sinav-soru-cevap-cozum-test-cikmis-sorular-ozel-guvenlik-ogg-motorlu
Ana Sayfa Forum Online Sorular Hakkımızda Komik Sorular İletişim Profilim Site Haritası      
 
                 Açıköğretim
                Özel Güvenlik
                 Ehliyet
                 Diyanet 
                 Açık Lise
                Polis Akademisi
                 Polis Koleji
                 POMEM
                 PMYO
                 İlkokul Programı


   
     
     Diyanet Soruları
     Kom.Yrd._soruları
     ÖGG Soruları 
     Açıköğretim Fakültesi Soruları 
     Ehliyet Soruları
     ÖMSS Soruları 
     Açıköğretim Lisesi Soruları
     İngilizce Soruları
 
 
     AÖF Kredili sistem not hesaplama programı 
 

 
 SHOW STAR
TNT TNT
Açık Lise
  madde Özel Güvenlik Sınavı ONLİNE sorular  
  madde Diyanet yeterlilik sınavı ONLİNE sorular  
  madde Güncel Sınav Bilgileri
  madde OSYM 2013 Sınav Takvimi
  madde Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınav Takvimi
  madde Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama
  madde SBS Puan hesaplama
_____________________________
  madde VİDEOLAR  
  madde SBS 2008 Matematik Çözümleri Videolu
  madde 2007-2008-2009-2010 KPSS Matematik soru çözümleri
  madde SBS Nedir?
  madde AÖF Soru İndirme Yöntemi
  madde 2011 SBS Sınavı Soru ve çözümleri (İtalyanca dahil)
_____________________________
  madde Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) Puan Hesaplama yeni  
  madde Özel Güvenlik sınavı soruları CEVAPLARI   
  madde Özel Güvenlik Görevlisi sınavı soruları heryerde var ancak cevapları sadece sitemizde bulunmaktadır.
_____________________________
 
 


* Dikkatimizden kaçan sınav varsa lütfen İletişim linkinden  bildiriniz 


EN SON YAPILAN YORUMLAR  
  aktif   Misafir
Sınavdan geçemeyenler 45 gün geçmeden başvurması gerek diye biliyorum sınava 30 dk erken gitmeniz lazım sıra size geldiğinde orda bulunmazsanız başkasını odaya alıyorlar sizin sınav geçersiz sayılıyor devamı...
21.10.2017 21:52:52  EHLİY

  aktif   Misafir
Bu hafta kursunuzdan bilgi almanız lazım devamı...
21.10.2017 21:43:20  EHLİY

  aktif   cerenmsfr01
Herkes kaldınız diyor kurs MEB sen nerden biliyorsun devamı...
21.10.2017 20:56:32  EHLİY

  aktif   Misafir
Belli değil devamı...
21.10.2017 20:54:59  Ehliy

  aktif   Cerenmsfr01
Elektoronik sınav ne zaman oluyor müraacat ne zaman devamı...
21.10.2017 20:38:42  EHLİY

  aktif   Cerenmsfr01
Arkadaşlar yani kesin olarak kaldık mı devamı...
21.10.2017 20:38:18  EHLİY

  aktif   Misafir
Atv haberde yayınlanmadı devamı...
21.10.2017 19:58:59  Ehliy

  aktif   Bensu
Arkadaşlar kurs arayan oldumu çünkü geçenler direksiyon dersine başlıyormuş bugün muhakkak bilgi almışlardır devamı...
21.10.2017 19:56:07  EHLİY

  aktif   Misafir
Çünkü meb den açıklama gelmedi onlarda bilmiyorlar devamı...
21.10.2017 19:54:30  Ehliy

  aktif   Ffff
Bence hemen randevu alı devamı...
21.10.2017 19:53:10  EHLİY

  aktif   Fffffff
Elektronik sınav üçreti 70 tl diye biliyorum zıraat bankası vakıf veye halk banktan yaptırabiliyorsunuz süre 45 dk sınavdan 1 saat sonra sonuç öğrenilebiliyor başarısız olursanız 15 gün sonraya randev devamı...
21.10.2017 19:52:17  EHLİY

  aktif   Misafir
Galiba kaldınız arkadaşımı kurstan aradılar o geçmişti pazartesi direksiyon eğitimi var dediler 69 lara dönmediler devamı...
21.10.2017 19:46:22  EHLİY

  aktif   Misafir
Arkadaşlar elektronık sınav 50 soru her soru 2 puan fakat 60 dk deyil 45 dk ve sınavınız bitince aynı saat te sınava girdiğiniz yerde bilgisayar dan tc nizi yazarak öğrenebiliyorsunuz kazanırsanız dir devamı...
21.10.2017 19:42:04  EHLİY

  aktif   Misafir
Beden umudunuzu kaybediyorsunuz bi yerden haber mi var ? Hayır ygs dınavında bile düzeltme olmuştu bu ne ya böyle şikayetleri felan ilerleticez birdaha bunun stresinemi girmeyi düşünüyosun? Bedavadan devamı...
21.10.2017 19:37:32  Ehliy

  aktif   .....
Arkadaşlar kalıyoruz işte kimse boşuna beklemesin. Mağduruz ama yapıcak hiç biseyimiz yok şikayette bulunsak ne zaman açıklanır bilemeyiz. O yüzden 2-3 hafta sonra tabletten gidicez sınava herkese geç devamı...
21.10.2017 19:17:35  Ehliy

GÜVEN OTO YEDEK PARÇA
Online Ucuz Oto Yedek Parça Satış Sitesi


Yedek parça fiyatlarını mutlaka görünüz

Opel
Chevrolet

   
 

64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları

   64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları

64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları


     SORULAR SİTEMİZDE YAYINLANMIŞTIR 
  
   
  

64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları

Ayrıca tüm sınavlarda olduğu gibi Cevap Anahtarı ile birlikte 
online soru çözüm sayfamızda da yayınlanmıştır. Oradan da takip edebilirsiniz.

ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİM 64. YAZILI SINAV SORULARI (A GRUBU )

1) Kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetinin şirketlere gördürülmesi Özel Güvenlik Komisyonunun kararı üzerine ........... iznine bağlıdır.
Yukarıda verilen paragraftaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Özel Güvenlik Daire Başkanı
B) Cumhuriyet Başsavcısı
C) İl Emniyet Müdürü
D) Vali
E) Genel Kurmay Başkanı

2) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre özel güvenlik görevlilerinin yetkileri bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Özel güvenlik görevlileri sadece görevli oldukları süre içerisinde ve görev alanlarında yetkilerini kullanabilirler
B) Her zaman ve her yerde yetkilerini kullanabilirler.
C) Görevli olup olmadığına bakılmaksızın kimlik kartını yakasında taktığı sürece yetkilerini kullanabilirler
D) Mülki sınırlar içerisinde sürekli kullanabilirler
E) Görevi bittikten sonra belediye sınırları içerisinde kullanabilirler

3) Normlar hiyerarşisi hukukun yazılı kaynakları arasında bulunan astlık üstlük ilişkileridir. Normlar hiyerarşisi hukukun asıl kaynakları içinde yer alan yazılı kaynakların hiyerarşi sırasını belirterek hangi yazılı kaynakların öncelikli olduğunu göstermektedir. 
Aşağıdakilerden hangisi bu hiyerarşiye uygun verilmiştir?
A) Anayasa-kanun-tüzük-yönetmelikgenelge
B) Kanun-yönetmelik-tüzük-genelgeanayasa
C) Genelge-yönetmelik-tüzük-kanunanayasa
D) Anayasa-genelge-tüzük-yönetmelikkanun
E) Tüzük-yönetmelik-kanun-genelgeanayasa

4) Koruma ve güvenliğini sağlamakla görevli olduğu fabrikanın girilmesi yasak olan bölümüne, aldığı para karşılığında başkalarının girmesine müsaade eden özel güvenlik görevlisi hangi suçu işlemiştir?
A) Zimmet
B) İrtikâp
C) Tehdit
D) İflas
E) Rüşvet

5) Meşru müdafaa ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Bir saldırı olmalıdır
B) Saldırı haksız olmalıdır
C) Saldırı kişinin kendisinin veya üçüncü bir kişinin hakkına yönelik olmalıdır
D) Saldırı gerçekleşmiş ya da gerçekleşmesi kesin olmalıdır
E) Saldırı ile savunmanın orantılı olması gerekmez

6) Aşağıdakilerden hangisinde mutlaka özel güvenlik komisyonu kararı gerekir?
A) Kişi koruma
B) Sahne gösterileri
C) Toplantı
D) Para ve değerli eşya nakli
E) Cenaze töreni

7) Özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı terminal içerisinde ruhsatsız silah yakalatan kişi, özel güvenlik görevlisinin tutmuş olduğu tutanağı imzalamak istemezse özel güvenlik görevlisi nasıl davranmalıdır?
A) Şahsa zorla imzalatmalı
B) Şahsın imzalamadığını tutanakta belirtmeli
C) Şahsı salıverip tutanağı genel kolluğa teslim etmeli
D) Eğer şahıs tutanağı imzalamayıp kaçmışsa şahsın ailesinden birini şahıs gelene kadar alıkoymalı
E) Terminal içerisine ruhsatsız silahla girmemesi gerektiğini söylemeli ve ikaz edip göndermeli 



8) Toplantı, konser, sahne gösterileri ve spor müsabakaları gibi faaliyetlerin yapıldığı yerlerde suç unsuru olmadan yapılan aramaya ne denir?
A) Önleme araması
B) Adli arama
C) Zapt etme
D) El koyma
E) Şüpheli araması

9) Tutanağın, hazırlık soruşturması açısından anlam ifade edebilmesi için en az kaç resmi görevli tarafından imzalanması gerekir?
A) 3
B) 1
C) 4
D) 5
E) 2

10) Özel güvenlik şirketlerinin özel güvenlik alanında faaliyette bulunması ................ iznine tâbidir. Faaliyet izni verilebilmesi için, faaliyet alanının münhasıran ............... olması zorunludur.
Yukarıda verilen paragraftaki boşluklara aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) İçişleri Bakanlığı / Koruma ve güvenlik hizmeti
B) Vali / Mülki sınırlar içinde
C) Belediye Başkanı / Belediye sınırları içinde
D) Özel Güvenlik Komisyonu / Genel kolluk dışında
E) İlgili Kurum Amiri / Şirketin hizmet alanı içinde

11) Kontrol noktasında üzerini ve eşyalarını aratmak istemeyen kişiye karşı özel güvenlik görevlisi nasıl davranmalıdır?
A) Kişiyi içeriye almalıdır
B) Zorla üzerini ve eşyalarını aramalıdır
C) Sadece eşyalarını arayıp içeriye almalıdır
D) Kişinin üstü elle aranmalı, eşyalarını kontrol etmeye gerek yoktur
E) Kişinin üzerini ve eşyalarını aratması konusunda ısrar edilmez ancak içeriye girişine de izin verilmez

12) Özel güvenlik görevlisi görev yaptığı alan içerisinde şüpheli bir paket ya da  çanta gördüğünde hareket tarzı için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Paketin ya da çantanın etrafına kimse yaklaştırılmaz
B) Çevreden bu paketin ya da çantanın bırakıldığını görenler araştırılır
C) Çevreden, çantanın veya paketin sahibi araştırılır
D) Çantanın ya da paketin içinde patlayıcı varmış gibi hareket edilir
E) İnsanlara zarar vermemesi için özel güvenlik görevlileri tarafından çanta alınarak tenha bir yere bırakılır

13) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun?un özel güvenlik görevlilerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri zararların tazmini amacıyla, özel güvenlik şirketlerine getirdiği yükümlülük nedir?
A) Temel eğitim verme yükümlülüğü
B) Göreve başlayanları ve ayrılanları zamanında bildirme yükümlülüğü
C) Özel güvenlik mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
D) Ek önlemler alma yükümlülüğü
E) Personel sayısını artırma yükümlülüğü

14) Kişinin üzerinin ve eşyalarının aranması en çok hangi özgürlüğünü kısıtlayabilir?
A) Kişi hürriyeti ve güvenliği
B) Konut dokunulmazlığı
C) Özel hayatın gizliliği
D) Kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı
E) Düşünce ve kanaat hürriyeti

15) Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Poliçesi ibraz edilinceye kadar sigorta yerine kabul edilen belgeye ne ad verilir?
A) Teminat mektubu
B) Sigorta poliçesi
C) Kuvertür mektubu
D) Geçici sigorta
E) Şirket taahhüt yazısı

16) Aşağıdakilerden hangisi 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre özel güvenlik görevlisinin yetkilerinden değildir?
A) Kişilerin üzerlerini teknolojik cihazla arama
B) Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri gibi etkinliklerde kimlik sorma
C) Meşhut suç durumunda suça el koyma
D) Olay yerindeki delilleri toplama
E) Terk edilmiş eşyayı muhafaza altına alma

17) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik komisyonunda bulunmaz?
A) Vali yardımcısı
B) İl emniyet müdürlüğü temsilcisi
C) İl jandarma komutanlığı temsilcisi
D) Ticaret odası başkanlığı temsilcisi
E) Cumhuriyet başsavcısı

18) Aşağıdaki yerlerin hangisinde özel güvenlik görevlisi silahlı olarak görev yapabilir?
A) Mahkeme salonları
B) Akıl hastaneleri
C) Eğitim ve öğretim kurumları
D) Siyasi partilerin açık hava ve kapalı yer toplantıları
E) Bankalar

19) Hava meydanı, liman, gar, terminal gibi toplu ulaşım tesislerinde görev yapan özel güvenlik görevlisi bulduğu ya da emanete aldığı eşyaları sahiplerine veya genel kolluk kuvvetlerine teslim ederken aşağıdaki tutanaklardan hangisini tanzim eder?
A) Şikâyet tutanağı
B) Arama tutanağı
C) Teslim Tesellüm tutanağı
D) Tebliğ Tebellüğ tutanağı
E) İhbar tutanağı

20) Bir eşya üzerindeki zilyede ait tasarruf yetkisinin kamu gücü kullanılarak kaldırılması işlemi hangi kavramla ifade edilir?
A) Emanete alma
B) Kontrol etme
C) El koyma
D) Önlem alma
E) Koruma tedbiri

21) Bir kişinin tanınmasında ve diğer kişilerden ayırt edilmesinde etkin olan özelliklerin bütününe ne ad verilir?
A) Kimlik
B) Tanımlama
C) Eşkâl
D) Farklılık
E) Fiziki özellik

22) Aşağıdakilerden hangisi ziyaretçi olarak tanımlanamaz?
A) Bina veya tesisteki bazı işlerin yapılması amacıyla gelen kişiler
B) İş takibi amacıyla gelen kişiler
C) Farklı nedenlerle gelen yabancı uyruklu kişiler
D) Basın mensupları
E) Kurumda çalışanlar

23) Aşağıdaki yerlerden hangisinde önleme araması yapılamaz?
A) Konutta
B) Spor karşılaşmalarında
C) Konserlerde
D) Gösteri yürüyüşü yapılan yerlerde
E) Kamuya açık yerlerde

24) Aşağıdakilerden hangisinin doğrudan veya dolaylı olarak biyolojik delil olma ihtimali yoktur?
A) Kıl
B) Barut artığı
C) İzmarit
D) Tırnak
E) Kan

25) Yakalama tutanağında belirtilmesi gereken hususlarda, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Yakalama nedeni belirtilir
B) Elde edilen delillerden bahsedilir
C) Direnme neticesinde zor kullanılmışsa belirtilmez
D) Yakalama esnasında şahıs yaralandıysa belirtilir
E) Yer ve zaman belirtilir

26) Aşağıdakilerden hangisi devriyenin tanımında yer almaz?
A) Genel emniyeti sağlamak
B) İhtiyacı olanlara yardım etmek
C) Şüphelileri yakalamak
D) Suç işlenmesini önlemek
E) Suçlunun ifadesini almak

27) Özel güvenlik görevlisi Volkan?ın nokta görevi yerinden ne kadarlık bir mesafe ayrılması doğrudur?
A) 20 adımlık
B) 10 adımlık
C) 40 adımlık
D) 30 adımlık
E) 50 adımlık

28) Aşağıdakilerden hangisi ?suçüstü? kavramı için söylenemez?
A) Henüz işlenmiş olan suç
B) İşlenmekte olan suç
C) Suç işlendikten sonra suçun failinin takip edilerek yakalandığı suç
D) Suçu işleyen kişinin polis merkezine giderek itiraf ettiği suç
E) Suçun pek az evvel işlendiğini gösteren delillerle yakalanan kimsenin işlediği suç

29) Yaya devriyenin avantajları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
A) Kişileri ve çevreyi çok iyi tanıma imkânı vardır
B) Görünür olduğundan caydırıcılık etkisi oldukça fazladır
C) Tehlike ve saldırılara karşı güvenlidir, sürekli dikkatli olmayı gerektirmez
D) İletişimi engelleyecek her hangi bir durum söz konusu olmadığından, iyi bir bilgilendirme kaynağı olur
E) Olaylara yakın olduğundan anında bilgi alma, müdahale etme, olayları büyümeden önleme şansına sahiptir

30) Bir suçun işlendiğine dair haber alındığında yetkili makamlara bildirmek amacıyla aşağıdaki tutanaklardan hangisi düzenlenir?
A) İhbar tutanağı
B) Tespit tutanağı
C) Görüşme tutanağı
D) Görgü tespit tutanağı
E) Olay tutanağı

31) Aşağıdakilerden hangisi eşkâl tarifinde belirtilecek özelliklerden biri değildir?
A) Kilo ve boy
B) Yüz yapısı
C) Soyut ifadeler
D) Cinsiyet
E) Görülebilir yaralar

32) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yazabileceği rapor türlerinden değildir?
A) Görsel rapor
B) Sözlü rapor
C) Uzmanlık raporu
D) Elektronik rapor
E) Yazılı rapor

33) İşlenen bir suçun aydınlatılabilmesi için suçun iz ve delillerinin elde edilmesi amacıyla yapılan aramalara ne ad verilir?
A) Önleme araması
B) İdari amaçlı arama
C) El koyma araması
D) Adli arama
E) İnceleme araması

34) Aşağıdakilerden hangisinin hem fiziki güvenlik tedbiri, hem de elektronik güvenlik tedbiri olarak örnekleri mevcuttur?
A) Kameralar
B) Bariyerler
C) Kapı tipi metal dedektörleri
D) El tipi metal dedektörleri
E) Panik butonu

35) Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde gerekli ilk önlemleri almak, olay yeri ve delilleri korumak ve daha sonra gelen ekiplere bilgi vermekle görevlidir?
A) Soruşturma sorumlusu
B) İlk ekip
C) Soruşturma ekibi
D) Olay yeri inceleme ekibi
E) Uzman personel


36) Olay yerindeki iz ve delilleri korumak kapsamında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
A) Olay yeri emniyet şeridi ile çevrilerek koruma altına alınır
B) Hiçbir şeye dokunulmaması uyarısı yapılır
C) Orada bulunanlar olay yerinden dışarı çıkarılır
D) Şüphelinin el-yüz yıkamasına müsaade edilir
E) Şüphelinin tespiti ve olay yerinden ayrılmaması sağlanır

37) Stadyumda genel kolluğun gözetimi ve denetiminde seyircilerin kaba üst aramasını yapan özel güvenlik görevlisi hangi görevi yerine getirmiştir?
A) Adli görev
B) Sportif görev
C) Önleyici görev
D) Mecburi görev
E) Özel görev

38) Uyuşturucu maddelere ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Kenevir bitkisinden esrar maddesi elde edilir
B) Ülkemizde kenevir ekimi izne tabi değildir
C) Sentetik uyuşturucular, doğal uyuşturucuların karşılığı olarak çeşitli kimyasal yollarla üretilmiş olan suni uyuşturuculardır
D) Captagon sentetik uyuşturucular arasında yer alır
E) Ülkemizde haşhaş ekimi izne tabi olup ekim yapılacak bölgeler, Bakanlar Kurulunca belirlenir

39) Her insanın kendine mahsus olan, biri diğerine benzemeyen; parmak izi ve göz retinası kullanılarak şifre kullanmaksızın kimlik doğrulamasını yapan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fiziki güvenlik sistemleri
B) Elektronik güvenlik sistemleri
C) Mekanik güvenlik sistemleri
D) Görüntü güvenlik sistemleri
E) Biometrik güvenlik sistemleri

40) Yan yana çalıştırılan kapı tipi detektörler arasında en az ne kadar mesafe olmalıdır?
A) 100 cm
B) 80 cm
C) 50 cm
D) 30 cm
E) 10 cm

41) Aşağıdakilerden hangisi nokta görevi yerine getiren özel güvenlik görevlisinin görevleri içerisinde sayılamaz?
A) Noktanın etrafını iyi bilmelidir
B) Koruduğu alana kimseyi izinsiz sokmamalıdır
C) Gördüğü maddi hasarlı trafik kazasına müdahale etmelidir
D) Koruduğu bölgede bulunan kişi ve araçlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır
E) Şüpheli araç ve kişilerin hareketlerini gözetlemelidir

42) Aşağıdakilerden hangisi kimyasal delildir?
A) Maddi hasarlı kaza sonucu kaçan aracın boya kalıntısı
B) Olay yerinde boğuşma neticesinde katilden kalan kan
C) Hırsızlık sonrası hırsızın kapıdaki parmak izi
D) Ölümlü kaza sonucu olay yerinden kaçan aracın tekerlek izi
E) Tecavüz sonrası kalan sperm kalıntısı

43) Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemine ait bir unsur değildir?
A) Kamera
B) Turnike
C) Monitör
D) Multiplexer
E) Video kaydedici

44) Metal detektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
A) Stabilizasyon
B) Elibrasyon
C) Gramaj ayarı
D) Motivasyon
E) Kalibrasyon 

45) CCTV nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kapalı devre televizyon sistemi
B) Kontrol sistemi
C) Açık devre televizyon sistemi
D) Canlı yayın yapma sistemi
E) Renkli televizyon sistemi

46) Aşağıdaki kanama türlerinden hangisinde, kan kaybı diğerlerine nazaran fazla olduğu için daha kısa sürede hayati tehlike meydana gelir?
A) Pulmoner damar kanamaları
B) Burun kanamaları
C) Atardamar kanamaları
D) Kılcal damar kanamaları
E) Toplardamar kanamaları

47) Aşağıdakilerden hangisi kanamalarda yapılan yanlış bir uygulamadır?
A) Kanayan bölgeyi kalp seviyesinin yukarısında tutmak
B) Kanamanın durdurulamadığı durumlarda uygun kemik üzerine turnike uygulamak
C) Kanayan yere en yakın basınç noktasına baskı uygulamak
D) Kanayan bölgeyi kalp seviyesinden aşağıda tutmak
E) Kanayan damarın üzerine doğrudan baskı uygulamak

48) Beyne giden kan akışının azalması sonucu oluşan kısa süreli, yüzeysel ve geçici bilinç kaybına ne ad verilir?
A) Koma
B) Anaflaksi
C) Bayılma
D) Şok
E) Düşme

49) Özel güvenlik görevlisi Murat, görev yaptığı kurumun otoparkında devriye gezerken yerde yatan birisine rastlar. İlk olarak neyi kontrol etmelidir?
A) Nabzının olup olmadığını
B) Kanamanın olup olmadığını
C) Solunumunun olup olmadığını
D) Bilincinin yerinde olup olmadığını
E) Kırık olup olmadığını

50) Ameliyat teknisyeni Yunus Bey, akşam evine döndüğünde kapı zilini çalmasına rağmen kapının açılmaması üzerine kapıyı açıp içeri girdiğinde yoğun bir gaz kokusuyla karşılaşır. Eşini banyoda baygın ve yatar bir vaziyette bulur. Yunus Bey aşağıdaki fiillerden hangisini yapmamalıdır?
A) Tüp ya da doğal gaz kaynağının vanalarını kapatmalıdır
B) Hemen banyonun elektrik düğmesini açıp ortamı görünür hale getirdikten sonra, uygun bir şekilde eşini temiz hava alacağı bir ortama çıkarmalıdır
C) Tüm kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırmalıdır
D) Hemen 112?yi aramalıdır
E) Ambulans gelene kadar solunum ve dolaşım problemi varsa ilk yardımın ABC?sini uygulamalıdır

51) Aşağıdakilerden hangisinde, yaralıya su ile müdahale edilmez?
A) Yağ yanıklarında
B) Elektrik yanıklarında
C) Sıcak çarpmasında
D) Kimyasal yanıklarda
E) Kaynar su yanıklarında

52) Aşağıdakilerden hangisi, toplardamar kanaması ile uyumludur?
A) Kesik kesik fışkırır tarzda
B) Sızıntı şeklinde
C) Kalp atımı ile uyumlu
D) Durdurulması zor
E) Açık renkli

53) Gündüz iş yerindeki arkadaşıyla tartışan bir çalışanın gece yatağına yattığı zaman o gün yaşadıklarını gözden geçirmesi ve yaşanan tartışmayı yeniden değerlendirerek kendi hatalarının farkına varması aşağıdakilerden hangisine örnektir?
A) Ben-merkezcilik sinavsorucevap.com
B) Yargılayıcı tutum
C) Üstünlük belirten tutum
D) Kişi içi iletişim
E) Kararsızlık


54) Aşağıdakilerden hangisi, ilkyardımın ABC sindeki ?B?yi anlatır?
A) Ekstremitelerin değerlendirilmesi
B) Solunumun değerlendirilmesi
C) Dolaşımın değerlendirilmesi
D) Yaranın değerlendirilmesi
E) Bilincin değerlendirilmesi

55) Yaralıyı araçtan çıkarmada aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A) Kucakla taşıma
B) Sedye ile taşıma
C) Battaniye ile taşıma
D) Sandalye ile taşıma
E) Rentek manevrası

56) İlk yardımın temel uygulamaları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Kurtarma, Bildirme, Tedavi
B) Koruma, Kurtarma, Tedavi
C) Bildirme, Tedavi, Koruma
D) Koruma, Bildirme, Kurtarma
E) Koruma, Bildirme, Önleme

57) Kapalı alanlardaki doğalgaz kaçağında gaz nerede birikir?
A) Tavanda
B) Zeminde
C) Suda
D) Derin yerlerde
E) Her yerde

58) Hangi yangın türünde köpük ve su kesinlikle kullanılmaz?
A) Elektrik
B) Petrol
C) Katı
D) Metal
E) Sıvı

59) Merkezi sinir sisteminin aktivitesini hızlandıran ve uyarıcı sınıfında en çok bilinen beyaz renkli, kokusuz, toz şeklinde ve kristalize olan uyuşturucu madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Eroin
B) Kokain
C) Esrar
D) Afyon
E) Barbituratlar

60) Yangın söndürme usullerinden olan boğma yönteminin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yangına su ile müdahale etmek
B) Yangının oksijen ile irtibatını kesmek
C) Yangını bölmelere ayırmak
D) Yanan cismi uzaklaştırmak
E) Yangını soğutarak söndürmek

61) Aşağıdakilerden hangisi B sınıfı yangınlarda söndürücü madde olarak kullanılmaz?
A) Köpük konsantrasyonları
B) Kuru kimyevi tozlar
C) Karbondioksit
D) Halokarbon içerikli kimyasal gazlar
E) Su

62) Yangın söndürme cihazlarının tekrar dolum süresi kaç yıldır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) Boşaldıkça doldurulmalıdır

63) Deniz altında veya yakınlarındaki fay hattında meydana gelen şiddetli deprem sebebiyle veya kayma nedeniyle meydana gelen bir sarsıntının etkisiyle oluşan sismik okyanus akıntısına ne ad verilir?
A) Deprem
B) Sel
C) Kasırga
D) Tsunami
E) Hortum

64) Bir alışveriş merkezinin elektronik kontrol ve bilgi işlem merkezinde çıkan yangına ilk müdahale eden güvenlik görevlisi aşağıdaki söndürme cihazlarından hangisini tercih etmelidir?
A) Kuru kimyevi tozlu söndürme cihazı
B) Karbondioksitli söndürme cihazı
C) Köpük (FOAM)
D) Islak battaniye, çarşaf vb.
E) Su


65) Patlama esnasında meydana gelen etkiler nelerdir?
A) Ses
B) Işık
C) Basınç
D) Isı
E) Hepsi

66) Aşağıdakilerden hangisi bağımlılık oluşturan maddelerin vücuda temel alınma yollarından birisi değildir?
A) Solunum yoluyla alma
B) İğne kullanarak alma
C) Toz halinde burundan çekerek alma
D) Deri üzerine sürerek alma
E) Yutarak alma

67) Bir özel güvenlik görevlisinin kendisine verilen görevin sonuçlarının gözden geçirilmesi işlemine, iletişim biliminde ne ad verilir?
A) Görevin tamamlanması
B) Verilen mesajın tekrarlanması
C) Görev sonuçlarının gözden geçirilmesi
D) Geri bildirim
E) Performans ölçümü

68) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel becerilerinden biri değildir?
A) Saydamlık
B) Saygı
C) Kendini tanıma
D) Sempati
E) Etkin ifade

69) Öfke, üzüntü, sevinç, hayret, korku gibi niyet edilmemiş yüz ve beden ifadelerine ne ad verilir?
A) Sözel ifade
B) Duygusal ifade
C) Motivasyon
D) Güdülenme
E) Sempati

70) İletişim esnasında alıcının bir mesajı anlamaya çalışarak dinlemesine ne denir?
A) Aktif dinleme
B) Görünüşte dinleme
C) Yüzeysel dinleme
D) Kişisel dinleme
E) Tuzak kurucu dinleme

71) İnsanlar, kurumlar, nesneler, olaylar vb. hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan peşin olarak verilmiş kararlara ne denir?
A) Empati
B) Tutum
C) Saygı
D) Bilgisizlik
E) Önyargı

72) İletişimde ?Sen Dili?ni kullanmak neden sakıncalıdır?
A) Sorumlulukları artırdığı için
B) Suçlayıcılık içerdiği için
C) Özgüveni artırdığı için
D) Ekip ruhunu güçlendirdiği için
E) Dayanışmayı artırdığı için

73) Aşağıdakilerden hangisi mesaj iletmek için kullanılan bir iletişim kanalı olabilir?
A) Korkular
B) Sempati
C) Mekân
D) Saygı
E) Önem

74) Etkili bir iletişim sürecinde oluşan iletişim şemasında aşağıdaki unsurlardan hangisi yer almaz?
A) Kaynak
B) Alıcı
C) Mesaj
D) Emir
E) Kodlama

75) Savunucu iletişim aşağıdaki iletişim biçimlerinden hangisinin başlamasına yol açar?
A) Empatik iletişim
B) Güdüleyici iletişim
C) Çatışmacı iletişim
D) Motive edici iletişim
E) İkna edici iletişim

76) Aşağıdakilerden hangisi iletişim engellerinden biridir?
A) Geri-bildirim vermek
B) Farklı dil kullanmak
C) Soru sormak
D) Empati yapmak
E) Saygı göstermek

77) Aşağıdakilerden hangisi başarılı iletişimin temel ilkelerinden biri olamaz?
A) Tek yönlü iletişim kurmak
B) Anlamaya odaklanmak
C) Sorular sormak
D) Göz teması kurmak
E) Dinlemeye öncelik vermek

78) Grubun tanımı içerisinde aşağıdaki unsurlardan hangisi yoktur?
A) Eylem birliği
B) Örgütlenme
C) Lider
D) Fikir ve düşünce paylaşımı
E) Belirli bir alan

79) Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların yayılma yollarından değildir?
A) Yanma ile yayılma
B) Patlama ile yayılma
C) Sıkıştırılmış aerosol ile yayılma
D) Sisleme ile yayılma
E) Serpme yöntemiyle yayılma

80) Kültür ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Toplumsal yapıya yön veren ve topluma bir kişilik kazandıran ortak davranışla kalıbına kültür denilmektedir
B) Doğuştan insan güdüsü içerisinde yer alır
C) Kültür, bireylerin biyolojik niteliğinin bir sonucu değildir
D) Genç kuşaklara, öğrenme yolu ile geçirilen toplumsal bir mirastır
E) Toplumsal değer ve davranışlar sistemidir

81) Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkta panik oluşmasına sebep olmaz?
A) Kalabalığa duyacakları şekilde telkin ve uyarılarda bulunulması
B) Kalabalığa müdahale edileceğinin hissettirilmesi
C) Kalabalığı etkisiz hale getirmek için gaz sıkılması
D) Kalabalığın kaçış yollarının tamamen kapatılması
E) Kalabalığın köşeye sıkıştırılması

82) Toplumun psikolojik özelliklerinden olan ve toplumun iradesinin, bireyin iradesine egemen olduğunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kamu yararı
B) Kamu düzeni
C) İrade zayıflığı
D) Genel irade
E) Egemenlik

83) Toplum psikolojisi açısından düşündüğümüzde, kitleyle birlikte hareket eden birey için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Bilinçli hareket etme kabiliyeti kaybolur
B) Kitle içerisinde söylem ve eylem birliği oluşur
C) Düşünce hızlı bir şekilde eyleme dönüşebilir
D) Bastırılmış duygu ve düşünceler ortaya çıkar
E) Birey kalıcı bir şekilde inanç yapısını değiştirir

84) Güvenlik görevlilerinin yol ve belirli bir alanı kapatmak, iki grubu birbirinden ayırmak ve herhangi bir grubu belirli bir bölgeye yönlendirmek (süpürme) amacıyla kullandıkları toplu düzen çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hat düzeni
B) Çatı düzeni
C) Kama düzeni
D) Ayırma düzeni
E) Yama düzeni

85) İşçilerin topluca çalışmamak sureti ile işyerinde faaliyeti durdurmaları, bir kuruluşun aralarında anlaşarak aynı amaçla topluca çalışmamak için işi bırakmaları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Topluluk
B) Grev
C) Lokavt
D) İsyan
E) İstifa



86) Aşağıdakilerden hangisi spor seyircisinin özelliklerinden değildir?
A) Taraftarlar tahmin edilebilir tarzda hareket ederler
B) Ortak hareket ederler
C) Kışkırtılmaya uygundurlar
D) Taraftarlar arasında iletişim yoktur
E) Ortak düşünceye sahiptirler

87) Toplum içinde yaşayan fertlerin, çeşitli amaçlarla ya da amaçsız olarak bir araya gelen kişilerin oluşturduğu kitlenin toplumsal, fiziksel yapı ve psikolojik ihtiyaçlarına göre düşünce ve duygularının, inanç ve davranışlarının fertler ve toplum gerçekleri veya kuralları karşısında nasıl etkilendiğini ve yön değiştirdiğini inceleyen  ilim dalına ne ad verilir?
A) Kriminoloji
B) Psikoloji
C) Endokrinoloji
D) Toplum psikolojisi
E) Terminoloji


88) Öncü istihbarat çalışmasının amacı VIP?in ............. ve ............. üzerinde güvenli bir alan oluşturarak önemli kişiye yönelik ............. ortadan kaldırmak veya .............. indirmektir.
Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangi şık doğru olarak tamamlar?
A) Gideceği yer / güzergâh / karşılama / minimuma
B) Seyahati / ofisi / suikastı / maksimuma
C) Mekân / yol / riski / maksimuma
D) Ofisi / ikameti / riski / maksimuma
E) Gideceği yer / güzergâh / riski / minimuma

89) Aşağıdakilerden hangisi yakın koruma hizmetlerinde çalışan özel güvenlik görevlilerinde olması gereken vasıflara uygun değildir?
A) Temel yakın koruma kurallarını bilmelidir
B) Süratli olmalıdır
C) Heyecanlı olmalıdır
D) Ketum olmalıdır
E) Protokolü bilmelidir

90) Aşağıdakilerden hangisi suikast amaçlı saldırıların nedenlerinden biri değildir?
A) Siyasal nedenler
B) Psikolojik nedenler
C) İdeolojik nedenler
D) Patolojik nedenler
E) Kişisel nedenler

91) Önemli kişinin ikametgah ve işyeri ile araçlı veya yaya olarak yapacağı planlı yada ani gelişen program veya seyahatlerinde, koruma personeli teknolojik cihazlar ve fiziki önlemler ile yirmi dört saat esasına göre güvenliğin sağlanması ve kontrol altında bulundurulması amacıyla yapılan faaliyetlere ................. denir.
Boş bırakılan yere uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kontrol altına alma
B) Gözlem altına alma
C) Sürekli gözetleme ve takip
D) Kişi koruma
E) İşyeri ve konut koruma

92) Korunan kişinin araca bindirilmesi hususunda uygulanacak koruma tedbirleri bir bütün olarak göz önüne alındığında; aşağıda verilenlerden hangisinin doğru olduğu söylenemez?
A) Korunan kişi araca binmeden yarım saat önce aracın çalışıp çalışmadığı, seyahate uygunluğu kontrol edilir
B) Sürücü araç dışında bekler, korunan kişi binmeden sürücü yerine oturmaz
C) Korunan kişi aracın yanına normal yaya koruma düzenleri uygulanarak getirilir
D) Koruma aracı çıkış kapısının tam karşısına ve mümkün olduğunca en yakın şekilde park edilir
E) Uygun park edilen araç, çıkıştan on dakika öncesinden çalıştırılır ve harekete hazır hale getirilir

93) Aşağıdakilerden hangisi suikastların bilinen safhalarından değildir?
A) Hedef seçimi
B) Hedef istihbaratı
C) Buluşma
D) Saldırının planlanması
E) Kaçış

94) Korunan kişinin bir yerden bir yere giderken mutlaka geçmek zorunda olduğu saldırıya açık riskli noktalara ne ad verilir?
A) Kontrol noktaları
B) Yerleşme noktaları
C) Boğma noktaları
D) Gözetleme noktaları
E) Mecburi istikamet noktaları

95) Resmi konvoy düzeninde hangi araç bulunmaz?
A) Ambulans
B) İtfaiye
C) Motosiklet
D) Yedek makam aracı
E) CAT aracı

96) Tek kişiyle yapılan korumaya ne denir?
A) Tekli ekip
B) V düzeni
C) Refakat koruması
D) Araçlı koruma
E) Sıkı koruma

97) Genel kolluk görevlileri, aşağıdaki hallerden hangisinin varlığı halinde, kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri olmadan konutlara girebilir?
A) Aranan bir kişiyi yakalamak için
B) Suç delili aramak için
C) 10 gün önce işlenen bir hırsızlık olayını araştırmak için
D) İşlenmekte olan ağır cezalık bir suçun varlığı ve imdat istenmesi halinde
E) Çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılması halinde

98) 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu?nun ?Kamu güvenliğinin sağlanması? yönünden Vali ve Kaymakamlara verdiği yetkinin kullanıldığı hallerde, özel güvenlik personelinin durumu nedir?
A) Mülki idare amirinin özel güvenlik personeline emretme yetkisi yoktur
B) Özel güvenlik personeli sadece kendi amirinden emir alır
C) Özel güvenlik personeli, kendisi isterse genel kolluğa yardımcı olur
D) Özel güvenlik personelinin kamu güvenliği sağlama görevi yoktur
E) Mülki idare amirinin ve genel kolluk amirinin emirlerini yerine getirmek zorundadır

99) Özel güvenlik görevlisi Hasan; görev yaptığı AVM?de çalıntı şüphesi bulunan bir çanta bulursa ne yapar?
A) Çantayı sahibine teslim eder
B) Kendisi çanta üzerinde parmak izi incelemesi yapar
C) Çantayı emanete teslim eder
D) Çantaya dokunmadan muhafaza ederek genel kolluğu haberdar eder
E) Çantayı çöpe atar

100)İlçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk kuvvetlerinin mülki amiri kimdir?
A) Vali
B) Kaymakam
C) İçişleri Bakanı
D) Emniyet Müdürü
E) Garnizon Komutanı







SİLAH BİLGİSİ SORULARI
1) Eğitmen gözetiminde poligonda atış yapan Yelda?nın 3?ncü atışta silahı arıza yaptı. Yelda?nın yapması gereken davranış hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Silahla beraber dönülür ve silah eğitmene teslim edilir
B) Arızayı gidermek için çöker ve şarjörü çıkararak arızayı giderir
C) Silahını hedef hattından ayırmadan diğer elini kaldırarak ?arıza var? der ve eğitmenden yardım talep eder
D) Silahını yere koyar ve atış hattından ayrılır
E) Yan hatta atış yapan arkadaşından yardım ister

2) Tetiğe ilk basınç uygulamaya başlamadan önce alınması gereken boşluğa ne ad verilir?
A) Tetik boşluğu
B) İstinat boşluğu
C) Korkuluk boşluğu
D) Emniyet boşluğu
E) Hiçbiri

3) Fişek rampası kırılan bir tabancada aşağıdaki arızalardan hangisi görülür?
A) Şarjöre fişek doldurulamaz
B) Emniyet mandalı hareket etmez
C) Şarjörden fişek yatağına fişek sürülemez
D) Çekirdek namluyu terk ederken takla atar
E) Fişeğin ilk hızı düşer

4) Aşağıdaki silah parçalarından hangisinin balistik izin oluşması yönünden etkisi yoktur?
A) Tırnak
B) Namlu
C) Çıkarıcı
D) Emniyet mandalı
E) İğne

5) Aşağıdakilerden hangisi sürgü grubu (kapak takımı) üzerinde yer almaz?
A) Kovan atma boşluğu
B) Sürgü kilit dişleri
C) Tetik korkuluğu
D) Gez
E) Arpacık

6) Yarı otomatik tabanca nedir? 
A) Ateş etmek için sürgünün her seferinde elle çekilip bırakılmak suretiyle şarjördeki bütün fişekleri bu şekilde atan tabancalardır
B) Tetiğe bir kere basıldığında şarjördeki bütün fişekleri atan tabancalardır
C) Şarjör takıldığında direk ateş eden tabancalardır
D) İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra tetiği her çekişte bir atış yapan ve ikinci atışa hazır hale gelen tabancalardır
E) Tetiğe basıldığında emniyete geçme özelliği olan tabancalardır

7) Yerine getiren yayın görevi nedir?
A) Çekirdeğin dönerek gitmesini sağlar
B) Çekirdeğin uzağa gitmesini sağlar
C) Namluyu kilitleyerek emniyete alır
D) Çekirdeğin deliş gücünü artırır
E) Sürgünün atış sırasında oluşan basınçla geriye gelmesinden sonra ileriye gitmesini sağlar

8) Tabancanın iğnesinin kırılması durumunda aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
A) Tabanca ile nişan hattı oluşturulamaz
B) Horoz kurulamaz
C) Tabanca emniyete alınamaz
D) Fişek ateşlenemez
E) Şarjör yuvasına oturmaz


9) Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatında yer almaz?
A) Tetik
B) İğne
C) İğne yayı
D) Çıkarıcı
E) Horoz

10) Aşağıdaki parçalardan hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlar?
A) Tetik korkuluğu
B) Tetik manivelası
C) Sürgü sistemi
D) Yiv ve setler
E) Fişek yatağı

11) Aşağıdakilerden hangisi fişeğin unsurlarından değildir?
A) Kovan
B) Kapsül
C) Barut
D) Gerdel
E) Çekirdek

12) Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi için ilerlediği mesafeye ................ denir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) Hatve
B) Rayyür
C) Etkili mesafe
D) Mermi yolu
E) Atış mesafesi

13) Atış anında ?Gez, Arpacık ve Hedef?in görüntüsü nasıl olmalıdır?
A) Gez ve arpacık bulanık hedef net olmalı
B) Gez ve arpacık ile hedef de net olmalı
C) Nişan hattı net olmalıdır
D) Gez ve arpacık net, hedef bulanık olmalı
E) Gez ve arpacık ile hedefte bulanık olmalı

14) Tabancaların namlusunda bulunan setlerin çekirdek üzerinde bıraktığı ize ne denir?
A) Hatve
B) Rayyür
C) Mermi yolu
D) Gerdel
E) Kapsül

15) Atışta ilk hız nedir?
A) Çekirdeğin hedefe çarpma hızı
B) Çekirdeğin namlu içerisindeki hızı
C) Çekirdeğin hedef içerisindeki hızı
D) Çekirdeğin namluyu terk ettiği andaki hızı
E) Çekirdeğin havadaki seyir hızı

16) ?7,62x51 mm? fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?
A) Fişek boyu
B) Çekirdeğin boyu
C) Kovan boyu
D) Dip tabla çapı
E) Çekirdeğin çapı

17) Aşağıdakilerden hangisi atış antrenman metotlarından değildir?
A) Kuru tetik çalışması
B) Sürpriz atış çalışması
C) Ayna çalışması
D) Karanlık bölgeye doğru atış çalışması
E) Parayla tetik ezme çalışması
 
18) Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
A) 25
B) 35
C) 45
D) 55
E) 65

19) Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet tertibatı hangisidir?
A) Şarjör emniyeti
B) İğne emniyeti
C) Mandal emniyeti
D) Horoz emniyeti
E) İkaz pim emniyeti

20) Aşağıdakilerden hangisi çekirdekli fişeklere örnektir?
A) Gömleksiz fişek
B) Sevk fişeği
C) İrtifa fişeği
D) Manevra fişeği
E) Saçma

21) Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fişeğe hız verir
B) Çekirdeğe yön verir
C) Barutun nemlenmesini önler
D) Barutun ateşlenmesini sağlar
E) Fişeğe yön verir

22) Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
A) Namlu
B) Tetik
C) Şarjör yuvası
D) Horoz
E) Tetik korkuluğu

23) İyi bir atıcıda aşağıdaki özelliklerden hangisi bulunmaz?
A) Silah emniyet tedbirlerini bilir ve uygular
B) Silahını taşır ve yeterli teorik bilgiye sahip olur
C) Görevi dışında silahını samimi olduğu arkadaşlarına verebilir
D) Düzenli olarak silahının bakım ve temizliğini yapar
E) Silahını kanunlara uygun kullanır

24) Aşağıdakilerden hangisi silahların sınıflandırılmasında yer almaz?
A) Ateşli silahlar
B) Kimyasal silahlar
C) Nükleer silahlar
D) Biyolojik silahlar
E) Psikolojik silahlar

25) Aşağıdakilerden hangisi silahın düzenli temizlenmesindeki amaçlardan değildir?
A) Silahı taşırken kıyafetlerimizin kirlenmesini önlemek
B) Silahın parçalarının tam ve sağlam olmasını sağlamak
C) Silahın ömrünü uzatarak uzun yıllar sorunsuz kullanmak
D) Her an çalışır vaziyette bulunmasını sağlamak
E) Silahta oluşabilecek arızaların atış öncesi önüne geçebilmek

Ayrıca tüm sınavlarda olduğu gibi Cevap Anahtarı ile birlikte online soru çözüm sayfamızda da yayınlanacaktır. Oradan da takip edebilirsiniz.

 
                 
    İLGİLİ KONULAR
  
71. Özel Güvenlik Temel Sınavı Sınav Soruları Hatalı
66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
Özel Harekat Polisi Olmak için (KPSS Şartı Yok)
66. Özel Güvenlik Sınavı
64. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
61. Özel Güvenlik Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı
59. Özel Güvenlik Sınavı Cevapları Açıklamaları ile birlikte
59. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları
59.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 23 Ağustos 2015 Soru ve Cevapları
2015 Özel Okul Teşviği Belli oldu
23 Ağustos 2015 tarihli 59. ÖGG Özel Güvenlik Sınavı
54.ÖGG Özel Güvenlik Sınav Soruları
Özel Güvenlik Sınavında yapılan değişiklikler
Özel Güvenlik Sınavı 01.12.2013 (49.OGG) Soru ve Cevapları
Özel Güvenlikçilerin Maaşı Asgari Ücretin İki Katına Çıkacak
Özel Güvenlik Müracaatında Yapılacak İşlemler
41. Özel Güvenlik Sınavı Soruları ve Cevapları (41.ÖGG)
Özel Güvenlikçilere Yeni Görev
 
 Bu haber 83248 kez okundu.     8685 yorum yapıldı
Adı : Üye olmadan yorum ekleyebilirsiniz.
Yorum :
0 + 2 =     
       
   Misafir
ya sertifikaları ne zaman verecekler bilen varmı  Şikayet 
21.10.2017 15:41:37   Yorum Yap    
               
Eren34346  15 gün sonra dediler Şikayet 
21.10.2017 17:53:03    
   
   batman
71.ögg sinavindan sorusturmasi biten varmi emniyeti ariyorum 32 günüm oldu en az 1 ay daha beklemelisniz dedi  Şikayet 
17.10.2017 16:51:03   Yorum Yap    
               
Misafir  Valla arkadas 11 eylul de teslim ettim evraklari daha haber yok Şikayet 
17.10.2017 21:57:01    
UU  bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale Şikayet 
18.10.2017 14:08:37    
UU  bende 71.ögg sınavından girdim 21.09.2017 de evrakları teslim ettim ve dün yani 17.10.2017 işlemlerimin hepsi bitti yani sadece kimligi kargodan beklemek kaldı.Bölge Çanakkale Şikayet 
18.10.2017 14:08:38    
Misafir  Bende evraklarimi 11 eylul de teslim ettim bolge ankara beklemeye devam Şikayet 
18.10.2017 20:27:56    
   
   Misafir
Emniyetten randevu almanın mantığı ney bilen varmı arkadaşlar?  Şikayet 
17.10.2017 01:56:25   Yorum Yap    
                   
   Mardinli
Cok sukur kazandim 74 puan herkese hayirli olsun  Şikayet 
14.10.2017 14:58:39   Yorum Yap    
                   
   Misafir
acaba sertifikalar kaç güne çıkar ?  Şikayet 
13.10.2017 19:01:58   Yorum Yap    
                   
   Ozi35
Kazanan arkadaslara hayırlı olsun.  Şikayet 
13.10.2017 18:02:26   Yorum Yap    
                   
   Ufukkkkk
Kazandım çok şükür  Şikayet 
13.10.2017 16:58:08   Yorum Yap    
                   
   suphi
72.sınav sonuçları açıklandı EGM siteden bakabilirsiniz...  Şikayet 
13.10.2017 16:45:10   Yorum Yap    
                   
   sami42
100 Puanla silahlı olarak kazandım arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun. Sınava girecek arkadaşlara başarılar, kalan arkadaşlar canını sıkmasın. Allah herkese hayırlı bir iş nasip etsin inşallah. KONYADAN SELAMLAR...
 Şikayet 
13.10.2017 16:44:12   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Sağolasın zafer senide tebrik ederim ve ozelguvenlik.pol.tr sitesinden bak arkadaşım sonuclara  Şikayet 
13.10.2017 16:26:55   Yorum Yap    
                   
   Yıldırım_81
Temel Eğitim 90, silah bilgisi, 46 atış 50 kazandık şükür  Şikayet 
13.10.2017 16:16:44   Yorum Yap    
                   
   zfr
89 puanla Geçtik Çok Şükür , Geçen Arkadaşıda Tebrik Eederim  Şikayet 
13.10.2017 15:59:41   Yorum Yap    
               
Misafir  kardesımnereden baktın
Şikayet 
13.10.2017 16:06:51    
zfr  Egm den Bakabilirsin kardeşim Şikayet 
13.10.2017 17:44:13    
Misafir  Eyvallah kardesim geçmişim çok şükür Şikayet 
13.10.2017 18:14:14    
   
   Misafr4
Arkadaşlar sertifikayı aldıktan sonra neler yapmamız lazım emniyet müdürlügüne hangi evrakları götürcez  Şikayet 
13.10.2017 15:57:43   Yorum Yap    
               
UU  Baglı oldugunuz kurs size evrakları vericek siz sadece doldurup emniyete götürüceksiniz ama 520 tl + 20 tl ücret yatırıyosun bankaya ve vergi dairesine yatırdıktan sonrada belgeleri teslim ediyosun okadar Şikayet 
13.10.2017 18:17:06    
   
   Misafir
Temel93 silah 48 atış 30 kazandım şükür herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar :)  Şikayet 
13.10.2017 15:15:19   Yorum Yap    
                   
   Misafr35
72. Sınav açıklandı arkadaşlar  Şikayet 
13.10.2017 15:06:24   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Daha cevaplarını bile açıklamadılarkı kalmışki sonuçları acıklasınlar yok ikide üçte açıklancakmış diye hayal görmeyin boşunada beklemeyin derim  Şikayet 
13.10.2017 14:01:01   Yorum Yap    
               
Eleadora35  noldu la laf ediyordun Şikayet 
13.10.2017 16:57:07    
   
   Yıldırım_81
Sabahtır bakıyorum ya açıklandı mı diye bugün kesin açıklanır dimi (inşaallah) ben eşimin sınav sonucuna bakıyorum meraktan öldüm vallahi  Şikayet 
13.10.2017 13:17:40   Yorum Yap    
                   
   Eleadora3535
Saat 3 4 gibi açıklancakmkş bilginiz olsun  Şikayet 
13.10.2017 12:54:48   Yorum Yap    
                   
   Mısafır34
Arkadaşlar 72. Sınav ne zaman açıklanır 71. Sınav saat kaç gibi açıklanmıştı  Şikayet 
13.10.2017 12:27:26   Yorum Yap    
               
Misafir  Akşam 8 yada 9 da açıklanmıştı Şikayet 
13.10.2017 12:58:38    
   
   Eren34634
Arkadaşlar sınav açıklandîktan kaç gün sonra gelir sertifikalar  Şikayet 
12.10.2017 22:30:51   Yorum Yap    
               
misafiir  en kısa zamanda hazırlanır inşallah. Şikayet 
13.10.2017 01:46:50    
Misafir  35gün sonra aldım ben Şikayet 
13.10.2017 12:59:03    
UU  Bölgeye göre degişiyor ama nerden baksan 2 hafta kesin sürüyor. Şikayet 
13.10.2017 18:18:30    
UU  Bölgeye göre degişiyor ama nerden baksan 2 hafta kesin sürüyor. Şikayet 
13.10.2017 18:18:30    
   
   Alonedark
Yenileme sinavina girdim eski kartin suresi doldu yeni kart gelene kadar eski kartla yeni bir iste calisabilirmiyim acaba  Şikayet 
12.10.2017 15:47:14   Yorum Yap    
                   
   Alonedark
1 ekim yeneleme sinavina girdim kartmin suresi dolmustu bi kac gune sinav sonuclari aciklanir acaba yeni bir iste calisabilirmiyim.  Şikayet 
12.10.2017 15:42:25   Yorum Yap    
                   
   Melis56
Kimlik için 5 yıl süre dolduğunda gene aynı işlemlerimi yapıyoruz kursundan tut sınavına kadar aynı ücretlerimi ödüyoruz????  Şikayet 
12.10.2017 15:07:30   Yorum Yap    
                   
   Misafir
İyi gecmeyen sınav olsa cooookkkttaann acıklanırdı istemedıgın şey pat diye damlarya o hesap  Şikayet 
11.10.2017 20:51:34   Yorum Yap    
                   
   zfr
bazıları 20 sinde açıklancak diyorlar  Şikayet 
11.10.2017 18:47:51   Yorum Yap    
               
Misafir  20sinde yenileme 13 dede temel aciklancak diye duydum
Şikayet 
13.10.2017 07:55:27    
   
   Misafir
boşuna beklemeyin zaten 2 gün sonra sınav açıklanacak amaç reklam  Şikayet 
10.10.2017 22:38:32   Yorum Yap    
               
zfr  kesin açıklanıyormu acaba 13 ünde Şikayet 
11.10.2017 13:16:43    
fero  evt açıklanır Şikayet 
11.10.2017 15:40:13    
   
   Misafir
E o esnada anında çökeydin cevaplara  Şikayet 
10.10.2017 19:22:38   Yorum Yap    
                   
   Zfr
Siteden cevapları açıklandı. Sonra siteden kaldırıldı tekrardan bu nasıl iştir  Şikayet 
9.10.2017 16:57:55   Yorum Yap    
                   
   Zfr
Arkadaşlar sınav sonuçları nezaman açıklanıcak bilgisi olan varmı  Şikayet 
9.10.2017 16:19:08   Yorum Yap    
                   
   ihsan23123213131
benim merak ettiğim bir soru var acaba kimliği yenileme zamanı geldiğinde her yerde yenilemek mümkün mü ?ben kursa başka bir yerde girdim de  Şikayet 
9.10.2017 11:17:18   Yorum Yap    
               
Misafir  iKAMETGÂH ADRESİNİZİN KAYITLI OLDUĞU YERDE GİREBİLİRSİNİZ . Şikayet 
11.10.2017 12:19:24    
   
   Misafir
Mrb ben silahtan sinava girdim B grubuyudum fakat yayinlanan sorularda b grubunun sorulari a kitapciginda yayinlandi bu nasil cozumlenecek normaldesorular ayni ama yerlerifarkliydi  Şikayet 
9.10.2017 10:16:31   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Mrb ben silahtan sinava girdim B grubuyudum fakat yayinlanan sorularda b grubunun sorulari a kitapciginda yayinlandi bu nasil cozumlenecek normaldesorular ayni ama yerlerifarkliydi  Şikayet 
9.10.2017 10:16:11   Yorum Yap    
                   
   sibell72
71.sinavdan sorusturmasi biten varmi silahsiz benimkide ayin 15 eylulde teslim ettim emniyete belgeleri  Şikayet 
8.10.2017 12:16:36   Yorum Yap    
               
UU  Benimde 71. dönem 28.09.2017 de evrakları teslim ettim 1 ay sonra tekrar gelip imza atıcaksınız dedi okadar fazla uzun sürmez sizinki de. Bölge Çanakkale Şikayet 
10.10.2017 13:52:26    
UU  Benimde 71. dönem 28.09.2017 de evrakları teslim ettim 1 ay sonra tekrar gelip imza atıcaksınız dedi okadar fazla uzun sürmez sizinki de. Bölge Çanakkale Şikayet 
10.10.2017 13:52:27    
11111  Ben aldım belgeyi çok şükür Şikayet 
13.10.2017 08:25:12    
Ela havin  Kac gunde aldiniz belgeyi Şikayet 
15.10.2017 23:04:08    
   
   Misafir
91 yazılı= 91
22 silah = 44
5 atış = 50
puan :92,5
 Şikayet 
8.10.2017 03:46:51   Yorum Yap    
               
Misafir  Kardesim 72.sınav mı nereden baktın cevaplarına Şikayet 
8.10.2017 22:24:00    
   
   Ozi35
başka site de cevaplanmış. 22 doğrum var. silahdan. 2.soruyu e yaptığımı hatırladm ama dğru cevp a! benm tespt %97dgru çktı 3yanlşm vr.100soruluk teste geçiyom şimdi  Şikayet 
8.10.2017 02:54:25   Yorum Yap    
               
Misafir  Hangi sitede yayinlanmis acab sitenin adini verebilirmisin Şikayet 
8.10.2017 18:37:38    
Beşiktaş03  Kardeşim 1 hafta önce yayınladiğın 72.sinav A kitapciğı doğru cevaplarmı şimdi Şikayet 
8.10.2017 22:13:57    
   
   Misafir
Nezaman acıklanmış peki varmı bilgisi olan  Şikayet 
8.10.2017 00:44:30   Yorum Yap    
                   
   Eren34634
Arkadaşlar merhaba sınav açıklandîktan kaç gün sonra gelir sertifikalar  Şikayet 
7.10.2017 19:26:47   Yorum Yap    
               
Ozi35  o da iki hafta falan sürer heralde. Şikayet 
7.10.2017 22:22:42    
Misafir  35 gün sonra aldım ben sertifikayı
35 gün sonra verdiler bana serifikayı
Şikayet 
8.10.2017 21:44:26    
   
   Misafir
kim onaylıyo yorumları öğlen bi kaç tane attık daha onaylanmadı........  Şikayet 
5.10.2017 18:47:23   Yorum Yap    
               
ASİ KRAL  Şimdi sınav a girenlerde bi tarafta heyecan bı tarafta telaş ve hüzün olacak bu işler böyle geçenleri tebrik ederim geçemiyenler üzülmesin... Şikayet 
6.10.2017 10:39:30    
ASİ KRAL  Bizde sizin gibiydik... Şikayet 
6.10.2017 10:40:15    
   
   Ozi35
72.sınavdan herkes geçer inşallah. 2saat oldu daha yorumlar onaylanmadı.  Şikayet 
5.10.2017 16:12:11   Yorum Yap    
                   
   Misafir
arkadasim sizi pek anlamiyorum 100 alsam ne olur 60 alsam ne olur aralarinda bir fark yok sinavi gectinmi bitti olay burda onemli olan sinavi gecip gecmedigine dair tahmin yürütmektedir onun icin az kaldi  Şikayet 
5.10.2017 09:49:29   Yorum Yap    Diğer 2 yorumu gör
               
Misafir  Tasaron masaron dayımın oğlu işsizlikten iyidir.senin tuzun kuru ellağam gerci tuzun kuru olsa burda ne ararsın boş muhabbet.adam ekmegının peşinde belliki bunları düşünüp konuşsak daha mantıklı Şikayet 
5.10.2017 15:44:24    
Misafir  tamam sampiyon sen git turkiyenin herhangi bir yerinde ogg den bu kadar puan aldim de bakalim seni puana göre mi ise aliyorihtiyaca göre mi tabiki issizlik var ben ne anlatiyorum siz be anliyorsunuz. Şikayet 
5.10.2017 17:06:04    
Misafir  Ben zaten yuksek puan alıp kazanmayla atmış ouan alıp kazanma arasındaki bi farka gönderme yapmadım ikiside aynı halt orda hemfikirim.senin alt tarafı bi taşaronda calıscan lafınaydı o cevabım ama istediğin yöne cekmişin lafı hacı maşşallah Şikayet 
5.10.2017 19:55:48    
Misafir  arkadaşlar aldığımız puana göre iş buluyorlar alıyorlar o yüzden puanda önemli hakkımızda hayırlısı :) Şikayet 
5.10.2017 22:28:51    
fero  bu işin alakası yok puanla olm yavaş yavaş oluyor herşey bir yerden bir yere gelmek öyle her zaman 60ı geç işin olur
Şikayet 
6.10.2017 13:18:41    
   
   Misafir
Bitanede olsa kesin yanlış yapmışındır neco silahlı konusunda pek ümitlenme derim ben sıfır karavananla  Şikayet 
5.10.2017 09:29:02   Yorum Yap    
               
Vanli neco    paylastigim iki soru eger ikisini E cvbi vermissem slahli gecmis olacam temelde sikintı yok Şikayet 
5.10.2017 10:12:12    
Vanli neco   13 ekimde gorecrgiz hedefim 25 ti ama silah tanimi E mi D mi demisim hatirlamiyom Şikayet 
5.10.2017 10:15:16    
   
   Vanli neco
Bu iki sorunun cvbini kimse galiba bilmemis ben ikisinide cok iyi cvb verdim
Sira sizde bakalim
 Şikayet 
5.10.2017 02:10:42   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Tc kanuna gore silah tanimi hangisidir
A Ateşli silâhlar,
B Patlayıcı maddeler,
C Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici
alet,
C Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya
elverişli diğer şeyler,
D Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer,
radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
E hepsi
 Şikayet 
5.10.2017 02:07:49   Yorum Yap    
               
misafr2  e hepsi Şikayet 
5.10.2017 11:25:34    
Misafir  Tabiki e değil yanlış biliyosun doğru cevap a.ateşli silahlar d şıkkınndan beli e şıkkının olmadığı Şikayet 
8.10.2017 21:48:35    
Misafir  Silah patlayıcı değilki bomba patlayıcı madde Şikayet 
8.10.2017 21:50:26    
Misafir  Evet ya baktım cevap E miş.türk ceza kanununa göre sormuş soruyu Şikayet 
8.10.2017 21:55:34    
   
   Vanli neco
Silahlarla yapilan kazalarin sebepleri hangisidir
A unutkanlik
B ihmal
C kendine asiri guvenme
D bilincsizlik
E hepsi
Sizce cvb nedir ben biliyirum siz cozun
 Şikayet 
5.10.2017 02:04:38   Yorum Yap    
               
misafr2  cevap e en çk yapılan hata dese cevap b olurdu Şikayet 
5.10.2017 10:42:50    
Kaderrrr  E kardes bepsinde bilgisizlik Şikayet 
10.10.2017 10:49:40    
   
   Vanli neco
Arkadaslar yalansiz temel de 98 neti gecen var mi
Ben temel de 98
Silah da yanilmiyorsam. 25 yaptim gibi
Sonuclar 13 ekimde aciklanirsa paylasacam
Silah icin bana dua edin 25 net olsun
geceyim cunku atista sifir yaptim da
 Şikayet 
5.10.2017 01:19:46   Yorum Yap    
               
Ozi35  İNŞALLAH GEÇERSİN NECO. KESKE 1TANE DE OLSA VURABİLSEYDİN. SENİN İÇİN DAHA İYİ OLURDU. Şikayet 
5.10.2017 14:53:50    
Vanli neco  Rahatsiz dim dişim agrisinda ve bas agrisinda ne yaptigimi inan hala bilmiyorum daha once egitimde vurmustum 10. Mermiden 4 u Şikayet 
6.10.2017 00:40:49    
   
   Misafir
Vanlı neco senin silah atışısıfırdı galiba demi  Şikayet 
4.10.2017 23:17:14   Yorum Yap    
               
Vanli neco  Evet atiş sifirdi ama galiba temel net dogru 98 yapmisim ve silah sanki 25 yapmisim Şikayet 
5.10.2017 01:08:20    
   
   Vanli neco
Türk Ceza Kanunu?na Göre Silah Tanımı
TANIMLAR
Madde 6 - (1) Ceza kanunlarının uygulanmasında;
f) Silâh deyiminden;
1. Ateşli silâhlar,
2. Patlayıcı maddeler,
3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici
alet,
4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya
elverişli diğer şeyler,
5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer,
radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
 Şikayet 
4.10.2017 21:54:16   Yorum Yap    
               
Vanli neco   Bu su demektir silah tanimi E yani hepsi Şikayet 
4.10.2017 21:55:24    
ASİ KRAL  71 DÖNEM KAZANMİŞ OLARAK ARKADAŞLAR GEÇENLERİ TEBRİK EDERİM GEÇEMEYENLER ÜZÜLMESİN BOL BOL ÇALIŞIN MUTLAKA KAZANİRSİNİZ... Şikayet 
4.10.2017 23:24:48    
   
   Vanli neco
E secenegidir arkadaslar d degil dur  Şikayet 
4.10.2017 21:52:50   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
E secenegidir arkadaslar d degil dur  Şikayet 
4.10.2017 21:52:30   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
A silah cevaplari 72
1B 2A 3A 4D 5C 6C 7E 8E 9A 10C
11D 12E 13B 14D 15E 16A 17B 18C
19A 20D 21E 22B 23C 24D 25E
 Şikayet 
4.10.2017 21:48:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
haydi arkadaslar soruları yazın ono göre bakalım kaç yanlış kaç doğru var
 Şikayet 
4.10.2017 21:33:39   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Temel 97 dogru 3 yanlisim cikti
Silah ta da 24 dogru ama 25 olabilir cunku silahin tanimi D şıkkı mi E mi hangisini demisim hatirlamadim
 Şikayet 
4.10.2017 20:43:36   Yorum Yap    
                   
   Misafir
yenilme cevaplarini bilen varmi arsa paylasabilirmi  Şikayet 
4.10.2017 19:07:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
millet kendini ove ove bitiremiyor sanki yuzde yuz olsa ne olur hic bir hakkin yok tasaronsun.bunu duzeltin bakalim puanla bir yere varilmaz  Şikayet 
4.10.2017 18:24:35   Yorum Yap    
                   
   Misafirrr5
Kardesim cevaları netten mi buldun emisin demi dogru cwvaplar  Şikayet 
4.10.2017 17:55:36   Yorum Yap    
               
Ozi35  çıkmış sorulardan buldum
çoğunu 50-70arasından sormuşlar.
silah kısmınıda 60-70di sanırım.
Şikayet 
4.10.2017 18:12:54    
Misafir  soruları yazın ona göre bakalım sizden ricaaa
arkadaslarrrr
Şikayet 
4.10.2017 21:22:26    
Misafir  a gurubuuu birte siilaaahhh sınavı soruları yazın ona göreee bakalım kac yanlış kac dogru var
sizden rica arkadaslar
Şikayet 
4.10.2017 21:24:01    
   
   Ozi35
İLK BELİRLEMELERE GÖRE ÖLÜ SAYISI DEĞİL TEST CEVABI :D
1:D 2:D 3:D 4:C 5:B 6:A 7:E 8:D 9:E :10:D
11:C 12:D 13:B 14:C 15:B 16:A 17:A 18:E 19:E 20:A
21:E 22:D 23:C 24:C 25:E 26:D 27:A 28:A 29:E 30:B
31:D 32:C 33:A 34:B 35:B 36:A 37:C 38:C 39:B 40:B
41:D 42:A 43:D 44:A 45:A 46:C 47:D 48:C 49:B 50:D
51:D 52:A 53:A 54:B 55:D 56:C 57:B 58:E 59:B 60:D
61:D 62:C 63:B 64:E 65:E 66:E 67:A 68:C 69:A 70:B
71:B 72:C 73:B 74:C 75:C 76:B 77:D 78:D 79:E 80:A
81:D 82:C 83:E 84:B 85:C 86:D 87:E 88:E 89:A 90:C
91:E 92:C 93:B 94:A 95:C 96:A 97:D 98:B 99:A 100:E
 Şikayet 
4.10.2017 17:11:47   Yorum Yap    Diğer 18 yorumu gör
               
Misafir  Bak işine kardeş sen sınavdan kalmışsın salakmısın olum sen saçma sapan şıklar yaMıssın Şikayet 
5.10.2017 12:12:38    
Ozi35  65 66 67 68 kesin dgru sıklar başka olamaz.d
93 B soruyu iyi oku baskan:)
Şikayet 
5.10.2017 14:43:43    
Ozi35  3 A evet klavyede a d yanyana dikkatsizlikten hatalı yazmışım Şikayet 
5.10.2017 14:49:01    
Misafir  cev
ap anatarına göre 59 doğru 41 yanlış
Şikayet 
6.10.2017 11:30:23    
Misafir  Bu cevaplar doğrumu Şikayet 
9.10.2017 00:40:39    
   
   Ozi35
arkadaşlar 72.sınavın A gurubu cevaplarını paylasıyorum.
sadece 3 soruya verdiğim cevabı unuttum.
onların 3üde yanlış olsa bile toplam 9yanlışım oluyo
tesbim 91 doğrum var.
silahdan 23doğrum
zaten atışda 5 vurdum.
sonucu böyle bekliyorum Yazılı:91 Silah:46 Atış:50
Puan: 93,5
 Şikayet 
4.10.2017 17:01:35   Yorum Yap    
               
Zfr  Cevapları paykalıcakmısın Şikayet 
4.10.2017 17:04:10    
Ozi35  paylaştım aga;) Şikayet 
4.10.2017 17:18:45    
   
   Ozi35
ilk 50soruda 1 yanlış
49.soru da C demişim
B olcakmış
-bak dinle hisset 10sn beklenir-
 Şikayet 
4.10.2017 16:05:42   Yorum Yap    
                   
   Ozi35
birazdan 72.sınavın cevaplarını da paylasıcam, internetten bakıyom. zaten biliyonuz hepsi çıkmış sorulardı.
32.sorudayım ve full doğruyla gidiyom maşallah.
 Şikayet 
4.10.2017 15:45:49   Yorum Yap    
               
Zfr  Bekliyoruz kardeşim ,inşallah hepimiz için hayırlısı olur Şikayet 
4.10.2017 16:14:35    
Ozi35  63deyim
49-55-57-59.soruları yanlış yapmışım,
bitince paylaşcam doğru şıkları
son 37 :)
Şikayet 
4.10.2017 16:17:40    
Zfr  Kardeşim silahlılarımı paylalıyorsun, yoksa temel soruların cevaplarınımı hepsinimi yani Şikayet 
4.10.2017 16:18:59    
Ozi35  72.temel sınav A kitapcığının cevaplarını paylascam.
94.sorudayım.
Şikayet 
4.10.2017 16:46:18    
Zfr  Tamam kardeşim bekliyorz Şikayet 
4.10.2017 16:49:38    
   
   Ozi35
arkadaşlar
temel soru ve silah da işaretlediğim şıkları kağıda yazdım.
sadece silah sorularını internette araştırdım.
2.soruyu yanlış yapmışım doğru cevap A
bir de 7.soruyu hatırlamadım.
ve 23doğru yapmışım
1:B 2:A 3:A 4:D 5:C 6:C 7:?.d 8:E 9A 10:C 11:D :12:B 13:B 14:D 15:E 16:A 17:B 18:C 19:A 20:D 21:E 22:B 23:C 24:D 25E
 Şikayet 
4.10.2017 15:21:56   Yorum Yap    
               
Ozi35  7.sorunun cevabına baktım
E şıkkı.
Şikayet 
4.10.2017 15:27:08    
Ozi35  arkadaşlar bu arada 72.sınav A grubu silah cevapları Şikayet 
4.10.2017 15:27:57    
Vanli neco   Kardesim silah 12 B ihmal demissin o bence E hepsi dir Şikayet 
4.10.2017 19:24:44    
Ozi35  e olabilir evet.d Şikayet 
5.10.2017 14:55:51    
Misafir  silah soruları cevapları 14 doğru 11 yanlı
Şikayet 
6.10.2017 11:31:35    
   
   mismisafir
b kitapçığının ne günahı var, onu da ekleyin zahmet olmazsa  Şikayet 
4.10.2017 14:46:58   Yorum Yap    
                   
   Misafir
sorular yayınlanmış arkadaşlar fakat cevap anahtarı yok bilginize..  Şikayet 
4.10.2017 13:17:37   Yorum Yap    
               
Misafir  Yayınlanmış diosunuz ama nerede Şikayet 
4.10.2017 18:20:33    
Ozi35  www.ozelguvenlik.pol.tr/Sayfalar/sinavsoru.aspx
A grubu yayınlanmıştı belki B grubuda yayınlanmıştır
Şikayet 
4.10.2017 18:40:45    
   
   Ozi35
www.ozelguvenlik.pol.tr/Sayfalar/sinavsoru.aspx
A grubu açıklanmış
(benim grup da A)
 Şikayet 
4.10.2017 13:16:04   Yorum Yap    
               
Misafir  72 sinav cevap anahtari aciklandimi Şikayet 
7.10.2017 20:43:24    
   
   Hayatt
Hayat çatlak bardaktaki su misali, içsende tükenecek, içmesende  Şikayet 
4.10.2017 13:09:30   Yorum Yap    
                   
   ersin baslak
72 dönem sınav sonuçları nezman açıklanır ir bilginiz varmı  Şikayet 
4.10.2017 12:08:02   Yorum Yap    
                   
   Erkan YILDIZ
13 Ekimde sonuçlar açıklanıyormuş bilginize  Şikayet 
4.10.2017 12:04:52   Yorum Yap    
                   
   Güvenlik abdullah
3 gün oldu sorular verilsin artik yada millete 3 gün sonra aciklanacak diyip siteden para kazanma derdine düşmeyin bunu yapan site yönetimi haysiyetsizdir o kadar  Şikayet 
4.10.2017 09:07:26   Yorum Yap    
               
Misafir  aynen millet isin parasinda Şikayet 
4.10.2017 10:45:01    
Misafir  Apdullah kardeş sen soruların yayınlanmasını bekleme sınav sonuçlarının açıklanmasına 2 3 gün kala açıklanıyor sabret sen daha sınavdan çikalı 3 gün oldu kimlik geç geldiğinde düşünemiyorum... Şikayet 
4.10.2017 11:51:11    
Misafir  Apdullah kardeşim bak biz 71 dönem kazandım ama belgeleri dün teslim ettim biraz sabret sabrın sonu selamet tır bide kazandım mi kazanamadık mi bide o soru işareti var kazandiysan tebrikler kendinden eminsen bi de sınav sonucunu aciklarsin buradan... Şikayet 
4.10.2017 11:55:52    
Misafir  Bak bir ay oldu bekliyorum sahada beklemeye devam ediyorum.... Şikayet 
4.10.2017 11:57:36    
Güvenlik abdullah  Arkadaşlar ben 3 yıllik silahli özel güvenligim zaten biraderi soktuk sınava onada yanimda iş bulduk ondan dolayı böyle sabırsızım yinede anlayışınız icin cok tesekkür ederim ?? Şikayet 
4.10.2017 12:30:50    
   
   Cumhur026
72.silah b kitapcik cevap anahtari varmi?.
 Şikayet 
4.10.2017 08:47:02   Yorum Yap    
                   
   Ela havin
Yok bn 71 kazandim.evraklari teslim edeli bi hfta oldu kimlik nezmn ulsr elime.  Şikayet 
3.10.2017 23:38:11   Yorum Yap    
               
Misafir  Ben de senin gibi 71 kazandım kimlik 2 ayda gelir eline niye de 1.5 ay arşiv araştırması sürüyor... Şikayet 
4.10.2017 10:12:23    
Misafir  Elacim bende belgeleri verelim iki hafta oldu bekliyoruz arşiv olumlu olduğunda gidip imza ve geçici belge veriyorlar çalışmak için kimlik gelene kadar... Şikayet 
4.10.2017 10:15:57    
   
   Ozi35
atış sınavında 5 te 5
nerdeyse mermi deliğinden vurcakmışım ;)
 Şikayet 
3.10.2017 23:02:56   Yorum Yap    
               
Misafir  ne olmus yani kardes bir faydasi varmi puan disinda Şikayet 
4.10.2017 10:43:28    
Hayatt  tebrikler güzel atış Şikayet 
4.10.2017 13:12:52    
Ozi35  eyvallah kardeş Şikayet 
4.10.2017 17:16:55    
Misafir21  Faydası var tabi her türlü ayrıca o gurur yeter Şikayet 
7.10.2017 17:52:09    
   
   Ela havin
Mrb arkdaslar istanbul da kimlik suresi kac gun bilen varmi  Şikayet 
3.10.2017 21:13:24   Yorum Yap    
               
Misafir  Slm ela Havin iyi akşamlar sen ilk önce randevu al kimlik kolay kimlik en az 3 ay sürer gelmesi.... Şikayet 
3.10.2017 21:30:59    
Misafir  71 dönem kazanmış ben daha bekliyorum sen daha 72 dönem den çıktın bekle sertifikani al belgelerini hazırla randevu al derken 1.5 ay 3 ayda kimlik 4.5 ayda eline geçer,,,, Şikayet 
3.10.2017 21:44:35    
   
   dym123
12 eylülde basvuru yapmıştım bugün soruşturmam tamamlanmış mesaj geldi.yarın vakıf bank dekont ve 2 adet biyometrik fotograf ile bayrampaşaya gidicem.. acaba kimlik hemen veriliyormu? yada kaç gün içinde geliyor? bilgisi olanlar yazarsa sevinirim
 Şikayet 
3.10.2017 18:05:16   Yorum Yap    
               
Misafir  Dym 123 sen evrakları teslim ettin mi ve sen belgeleri hazirladin mi... Şikayet 
3.10.2017 18:47:02    
Misafir  Benim senin yorumlarına göre evrakların daha hazır değil... Şikayet 
3.10.2017 18:48:43    
dym123  evrakları özel güvenlik şube müdürlüğüne 12 eylülde teslim etmiştim zaten dünde mesaj geldi. bugün gittim banka dekontu ve biyometrik fotoyu teslim ettim. bana kimliğin bir hafta içinde ptt ile geleceğini söylediler. bu arada işe girebilmem için kimlik yerine geçen bir belge verdiler :) Şikayet 
4.10.2017 11:59:17    
asi krall  Doğru geçici kimliktir onla çalışabilirsiniz kimlik gelene kadar.... Şikayet 
4.10.2017 23:28:41    
   
   Ozi35
arkadaşlar
bugünkü silah atışlarında
ben 5 te 5 yaptım :)
 Şikayet 
3.10.2017 15:42:50   Yorum Yap    
               
Misafir  silah cevaplarini atsana var mi bildigin kardes Şikayet 
3.10.2017 17:39:40    
Ozi35  açıklanınca öğreniriz hep beraber, inşallah başarılı oluruz Şikayet 
3.10.2017 23:08:49    
   
   hakan ersem
silah sorulari arkadaslar
 Şikayet 
3.10.2017 13:34:54   Yorum Yap    
                   
   Misafir
1. Yenileme sınavı kaç senede bir yapılır 2. Kenevir bitkisinden hangi uyuşturucu elde edilir. 3 tutanağın resmiyeti için kaç imza gerekli 4 uluslar arası kabuklar kimin kabulü ile yürürlüğe giren 5 yangın deprem sel gibi doğal olayların genel adı 6 paratonel nedir 7 ilk yardımın ABC dindeki c nedir 8 silah miktarını kim belirler 9 ülkenin ve ilin genel amiri kimdir 10 empati nedir 11 savunucu iletişim neye yol açar 12 kırık ve cicik nedir aklıma gelen sorular bunlar  Şikayet 
3.10.2017 10:35:01   Yorum Yap    Diğer 1 yorumu gör
               
Misafir  silah cevaplarini paylasirsan seviniriz
Şikayet 
3.10.2017 13:36:12    
Misafir  Kitapçık neydi Şikayet 
3.10.2017 13:36:44    
Misafir  misafir Şikayet 
3.10.2017 13:37:14    
Misafir  1 sorunn cevabı 5 2 sorunn cevabı esrar yapılır 3sorunn cevabı 2 ksı 4 srnn cevb bılmıyrm 5 soru afet 6soru cevabıdır paratonel 7 c sı kandolasımı 8 sorun cvb kolluk amırı 9 cvb valı 10 sozlu konusma duygu 11 gerıbıldırım krıık çatlamıs cıcıkk burkulma cıkık kemın cıması
Şikayet 
3.10.2017 13:39:36    
Meso  Kitapciğin a mi b mi kardeş
Şikayet 
3.10.2017 16:12:54    
   
   Obi
Arkadaslar 72 sinav soruları hatirlatan varsa yazabilir mi  Şikayet 
3.10.2017 08:45:15   Yorum Yap    
               
Misafir  Arkadaşlar ben 71 dönem girdim kazandım evrakları teslim ettim kimliğimi bekliyorum 72 döneme girenlere hayırlı olsun geçenlere hayırlı olsun geçemiyenler üzülmesin pes etmeyin bol bol çalışın amacına ulaşırsınız şimdiden geçenleri tebrik ederim... Şikayet 
3.10.2017 12:55:19    
Misafir  silah cevaplari Şikayet 
3.10.2017 13:36:32    
Misafir  silah cevaplarini soylermisin Şikayet 
3.10.2017 13:36:52    
   
   Obi
Arkadaslar 72 sinav sorulari olanlar varsa soyleyebilirler mi acaba???  Şikayet 
3.10.2017 08:44:39   Yorum Yap    
                   
   Obi
Arkadaslar sorulari hatirlayanlar varsa söyleyebilirler mi??  Şikayet 
3.10.2017 08:43:17   Yorum Yap    
                   
   Vanli neco
Arkadaslar ben temelde 92 dogru silah 23 dogru yaptim tum sorulara baktim lakin atista sifirim simdi tekrar silah sinavina mi girecem yoksa sadece atis mi bilgi verir misiniz  Şikayet 
2.10.2017 23:11:20   Yorum Yap    
               
Misafir  Maalesef kaldın kırkaltı ouan ediyo elli olması lazımdı Şikayet 
3.10.2017 15:11:04    
Misafir  Silah sınavı ve atışa girceksin birdahaki sefere ama silahsız kazanmışsın silahsız alabilirsin sertifikayı Şikayet 
3.10.2017 15:12:20    
   
   kralcan1
birakalim yalakaligi arkadaslar sınav cikisinda kolaydi diyenler vardı bir soru sordum yanlis cevapladihic bur sinav kolay degil  Şikayet 
2.10.2017 16:42:53   Yorum Yap    
                   
   Misafir
İnsan Psikolojisinde iki karşılıklı oluşum nedir tarzı bi soru vardı buna benzer tam hatırlıyamıyorm ama cevabına dürtü dedim o soruyu hatırlayan varmı cevabı neydi  Şikayet 
2.10.2017 00:36:24   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Konveyor arası boşluk nekadar olmalı sorusunun cevabı 50ydi demi  Şikayet 
1.10.2017 23:03:04   Yorum Yap    
               
Erkan35  Aynen 50 dostum Şikayet 
2.10.2017 00:13:56    
   
   zfr
arkadaşlar 72. sınav i.in soru gatırlayan varmı paylaşım yapalım  Şikayet 
1.10.2017 20:51:35   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Bugün yapılan yenileme sınav soruları ne zaman yayınlanacak.ayrıca admine çok teşekkür ederim ilk özel güvenlik kimlik akmak için sınavına sadece burdaki testleri çözerek kolaylıkla geçmiştim.bu yüzden emeğinize sağlık.yeni sınava girecek arkadaşlarada tavsiyem sadece burdaki testleri çözmeniz sınavı geçmeniz için yeterli olacaktır.başarılar ve kolaylıklar dilerim.(züleyha)  Şikayet 
1.10.2017 17:57:53   Yorum Yap    
                   
   Ufukkkk
Tutanak da kaç kişinin onayı gerekli bilen var mı  Şikayet 
1.10.2017 14:03:09   Yorum Yap    
               
Misafir  ben 2 dedim Şikayet 
1.10.2017 14:27:00    
Misafir  En az-2olmalı Şikayet 
1.10.2017 14:28:15    
Kaderrrrr  Benn aldim sertifikamiii ve bugunki snav a giren arkadaslara basarilarr tutanak 2 kisi cvp eger sorulariniz varsa payladabilirsnizz Şikayet 
1.10.2017 19:41:37    
   
   Misafir
Gayet basitti sınav silahlıda silahsızda gecmışe ait sınavlardan cıktı hep  Şikayet 
1.10.2017 13:22:36   Yorum Yap    
                   
   zfr
72. dönem sınavı olan arkadşlar Nasıl geçti sınav  Şikayet 
1.10.2017 13:00:41   Yorum Yap    
               
Misafir  çok kazık sorulardı polislikle ilgiliydi hep Şikayet 
1.10.2017 18:15:36    
Misafir  cok basıttı kazık dıyenler aklını kullanmıyor hep cıkmıs sorular cıktı
Şikayet 
3.10.2017 13:33:44    
   
   Ozi35
arkadaşlar ÖGG adayları olarak
çok şanslıyız bence
en basit 72. temel eğitim ve
silah soruları bizlere denk geldi.
inşallah herkes geçer:)
(iyi ki 28-29eylülde
61 den 70 e kadar silah da
dahil hepsini çözmüşüm)
73.sınava gircek arkadaşlara çağrım:
çıkmış soruları çözün
ama konulara çalışmayı da unutmayın!
 Şikayet 
1.10.2017 11:59:45   Yorum Yap    
               
Misafir  al bendende o kadar :D hahha konuya gerek kalmiyo ya 63.sinav yada 64. sinav agirligi çıktı sorular Şikayet 
11.10.2017 20:39:45    
   
   Misafir
Kursa odemiyorsun ama kimligi almak icin bankaya 520 tl yatırıyorsun  Şikayet 
1.10.2017 08:43:20   Yorum Yap    
                   
   Misafir
71. ozel guvenlık sınav soruları neden yayınlanmıyor ıptal olmus tekrar yapılmadımı 72 doneme gırecem faydalı olurdu bıraz
 Şikayet 
29.9.2017 21:59:46   Yorum Yap    
               
Misafir  Biber gazinin formülünü ögren kardes. Türkiye de onu herkes biliyor ama sadece ÖGG olacak arkadaslar bilmiyor. Şikayet 
29.9.2017 22:13:29    
Kaderrrr  Zaten gecmisteki sorulardi ve gerek yok siteye dusmesini 50 baslayip 70 kadar calissalar uygun dye dusunuyormm ayni sorularr zaten Şikayet 
30.9.2017 09:01:21    
   
   Hamzaa
Allah izin verirse sınavı geçersek sertifikaya ayrı bi ücret ödenmiyormu ? Teşekkürler admin  Şikayet 
29.9.2017 00:47:19   Yorum Yap    
               
Misafir  sertifika için kursa ayrıca bir ücret ödenmiyor Şikayet 
29.9.2017 11:43:25    
   
   Ozi35
1 Ekim de sınava girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum, inşallah geçeriz :)  Şikayet 
28.9.2017 21:57:36   Yorum Yap    
               
Misafir  İNŞALLAH ÇOK GÜZELDİ Şikayet 
2.10.2017 14:46:41    
Ozi35  paylaştım cevapları A kitapcığının Şikayet 
4.10.2017 17:17:54    
   
   Misafir
71. sınavı geçip kimliğini alabilen varmı ? varsa lütfen yazsın nasıl yaptığını anlatsın
 Şikayet 
28.9.2017 13:55:53   Yorum Yap    
               
Kaderrrr  Sertifikayla kurstan evlaklari aliyorsunuzzz onlari hazirlayip randevu alicaksinizz randevu adiginiz subeden ogunu olucaksinizz cok kolay basit ve kimlikler 520 olmuss Şikayet 
29.9.2017 14:10:59    
   
   MİSAFİR111
ÖGG ARŞİV SORUŞTURMASI KAÇ GÜN SÜRÜYOR  Şikayet 
28.9.2017 10:42:26   Yorum Yap    
               
Misafir  bende aynı şeyi merak ediyorum .. anladığım kadarı ile şehre göre değişiklik gösteriyormuş. silahlı kimlik için soruşturma daha uzun oluyormuş (2 ay falan) silahsız içinde 20 gün diyen var 1 ay diyen var.. bikaçtane forum okudum 3 ayda bekleyen var. anlamadım gitti sanki bizi vali yapacaklar. ben silahsız için 12.09.2017 evrakları teslim ettim hala arayan soran yok maalesef. bekliyoruz Şikayet 
28.9.2017 13:53:40    
   
   misafir21
ogg silah sorularında kalibre ile ilgili 59 temel sinavda dogru cevap fişek capı gösteriyorsunuz 67 temel sinavda ise namlu capı yanlış bilgi var burda
 Şikayet 
28.9.2017 02:25:35   Yorum Yap    
                   
   MİSAFİR12345
ARKADAŞLAR GÜVENLİK SORUSTURMA VE ARŞİV ARASTIRMASI FORMUNA RESIM YAPISTIRIRKEN BIYORMETRIK RESIMMI YOKSA NORMAL RESIMMI KULLANIYORUZ ?
ACİLL YARDIMMMM
 Şikayet 
26.9.2017 21:18:25   Yorum Yap    
               
Esoş  Normal foto oluyor Şikayet 
26.9.2017 21:26:20    
   
   1111
11111111  Şikayet 
23.9.2017 23:16:12   Yorum Yap    
                   
   Misafir
Iyigünler... Yukarida yazmis oldugunuz bilgi kac senesinde cikti???
Lütfen kaynagini da yazar misiniz?
Tesekkürler.
 Şikayet 
19.9.2017 11:04:17   Yorum Yap    
                   
   Nazoo
Arkadaslar istanbul bakirkoy adliyesinde ogg alimlari nezaman bilen warmi  Şikayet 
17.9.2017 22:09:30   Yorum Yap    
                   
   gökhan k
mrb 2014 den beri sınava gırıyorum 58 59 da kalıyorum yardımlarınızı fıkırlerınızı beklıyorum  Şikayet 
17.9.2017 02:22:44   Yorum Yap    
               
Misafir  Gökhan Kardes. Sen bu mesaji saat 02:22 de yazmissin. O saate kadar her ne yapiyorsan, o isi birak sinavlara calis, Bence cok basarili olursun. Sevgilerimle... Şikayet 
19.9.2017 11:46:08    
Misafir  6 defa girip alanlar var sen alamiyorsan kendini bi sorgula kardeş kaç dosya yaktın Allah bilir yani derse calişmiyacaksan sınavı bırak verdiğin paraya yazık..... Şikayet 
19.9.2017 17:24:54    
Kaderrrr   Pes etme gokhancm hisr ett all ve gecmis done min sorulariniii coz zaten ayni sorular gelicekkk sanaaa 67 68 69 55 54 onlarda yogunlukla soruluyor Şikayet 
30.9.2017 09:04:44    
Kaderrrr  Emegin kalmasinn azimli oll kazann Şikayet 
30.9.2017 09:05:34    
   
8685  yorumdan 100  yorum görüntüleniyor
 
           
 
 
                           
                           






                           




 
EN ÇOK OKUNANLAR
 aktif AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme, Puan Not hesaplama
 361545  kez okundu.

 aktif 63. Özel Güvenlik Sınavı Soru ve Cevapları
 342459  kez okundu.

 aktif Devlet memurlarında bir kurumdan başka kuruma geçiş nasıl yapılır?
 238522  kez okundu.

 aktif Açık Lise AÖL Çıkmış Tüm Sorular
 224816  kez okundu.

 aktif Sınavsız geçiş sistemi ile ilgili herşey
 156250  kez okundu.

 aktif 66. Özel Güvenlik Sınavı Soruları
 146588  kez okundu.

 aktif 59.ÖGG Özel Güvenlik Sinavi 23 Ağustos 2015 Soru ve Cevapları
 137421  kez okundu.

 aktif Özel Güvenlik Sınav Sonuçları açıklandı.
 109575  kez okundu.


YENİ ÜYELERİMİZ
aktif   cnscns16
aktif   cnscns
aktif   hacıcan
aktif   sait öğün
aktif   Musero
aktif   69.388
aktif   Emrebey123
aktif   yagmurrdmrrr
aktif   Esraunaal
aktif   TOLGA5885
aktif   Tuğba cömert
aktif   cavidan
aktif   Mavilim
aktif   mahmut_avatar
aktif   inci27
aktif   kübrasya
aktif   muhammed.can
aktif   kesersedat
aktif   ertensevgi
aktif   Freedomlady
aktif   Sevooo
aktif   HASAN25
aktif   bluelast
aktif   Esengül Esen
aktif   Alonedark

Online soru çöz
Online ÖGG Soruları
Online AÖF Soruları
Online Diyanet Soruları
Sınav soru cevap





sinavsorucevap

Site haritası

Sınav soru cevap