesi üzerine
C) Olaya müdahale edilmez kolluğa bilgi verilir
D) Olayların sonuçlanması beklenir
E) Hiçbir durumda karışılmaz

01.04.2015 18:03:19   Yorum Yap  
               
isosoykan  A SECENEGİ 01.04.2015 18:45:54    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:47:06    
   
   herdo
Birde 5188 kanunun idari para cezasini hangi makam verir
01.04.2015 17:22:18   Yorum Yap  
                   
   herdo
Arkadaslar allah askina a kitapcigi bnmde hesap gaptim 61 dogru amaaa su sorulardan emin degilim siklardan yardimci olursaniz cok sevinirim sorular ve siklar sunlar dogrumu yanlismi soleyiniz? Eroinin et etkili maddesi afedrit aseit 11 kisilik koruma coplarda 1 bolge baldirlar guvenliginin alanini kim genisletir ozel guvenlik komisyonu gakin korumada cember duzeni bide suc ustu yakamarda ozel guvenlik kime teslim eder
01.04.2015 17:15:57   Yorum Yap  
                   
   inter43
16. Adli arama sonunda, aranan kişinin arama tutanağından bir suret talep etmesi halinde aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Arama fiili bir işlemdir, tutanak tanzim edilmez
B) Tutanak tanzim edilir ancak kişiye verilmesine gerek yoktur
C) Tutanak iki nüsha tanzim edilir, bir sureti kişiye verilir
D) Tutanak iki nüsha tanzim edilir, bir sureti genel kolluğa verilir diğer sureti dosyasında muhafaza edilir, kişiye suret verilmez
E) Aranan kişinin genel kolluğa dilekçe ile müracaat etmesi halinde kendisine bir suret kolluk tarafından verilir.

01.04.2015 16:49:31   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  E sıkı
01.04.2015 17:00:07    
Misafir  cevap c 01.04.2015 17:00:20    
s yılmaz  cavap c şıkkıdı 01.04.2015 17:18:32    
Misafir  (d) şıkkı doğru 01.04.2015 17:34:15    
Misafir  Adli önleme ve yönetmelik konununda şu madda var ona göre kararı verin.
Tutanak arama işlemine katılmış olanlar ve hazır bulunanlarca imzalanır. Tutanağın bir sureti ilgiliye verilir.
01.04.2015 17:47:01    
   
   inter43
25. Aşağıdakilerden hangisi nokta görevi yerine getiren özel güvenlik görevlisinin görevleri içerisinde sayılamaz?
A) Noktanın etrafını iyi bilmelidir
B) Koruduğu alana kimseyi izinsiz sokmamalıdır
C) Gördüğü maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmelidir
D) Koruduğu bölgede bulunan kişi ve araçlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır
E) Şüpheli araç ve kişilerin hareketlerini gözetlemelidir

01.04.2015 16:48:17   Yorum Yap  
               
inter43  bu sorunun cevabını bilen yokmu 01.04.2015 16:59:27    
Misafir   Gördüğü maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmelidir 01.04.2015 17:01:14    
s yılmaz   cevap c şıkkı 01.04.2015 17:19:34    
Misafir  ewt (C) şıkkı 01.04.2015 17:35:48    
Misafir  Bunun cvp c 01.04.2015 17:42:23    
   
   inter43
18. Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini aşağıdaki hangi yasadan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu
C) 5275 sayılı Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun

01.04.2015 16:46:59   Yorum Yap  
               
Misafir  Bu Cewap Kesinlikle E kardes 01.04.2015 16:49:29    
inter43  bende e diye biliyordum ama bi kaynakta 5188 nolu kanun değişti filan gibi kesin olmayan bilgiler okudum ama ne kadar doğru bilgidir bilemiyorum 01.04.2015 16:50:51    
inter43  bide hatırlamadığım bi soru vardı ben cevabını görüşme duruşu ; ayaklar omuz hizasında açık olacak gibi kavramlardan bahseden bi cevap işaretledim onu hatırlıyorum sadece . o soruyu ve cevabını hatırlayan varmı acaba 01.04.2015 16:52:48    
s yılmaz  cevap e şııkıdır 01.04.2015 17:20:16    
cem36  E şıkkı 01.04.2015 18:04:52    
   
   inter43
96. Yakın koruma görevi ifa eden özel güvenlik görevlilerin standart yürüyüş düzenleri vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu yürüyüş düzenlerinden değildir?
A) 11?li koruma düzeni (karışık)
B) Tekli koruma
C) İkili koruma
D) Üçlü koruma
E) Dörtlü koruma (açık V düzeni)

01.04.2015 16:36:21   Yorum Yap  
               
Misafir  96 yı A yapmissim Yanlıstır ama 01.04.2015 16:40:39    
Misafir  doru a sıkkı 01.04.2015 16:41:42    
cem36  A şıkkı dogru 01.04.2015 18:06:39    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 18:48:19    
   
   inter43
99. Özel güvenlik görevlilerinin görev alanları aşağıdakilerden hangisi tarafından genişletilebilir?
A) Mülki Amir
B) Özel Güvenlik Komisyonu
C) Emniyet Müdürü
D) İçişleri Bakanı
E) Özel Güvenlik Kurumu

01.04.2015 16:35:04   Yorum Yap  
               
berivan eser  bu sorununu cevabı bilen yokmu
01.04.2015 17:35:54    
Misafir  Cevap mulku amir 01.04.2015 17:45:14    
Misafir  cevap B şıkkı sebebi aşaşıda kesin bilgi
Özel güvenlik görevlilerinin; silahlı görev yapabileceği koruma hizmetleri, bulundurabilecekleri silahların özellikleri ve miktarları özel güvenlik komisyonu tarafından belirlenir. Özel güvenlik görevlileri, silahlarını görev alanı dışına çıkaramazlar. Ancak zorunlu hallerde, görev alanı, komisyon kararıyla genişletebilir. Ayrıca güzergâh ifade eden durumlarda, güzergâh boyu, görev alanı sayılır.
01.04.2015 17:52:32    
Misafir  Ozel guvenlik komisyonu 01.04.2015 17:56:59    
   
   inter43
98. Görev, yetki ve haklar açısından polis memuru ile özel güvenlik görevlisi arasındaki fark hangi şıkta belirtilmiştir?
A) Üniformalı görev yapma
B) Görevi ile ilgili eğitim alma
C) Görev alanı ve yetkileri
D) Şartlar oluştuğunda tazminat alabilme
E) Konusu suç teşkil eden emri yapmama

01.04.2015 16:34:37   Yorum Yap  
               
mahoo  c sıkkı 01.04.2015 16:42:20    
   
   inter43
30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir?
A) Zaman belirtilmesi gerektiğinde 12 saat
esası kullanılmalıdır
B) Raporlar hiçbir zaman ihbar kabul edilmez
C) Raporda silinti, kazıntı ve daksil
kullanılabilir
D) Rapor sadece kâğıt üzerinde yazılı olarak
verilir
E) Hiçbiri

01.04.2015 16:30:51   Yorum Yap  
               
Misafir  Bence D ben de yaptm artk ins dgrdr 01.04.2015 16:34:32    
inter43  bende d yaptım ama emin değilim 01.04.2015 16:35:55    
Misafir  Hiçbiri 01.04.2015 17:02:08    
   
   Misafir
Soruların cevabını emniyet de bilmiyor :))sınav iptal
01.04.2015 16:29:48   Yorum Yap  
               
Nur ay  :))iptal olursa eminim daha kazik sorular çıkar 01.04.2015 17:13:16    
   
   inter43
29. Aşağıdakilerden hangisi ana giriş kontrol noktasında bulunması gereken özelliklerden değildir?
A) Güncel olayları takip edebilmek için televizyon olmalı
B) İyi haberleşme ve alarm sistemine sahip olmalı
C) Gece kontrolleri için iyi bir aydınlatma sistemine sahip olmalı
D) Kontrolden kaçan araçların kaçmasını az zararla engelleyecek kapanlar olmalı
E) İnsan ve eşya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda X-Ray ve kapı dedektörü olmalı
bu sorunun cevabı nedir arkadaşlar

01.04.2015 16:28:13   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap A 01.04.2015 16:31:47    
   
   inter43
24. Aşağıdakilerden hangisi havaalanlarında yapılan önleme aramalarında aranması özel hükme bağlı olan kişidir?
A) Milletvekilleri
B) Avukatlar
C) Sanatçılar
D) Futbolcular
E) Hiçbiri

bu sorunun cevabı nedir arkadaşlar

01.04.2015 16:25:42   Yorum Yap  
               
mbnnn  cevap a 01.04.2015 16:37:01    
Misafir  ben hiçbiri yaptım çünkü önleme araması herkese yapılıyor biliyor sonuçda çanta içinde uçağa zarar verbilcek bişeyle olabilir mesela asit veya salladıgında patlayabilir bişey. bilmem mantık yürüttüm 01.04.2015 16:59:44    
   
   Misafir
24. Aşağıdakilerden hangisi havaalanlarında yapılan önleme aramalarında aranması özel hükme bağlı olan kişidir?
A) Milletvekilleri
B) Avukatlar
C) Sanatçılar
D) Futbolcular
E) Hiçbiri

01.04.2015 16:21:26   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  A)Milletvekilleri diyorum 01.04.2015 16:26:53    
Misafir  Milletvekilleri 01.04.2015 16:28:02    
levent91  cevap hiçbiri olucak. havaalanında herkes aranır. 01.04.2015 17:08:31    
Misafir  Milletvekilleri kardesim milletvekilini arayamaz 01.04.2015 17:30:34    
Misafir  Misafir arkadaşlar hiç biri olacak sadece önlemem aramasına alınmayan devlet tarafında davet edilen devlet başkanları büyük adamlar tek aranamaz kitapta bunu öğrendim 01.04.2015 18:37:48
Read more: sinavsorucevap.com/Forum-ogg-ozel-guvenlik-gorevlisi-temel-yenileme-sinavi.aspx i
01.04.2015 18:38:26    
   
   Misafir
koruma altına alma
01.04.2015 15:47:11   Yorum Yap  
               
Misafir  arkadaşlar hiç biri olacak sadece önlemem aramasına alınmayan devlet tarafında davet edilen devlet başkanları büyük adamlar tek aranamaz kitapta bunu öğrendim 01.04.2015 18:37:48    
   
   bdnfn
Terk edilmiş bir eşyanın özel güvenlik görevlisi tarafından bulunduğu yerden alınarak emin bir yerde tutulmasına ne ad verilir?
 
Emanete alma
El koyma
Zapt etme
Koruma altına alma
Müsadere

01.04.2015 15:39:56   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  Koruma altna alma yaptm bnde cunku emenate alma ornegn avm silah emanate alma gibi olur bnce 01.04.2015 16:10:59    
Misafir  emanete alma CEVAP,
01.04.2015 16:24:28    
Misafir  Emanete alma diyorum 01.04.2015 16:28:00    
Misafir  HOCAYA SORDUMM bu cevabı verdi şimdii kurstayım
01.04.2015 16:28:24    
Misafir  Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma. ögg görevlerindendir 01.04.2015 17:09:22    
   
   nslsnxnwmd
Aşağıdakilerden hangisi yangında itfaiye teşkillerinin görevlerindendir?
Başlangıç yangınlarına müdahale etmek
Panik ve kargaşayı önlemek
Kurtarma işlerini yapmak
İlk yardım yapmak
Hepsi

01.04.2015 15:34:08   Yorum Yap  
               
Bozkurt2727  Ben Bunu görevlerinden deqildir diye okudum yaw 01.04.2015 15:44:33    
Bozkurt2727  Cevap E 01.04.2015 15:44:49    
FERDİ1907  Hepsi diyorum 01.04.2015 16:29:33    
   
   nslsnxnwmd
 
Görev, yetki ve haklar açısından polis memuru ile özel güvenlik görevlisi arasındaki fark hangi şıkta belirtilmiştir?
Üniformalı görev yapma
Görevi ile ilgili eğitim alma
Görev alanı ve yetkileri
Şartlar oluştuğunda tazminat alabilme
Konusu suç te

01.04.2015 15:31:37   Yorum Yap  
                   
   Murat AYYYYYYYY
arkadaslar yeni güvenlik paketine göre artık yenleme sınavlarında geçmek zorunluymuş
bu konuda bilgisi olan varmı lütfen cevap yazsın

01.04.2015 14:27:54   Yorum Yap  
               
Misafir  mevzuata göre yenileme eğitimi mesleğe yeterli olup olmadığını ölçmez yalnızca özel güvenlik görevlisinin seviyesini gösterir. bu yenileme sınavı resmi gazetede ve 5188 sayılı kanuna göre kurum içerisinde terfilerde göz önünde bulundurulabilir. ama personeli özel güvenlik görevlisi olmaktan çıkartmaz. 01.04.2015 14:46:32    
Bbbb  Arkadaşım rahat olabilirsin yenileme Sınavı nda kalma yok .. 01.04.2015 15:15:23    
Misafir  Öyle birşey hiç duymadım 01.04.2015 15:57:00    
   
   aaa
1. Aşağıdaki maddelerden hangisi dost olmayan kalabalıkların özelliklerinden değildir?
A) Protesto amaçlı domates veya yumurta atabilirler
B) Konuşmayı sloganlarla sık sık protesto edebilirler
C) Bozuk para, pet şişe, çakmak, ayakkabı v.s. atabilirler
D) Sloganlarla kalabalığı tahrik edebilirler
E) Korunan kişinin lehine tezahürat yapabilirler

01.04.2015 14:23:54   Yorum Yap  Diğer 4 yorumu gör
               
Bozkurt2727  53. Aşağıdakilerden hangisi, bilinç değerlendirmesi ile ilgili olarak yanlıştır? 01.04.2015 14:40:50    
Bozkurt2727  53. Aşağıdakilerden hangisi, bilinç değerlendirmesi ile ilgili olarak yanlıştır?
A) Bilinç düzeyi yaralanmanın ağırlığını gösterir
B) Kişinin bilinci yerinde ise= Tüm uyarılara cevap verir
C) 1 Derece Bilinç Kaybı = Sözlü ve gürültülü uyaranlara cevap verir
D) 2 Derece Bilinç Kaybı = Ağrılı uyaranlara cevap verir
E) 3 Derece Bilinç Kaybı = Tüm uyaranlara karşı tepkilidir
01.04.2015 14:41:17    
aaa  e yaptım çünkü dost olmayan lehine değil aleyhine tezahürat yapar. 01.04.2015 14:43:02    
Misafir  Evet ya orada basmadı kafam cevap e daha kağıdı verdim çıktım jeton düştü öyle 5 soruda aynı hata arada bilemediğimde oldu ben kesin kaldım 01.04.2015 15:43:44    
FERDİ1907  Cevap E diyorum 01.04.2015 16:32:01    
   
   Misafir
SİLAH SORULARI TAMAMI DOĞRU CEVAPLAR
1- Hangisi çerçevede bulunmaz? KABZA.
2-sürgü üzerinde yer almayan HAZNE
3-Şarjörün parçası? GERDEL.
4-fİŞEĞİN parçaları: çekirdek kovan kapsül barut.
5-hangisinde barut olmaz? Eğitim fişeği.
6-Bilmiyorum.
7-Namlu emniyeti yok galiba.
8-Namluyu sürgüye kilitler.
9-Tırnak arızası ateşlemeye engel değil.
10-Çekirdeğin gideceği en uzak mesafe ATIŞ MENZİLİ.
11-YİV VE SET İZİ kovanda değil mermide bırakılır deniyor.
12-En çok tartışılan soru. Cevabı geçmiş sınavlarda da tam olarak böyle değil.
13-İğne kırılırsa ateşlenmez.
14-atış esnasında 45 derece ile dinlenir beklenir.
15- kapsülün ana görevi ateşlemek.
16-Hatve bir tur dönmesi.
17-Toplu tabancada şarjör yuvası olmaz.
18-Rampa? fİŞEK YATAĞI GERİSİ
19- Fişeği almıyor ise TIRNAK.
20-Kovan atma boşluğu SÜRGÜDE.
21-Bacak arası atış pozisyonu değil.
22-GEZ OLMAMASI atışa engel değil.
23-Alev gizleyen NAMLU UCU.
24-Şarjörlü tabancada TOP YUVASI olmaz.
25- RUHSAT.

01.04.2015 14:18:32   Yorum Yap  
               
FERDİ1907  Dostum verdiğin bilgiler yanlış örneğin 10.soruda cevap ATIŞ MENZİLİ yazmışsın halbuki cevap AZAMİ MENZİL olmalı. Burda yazıyorsan kesin emin olduklarını yaz. yanlış bilgi verme 01.04.2015 16:34:24    
FERDİ1907  yani cevap hiç biri olacak 10.soruda 01.04.2015 16:34:57    
Misafir  yanlış değil. o soru daha önceki bir sınavda da çıkmış ve cevap orada da atış menzili şeklinde. soruları google da aratın eski sınavlarda görürsünüz aynı soruları. 01.04.2015 18:51:41    
   
   Misafir
Ya 85 provakotor mü net bilgisi olan silahdan 1 tane vurdum herşeyi Sakata attım belkibkıtı kıtına denkleyebilirim yazılı sınavla inşallah
01.04.2015 14:16:18   Yorum Yap  
               
Misafir  Destekleyiciler kardesim 01.04.2015 14:21:22    
   
   aaa
93. Aşağıdaki maddelerden hangisi dost olmayan kalabalıkların özelliklerinden değildir?
A) Protesto amaçlı domates veya yumurta atabilirler
B) Konuşmayı sloganlarla sık sık protesto edebilirler
C) Bozuk para, pet şişe, çakmak, ayakkabı v.s. atabilirler
D) Sloganlarla kalabalığı tahrik edebilirler
E) Korunan kişinin lehine tezahürat yapabilirler

01.04.2015 14:12:35   Yorum Yap  
                   
   aaa
93. Aşağıdaki maddelerden hangisi dost olmayan kalabalıkların özelliklerinden değildir?
A) Protesto amaçlı domates veya yumurta atabilirler
B) Konuşmayı sloganlarla sık sık protesto edebilirler
C) Bozuk para, pet şişe, çakmak, ayakkabı v.s. atabilirler
D) Sloganlarla kalabalığı tahrik edebilirler
E) Korunan kişinin lehine tezahürat yapabilirler

01.04.2015 14:11:52   Yorum Yap  
                   
   aaa
91. Yakın koruma hizmetlerini ifa ederken aşağıdaki maddelerden hangisi göz önünde bulundurulmaz?
A) Korunan kişinin özellikleri
B) Korunan kişinin talepleri
C) Koruma yapılan mekânın özellikleri
D) Halkın istek ve talepleri
E) Sahip olunan personel sayısı ve mevcut kaynaklar

01.04.2015 14:10:23   Yorum Yap  
               
Misafir  D şıkkı 01.04.2015 14:17:20    
Misafir  D ŞIKKI. halk önemli kişiyi tehlikeye atacak isteklerde bulunabilir. 01.04.2015 14:20:14    
   
   aaa
65. MDMA olarak adlandırılan merkezi sinir sistemini hızlandıran ve genç nüfusu hedef alan sentetik uyuşturucu hap hangisidir?
A) LSD
B) Eroin
C) Ecstasy
D) Kenevir Bitkisi
E) GHB

01.04.2015 14:05:30   Yorum Yap  
               
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:33    
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:34    
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:38    
Misafir  c)ecstasy zaten şıklarda bir tanesi hap 01.04.2015 16:47:42    
   
   aaa
61. İtfaiye teşkillerinde görevli personelin katılacağı eğitim ve tatbikatlar ne sıklıkta yapılır?
A) Dört yılda bir
B) İlk görev verildiğinde
C) Yılda en az bir kere
D) İki yılda bir
E) Eğitime gerek yoktur bilgili kişilerin ekibe seçilmesine dikkat edilir

01.04.2015 14:04:12   Yorum Yap  
               
Misafir  D yapmışdım 01.04.2015 14:07:19    
STB   C ŞIKKI 01.04.2015 14:10:55    
aaa  bu konuda hiç bilgim yoktu tamamen salladım. 01.04.2015 14:21:25    
Misafir  genel kanaat c şıkkı olduğu yönünde. geçmiş sınavlarda çıkmamış emin değiliz. 01.04.2015 14:21:51    
   
   aaa
48. Aşağıdakilerden hangisi, 112?nin aranması ile ilgili olarak yanlıştır?
A) Sakin olunmalı ya da sakin olan bir kişinin araması sağlanır
B) 112?nin sorduğu sorulara net bir şekilde cevap verilir
C) Kimin, hangi numaradan aradığı önemli değildir
D) Yaralı(lar)ın adı ve olayın tanımı yapılır
E) Hasta/yaralı sayısı ve durumu bildirilir

01.04.2015 14:02:28   Yorum Yap  Diğer 16 yorumu gör
               
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:50    
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:53    
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:55    
mmmisafir...  Acil Servis in zamanında yerine ulaşması için 112 numaralı telefonu aradığımızda net ve eksiksiz bilgiler vermeliyiz. Peki nedir bu bilgiler?
1. Hasta/kazazedeniz yaşı, bilinç ve solunum durumu
2. Olayın gerçekleştiği yer (biliyorsanız açık adresi ve tarif)
3. Adınız
4. Acil Servis ekibinin size ulaşabileceği telefon numarası
5. Olayın ne olduğu
6. Diğer yaralıların sayısı ve genel sağlık durumu hakkında bilgi

Acil Servis görevlisi ile konuşurken, karşı taraf söylemeden kesinlikle telefonunuzu kapatmamalısınız.
01.04.2015 17:43:58    
mmmisafir...  bu hatalı soru ozaman 01.04.2015 17:45:59    
   
   aaa
40. Genel kolluk, bir suç şüphesi üzerine özel güvenlik görevlisini hangi şartlarda arayabilir?
A) Görev esnasında kamu görevlisi sayıldığı için arayamaz
B) Özel güvenlik görevlisinin amirine bilgi verilmek zorundadır
C) Yazılı izin olmaksızın arayamaz
D) Özel bir şart gerekmez, arayabilir
E) Görevi bittikten sonra arayabilir

01.04.2015 14:01:27   Yorum Yap  
               
Misafir  D şıkkı bence 01.04.2015 14:08:57    
Misafir  bende D yaptım 01.04.2015 15:14:06    
Misafir  Ben c yaptim arama yazili izni gerektirir. Durup dururken arayamaZ 01.04.2015 15:18:02    
misafr  A ŞIKKI 01.04.2015 15:50:19    
   
   aaa
39. Aşağıdakilerden hangileri özel güvenlik görevlilerinin önleme amaçlı yakalama yetkilerindendir?
I-Hırsızlık yapıldığı esnada hırsız kaçarken yapılan yakalama
II-Olay yerini ve delilleri muhafaza esnasında gerçekleşen yakalama
III-Kişinin sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korumak amacıyla yakalama
IV-Gasp yapıldığı esnada gaspçı kaçarken yapılan yakalama
A) I, IV
B) Yalnız III
C) Yalnız II
D) I, II, III
E) II, IV

01.04.2015 14:00:05   Yorum Yap  
               
Misafir  Cok kafa karistirici bi soru kardes bunda ben cok takıldım ama Cevap B Yaptm artk ins Dogrudur 01.04.2015 14:02:00    
aaa  aynen 01.04.2015 14:02:59    
Misafir  b şıkkı yalnız 3. çünkü suça kadar ÖNLEME GÖREVİ vardır ama suç işlendiği anda ADLİ GÖREV başlar. 3 dışındakiler suç işlenme ve sonrasını kapsıyor. 01.04.2015 14:25:58    
Misafir  Aynen celiskili bende B mantikli geldi 01.04.2015 15:19:35    
misafr  CEVAP B
01.04.2015 15:50:50    
   
   aaa
32. Aşağıdakilerden hangisinde özel güvenlik görevlileri adli amaçlı kimlik sorma yetkisine sahiptir?
A) Düğün törenlerinde
B) Spor müsabakalarında
C) Sahne gösterilerinde
D) Havaalanlarında
E) Hiçbiri

01.04.2015 13:58:44   Yorum Yap  
               
Misafir  D den E Arasinda kaldm ama ben D yapmiştim E de olabilir 01.04.2015 14:00:03    
aaa  ben E YAPTIM 01.04.2015 14:00:42    
Misafir  Bende d 01.04.2015 14:09:57    
Misafir  Hiçbiri DİE sıkma denk gelmmedim hiç:) 01.04.2015 14:11:08    
misafr  cevap E 01.04.2015 15:51:14    
   
   aaa
18. Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini aşağıdaki hangi yasadan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu
C) 5275 sayılı Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun

01.04.2015 13:56:57   Yorum Yap  
               
Misafir  E 5188 Sayılı KAnun kesin 01.04.2015 13:58:25    
   
   aaa
21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi devriyenin temel amaç ve fonksiyonları açısından yanlış bir ifadedir?
A) Bozulan kamu düzenini korumak
B) Yardım isteyenlere ve olay mağdurlarına yardım etmek
C) Görev alanında güvenliği tehlikeye düşürebilecek durumlara engel olmak
D) Güvenliği tehlikeye düşürmeye yönelik olayları önlemek
E) İnsanlara güvende olduğunu hissettirmek
CEVABI BİLEN??

01.04.2015 13:55:55   Yorum Yap  
               
Misafir  A Bozulan kamu düzenini saglamak 01.04.2015 13:57:31    
Misafir  a şıkkı. 01.04.2015 13:57:55    
   
   aaa
15. Soruşturması ve kovuşturması şikâyete bağlı olan bir suçun çocuklara karşı işlenmekte olması halinde özel güvenlik görevlileri ne yapmalıdır?
A) Mağdur şikâyetçi değilse şüpheliyi salıvermeli
B) Mağdur şikâyetçi ise şüpheliyi yakalamalı
C) Şikâyete bakmaksızın şüpheliyi yakalamalı
D) Amirinin vereceği emre göre hareket etmeli
E) Genel kolluğun vereceği talimata göre hareket etmeli
CEVABI BİLEN ??

01.04.2015 13:54:25   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap C kardeş 01.04.2015 13:56:01    
Misafir  c şıkkı 01.04.2015 13:58:20    
misafr  Cevap 01.04.2015 15:52:03    
misafr  cevap E 01.04.2015 15:52:28    
   
   aaa
Genel kolluk ile özel güvenlik birimleri birçok alanda birlikte görev yapabilmektedirler. Aşağıdakilerden hangisi birlikte görev yapılabilecek alanlardan değildir?
A) Suç soruşturması
B) Sınır kapıları
C) Spor alanları
D) Havalimanları
E) Otogar ve tren garları
CEVABI BİLEN VARMI???

01.04.2015 13:50:58   Yorum Yap  
               
Misafir  a) suc sorusturması
01.04.2015 13:52:46    
Misafir  a şıkkı 01.04.2015 13:58:46    
   
   Misafir
85 un cevabı provakötormu destekleyilermi
01.04.2015 13:18:08   Yorum Yap  
               
Misafir  Destekleyiciler 01.04.2015 13:20:04    
Misafir  30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir? 01.04.2015 13:32:12    
   
   Misafir
beyler a kitabcı doru cewap analtarı cok ters kose olmusuz
1a
2c
3d
4a
5b
6c
7a
8e
9a
10b
diyer cwplar 10 dk snra

01.04.2015 13:02:49   Yorum Yap  Diğer 3 yorumu gör
               
STB  BUNUN CEVABI .SENCE C Mİ BENCE E 01.04.2015 13:40:23    
Misafir  2 E Kardes Dogru , 01.04.2015 13:43:24    
Misafir  b ve c yakın anlamlı cümleler. doğru cevabın e olması lazım. 01.04.2015 14:00:49    
Misafir  e şıkkı 01.04.2015 15:17:07    
hasan33  ya arkadas haydı işine git adamın verdıgı cevaplar kendı cevapları ve cogu yanlıs 01.04.2015 17:14:38    
   
   Misafir
artik aciklansin artik ya catladim meraktan mantigmla isaretledim ciktim ??
01.04.2015 12:38:30   Yorum Yap  
               
Misafir  aynen halamoglu her kafadan bıses cıkıyo 01.04.2015 13:32:02    
   
   Göksal
74 c 75 d kesin cvp ( a kıtabcıgı )
01.04.2015 12:34:45   Yorum Yap  
               
Misafir  b kıtapcıgının cevoları nezaman arkadaslar 01.04.2015 13:12:21    
Misafir  30. Aşağıdaki ifadelerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yazmış olduğu rapor ile ilgili doğru bir bilgidir? 01.04.2015 13:28:33    
   
   Göksal
82 ve 83 Kesin cevap b (a kıtabcigi) digerlerini cözdukte yazacagım.
01.04.2015 12:28:19   Yorum Yap  
               
Misafir  senin çözümlerinin kesin cevap olduğu kanısına nasıl vardın? 01.04.2015 13:01:52    
Göksal  Kitabdan ve internetten baktım 01.04.2015 14:31:14    
   
   misafirr
açıklandı sorular
01.04.2015 12:07:38   Yorum Yap  
               
Misafir  sorular acıklandı ama cevapları yok 01.04.2015 12:17:06    
misafirr  aynen cevaplar yok 01.04.2015 12:19:15    
misafirr  aynen cevaplar yok 01.04.2015 12:19:21    
misafirr  aynen cevaplar yok 01.04.2015 12:19:22    
   
   Misafir
Arkadaslar ne zaman aciklanacak sorularin cevaplari
01.04.2015 11:52:01   Yorum Yap  
               
Misafir  Soruların cevapları sonuçlarla beraber açıklanıyo . 01.04.2015 12:17:58    
   
   keskin karar
b kitabcıgı bulan var mı
01.04.2015 11:47:24   Yorum Yap  
               
Misafir  A kitapçığı ile B kitapçığı soruları aynı sadece sıralaması farklı ... 01.04.2015 13:54:22    
   
   kerem SAYDAM
daha sorular açıklanmadımı
01.04.2015 11:45:31   Yorum Yap  
                   
   Ali_Vatansever
www.ozelguvenlik.pol.tr/ beyler soruların yayınlandığın linke özel güvenlik şube müdürlüğü ana sayfasından ulaşabilirsiniz
01.04.2015 11:12:18   Yorum Yap  
               
kskinkarar  b kitapcık yok
01.04.2015 11:45:35    
Ali_Vatansever  arkadaşlar herkes A kitapçık B kitapçık deyip duruyor Allah aşkına ikiside aynı sadece insanlar birbirinden kopya çekmesin diye soruların sırası farklı olsun diye A ve B çıkmış 01.04.2015 14:07:52    
   
   Misafir
saat 12.30 da yayınlanacak bilgi salam
01.04.2015 11:10:16   Yorum Yap  
               
MİSAFİR...  AÇIKLANAN NE 01.04.2015 11:21:03    
Misafir  Eminmisin 01.04.2015 11:21:37    
Misafir  Hani 12.30 da aciklaniyodu salak salak kendi kafaniza gore saat vermeyin kesin bilgin varsa yazin kardes 01.04.2015 12:34:23    
Misafir  Arkadaşlar sonuçlar 10 Nisan akşam saat 18:00 e kadar açıklanmaz
Uyduruk yorumlara aldırmayın ...
01.04.2015 13:33:30    
   
   ada06
Temel ve yenileme aynısı oluyor
01.04.2015 10:37:03   Yorum Yap  
                   
   ada06
Temel ve yenileme aynısı oluyor
01.04.2015 10:36:50   Yorum Yap  
                   
   gizem06
Temel ve yenileme aynısı oluyor
01.04.2015 10:36:22   Yorum Yap  
                   
   gizem344
Temel ve yenileme aynısı oluyor
01.04.2015 10:36:04   Yorum Yap  
                   
   mert aksoy
Arkadaslar cevap ahantari ne zaman yayinlanacak acaba kesin bilgisi olan varmi
01.04.2015 09:36:31   Yorum Yap  
                   
   stb
A GURUBU BENİM CEVAP LARIM YANLIŞLARIMI YAZIN
1.A
2.E
3.D
4.A
5.C
6.B
7.A
8.D
9.A
10.A
11.C
12.D
13.A
14.D
15.C
16.A
17.A
18.B
19.E
20.A
21.A
22.C
23.C
24.E
25.C
26.E
27.A
28.B
29.A
30.A
31.*
32.D
33.A
34.A
35.D
36.D
37.E
38.C
39.B
40.D
41.C
42.B
43.D
44.A
45.E
46.B
47.D
48.C
49.A
50.E
51.B
52.A
53.E
54.E
55.D
56.E
57.E
58.E
59.C
60.E
61.C
62.C
63.A
64.A
65.C
66.E
67.*
68.E
69.A
70.*
71.E
72.*
73.E
74.*
75.D
76.C
77.D
78.E
79.A
80.E
81.C
82.B
83.B
84.B
85.B
86.D
87.C
88.C
89.A
90.C
91.D
92.E
93.E
94.B
95.D
96.A
97.D
98.C
99.B
100.A

01.04.2015 09:12:38   Yorum Yap  Diğer 3 yorumu gör
               
STB  EVET DOĞRU KAMU KURUMU DİYOR İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURACAK KESİN DOĞRU 01.04.2015 13:14:50    
STB  EVET DOĞRU KAMU KURUMU DİYOR İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURACAK KESİN DOĞRU 01.04.2015 13:14:51    
Misafir  Kardes masallahin var baya dogrun var 01.04.2015 13:37:19    
STB  MİSAFİR KARDEŞ KAÇ ALIRIM SINAVDA 01.04.2015 14:02:16    
Misafir  Stb Aşağıdaki sıklarda benimdi 3 4 tane farklıcevap ver geri kalanı aynı ve doğru diğer bunlara gore 63 64 kesin metin var ekstra olarak diğer cevaplarla beraber 70 75 e kadar gider. 01.04.2015 17:22:43    
   
   Misafir
A kitapçığı sadece benim doğru yaptığım sıklar.
1a
2e
3d
5c
6b
7a
8d
9a
10a
13a
14d
15c
18e
19e
20a
23c
25c
26e
27a
28b
29a
31a
34a
35d
36d
37c
38c
39b
41c
44a
46b
47d
48d
50e 51b 52a 53a 56e 57c 59c 60e 62c 63a 65c 66e 67a
68e 70d 71e 72a 75d 76c 77d 78e 80e 81d 82e 83b 84d 85c 86d
88c 89a 90c 91d 92e 93e 96a 97d 98e 99a 100a
Bunlar doğru cevaplar

01.04.2015 05:45:42   Yorum Yap  Diğer 10 yorumu gör
               
Mevlüt6871  Ben A oldugum için bakmadım hic 01.04.2015 11:22:54    
Mevlüt6871  Ama sen yine bu cevaplara bak aynı sorulardan a kitapçığında da vardı. 01.04.2015 11:24:24    
Misafir  Kardesssss yanlslari paylasma ozmn anldk yardmci olysun saol aama boylde kafamz karsyr 01.04.2015 11:33:45    
Misafir  kardeş bu 57 sınav soru cevabımı 01.04.2015 11:40:10    
Misafir  Çok yanlış var nasıl doğru hepsi bunların 01.04.2015 13:27:40    
   
   Misafir
Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
25 B)35 C)45 D)55 E)65

Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?
Fişeğe hız verir
Çekirdeğe yön verir
Barutun nemlenmesini önler
Barutun ateşlemesini sağlar
Fişeğe yön verir

Hatve nedir?
Silah kapasitesidir
Namlu boyudur
Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izdir
Namlu içindeki girintilerdir
Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönüş esnasında namluda aldığı yoldur

Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
Namlu
Tetik
Şarjör yuvası
Horoz
Tetik korkuluğu

Rampa nerede bulunur?
Fişek yatağı gerisinde
Şarjörde
Namlu çıkışında
Horozun altında
Sürgüde

Mekanizma şarjörden fişeği almıyor ve ileri gidiyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
Fişek yatağı kirlidir
Fişek hatalıdır
İğne ucu kırıktır
Şarjör ağzı kenarları deforme olmuştur
Tırnak veya tırnak yayı kırıktır

Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
Namlu B)Gövde C)Hazne D)Sürgü E)Şarjör

Aşağıdakilerden hangisi bir atış pozisyonu değildir?
Yatarak atış pozisyonu
Tek elle atış pozisyonu
Çift elle atış pozisyonu
Bacak arası ters atış pozisyonu
Sütre gerisi atış pozisyonu

Silahın hangi parçasının eksik olması atışa engel teşkil etmez?
İğne
Tetik
Namlu
Gez
Fişek yatağı

Alev gizleyen silahta nerede bulunur?
Fişek yatağının önünde
Fişek rampasının altında
El kundağı içerisinde
Mekanizma başında
Namlu ağzında

Aşağıdakilerden hangisi şarjörlü tabancalarda bulunmaz?
Top yuvası
Sürgü tutucu
Fişek rampası
Yerine getiren yay
Kabza

Silah bulundurmak ve taş

01.04.2015 04:41:20   Yorum Yap  
               
Misafir  45 derece, kapsül ateşleme ana görev, hatve bir tur dönmesi, toplu tabancada şarjör yuvası olmaz, rampaya ben horoz altı dedim ama doğrusu fişek yatağı gerisi, mekanizma mermiyi almıyor ise ben fişek yatağı kirli dedim ama doğru cevap tırnak, kovan atma boşluğu şarjör, bacak arası atış yok, gez olmaması atışa engel değil, alev gizleyen namlu ağzında, top yuvası şarjörlü tabancada yok. 01.04.2015 14:05:11    
Misafir  pardon kovan atma boşluğu sürgü. 01.04.2015 14:05:57    
   
   amasyali05
74 temelden 18 silahlı kesin.
01.04.2015 03:54:55   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap anahtari hazrlayan ykmu
01.04.2015 04:15:49    
   
   Ali_Vatansever
ben silah soru-cevap yazdım ama hala onaylanmadı beyler
01.04.2015 02:59:11   Yorum Yap  
                   
   Ali_vatansever
18.Rampa nerede bulunur?
cevap A)Fişek yatağı gerisinde
19.Mekanizma şarjörden fişeği almıyor ve ileri gidiyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
cevap E)Tırnak veya tırnak yayı kırıktır
20.Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
cevap D)Sürgü
21.Aşağıdakilerden hangisi bir atış pozisyonu değildir?
cevap D)Bacak arası ters atış pozisyonu
22.Silahın hangi parçasının eksik olması atışa engel teşkil etmez?
cevap D)Gez
23.Alev gizleyen silahta nerede bulunur?
cevap E)Namlu ağzında
24.Aşağıdakilerden hangisi şarjörlü tabancalarda bulunmaz?
cevap A)Top yuvası
25.Silah bulundurmak ve taşımak için yetki mercilerden alınan izine ve verilen belgeye ne ad verilir?
cevap C)Ruhsat
Arkadaşlar sadece 1.soruyu yazmadım o farklı çıkmış bu sefer onu bulamadım ben zaten 1 ve 19 soruyu yanlış yapmışım 23 doğrum var soruları iyicene testlerden tehid ettim emin olabilirsiniz

01.04.2015 02:51:00   Yorum Yap  
               
Escyyy  Kardeşi sorular nerde 01.04.2015 08:57:58    
   
   Ali_vatansever
Arkadaşlar silah soru cevapları merak edenler için yardımcı olayım
2.Aşağıdakilerden hangisi sürgü grubu (kapak takımı) üzerinde yer almaz?
cevap C)Hazne
3.Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarındandır?
cevap B)Gerdel
4.Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
cevap B)Çekirdek-kovan-barut-kapsül
5.Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?
cevap A)Eğitim fişeği
6.?7,62x51 mm? fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?
cevap E)Çekirdeğin çapı
7.Aşağıdakilerden hangisi bir emniyet sistemi değildir?
cevap D)Namlu emniyeti
8.Aşağıdakilerden hangisi namlu üzerindeki kilitleme dişlilerinin görevidir?
cevap C)Namluyu sürgüye kilitler
9.Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
cevap D)Tırnak arızalı olabilir
10.Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
cevap D)Atış menzili
11.Hangisi silahın kovanda bıraktığı izlerden değildir?
cevap B)Yiv Set izi
12.Hedefte vuruşlar merkezin yukarısında toplanmış ise aşağıdaki şıklardan hangisi yapılmalıdır?
cevap A)Atış pozisyonu ve duruş değiştirilmelidir
13.İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
cevap B)Fişek ateşlenemez
14.Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
cevap C)45
15.Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?
cevap D)Barutun ateşlemesini sağlar
16.Hatve nedir?
cevap E)Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönüş esnasında namluda aldığı yoldur
17.Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
cevap C)Şarjör yuvası



01.04.2015 02:50:28   Yorum Yap  
               
Misafir  Atis pozisyonu ve durus degistirlmelidir demissin ama Senin durus ve atis pozisyonuna bagli değildir nisanin bi yerde toplanmasi yada durusunu. Yukariysa asagi saga ise sola yapilir yoksa istedigin sekilde at
Cvp hicbiri olacak
01.04.2015 12:35:58    
Misafir  Atis pozisyonu ve durus degistirlmelidir demissin ama Senin durus ve atis pozisyonuna bagli değildir nisanin bi yerde toplanmasi yada durusunu. Yukariysa asagi saga ise sola yapilir yoksa istedigin sekilde at
Cvp hicbiri olacak
01.04.2015 12:36:00    
   
   Misafir
Biride yazsa keşke 1 den 100+25 e kadar doğru şıkları Yaa
01.04.2015 02:44:07   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Biride yazsa keşke 1 den 100+25 e kadar doğru şıkları Yaa
01.04.2015 02:44:04   Yorum Yap  
                   
   takaramasu
SORULARA BAKTIM ALLAHN İZNİ İLE TEMEL EĞİTİMDEN 90 NET 3 SORUYU BİLMİYORUM 7 YANLIŞ
SİLAHTA 25 SORUDAN 25 DOĞRU
ATIŞTADA 5 TE 4 VURDUM
ORTALAMAM 90 CİVARI OOLUCAK İNŞ.

01.04.2015 02:19:03   Yorum Yap  
               
levent91  bu paylaştığın cevaplar doğrumu şimdi :D 01.04.2015 02:41:08    
Misafir  evet doğru yanlış dediğini söyle hangisi 01.04.2015 04:29:18    
   
   takaramasu
önemli kişiye en az nerelerde suikast yapılr
cvp:avm lerde

01.04.2015 01:25:41   Yorum Yap  
               
Misafir  bogma noktasinda 01.04.2015 03:57:02    
Misafir  en az dio en çok demiyo 01.04.2015 04:30:17    
Misafir  alışveriş merkezlerinde
01.04.2015 11:05:19    
   
   takaramasu
önemli kişiyi korumada aşşağıdakilerden hangisi yanlıştır
cvp asansörde kapı ağznda durması

01.04.2015 01:25:08   Yorum Yap  
               
Misafir  Asansrden once asagi inmesi degilmi 01.04.2015 02:14:04    
Misafir  cvp şıklarında öyle bişey yok
senin dediğin koruma amirinin önce inmesi oda doğru olan zaten yanlışı soruyo
01.04.2015 04:30:59    
   
3870  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 364075  kez okundu.

 aktif 29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
 258583  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 225179  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 200736  kez okundu.

 aktif 54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
 184971  kez okundu.

 aktif Yeterlilik Sınavı Kalktı, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) geldi
 148796  kez okundu.

 aktif 57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
 132838  kez okundu.

 aktif AÖF 2013 Tek ders sınav soruları cevapları
 100646  kez okundu.

























Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap