sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 
CANLI TV YAYINLARI
İzlemek istediğiniz kanalın logosuna tıklayınız
 SHOW STAR
TNT TNT
Skyturk
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   sansi395
aktif   geçtigeçecek
aktif   dark
aktif   habib
aktif   siinemçelik
aktif   emine93
aktif   Üniversitelim
aktif   NİHAT.
aktif   aykalkendir
aktif   melekbsktp
aktif   Ebru zeynep ozkan
aktif   büşrayk
aktif   geredeli14
aktif   impala
aktif   disow
aktif   abrahem
aktif   Hakan...
aktif   MehmetT
aktif   newcityboys
aktif   Ahmet1903
aktif   satilmisdoruk
aktif   eesraa
aktif   glr.1991
aktif   moon..light
aktif   hamza09
 

* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   dark
kesınlıkle D devamı...
28.05.2015 18:41:07  Özel

  aktif   Misafir
Zor..ayni gecen seneki gibi olur..mantik basima belaydi bu sene de bu.. devamı...
28.05.2015 18:39:50  AOF

  aktif   dark
Madde 21 ? Özel güvenlik teşkilatı personeli, sendika, dernek ve siyasi partilere üye olamazlar.Bu yasağa uymayanların görevlerine ilgili kuruluşça son verilir. beyler bı soru wardı uye olamazlar o devamı...
28.05.2015 18:39:23  Özel

  aktif   misafirrrr
benim bu sınava 2. girişim diğer sınavda yaptıkları haksızlıktan en ufak o işte parmagı olan kimseye hakkımı helal etmiyorum benim 1 ayımla 60 tlm gitti 60 tlylede ne zengin nede fakir olurum ben hakk devamı...
28.05.2015 18:39:16  Özel

  aktif   Misafir
Yok biz biseyden bahsetmiyoruz kardes..sen bak isine...cevap mevap yok kimseye artik..millet toplum olarak iyice bi manyaklasti .. devamı...
28.05.2015 18:38:00  AOF

  aktif   geçtigeçecek
cevap E kardeşim devamı...
28.05.2015 18:37:58  Özel

  aktif   Bozkurtttttttt
1. İlk yardım hangi amaçla yapılır?
A) Hasta/yaralının bilincini korumak
B) Hasta/yaralının yaşamsal işlevlerinin sürdürülmesini sağlamak
C) Hasta/yaralının durumunun kötüye gitmesini önle devamı...

28.05.2015 18:36:36  Özel

  aktif   geçtigeçecek
55. Özel güvenlik görev alanında can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğü anlaşıldığında mülki idare amirinin genel kolluğu görevlendirmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?< devamı...
28.05.2015 18:36:28  Özel

  aktif   misafirrrr
arkadaşlar yasak falan değil ben size şunu söyleyim ister inanın ister inanmayın ama bu iş hep para tuzagı benim bu snava 2. girişim kim ne derse desin ben diğer sınavda 70den fazla yaptım beni 1 puan devamı...
28.05.2015 18:36:03  Özel

  aktif   berrak00
REKREASYON YÖNETİMİ CC Sİ YADA DD Sİ BİLEN YAZSIN LÜTFEN ÖNEMLİ. devamı...
28.05.2015 18:35:41  AOF

  aktif   Misafir
cvplar mı var devamı...
28.05.2015 18:35:12  Özel

  aktif   Misafir
cevap a devamı...
28.05.2015 18:34:47  Özel

  aktif   Misafir
Polis arkadasin sorusuna cali demis simdi bu arkadas 59 kalirsa bu polisin yuzunden tam 3 ay bekleyecek herkez bu soruya dinamit diyor devamı...
28.05.2015 18:34:35  Özel

  aktif   elagözz
rica ederim :) devamı...
28.05.2015 18:34:01  AOF

  aktif   Misafir
cevap e devamı...
28.05.2015 18:33:28  Özel

   
sinavsorucevap
Sınav soru cevap

2014 yılı sınavı soruları cevapları cevap anahtarı


Site haritası
 

29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı

   29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı          29 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan 57.Özel Güvenlik (ÖGG) ve 33. Yenileme sınavına hazırlanmak için sitemiz bulunmaz fırsat.
           Bilindiği gibi özel güvenlik temel eğitim ve yenileme sınavlarında sorulan soruların %60 i, daha önceki sınavlarda çıkmış sorular dan oluşmaktadır.(46-49. sınavlar maalesef epey zordu ve geçmiş sorular daha az çıktı ancak neyseki 50. Sınavda geçmiş sınav sorularından daha çok çıktı ve nisbeten daha kolaydı) Her yeni sınav bir öncekine göre daha zor oluyor ancak bu sizi yıldırmasın son sınavda da daha önceki yıllarda çıkmış sorulardan epey miktarda çıkmıştır.
          Aşağıdaki linke tıklayarak sitemizde hazırladığımız özel sistem ile özel güvenlik sınavına hazırlanabilir ONLİNE olarak soru çözebilirsiniz. Web sayfamızda sadece özel güvenlik sınavı ile ilgili yaklaşık 7500 (ve sürekli artan sayıda) soru bulunmaktadır. 
          Ayrıca Özel Güvenlik sayfamızda, çözdüğünüz soru sayısına göre kaç isabetli atış yapmanız gerektiğini, kaç puan alacağınızı hesaplayabilirsiniz. Online soru çözümü için aşağıdaki linke tıklayınız.
  
   
  
Sınav giriş belgeleri yayınlandı . 57. ÖGG Sınav giriş belgesini indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

29.03.2015 tarihli 57. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı giriş belgesini buraya tıklayarak açılan sayfaya TC kimlik numaranızı ve açılan sayfada bulunan güvenlik kodunu yazarak ulaşabilirsiniz. 

Şu an bu yazıyı okuduğunuza göre sitemize ulaşmışsınız çok şanslısınız.


Sınava hazırlanmak online soru çözmek için tıklayınız...
         
Yine sınavlara hazırlanmak için  özel güvenlik sınavı hazırlık ders notları 1, 2, 3, ... tavsiye ederiz.
Özellikle  silah bilgisi için özel güvenlik sınavı hazırlık ders notları 5 ten slayt gösterisi sayesinde hiç bilmeyen biri bile kolaylıkla silahın parçalarının öğrenebilir mutlaka görünüz
Başarılar.
Her zaman yayınızdayız sinavsorucevap.com ekibi
 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
57. ÖGG Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri
57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
53. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı
14 Haziran 2014 tarihli Ehliyet Sınavı Soruları Yayınlandı
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
28-29 Temmuz 2012 AÖL Açıköğretim Lisesi Soru ve Cevapları
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
Özürlü memur seçme sınavı (ÖMSS) 29.04.2012 soruları ve cevap anahtarı
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 6
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 5 SİLAHIN PARÇALARI
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 4
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 3
ÖZEL GÜVENLİK SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMA DERS NOTLARI - 2
 
 Bu haber 302935 kez okundu.     3497 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
6 + 2 =     
       
   dark
Madde 21 ? Özel güvenlik teşkilatı personeli, sendika, dernek ve siyasi partilere üye olamazlar.Bu yasağa uymayanların görevlerine ilgili kuruluşça son verilir. beyler bı soru wardı uye olamazlar o şık dogru yanı şık A şıkkı olucakk...
28.05.2015 18:39:23   Yorum Yap  
                   
   Bozkurtttttttt
1. İlk yardım hangi amaçla yapılır?
A) Hasta/yaralının bilincini korumak
B) Hasta/yaralının yaşamsal işlevlerinin sürdürülmesini sağlamak
C) Hasta/yaralının durumunun kötüye gitmesini önlemek
D) Hasta/yaralının iyileşmesini kolaylaştırmak
E) Hepsi

28.05.2015 18:36:36   Yorum Yap  
               
geçtigeçecek  cevap E kardeşim 28.05.2015 18:37:58    
   
   geçtigeçecek
55. Özel güvenlik görev alanında can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğü anlaşıldığında mülki idare amirinin genel kolluğu görevlendirmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Özel güvenlik görevlileri mülki idare amiri emrine girer
B) Özel güvenlik görevlileri genel kolluk amirinin emrine girer
C) Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri genel güvenliğinin bozulduğu hallerde derhal genel kolluğa bildirir
D) Genel kolluk özel güvenlik alanında görev aldıktan sonra özel güvenliğin görevi sona erer
E) Genel kolluğun emrine göre hareket eder
cevabı D yaptım doğru mudur? ki ben doğru olduguna ınanıyorum

28.05.2015 18:36:28   Yorum Yap  
               
dark  kesınlıkle D 28.05.2015 18:41:07    
   
   habib
Bende b kitapcigi var arkadaslar buraya nasil paylascam tek tek yazmam mi gerek
28.05.2015 18:27:49   Yorum Yap  
               
Misafir  cvplar mı var 28.05.2015 18:35:12    
   
   geçtigeçecek
53. Polis ve jandarmanın görev alanlarının belirlenmesi görev bakımından değil, coğrafi olarak yer bakımındandır. Özel güvenlik görev alanı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Özel güvenlik alanı polis bölgesinde olabilir
B) Özel güvenlik alanı jandarma bölgesinde olabilir
C) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde polis veya jandarma bölgesinde olması fark etmez
D) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde kamu hürriyetleri dikkate alınır
E) Özel güvenlik alanı genel güvenlik kapsamında korunmanın mümkün olduğu yerlerde olabilir
ben E yaptım genel kollugun korumakla mükellef oldugu alanda ögg koruma yapmamalıdır sizce?

28.05.2015 18:26:52   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Arkadaslar okadar guvlik egitim kurslarivar neden siklarda yardimci olmuyorlar sorular dusmus internete birde kurs veriyorlar
28.05.2015 18:22:19   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  Aynen parayi allana kadar hersey 28.05.2015 18:26:32    
Misafir  Yasak mi acaba 28.05.2015 18:31:13    
Misafir  Polis arkadasin sorusuna cali demis simdi bu arkadas 59 kalirsa bu polisin yuzunden tam 3 ay bekleyecek herkez bu soruya dinamit diyor 28.05.2015 18:34:35    
misafirrrr  arkadaşlar yasak falan değil ben size şunu söyleyim ister inanın ister inanmayın ama bu iş hep para tuzagı benim bu snava 2. girişim kim ne derse desin ben diğer sınavda 70den fazla yaptım beni 1 puanla 59da bıraktılar çünkü önceden yüklü miktarda para yatırdıgımız için o para boşa gitmesin diye diğer sınavlarada giriceğimizi bildikleri için bilerek yapıyolar ben araştırdım o itiraz etme işinede hiç inanmayın benim tanıdıgım abi bosuna para veripte itiraz falan etme hep para tuzagı ben bunun kendim görüyorum 1 kere dahi o itiraz kağıtlarını dikkate aldıklarını görmedim mecbur tekrardan sınava giriceksin dedi 28.05.2015 18:36:03    
misafirrrr  benim bu sınava 2. girişim diğer sınavda yaptıkları haksızlıktan en ufak o işte parmagı olan kimseye hakkımı helal etmiyorum benim 1 ayımla 60 tlm gitti 60 tlylede ne zengin nede fakir olurum ben hakkımı helal etmiyorum öbür dünyada hesap işleri incedir onlar bu dünyada yapsınlar bakalım haksızlığı. soruları ve cevapları yayınladıklarında baktım ve kazandım dedim herkese hatta işim bile ayarlanmıştı benim en güzel yerde fakat sonuca bi baktım 70den fazla beklediğim sınavda 59da 1 puanla bırakıldım . hakkımı ödeyemeyecekler 28.05.2015 18:39:16    
   
   duyguuuuuu
A KİTAPCIGININ CEVABINI BİLEN VARSA YAZABİLİRMİİİİ
28.05.2015 18:15:02   Yorum Yap  
                   
   duyguuuuuu
4. Suç işleyen bir kişi hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Özel güvenlik görevlisi tarafından yakalanabilir
B) Herkes tarafından yakalanabilir
C) Genel kolluk tarafından yakalanabilir
D) Ancak hâkim kararıyla yakalanabilir
E) Yakalandıktan sonra derhal genel kolluğa bilgi verilir
5. Görev alanında işlenen bir suçun failini yakalayan özel güvenlik görevlisinin yapmış olduğu görevin türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Önleyici görev
B) İdari görev
C) Özel kolluk görevi
D) Genel kolluk görevi
E) Adli görev

28.05.2015 18:06:29   Yorum Yap  
               
dark  4 D 5 E 28.05.2015 18:08:06    
duyguuu  aynı yapmışız :) 28.05.2015 18:11:48    
geçtigeçecek  kesınlıkle cevap denizli :) 28.05.2015 18:27:46    
   
   duyguuuuuu
1. Özel güvenlik görevlisi Servet, görev alanındaki binadan hırsızlık yaparken gördüğü şüpheliyi yakalamak amacıyla kovalamış, şüpheli ise ÖGG Servet?in görev alanı dışına çıkıp kaçmaya devam etmiştir. Bu durumda ÖGG Servet?in aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?
A) Görev alanı dışında yetkilerini kullanamayacağından takibi bırakır
B) Sorumlu amirinin yanına giderek bilgi verdikten sonra vereceği talimata göre hareket eder
C) İşlenmiş bir suçun şüphelisinin takibi sırasında kullandığı güzergâh görev alanı sayılacağından takibe devam ederek şüpheliyi yakalamaya çalışır
D) Görev arkadaşlarını beklemeden takibe devam etmesi mümkün olmadığından takibi bırakır
E) Takip tutanağı düzenlenmesini bekler
2. Özel güvenlik görevlisi terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma yetkisini hangi kanundan alır?
A) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
B) 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
C) 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu
D) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
E) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun
3. Zor kullanmaya ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Silah kullanma bir zor kullanmadır
B) Görevin yapılmasını engelleyenlere karşı zor kullanılabilir
C) Zor kullanma gerektiği ölçüde ve uygun yöntemler kullanılarak uygulanmalıdır
D) Sadece meşru savunma kapsamında zor kullanılabilir
E) Direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde, kademeli olarak artan nispette zor kullanılmalıdır

28.05.2015 18:04:34   Yorum Yap  
               
dark  2 e 3 d 28.05.2015 18:05:54    
duyguuu  bunuda aynı yapmışız :) inş diğer sınavdaki gibi 75 beklediğimden 59 da bırakmazlar :( 28.05.2015 18:12:35    
   
   balotelli
A kitapçğı cevapları bilen yokmu
28.05.2015 17:51:02   Yorum Yap  
                   
   dark
42. Gözaltına alınacak bir topluluğu çevirmek ve topluluğa katılımların olmasını engelleme amacı ile kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çember düzeni
B) Ekip düzeni
C) Kama düzeni
D) Hat düzeni
E) Hepsi
hat duzenı yaptım dogru mudur ??

28.05.2015 17:25:41   Yorum Yap  
               
Misafir  cevap a 28.05.2015 18:34:47    
   
   dark
54. AVM?de görevli özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini genel kolluğa bildirir?
A) Güvenlik kontrolünden geçmek istemeyenleri
B) Elektrik kesilmesi durumunu
C) AVM içerisinde dilencilik yapanları
D) Tüketici haklarını ihlal eden işyerini
E) Birbirini darp ederken yakaladığı fakat şikâyetçi olmadıklarını söyleyen şahısları
arkadaslar E şııkı yaptım sizce ?

28.05.2015 17:24:55   Yorum Yap  
               
duyguuu  bence b çoğu kişide b dedi 28.05.2015 18:07:20    
Misafir  ben avmde özel güvenlik olucam elektirikler kesilcek ve genel kollumu aricam :D sokaklarda bile yeri geliyo dilencileri topluyolar ayık biraz olun :D 28.05.2015 18:15:12    
DUYGUUU  VALLA BEN B YAPTIM DİYE HATIRLIYORUM NİYE ONU YAPTIM HATIRLAMIYORUM :D 28.05.2015 18:19:32    
Misafir  cevap a arkadaslar ne alakası var ya elektrik kesilecek özel güvenlik gidip genel kolluga haber edecek sacma cevap adana 28.05.2015 18:26:36    
habib  Bence e ben ole yaptim 28.05.2015 18:31:10    
   
   dark
52. Hastanede çalışan özel güvenlik görevlisi Ali, görev yaptığı hastanede doktora saldırarak yaralayan şahsı yakaladı. Şahısla ilgili aşağıdaki işlemlerden hangisini yapması yanlıştır?
A) Şahsı yakala suçun devönler, yetkili genel kolluğa bildirir
B) Suç delillerini koruma altına alır
C) Doktora şikâyetçi olup olmadığını sorar
D) Şahsı ve delilleri tutanakla genel kolluğa teslim eder
E) Hiçbiri
arkadaslar C şıkkını işsaretledım sizce ?

28.05.2015 17:24:11   Yorum Yap  
               
duyguuu  bencede c 28.05.2015 18:08:29    
Misafir  cevap e 28.05.2015 18:33:28    
   
   dark
59. Suç işleyen bir kişi hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Özel güvenlik görevlisi tarafından yakalanabilir
B) Herkes tarafından yakalanabilir
C) Genel kolluk tarafından yakalanabilir
D) Ancak hâkim kararıyla yakalanabilir
E) Yakalandıktan sonra derhal genel kolluğa bilgi verilir
arkadaslar ben d yaptım sızler acaba dgru mudur ??

28.05.2015 17:23:14   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  Dogru :) 28.05.2015 17:29:43    
duyguuu  bende d yaptım açık açık belli oluyo cevabı zaten :) 28.05.2015 17:40:19    
Ahmet1903.  :) aynen 28.05.2015 17:42:18    
   
   dark
58. Zor kullanmaya ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Silah kullanma bir zor kullanmadır
B) Görevin yapılmasını engelleyenlere karşı zor kullanılabilir
C) Zor kullanma gerektiği ölçüde ve uygun yöntemler kullanılarak uygulanmalıdır
D) Sadece meşru savunma kapsamında zor kullanılabilir
E) Direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde, kademeli olarak artan nispette zor kullanılmalıdır
D SIKKI OLMASI LAZIM BEYLER NE DIYOSUNUZ

28.05.2015 17:17:35   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  Hangisi yanlistir diyor d ise tanimi gibi zor kullanmanin ben A yaptim :) 28.05.2015 17:30:40    
Misafir  cevap e 28.05.2015 17:45:57    
Misafir  a da degil e de degil arkadaslar baktım bu soruya 28.05.2015 17:48:54    
dark  KARDESIM CVP d unutmayın ... ;) 28.05.2015 17:58:36    
duyguuu  cevap d bence 28.05.2015 18:09:32    
   
   dark
68. Özel güvenlik görevlisi bir derneğe üye olmak istemektedir. Bu durumda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Üye olamaz
B) Güvenlik firmasının uygun görmesi durumunda olabilir
C) Mülki amir izin verirse olabilir
D) Üye olabilir
E) Güvenlik komisyonu karar verirse olabilir
ARKADASLAR HANGISI DOGRU DEMIS CEVAP A SIKKI OLMASI LAZIM UYE OLAMAYIZ DERNEGE FILAN BIZZ

28.05.2015 17:16:45   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  B yaptim 28.05.2015 17:31:30    
Misafir  cevap d 28.05.2015 17:45:38    
duyguuu  bence cevap a çünkü diğer sıkların hepsinde olur diyo sadece a da olmaz diyo 28.05.2015 18:10:22    
Misafir  soruda hangisi dorudur diyo ama cevam D üye olabilir 28.05.2015 18:17:53    
   
   Bozzoooo
37. Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik etkilerine göre zehirleyici kimyasal maddelerden değildir?
A) Sinir gazları
B) Yakıcı gazlar
C) Boğucu gazlar
D) Göz yaşartıcı gazlar
E) Kan zehirleyici gazlar

28.05.2015 17:04:11   Yorum Yap  
               
Misafir  D ŞIKKI DIR 28.05.2015 17:10:23    
dark  cvp d sıkkıdır 28.05.2015 17:12:21    
   
   Bozzoooo
36. Bir topluluğa girerek grubu suça teşvik eden onları tahrik eden kimselere ne ad verilir?
A) İhtiyatlı
B) Atılgan
C) Provokatör
D) Gönüllü
E) Tesir altında kalan

28.05.2015 17:03:36   Yorum Yap  
               
Misafir  C) Provokatör 28.05.2015 17:13:03    
   
   Misafir
87. Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
A) Suç sebebi
B) Yakalanma zamanı ve yeri
C) Bilirkişi ifadesi
D) Ne şekilde yakalandığı
E) Zor kullanılmış işe doktor raporu

28.05.2015 17:03:30   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
duyguuu  cevap c 28.05.2015 17:45:20    
Misafir  Cevap e 28.05.2015 18:14:25    
MİSAFİRRRRRRRRR  ARKADAŞLAR CEVAP C ÇÜNKÜ İFADE TUTANAGA YAZILMAZ 28.05.2015 18:20:33    
MİSAFİRRRRRRRRR  ZATEN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ İFADEDE ALAMAZ POLİSİN İŞİ O 28.05.2015 18:20:57    
sanannee  hangi siteden bakıyosunuz cevalara yazın burayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 28.05.2015 18:30:34    
   
   Bozzoooo
35. Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkta panik oluşmasının sebeplerinden biri değildir?
A) Tehlikenin hissedilmesi
B) Kaçma imkânı konusunda belirsizlik
C) Kaçış yollarının kapanması
D) Ön ve arka bağlantısının kesilmesi
E) Hiçbiri

28.05.2015 17:03:13   Yorum Yap  
               
duyguuuu  ben d yaptım yaa cevap neydi bunun 28.05.2015 17:45:59    
ŞAHİNnn  bende d yaptım inşallah öledir 28.05.2015 18:19:11    
   
   Misafir
34. Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışların kalıbına ?? denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) Ortak hareket
B) Kollektif davranış
C) Toplum
D) Grup
E) Kültür

28.05.2015 17:00:40   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  Cevap E 28.05.2015 17:33:08    
Misafir  cevap c 28.05.2015 17:44:48    
duyguuu  cevap e 28.05.2015 17:46:34    
   
   Misafir
33. Aşağıdakilerden hangisi grup türleri değildir?
A) Paniğe kapılmış grup
B) Atılgan grup
C) Saldırgan grup
D) Amaçlı grup
E) Anlamlı grup

28.05.2015 17:00:12   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  D cevap 28.05.2015 17:32:36    
Misafir  cevap b 28.05.2015 17:45:10    
   
   dark
46. Bir koruma için aşağıdakilerden hangisi tehdit unsurudur?
A) Çiçek
B) Yumurta
C) Tabanca
D) Boya
E) Hepsi
arkadaslar cevabı bılen war mı ?

28.05.2015 16:39:49   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap C 28.05.2015 16:58:57    
duyguuu  ben c yaptım ya bi kaç kişi cevap e diyo 28.05.2015 17:47:59    
Misafir  Cevap e 28.05.2015 18:17:52    
Misafir  arkadaslar bunun cevabı c cünkü soruda tehdiy diyo tehdit dedine göre tabancadır 28.05.2015 18:30:43    
   
   esesli
Ceren bu yazdiklarin senin yaptiklrinmi yoksa net vevaplarmi
28.05.2015 16:36:21   Yorum Yap  
               
CERENNN  benim yaptıklarım 28.05.2015 17:05:17    
   
   CerennnN
Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz B kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 15:58:06   Yorum Yap  
               
dark  2 3 soru harıc cogu dgru 28.05.2015 16:37:57    
cerennnn  teşekür ederimm 4o alsam yeter zaten 28.05.2015 17:10:08    
   
   Cerennn
Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz B kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 15:57:21   Yorum Yap  
                   
   ALOO
BU B KİTAPÇIGININ CEVAPLARINI YAZSIN BIRI LO
28.05.2015 15:45:29   Yorum Yap  
                   
   batuhan
B kitaptıgını dogru cevaplarını yazarmısınız hepsini
28.05.2015 15:44:40   Yorum Yap  
                   
   Mevlüt8375
Arkadaşlar silah 5de 5 silah sınavı 23-24 doğru
100 soruluk sınav muhtemelen 50-65 arası geçermiyim sınavı ??

28.05.2015 15:34:25   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
beyler a kitapcık cevap anahtarı bulmam lazım

28.05.2015 15:12:17   Yorum Yap  
                   
   ali0606
b kitapçıgı cevap anahtarını bulurmusunuz arkadaşlar
28.05.2015 14:24:09   Yorum Yap  
                   
   Misafir
Ya neden cevapları kmse vermyo
28.05.2015 14:23:38   Yorum Yap  
                   
   Misafir

1. B
2.E
3.E
4.?
5.E
6.A
7.?
8.B
9.B
10.?
11.C
12.E
13.D
14.E
15.E
16.A
17.C
18.?
19.C
20.E
21.A
22.C
23.B
24.E
25.E
26.A
27.B
28.A
29.D
30.A
31.B
32.B
33.B
34.C
35.C
36.?
37.B
38.B
39.C
40.C
41.?
42.B
43.D
44.A
45.?
46.E
47.A
48.D
49.D
50.C
51.D
52.A
53.D
54.A
55.D
56.A
57.E
58.C
59.A
60.E
61.A
62.?
63.B
64.D
65.D
66.A
67.D
68.E
69.A
70.D
71.B
72.D
73.A
74.C
75.A
76.A
77.C
78.A
79.D
80.E
81.C
82.?
83.B
84.?
85.B
86.D
87.?
88.B
89.?
90.?
91.E
92.A
93.C
94.E
95.C
96.?
97.C
98.?
99.A
100.?
A kitapcıgı arkadaşlar. Bunlar kendi cevaplarım soru işareti olanlar hatırlamadkklarm. Kaç doğrum var bilen bakabilir mı lütfen

28.05.2015 14:14:32   Yorum Yap  
               
Misafir  sen kaç bekliyordum iyimi geçti 28.05.2015 15:57:30    
   
   Bilal 5454
Kardeşim b kitap çıgının cevap anahtarı yazarmısınız
28.05.2015 14:10:44   Yorum Yap  
                   
   .............
soruların içine etmişsiniz.....tek tek yapsaydınız güzeldi 3-4soru birleştirmişsiniz
28.05.2015 13:39:37   Yorum Yap  
               
Hakan...  elinde bilgisayar varsa bi zahmet sen koy tek tek..telefonla ancak bu kadar oluyo...
28.05.2015 13:55:46    
..........  adam resimli yükler gii yüklemiş ben bilsem adamın yaptı şekli yapardım adam 64. soruda gece bırak bari bozmayaydında adam devam ederdi hiç olmazsa cvplar alt alta yazılı zaten cvplar belli değil daha çorba gibi oldu bide çok büyük bşy yapmışsın gb hava yapma 28.05.2015 14:37:07    
..........  farkındaysan kinse yorum bile yazmamış sorular için adam akıllı bizde biliyoduk senin gb yapmayı 28.05.2015 14:39:10    
Hakan...  haklısın okadarını düşünemedim 28.05.2015 14:59:20    
   
   Hakan...
99. AVM?de görevli özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini genel kolluğa bildirir?
A) Güvenlik kontrolünden geçmek istemeyenleri
B) Elektrik kesilmesi durumunu
C) AVM içerisinde dilencilik yapanları
D) Tüketici haklarını ihlal eden işyerini
E) Birbirini darp ederken yakaladığı fakat şikâyetçi olmadıklarını söyleyen şahısları
100. Özel güvenlik görev alanında can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğü anlaşıldığında mülki idare amirinin genel kolluğu görevlendirmesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Özel güvenlik görevlileri mülki idare amiri emrine girer
B) Özel güvenlik görevlileri genel kolluk amirinin emrine girer
C) Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri genel güvenliğinin bozulduğu hallerde derhal genel kolluğa bildirir
D) Genel kolluk özel güvenlik alanında görev aldıktan sonra özel güvenliğin görevi sona erer
E) Genel kolluğun emrine göre hareket eder

28.05.2015 12:25:06   Yorum Yap  
                   
   Hakan...

96. Koruma neden güneş gözlüğü takmalıdır?
A) Baktığı yerin anlaşılmaması için
B) Topluluktaki kişilerle direk göz temasında bulunmamak için
C) Koruma yorgun olabilir, anlaşılmaması için
D) Korumanın ciddiyetini ve vakarını etraftakilere göstermek için
E) Hepsi
97. Hastanede çalışan özel güvenlik görevlisi Ali, görev yaptığı hastanede doktora saldırarak yaralayan şahsı yakaladı. Şahısla ilgili aşağıdaki işlemlerden hangisini yapması yanlıştır?
A) Şahsı yakala suçun devönler, yetkili genel kolluğa bildirir
B) Suç delillerini koruma altına alır
C) Doktora şikâyetçi olup olmadığını sorar
D) Şahsı ve delilleri tutanakla genel kolluğa teslim eder
E) Hiçbiri
98. Polis ve jandarmanın görev alanlarının belirlenmesi görev bakımından değil, coğrafi olarak yer bakımındandır. Özel güvenlik görev alanı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Özel güvenlik alanı polis bölgesinde olabilir
B) Özel güvenlik alanı jandarma bölgesinde olabilir
C) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde polis veya jandarma bölgesinde olması fark etmez
D) Özel güvenlik alanının belirlenmesinde kamu hürriyetleri dikkate alınır
E) Özel güvenlik alanı genel güvenlik kapsamında korunmanın mümkün olduğu yerlerde olabilir

28.05.2015 12:20:35   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
91. Bir koruma için aşağıdakilerden hangisi tehdit unsurudur?
A) Çiçek
B) Yumurta
C) Tabanca
D) Boya
E) Hepsi
92. Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?
A) Korunanın (VIP) beden bütünlüğünü korumak
B) Korunanın iyi uyumasını sağlamak
C) VIP?nin ofis düzenini sağlamak
D) VIP?nin telefon trafiğini takip etmek
E) VIP?nin ulaşımını sağlamak
93. Aşağıdakilerden hangisi suikastın safhalarından değildir?
A) Planlama
B) Hedef Seçimi
C) Keşif
D) Kaçış
E) Delillere el koyma
94. Korunan kişi aracı ile program yerine geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A) Tüm korumalar yerlerini aldıktan sonra VIP araçtan indirilir
B) VIP?nin kapısını koruma amiri açar
C) Araç kullanıcısı aracı kesinlikle terk etmez
D) VIP konaklama yerine gidene kadar aracın kapısı kesinlikle kapatılmaz.
E) Hepsi
95. Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?
A) Bombayı ilk gören kişinin yön belirterek arkadaşlarını uyarması
B) Saldırının aksi istikamete doğru uzaklaşmak ve en kısa sürede yere yatarak hedef küçültmek
C) Mümkünse ilk görenin bombayı alarak uzak mesafeye atması
D) İkinci bir saldırı ihtimaline karşı tedbirli ve uyanık olmak
E) Saldırı bölgesinden güvenli bölgeye geçmek

28.05.2015 12:17:55   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  E a e e c 28.05.2015 17:39:34    
   
   Cerennn.

Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz b kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 12:17:19   Yorum Yap  
                   
   MehmetT
Arkadaşlar A kitapcığı Silah Soruları Doğru Cevaplarını Yazabilirmisiniz acaba ?
1. Aşağıdakilerden hangisi tetik disiplini hatalarındandır?
A) Arpacığı gezin içine yerleştirmeme
B) İstinat boşluğunu almak
C) Ani tetik çekme
D) Hatalı duruş
E) Hatalı kabza kavrama
2. Namlu içinde helezon seklinde birbirine paralel olarak uzanan setlerin, fişek çekirdeği üzerindeki silaha özgü bıraktığı izlere ???..denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) Rayyür B) Yiv C) Çap
D) Namlu yüksüğü E) Hatve
3. Şarjör yayının üst kısmında bulunan ve fişeklerin üzerine yerleştirildiği parçaya ne denir?
A) Şarjör kapağı B) Gerdel C) Kabza
D) Şarjör kapak kilidi E) Şarjör gövdesi
4. Aşağıdaki parçalardan hangisi yarı otomatik bir tabancanın sürgü bölümünde yer almaz?
A) Tırnak yayı B) Gez C) İğne
D) Horoz E) Arpacık
5. Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı yapılırken kullanılan malzemelerden değildir.
A) Pas çözücü yağ B) Temizleme yağı
C) Zımpara D) Harbi E) Koruyucu yağ
6. Ateşli silahlarda tetik çekildiğinde, iğnenin çarpması sonucu fişekte ilk ateşlemenin meydana geldiği yere ne denir?
A) Çekirdek B) Kovan C) Kapsül
D) Gömlek E) Kurşun

28.05.2015 12:16:35   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  ahmet 1 e olur mu hiç tetikten bahsediyo c olacak cevap 28.05.2015 12:51:29    
Ahmet1903.  Bende c yaptim ama tetik disiplini kurallarina baktim netten cevap e :( 28.05.2015 13:01:19    
kubraaa  cokta sıkıntı değil kaldım zaten silahtan :) atışlarda sıfır çekince ağustosa kaldım artık sağlık olsun şimdiden başladım çalışmaya :) 28.05.2015 13:35:58    
kubraaa  bbak ama kitaptatetik hataları aniden tetik çekme tetiği çok yavaş çekme silahın patlama sesinden etkilenme duzensiz tetik cekmej istinat boslugunu almayi unutmak yaziyo kabzadan bahsetmiyo 28.05.2015 13:39:31    
Ahmet1903.  İnsallah oyledir gerci ben 5 te 5 yaptim atislarda ama olsun bir soru bir sorudur :) 28.05.2015 17:35:37    
   
   MehmetT
7. İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra tetiği her çekişte bir atış yapan ve ikinci atışa hazır hale gelen tabancalara ne denir?
A) Yarı otomatik tabanca
B) Tam otomatik tabanca
C) Makinalı tabanca
D) Havalı tabanca
E) Tek atışlı tabanca
8. Aşağıdaki tabanca guruplarından hangisi barut gazı basıncı ile çalışmaz?
A) Yarı otomatik tabancalar
B) Makinalı tabancalar
C) Toplu tabancalar
D) Havalı tabancalar
E) Tek atışlı tabancalar
9. Aşağıdakilerden hangisi kovan atma tertibatı parçasıdır?
A) Horoz B) Tetik korkuluğu C) Tetik
D) İğne E) Tırnak
10. Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından değildir?
A) Uzun süreli nişan alma sürecinden sonra yorgunluktan kaynaklı, hızlı tetik çekme
B) Patlama korkusu sebepli, patlama öncesi ani tetik çekme refleksi gösterme
C) İstinat boşluğunun alınmaması
D) Tetik parmağı ile tetiğin yanlış kavranması
E) Kabzanın çok sıkı tutulması
11. Aşağıdakilerden hangisi fişeğin bölümlerinden değildir?
A) Çekirdek B) İğne C) Kovan
D) Barut E) Kapsül
12. Aşağıdakilerden hangisi kapsülün ateşlenmeme sebeplerindendir?
A) İğnenin kırık olması
B) Namlunun kirli olması
C) Çıkarıcının kırık olması
D) Tetiğin hızlı çekilmesi
E) Tırnağın kırık olması
13. Ateşli silahlarda tetiğin çekilmesinden başlayıp, iğnenin kapsüle darbe yaparak barutu ateşlemesine kadar geçen süreci sağlayan sisteme ne ad verilir?
A) Ateşleme tertibatı
B) Kovan atma tertibatı
C) Emniyet tertibatı
D) Şarjör
E) Namlu

28.05.2015 12:16:13   Yorum Yap  
                   
   MehmetT
14. Ateşli silahlarda namlu içerisinde helezon şeklinde açılan girintilere ne denir?
A) Yiv B) Set C) Çıkarıcı
D) Rampa E) Rayyür
15. Çekirdeğin namluyu terk ettiği andaki hızına ne denir?
A) İlk hız B) Rayyür C) Azami menzil
D) Menzil E) Minimum menzil
16. Aşağıdakilerden hangisi ateşsiz silahlar arasında yer almaz?
A) Oluklu bıçak B) Topuz C)Yivsiz tüfek
D) Süngü E) Şişli baston
17. Aşağıdakilerden hangisi nişan hattında bulunmaz?
A) Hedef B) Göz C) Namlu
D) Arpacık E) Gez
18. Mermi çekirdeğinin istikrarlı bir şekilde hedefe gitmesini sağlayan parçaya ?..?denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) Gez B) Namlu C) Sürgü
D) Rampa E) Rayyür
19. Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı parçasıdır?
A) Fişek yatağı B) Namlu C) Şarjör
D) Tetik E) Namlu yüksüğü
20. Aşağıdakilerden hangisi sürgü gurubunun parçalarındandır?
A) Kovan atma boşluğu B) Horoz
C) Şarjör tutma kilidi D) Kabza
E) Gövde

28.05.2015 12:15:51   Yorum Yap  
                   
   MehmetT
21. Gerdeli yukarı iterek, her fişeğin şarjör dudakları arasında tam olarak oturmasını sağlayan yaya ??..denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) Yerine getirme yayı B) Mermi yayı
C) Şarjör yayı D) Gövde yayı
E) İcra yayı
22. Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı, patlayıcı katı maddeye ???denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
A) TNT B) Barut C) Gaz
D) Fünye E) Kapsül
23. Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarından biri değildir?
A) Şarjör kapak kilidi B) Gerdel
C) Şarjör yuvası D) Şarjör yayı
E) Şarjör kapağı
24. Tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlayan parçaya ne denir?
A) Tetik korkuluğu B) Kızak
C) Sürgü tutucu D) İğne
E) Tetik manivelası
25. Aşağıdakilerden hangisi silahın boş kovanı atmamasına neden olabilecek sebeplerden biri değildir?
A) Tırnak kırık veya aşınmış olabilir
B) Tırnak yayı kırık veya özelliğini kaybetmiş olabilir
C) İğne kırık veya aşınmış olabilir
D) Fişek yatağı kirli olabilir
E) Çıkarıcı kırık olabilir

28.05.2015 12:15:25   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
91. Bir koruma için aşağıdakilerden hangisi tehdit unsurudur?
A) Çiçek
B) Yumurta
C) Tabanca
D) Boya
E) Hepsi
92. Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?
A) Korunanın (VIP) beden bütünlüğünü korumak
B) Korunanın iyi uyumasını sağlamak
C) VIP?nin ofis düzenini sağlamak
D) VIP?nin telefon trafiğini takip etmek
E) VIP?nin ulaşımını sağlamak
93. Aşağıdakilerden hangisi suikastın safhalarından değildir?
A) Planlama
B) Hedef Seçimi
C) Keşif
D) Kaçış
E) Delillere el koyma
94. Korunan kişi aracı ile program yerine geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A) Tüm korumalar yerlerini aldıktan sonra VIP araçtan indirilir
B) VIP?nin kapısını koruma amiri açar
C) Araç kullanıcısı aracı kesinlikle terk etmez
D) VIP konaklama yerine gidene kadar aracın kapısı kesinlikle kapatılmaz.
E) Hepsi
95. Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?
A) Bombayı ilk gören kişinin yön belirterek arkadaşlarını uyarması
B) Saldırının aksi istikamete doğru uzaklaşmak ve en kısa sürede yere yatarak hedef küçültmek
C) Mümkünse ilk görenin bombayı alarak uzak mesafeye atması
D) İkinci bir saldırı ihtimaline karşı tedbirli ve uyanık olmak
E) Saldırı bölgesinden güvenli bölgeye geçmek

28.05.2015 12:15:23   Yorum Yap  
               
Misafir  C A E E C yaptım 28.05.2015 17:03:17    
   
   Hakan...

86. Aşağıdakilerden hangisi güvenlik kuvvetlerinin topluluklara müdahale ederken uymak zorunda olduğu ilkelerden biri değildir?
A) Profesyonel olma
B) Paniği önleme
C) Tahriklere engel olma
D) Taraf tutma
E) Teknolojiden faydalanma
87. Gözaltına alınacak bir topluluğu çevirmek ve topluluğa katılımların olmasını engelleme amacı ile kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çember düzeni
B) Ekip düzeni
C) Kama düzeni
D) Hat düzeni
E) Hepsi
88. Koruma görevlisi ?Zeynep? koruduğu insanı yönelik bıçaklı saldırı yapılacağı ihbarını alır. Zeynep kalabalıkta öncelikle neye dikkat etmelidir?
A) İnsanların ellerine
B) İnsanların eşkâline
C) İnsanların kıyafetine
D) İnsanların gözlerine
E) İnsanların yüzüne
89. Koruma Çemberinde ?iç halka? da aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) VIP (Önemli Kişi)
B) Koruma müdürü
C) Özel kalem müdürü
D) VIP?nin eşi
E) İl sağlık müdürü
90. Aşağıdakilerden hangisi VIP aracına binebilir?
A) Koruma amiri
B) VIP
C) VIP?nin eşi
D) VIP?nin misafiri
E) Hepsi

28.05.2015 12:13:50   Yorum Yap  
                   
   Hakan...

81. Bir topluluğa girerek grubu suça teşvik eden onları tahrik eden kimselere ne ad verilir?
A) İhtiyatlı
B) Atılgan
C) Provokatör
D) Gönüllü
E) Tesir altında kalan
82. Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik etkilerine göre zehirleyici kimyasal maddelerden değildir?
A) Sinir gazları
B) Yakıcı gazlar
C) Boğucu gazlar
D) Göz yaşartıcı gazlar
E) Kan zehirleyici gazlar
83. ?Dağılıyor görünüp tekrar toplanma? aşağıdaki hususlardan hangisini kapsar?
A) Olayların hazırlık safhasıdır
B) Olayları başlatma usullerindendir
C) Olayları bitirme usullerindendir
D) Yasadışı olaylarda polise karşı uygulanan eylem taktikleri
E) Hepsi
84. Büyük grupları küçük gruplara bölmek ve yanlara doğru dağıtmak, grup içerisindeki liderleri, kışkırtıcı ve suçluları yakalamak, topluluk içerisinden yolu açmak amacıyla kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hat düzeni
B) Kama düzeni
C) Çember düzeni
D) Grup düzeni
E) Hepsi
85. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda gösteriye katılan gruplardaki psikolojik özelliklerden birisidir?
A) İrade zayıflığı
B) Duygusallık
C) Özenti
D) Taklit
E) Hepsi

28.05.2015 12:12:43   Yorum Yap  
                   
   Hakan...

77. Ayşe özel güvenlik eğitimi alarak, özel güvenlik görevlisi olmak istemektedir. Tanıdıkları aracılığıyla özel güvenlik kurslarını araştırmaya başla bir an önce kayıt yaptırmayı hedeflemektedir. Kızılay?da dolaşırken daha önce hiç fark etmediği özel güvenlik kurslarına ait tabelalar gözüne çarpmaya başlar.
Yukarıdaki örnekte olduğu gibi bazı uyaranların ilgi alanımıza girdikten sonra özellikle dikkatimizi çekmeye başlamasına ne ad verilir?
A) Antipati
B) Dikkat
C) Algıda seçicilik
D) Mobbing
E) Bilişsel çelişki
78. Aşağıdakilerden hangisi grup türleri değildir?
A) Paniğe kapılmış grup
B) Atılgan grup
C) Saldırgan grup
D) Amaçlı grup
E) Anlamlı grup
79. Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışların kalıbına ?? denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) Ortak hareket
B) Kollektif davranış
C) Toplum
D) Grup
E) Kültür
80. Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkta panik oluşmasının sebeplerinden biri değildir?
A) Tehlikenin hissedilmesi
B) Kaçma imkânı konusunda belirsizlik
C) Kaçış yollarının kapanması
D) Ön ve arka bağlantısının kesilmesi
E) Hiçbiri

28.05.2015 12:11:37   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
68. Kişiler arası yüz yüze iletişimde karşı tarafa verilen mesajların etkisini en çok arttıran iletişim öğesi hangisidir?
A) Fiziksel temas
B) Mekân kullanımı
C) Beden dili
D) Araçlar
E) Kelimeler

28.05.2015 12:06:33   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
67. Kaynağın (verici) yolladığı mesaja hedefin (alıcı) verdiği cevap anl gelen iletişim süreci öğesi aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılmaz?
A) Dönüt
B) Yansıma
C) Geri bildirim
D) Kanal
E) Geri besleme

28.05.2015 12:05:43   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
66. şağıdakilerden hangisi iletişim kurma amaçlarından biri değildAir?
A) İhtiyaç karşılamak
B) Paylaşımda bulunmak
C) Etki altında bırakmak
D) Yönlendirmek
E) Tartışmak

28.05.2015 12:04:27   Yorum Yap  
                   
   CEREnnn

Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz b kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 12:01:26   Yorum Yap  
                   
   Hakan...
65. Genel olarak uyuşturucu maddelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Sinir sistemi üzerinde etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengeleri bozar
B) Fert ve toplumsal hayatta iktisadi ve sosyal çöküntü meydana getirir
C) Kullanıcılarda alışkanlık ve bağımlılık meydana getirir
D) Birçok ülkede alımı satımı ve kullanılması kanunlarla yasaklanmıştır
E) Ülkemizde sentetik uyuşturucuların tıbbi amaçla dahi olsa reçeteli satışı kesinlikle yasaktır

28.05.2015 12:01:12   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  E cunki ilac olarak satilanlar var ulkemizde 28.05.2015 12:12:21    
   
   Cerennn

Silah sorularımım Cevapları bana doğruları söyletmediniz b kitapçığı
1 e.
2 E
3 E
4 c
5 c
6 a
7 d
8 b
9 a
10 a
11 a
12 b
13 c
14 c
15 c
16 b
17 d
18 a
19 E
20 a
21 a
22 a
23 E
24 a
25 b

28.05.2015 11:59:06   Yorum Yap  
               
Ahmet1903.  5. Soruda kapsul demissin kovan diyorum ben ve 23 . Soruda mermi atmama sebebi icin hangisi yanlistir demis ignenin kirik olmasi olacakti bana gore 23 veya 24 dogrun var benim de aynen 23 veya 24 dogrum var :) 28.05.2015 12:06:57    
Ahmet1903.  23. Sorumu tam hatirlamiyorumda bos kovan atmama sebebi olmayani soruyo o ignenin kirik olmask iste 28.05.2015 12:07:50    
   
   ŞAHİNnn
şu soruların devamı olaydı idi :)
28.05.2015 11:03:19   Yorum Yap  
                   
   Misafir

1. B
2.E
3.E
4.?
5.E
6.A
7.?
8.B
9.B
10.?
11.C
12.E
13.D
14.E
15.E
16.A
17.C
18.?
19.C
20.E
21.A
22.C
23.B
24.E
25.E
26.A
27.B
28.A
29.D
30.A
31.B
32.B
33.B
34.C
35.C
36.?
37.B
38.B
39.C
40.C
41.?
42.B
43.D
44.A
45.?
46.E
47.A
48.D
49.D
50.C
51.D
52.A
53.D
54.A
55.D
56.A
57.E
58.C
59.A
60.E
61.A
62.?
63.B
64.D
65.D
66.A
67.D
68.E
69.A
70.D
71.B
72.D
73.A
74.C
75.A
76.A
77.C
78.A
79.D
80.E
81.C
82.?
83.B
84.?
85.B
86.D
87.?
88.B
89.?
90.?
91.E
92.A
93.C
94.E
95.C
96.?
97.C
98.?
99.A
100.?
A kitapcıgı arkadaşlar. Bunlar kendi cevaplarım soru işareti olanlar hatırlamadkklarm. Kaç doğrum var bilen bakabilir mı lütfen

28.05.2015 10:59:43   Yorum Yap  
                   
   aykutcvcvds
arkadaslar a kitapcıgının cvplarını bilen varmı varsa yazabilirmi
28.05.2015 01:41:27   Yorum Yap  
               
Misafir  soruların altına herkes kendi işaretlediği veya bulduğu cevapları yazsın, cevap anahtarını tamamlayalım 28.05.2015 04:04:55    
   
   Sorular
64. Soru
28.05.2015 01:20:54   Yorum Yap  
               
Misafir  Dinamit 28.05.2015 01:43:50    
ŞAHİNNnn  sınavda bana çalı diyen polis varya kulaklarını sabaha kadar çınlatııyorum :D 28.05.2015 06:07:03    
   
   Sorular
63. Soru
28.05.2015 01:20:34   Yorum Yap  
               
Misafir  Cevap B Yag Patlaması 28.05.2015 04:06:54    
   
   Sorular
62. Soru
28.05.2015 01:20:01   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  Cevap B 28.05.2015 10:23:25    
   
   Sorular
61. Soru
28.05.2015 01:19:40   Yorum Yap  
               
Misafir  CEVAP B 28.05.2015 04:07:21    
   
   Sorular
60. Soru
28.05.2015 01:19:15   Yorum Yap  
               
Misafir  BEN E YAPTIM AMA KESİNLİKLE A 28.05.2015 04:07:51    
ŞAHİNNnn  A) TAVANDA 28.05.2015 04:30:58    
   
   Sorular
59. Soru
28.05.2015 01:18:53   Yorum Yap  
               
Misafir  CEVAP A 28.05.2015 04:08:12    
   
   Sorular
58. Soru
28.05.2015 01:18:32   Yorum Yap  
               
Misafir  CEVAP C 28.05.2015 04:08:34    
   
   Sorular
57. Soru
28.05.2015 01:18:09   Yorum Yap  Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  tüpler en etkili şekilde öyle kullanılır a degil c bende c yaptım 28.05.2015 04:23:48    
Ahmet1903.  Zaten yapilmamalidir diyor. Ruzgarin karsisina gecilmez ruzgar arkaya alinir yani cebap C kesin 28.05.2015 08:14:27    
Aziz61  Cevap bence e 28.05.2015 10:43:15    
Misafir  cevap C kesinlikle rüzgara karşıu durmamak 28.05.2015 11:48:59    
Misafir  cevap kesinlikle C 28.05.2015 14:26:08    
   
   Sorular
56. Soru
28.05.2015 01:17:47   Yorum Yap  
               
Misafir  CEVAP A 28.05.2015 04:09:31    
   
   Sorular
55. Soru
28.05.2015 01:17:12   Yorum Yap  
               
büyük baş  Cevap A 28.05.2015 10:24:24    
   
   Sorular
54. Soru
28.05.2015 01:16:54   Yorum Yap  
               
Misafir  CEVAP A 28.05.2015 04:09:58    
   
   Sorular
53. Soru
28.05.2015 01:16:36   Yorum Yap  
               
Misafir  EEEEEE 28.05.2015 04:19:44    
Misafir  kesinlikle D 28.05.2015 11:29:49    
Misafir  bu sorunun cevabının b olması lazım
28.05.2015 14:44:22    
Misafir  Bunu bende B yaptım
28.05.2015 15:20:56    
   
   Sorular
52. Soru
28.05.2015 01:16:05   Yorum Yap  
               
Misafir  Bu D yaptım
28.05.2015 15:22:17    
   
   Sorular
51. Soru
28.05.2015 01:15:46   Yorum Yap  
               
Misafir  Diline 28.05.2015 01:38:34    
   
   Sorular
50. Soru
28.05.2015 01:14:21   Yorum Yap  
               
Misafir  CCCCCCC 28.05.2015 04:20:33    
   
   Sorular
49. Soru
28.05.2015 01:14:01   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  A) CEVAP 28.05.2015 04:35:30    
Misafir  Kardes sen yaralıyı kurtarmadan Nasıl koruma altına alıyorsun en başta 28.05.2015 16:10:42    
   
   Sorular
48. Soru
28.05.2015 01:11:44   Yorum Yap  
               
Misafir  DDDDDDDDDDD 28.05.2015 04:23:34    
Misafir  ben çelişkideyim hala b de olabilir hangisi yanlıştır diyo o anda sertifika almaya hak kazanmamıs ama ilk yardım bilen biri varsa ? illa hak kazanmıs olması gerekmiyor bende d yaptım ama hala çelişki :S 28.05.2015 04:27:17    
ŞAHİNNnn  bende d yaptım inşallah öledir 28.05.2015 05:17:30    
Ahmet1903.  Cevap d rahat olun ,:) 28.05.2015 08:16:38    
Ahmet1903.  Misafir kesinlikle dogru cevap d ilkyardimci yaninda ilacla gezmez cunku :) 28.05.2015 09:42:35    
   
   Sorular
47. Soru
28.05.2015 01:11:26   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNNN  A )112 28.05.2015 03:48:39    
   
   Sorular
46. Soru
28.05.2015 01:11:05   Yorum Yap  
               
Misafir  EEEEEEEEEE 28.05.2015 04:22:56    
   
   MehmetT
A kitapcığı silah sorularının cevaplarını paylaşabilirmisinz hepsini
28.05.2015 01:10:46   Yorum Yap  
                   
   Sorular
45. Soru
28.05.2015 01:10:43   Yorum Yap  
               
Misafir  BBBBBBBBBBBBBB 28.05.2015 04:23:52    
   
   Sorular
44. Soru
28.05.2015 01:10:25   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  E) XRAY cıhazı 28.05.2015 04:06:56    
Misafir  EEEEEEEEEEEEEE 28.05.2015 04:24:20    
   
   Sorular
43. Soru
28.05.2015 01:10:00   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  D) telsiz 28.05.2015 04:08:20    
Misafir  DDDDDDDDDDDD 28.05.2015 04:25:00    
   
   Sorular
42. Soru
28.05.2015 01:09:41   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  B) ........ 28.05.2015 04:09:55    
Misafir  BBBBBBBBBBBBBB 28.05.2015 04:25:34    
   
   Sorular
41. Soru
28.05.2015 01:09:23   Yorum Yap  
               
Misafir  ben x ray yaptım ama hala net degilim metal detektorude olabilir 28.05.2015 04:29:31    
ŞAHİNNnn  bende mal gb xray yaptım ama cvp c gibime geliyo :s 28.05.2015 05:19:21    
Ahmet1903.  Metal dedektoru elde duruyo olusturulan bir alan yok x rayda var ama bence de E :) 28.05.2015 08:18:05    
Misafir  metal dedektorun tanimi... manyetik alan oluşturarak bu manyetik alan içerisinden gecirilen madeni cisimlerin kütlesi hakkında sesli ve ışıklı bilgilendirme sağlayan mikroislemcil devrelrine sahip cihazlardir. el dedektoru kişi üzerinde xray ise görüntülü okarak gosteriyo arkadaşlar araştırın biraz 28.05.2015 11:20:54    
   
   aykutcvcvds
arkadaslar a kitapcıgının cvplarını bilen varmı varsa yazabilirmi
28.05.2015 01:09:00   Yorum Yap  
                   
   Sorular
40. Soru
28.05.2015 01:08:59   Yorum Yap  
               
Misafir  CCCCCCCCCCCC 28.05.2015 04:27:01    
   
   Sorular
39. Soru
28.05.2015 00:54:31   Yorum Yap  
               
Misafir  EEEEEEEEEE HERHALDE 28.05.2015 04:28:28    
Misafir  emin olmadan yazmayın arkadaslar sadece net bildiginizi yazın 28.05.2015 04:30:26    
Ahmet1903.   Cevap B ama ben c yaptm malesef 28.05.2015 08:19:24    
Misafir  Polis söyledi bana bu sorunun cevabını. Cevap B 28.05.2015 10:55:05    
   
   Sorular
38. Soru
28.05.2015 00:54:14   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  B) TUTANAK 28.05.2015 04:27:36    
Misafir  Bilirkişi raporu kardeş Milletin aklını bulandırma kendin verdigin cevaplarla 28.05.2015 16:13:56    
   
   Sorular
37. Soru
28.05.2015 00:53:55   Yorum Yap  
               
Misafir  DDDDDDDDDDD 28.05.2015 04:30:18    
Misafir  d mi arkadasım ateşin kaç senin 28.05.2015 04:33:42    
Misafir  Bak Bilgilendirme diyor kardes üst makama Rapor ediyor durumu CEVAP B 28.05.2015 05:02:49    
ŞAHİNNnn  cevap b yaptım sınavda fezlekenin nolduğunu bilmediğim için kesin dorudur diyemiyorum 28.05.2015 05:04:20    
Ahmet1903.  Cevap B fezleke mecliste olur :) 28.05.2015 08:20:30    
   
   Sorular
36. Soru
28.05.2015 00:53:32   Yorum Yap  
               
Misafir  c diye biliyorum yakalama tutanagında bilir kişinin ne işi var 28.05.2015 04:34:37    
ŞAHİNNnn  askerde jandarmaydm olaylarda bi dünya tutana şahit oldum hiç birinde bilir kişi diye bşy görmedim.kavgalarda doktor rapor bilgisi oluyor kendimden biliyorum :D cvp c büyük ihtialle 28.05.2015 06:14:58    
   
   Sorular
35. Soru
28.05.2015 00:53:13   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  C) cevap ihbar tutanağı %100 28.05.2015 10:59:06    
   
   Sorular
34. Soru
28.05.2015 00:51:18   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  C) CEVAP 28.05.2015 04:25:46    
   
   Sorular
33. Soru
28.05.2015 00:50:58   Yorum Yap  
               
Misafir  cevap b 28.05.2015 04:37:18    
   
   Sorular
32. Soru
28.05.2015 00:50:30   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  B) CEVP 28.05.2015 04:24:58    
   
   Sorular
31. Soru
28.05.2015 00:50:13   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  B)CEVAP 28.05.2015 04:24:23    
   
   Sorular
30. Soru
28.05.2015 00:49:56   Yorum Yap  Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  cevap AA hangisi yanlıştır diyo şahin kalırsın cvpların böyleyse 28.05.2015 04:38:41    
Misafir  cevap AA hangisi yanlıştır diyo şahin kalırsın cvpların böyleyse 28.05.2015 04:38:43    
ŞAHİNNnn  yaw pardon cevap A doru sölüyosun sınavda a yaptım burda kafa giti sabahtan beri pc başında kusura bakmayn artk :) 28.05.2015 05:01:51    
Misafir  sorun degil sadece millette simdi net bilmiyor ondan söylüyorum kafaları karışır iyce morel bozulur:D 28.05.2015 05:16:14    
ŞAHİNnn   ::::) 28.05.2015 05:53:45    
   
   Sorular
29. Soru
28.05.2015 00:49:24   Yorum Yap  
               
Misafir  Mürcaat tutanagııı 28.05.2015 05:34:36    
   
   Sorular
28. Soru
28.05.2015 00:48:13   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  c) CEVAP 28.05.2015 04:23:00    
   
   Sorular
27. Soru
28.05.2015 00:47:48   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  A) cvpları sallamıyorum merak etmeyin :) 28.05.2015 04:20:56    
ŞAHİNNnn  emin olduklarımı cevaplandırıyorum 28.05.2015 04:21:21    
Misafir  süper:D 28.05.2015 05:16:51    
ŞAHİNNnn  :))))) 28.05.2015 05:57:27    
   
   Sorular
26. Soru
28.05.2015 00:46:44   Yorum Yap  
               
Bozkurttttttt  CEVAP A 28.05.2015 05:35:56    
   
   Sorular
25. Soru
28.05.2015 00:46:13   Yorum Yap  
                   
   Sorular
24. Soru
28.05.2015 00:45:52   Yorum Yap  
                   
   Sorular
23. Soru
28.05.2015 00:45:05   Yorum Yap  
               
ŞAHİNNnn  B) PSKOLOJİ 28.05.2015 04:18:38    
Misafir  b doğru şık
28.05.2015 04:27:26    
Ahmet1903.  Ben zihinselciyim ;) 28.05.2015 09:44:26    
   
3497  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 430087  kez okundu.

 aktif 29 Mart 2015 tarihli 57. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
 302935  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 252299  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 229718  kez okundu.

 aktif 54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
 201715  kez okundu.

 aktif 57.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 29.03.2015 Soru ve Cevapları
 184152  kez okundu.

 aktif Yeterlilik Sınavı Kalktı, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) geldi
 155870  kez okundu.

 aktif AÖF 2013 Tek ders sınav soruları cevapları
 111094  kez okundu.

























Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap